• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlar

Siz temizliğinizi nasıl yapıyorsunuzz evi hergün süpürüp müsünüz siler misiniz.. Eşimle armazıda bi diyalog geçti de sorun bende mi acaba oldum yada ben özensizim. misafir gelicek yarına bende dün akşamda evi süpüreyim dedim en son cumartesi süpürmüştüm.. neyse tam bir oda kaldı süpürge bozuldu. bugünde tamire götürdü hafta sonunu bulurmus. yani bende vahlandım tüh bir oda kaldı diye.. bana daha erken kullansaydın daha önce çözülürdü olay dedi aslında evi süpürmemiş oldugumu ima ettii.. hergün iş mi yapmalıyım
Yok ya olur mu öyle şey. Biz de insanız.

Evde kedi köpek varsa ev sürekli süpürülebilir, kıl tüy olayından ama normalde çalışıyorsak zaten ev derli toplu oluyor gerek kalmıyor.Hafta sonlarıda sil süpür yaparım.
Ama ani bir misafir gelecekse akşam çaya falan ben hemen halıyı gırgırla alırım kenarlarda görünen yerleride bezle silerim. azda olsa toz oluyor, kurtarıcı oluyor benim için.

Siz temizliğinizi nasıl yapıyorsunuzz evi hergün süpürüp müsünüz siler misiniz.. Eşimle armazıda bi diyalog geçti de sorun bende mi acaba oldum yada ben özensizim. misafir gelicek yarına bende dün akşamda evi süpüreyim dedim en son cumartesi süpürmüştüm.. neyse tam bir oda kaldı süpürge bozuldu. bugünde tamire götürdü hafta sonunu bulurmus. yani bende vahlandım tüh bir oda kaldı diye.. bana daha erken kullansaydın daha önce çözülürdü olay dedi aslında evi süpürmemiş oldugumu ima ettii.. hergün iş mi yapmalıyım
haftada bır genel ev temızlıgı yaparım, mutfak zaten tezgah ocak gunluk temızlenıyor, banyo ve wc yı de gerektıgınde yenıden temızlerım hafta ıcınde...
camasır bulasık zaten bırıkdıkce yıkanır...
cam kapı koltuk sılme gıbı ugraslı ıslerde ortalama 2-3 ayda bır yapılır..

Hem çalışacaksın bide üstüne laf söyleyecek beyimiz. Temizlik,yemek vs sadece kadına ait işler değildir. Bunları üstümüze biz yapıştırıyoruz görev diye. Tut bi kadın gelsin her hafta yapsın temizliği,sende dinlen. Yada iş bölümü yapın aranızda o da yardımcı olsun bi zahmet.
Ben haftaiçi hergün çalışan birini aldım yardımcı olarak. Temizlik,çamsşır,ütü,yemek aklına ne geliyorsa o yapıyor. Haftasonu tatilimi temizlikle ütüyle geçiremem valla.. Kazanıyorum paramı bakarım keyfime. Beğenmeyen almasın :)

haftada 1 süpürüyor.
İş bölümü yaptık süpürge ve çamaşır asma toplama onda. Mutfak, ütü, silme, toz alma, tuvalet,banyo bende.
İki kişide çalışırken sadece bayandan iş beklemek ne kadar saçma.
Hiiç dertlenme. Haftada bir yeter.

az ye de azap tut deseydin eşine keşke.
vallahi evi pırıl pırıl olanlara hayranım. evini açınca misler gibi kokuyor maşallah.
benim evim arada bir öyle oluyor. hatta şu sıcaklarda temizlenmeyince bir de çocuğa tuvalet eğitimi vermeye çalışınca acayip tiksindim evden.
bir arkadaşım var evi hep pırıl pırıl. ama sürekli kadın çağırıyor evine. o zaman çoluk çocuk da yoktu. maaşının yarısını temizlikçi ablalara bayıyordu. tabi kadınların da burnundan getiryordu. ben hiç öyle olamadım. ama aniden gitmiştim birgün bu arkadaşa mecburiyetten ev darma dumandı. çok şaşırmıştım. benime vime benzemişti :D burdan arkadaşlara da sordum püf noktayı hafta da bir yardımcı kararı çıktı. ben de çocuk da var çok şükür. o yüzden daha dağınık oluyor evim.
yalnız dün tatildi. çocuğu da bakıcıya yolladım. annem ve kız kardeşim geldi. evi mis gibi yaptık. tek olsam yine tam yapamazmışım.
demem o ki eşin bilinçsizce konuşmuş.

Haftasonları eşim nöbetçi değilse o süpürüp siliyor nöbetçiyse ben hallediyorum. Yemekleri ben yapıyorum. Sofrayı kurup kaldırıp makineye yerleştirmesi bir gün onda birgün ben de. Lavabo ve tuvaleti kim müsaitse o an yapıyor. Çamaşırları ben yıkayıp asıyorum bazen eşim katlıyor bazen ben. Ütüyü de o an kim müsaitse o yapıyor. Kısacası bizde yemek yapmak haricinde her şey ortak. Ben de insanım süper kahraman değilim. Bayramdan sonra da haftada bir kadın almaya başlayacağım.

Böyle çıkarın tepenize bu adamları, aferin...

Çalışmıyorum. Haftada bir yarım gün abla geliyor o yapıyor temizliği.
Onun dışında ancak çok gerekli olursa, misafir gelecekse ya da bişey döküldüyse falan eşimle birlikte yapıyoruz.
Ablanın yapmadığı işler de ortak yapılır bizde. Bir ütüyü ben yaparım, onu da seviyorum.

3 günde bir süpürür, haftada bir vileda yaparım işte bu kadar

ben calısıyorken hergun yapıyordum
sımdı evdeyım yıne hergun yapıyorum
ama sımdı evde olmama ragmen esımde yardım edıyor

laf kalabalıgı yapmak yerıne sıze yardım etse sızde kendınızı kotu hıssetmezdınız
sonucta o evde ıkınız yasıyorsunuz hızmetcısı degılsınız.

her gün ev süpürmek mi? pardon ama siz bu dünyaya temizlik yapmaya birilerinin ardını mı toplamaya gelmiştiniz? kaldı ki kim demiş ev işlerinin "sadece" kadının sorumluluğunda olduğunu? rahatsız oluyorsa bir zahmet kalkıp kendisi de destek oluverecek, 2 işin ucundan tutuverecek. ben haftada 2-3ü bırak 1 kere süpürüyorum, bizim köpeğimiz olduğu için her gün mopla alıyoruz orası ayrı. çalışan kadın bütün gün hiç bişi yapmadan oturuyomuymuş? siz hiç mi yorulmuyomuşsunuz? bence bu konuda kendinize dert edinmektense, ağırlığınızı koyun ve hayatın müşterekliğini anlatın. çok temiz ev istiyosa da buyursun kapı açık annelerinin evi orada :)

hafta bir süpürmekmı bazılerıne şaşırıyorum:) hergün bazen ıkı kere bıle hem süpürge hem siliyorum ve calısıyorum

çalışıyorum haftada bir süpürürüm ben de
eve gecınce yemegı zor yapıyorum bir de ev süpüremem
daha onceden yapsaydınız da bozulabilirdi süpürge ve tamiri uzun da sürebilir sizle ne alakası var

15 te bir birisