Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmayıp, çocuklarıyla ilgilensin istiyor.. BU MÜMKÜN MÜ?
bu da benim ev düzenimle ilgili bilgilerimi paylaşacağım konum olsun, yukarıda bahsettiğim gibi çalışıyorum, 2 küçük çocukla ev temiz olması tabiki pek mümkün olmuyor ama bu konuda çok araştırma yapıyorum :) öncelikle hafta sonumu temizliğe ayırmak istemiyorum, ne yapabilirim diye düşündüm ve ev temizliğimi hafta içine kaydırmaya karar verdim :)
nasıl mı?
2 salon-2 oda- 2 wc banyo- 1 mutfak- 1 koridor- 1 balkon...135 m2
PAZARTESİ salon===20 dk süpürme (dip-köşe) 30 dk silme, tüm yüzeyler silinecek, camlar , sehpa masa, tv ünitesi, kapı, prizler, petekler.. avize-
NOT: (ayrıca oturma odası VE mutfak toplanıp,süpürülecek 20 dk) PAZARTESİ TOPLAM===1.10 saat
SALI: YATAK ODASI= dolap düzeltilecek, tüm her yer süpürülüp-silinecek dolaplar camlar prizler, tüm ince temizlik- TOPLAM=== 30 dk
ÇARŞAMBA: çocuk odası koridor- DOLAP DÜZELTİLECEK, HER YER SİLİNECEK KORİDOR SÜPÜRÜLÜP SİLİNECEK TOPLAM== 30 DK-
NOT: (ayrıca oturma odası VE mutfak toplanıp,süpürülecek 30 dk) ÇARŞAMBA TOPLAM===1. saat
PERŞEMBE: oturma odası TOPLAM 30 dk
CUMA akşamı yapılacaklar=== 60 dk mutfak , 20 dk balkon, 30 dk banyo wc=TOPLAM 1.50 saat
NOT: cuma günü balık günü, tüm yüzeyler cifle silinecek,( çaydanlık kettle vs. ciflenecek) dolap kapakları silinecek, buzdolabı içi -dışı-temizlenecek, yerler süpürülüp silinecek (dolap-makina arkası dahil), halı kirli ise makina ya atılacak
CUMARTESİ :mola+ ev toparlama 20 dk
PAZAR : evi silme süpürme 1 saat +wc banyo yeniden ovulacak...20 dk+60 dk= 1:20 saat
ayrıca
yemek , çamaşır, ütü bu temizliğin dışında
NOT: cam silme İŞİNİ 1 hafta yapıp-1 hafta yapmayabilirimböylelikle bazı haftalar daha az vakit ayırmış olurum....
ev temizliği toplam :7 saat gibi bir şey
sizce nasıl?
ne güzel örnekler vermişsin, hem oğlun seninle güzel vakit geçiriyor, hem işlerini yapıyorsunMerhaba canım...
Her mesajı okuyamadım Allah bağışlasın kuzularını kaç yaşındalar?
Temizlik fazla gibi geldi ama iki çocuk olunca haklısındır..
Ben de çalışan bir anneyim..
Kendi topiğimde de paylaşmıştım oğlumla geçen en azından örnek bir günümü...
Buraya da yazmak istedim..
Oğlum 15 ayın içinde şuan..
Akşamdan oğlumun bakıcı çantasını hazırlıyorum, dolapta da vereceğim malzemeleri ayarlıyorum..
Sabah oğlumu ve onları verip işe geliyorum..
Öğlen evime gidiyorum oğlumla vakit geçirme şansım oluyor..
O arada oğluma çorbasını yapıyorum.. Akşam yemeğinin temelini hazırlıyorum (Tüm sebzeleri doğrayıp suya bırakıyorum ya da etim pişecekse düdüklüde pişiriyorum ya da artık ne yapabileceksem.. Et tavuk vs pişirirsem suyunu hemen alıyorum cam kavanoza diğer gün için çorba suyu ya da yemek suyu olarak hazır oluyor çok lezzetli de oluyor)
Akşam işten çıktıktan sonra oğlumu alıyorum...
Akşam yemeğimi ocağa koymam en fazla 15 dakikamı alıyor..
Sonrası oğlumla hep...
Doyasıya oyunlar oynuyoruz..
Kendine zarar vermediği sürece çoğu şey serbest..
- Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
- Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
- Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
- Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..Tabi çok fazla koymadığım için artık o kadarını da topluyorum sonra(o bunlarla oyalanırken ben mutfağımı çok güzel toplayıp temizleyebiliyorum)
- Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
- Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
- Kendi oyuncakları da ayrı.. Bunun gibi bir sürü şey...
- Çekmeceme geçen gün süt tozunu dökmüş haberim yoktu parmaklarını bulamış ona ve mutfak dolaplarıma resim yaptı : ) Kızmadım.. Mutlu oluyorum onun her halinden..
Yani bazı ev işlerini oğlumla oyuna çevirdiğim için ben de zevkle yapıyorum oğlum da güzel vakit geçiriyor bir şeyler öğreniyor (Öyle sanıyorum : ) )
Oğlumu uyutmadan önce muhakkak dağıttığımız oyuncaklarımız varsa beraber topluyoruz o da nasıl? ( Basket oyunu oynuyoruz.. O her oyuncağını kutusuna attıkça "baskeeett" diyorum bayılıyor.. Bu yüzden beraber topluyoruz) Yoksa o uyuduktan sonra toplayamam ses oluyor..
Böylelikle bebeğimle beraber bir çok işi yapmış oluyorum.. Tabi ki yoruluyorum gündüz iş felan ama oğlum herşeyim öncelik onun annesiyle güzel vakit geçirebilmesi sıkılmadan..
Oğlum uyuduktan sonra da diğer işlerime bakabiliyorum...
Haftasonları detay temizliği oluyor babası evde olduğu için..
O onla top oynarken oyun oynarken detaylı temizliğimi yapabiliyorum..
Dediğim gibi eşim düzenli bir insan..
O da hafta boyu nerde dağınıklık varsa toplamaya çabalar...
En azından kendi kıyafetlerini bile her gün düzenli dolabına asması ortalıkta bırakmaması çorabını banyoya kirli sepetine atması bile benim için kar : )
Tabi ki her günüm birebir böyle geçmiyor ama örnekler vermek istedim kendi hayatımdan..
Senin de böyle en azından zamanlarını belirlemen güzel olmuş..
Ben saatle pek çalışamıyorum : )
ne güzel örnekler vermişsin, hem oğlun seninle güzel vakit geçiriyor, hem işlerini yapıyorsunAllah sağlıkla büyümesini nasip etsin.
benim oğlum 23 aylık oldu, 1 hafta sonra 24. ayına girecek :) kızımda 3,5 yaşında,
oğlumda bir şeyleri karıştırmayı seviyor, beraber vakit geçirmeyi bende çok seviyorum ve benimle oynamaktan çok keyif alıyorlar,
ilk sayfada yazdığım planımı oturtamadım, çünkü uyku vakitleri değişti, önceden erken yatarlardı bana vakit kalırdı ama şimdi çoğu zaman onlarla beraber uykuya dalıyorum, çünkü zor uykuya dalmaya başladılar.. ama sağolsun kv. dem ev temizliğine çok yardım ediyor, bir şekilde hallediyoruz :)
gurbette olmak zor tabi Allah yardımcınız olsunAmin Allah razı olsun...
Allah bağışlasın yavrularınızı...
Büyümüşler...
Ne güzel şanslısın..
En azından kv yakınında sanırım..
Biz gurbetteyiz kimsemiz yok valla...
Zaten çocuklar tek başlarına çok zevk almıyorlar illa ki bir arkadaş istiyorlar..
Ne güzel kardeşi de varmış...
Çok zorlandınız mı ve zorlanıyor musunuz acaba iki çocukla şu an?
Ben ikinciyi 2 sene sonra felan düşünüyorum ve çekiniyorum biraz o yüzden soruyorum tecrübelerinizi : )
gurbette olmak zor tabi Allah yardımcınız olsun
kvalidem çocuklara bakmak için geldi yanımıza, beraber kalıyoruz, yazları evine gidiyor
2 çocuk şu ana kadar zordu, daha yeni yeni beraber oynamaya başladılar, ama kızım kıskanç, oğlumda henüz 2-3 kelime dışında konuşamıyor, biraz konuşabilse, kızımda sevecek kardeşini, sanırım biraz daha sabretmem gerekiyor..
bence sen, 2. çocuğu 2 sene sonra düşünüyorsan oğlun 3,5 yaşında olacak ve yaş aralığı ideal.., Ayrıca, 2 çocuk ne kadar zor olsa da, Allah bir kolaylığını veriyor :))
o zaman biraz daha bekle derim, 1. çocuğunuz kendi kendine uykuya dalabiliyorsa 2. yi düşünün derim, benim kızımda oğlumda hala benimle uyuyor,Canım kv nin bakması da çok güzel ya maşallah Allah bozmasın...
Benim hiç öyle bir şansım yok..
Oğlumu şimdi komşum bakıyor...
Eşime kalsa hemen bir tane daha istiyor ama ben henüz hazır değilim...
Eşim de okul okuyor eğitim aşkı bitmedi gitti 3. üni. si bu...
AKşam okulu bir de hep yalnız evde çok zorlanıyorum..
Ben de o yüzden en azından okulu bitsin dedim o da 2,5 sene sonra bitiyor : )
Gebeliğimde ilk 4-5 ay çok zor geçiyor 24 saat mide bulantısı hastaneler felan..
Bebeğimi ihmal etmekten çekiniyorum en azından diyorum lavabo ihtiyacını yemek yiyebilme ihtiyacını kendi karşılayabilsin ki içim bir nebze rahat olsun diyorum..
o zaman biraz daha bekle derim, 1. çocuğunuz kendi kendine uykuya dalabiliyorsa 2. yi düşünün derim, benim kızımda oğlumda hala benimle uyuyor,
bende yanlarında yatıyorum, 1-2 ay önce çok kısa sürede uyuyorlardı, şimdi neredeyse 1 saat beklemek zorunda kalıyorum, doğal olarak bende uyumuş oluyorum... önceden oğlum tek başına uyuyordu, şimdi oda benimle uyumak istiyor, aslında bizler öyle alıştırıyoruz :)Hmm anladım canım...
Yani benimle derken yanınızda mı yoksa siz olmadan mı uyumuyorlar?
Zaten çocuklar yalnız ken uykuya dalmaları çok zor oluyor..
Yanlarında birilerini istiyorlar...
Benim oğlum da gündüzleri bakıcısı sallayarak uyutuyor ..
Akşamları uykusu çok yoğun gelirse genelde öyle oluyor..
Yanında uzanmam yetiyor..
O döne döne pozisyon değiştire değiştire uykuya dalıyor (20 dk felan sürüyor tabi..)
Sanırım daha erken..
Arayı soğutma diyorlar bu tempoya alışmışken bir tane daha yap diyorlar ama işte en azından yakınlarımızdan biri dahi olsaydı yanımızda hiç düşünmezdim belki de..
bende yanlarında yatıyorum, 1-2 ay önce çok kısa sürede uyuyorlardı, şimdi neredeyse 1 saat beklemek zorunda kalıyorum, doğal olarak bende uyumuş oluyorum... önceden oğlum tek başına uyuyordu, şimdi oda benimle uyumak istiyor, aslında bizler öyle alıştırıyoruz :)
dışarıdakiler hep bir şeyler söylerler zaten :) senin içinden ne geçiyorsa onu yapmalısın,
bence hem iyi hem zor, kişisine ve çocuğuna göre de değişir tabi, bazı çocuklar gerçekten çok uslu oluyorlar, bakımları kolay oluyor, o zaman üst üste 2 çocuk çok rahat oluyor, tabi diğer türlü de olabiliyor :) oda artık şansınıza :))
rica ederim canım , yardımcı olabildiysem...Haklısınız gerçekten...
Zaten çocuklar öyle akıllı ki...
Kullanmayı çok iyi biliyorlar...
Şükür oğlum öyle aşırı yaramaz değil..
Bebekliğinde de hiç gaz kusma problemlerimiz hiç olmadı...
İkimiz de ayrı ayrı ameliyat olduk o kısım biraz zorlamıştı o da şans işte..
Oğlum gibi olursa belki daha iyi cesaret gelir ama en iyisi beklemek...
Kendimi hazır hissettiğimde..
Teşekkürler zahmet ettin ya çok soru sordum..
cumartesi ve pazar süpür sil yaptım, pazar banyo wc temizledim, mutfak dolaplarımı düzenledim.
aynen benimde öyle canım, ütü falan kaldı, bu güne artık yaparım, 2 gün yağmur yağdığı için çamaşır yıkamamıştık, sepet doldu, oğluş her yediği şeyi fare kemirir gibi yapıp döküyor, sürekli arkasını topla dur :)ahh saraycamm h.sonu motor taktım sankii bende
2 gün evde olunca elimin değdiği heryerdeydi işimm
ama bittimi bitmedi
eşyan çok fazlaysa ondan öyle geliyordur sanabenimde evim toplu ama toplu değilmiş gibi geliyor
aynen benimde öyle canım, ütü falan kaldı, bu güne artık yaparım, 2 gün yağmur yağdığı için çamaşır yıkamamıştık, sepet doldu, oğluş her yediği şeyi fare kemirir gibi yapıp döküyor, sürekli arkasını topla dur :)
yinede sağlık olsun, gerisi halloluyor
eşyan çok fazlaysa ondan öyle geliyordur sana
bulantıların nasıl oldu, azaldı mı biraz
aynen canım, hele çocuk olunca, hiç bitmiyorütüm yok çok şükür ama bugün kurutmadakileri toplayınca çıkacak
çamaşır hiç bitmio kii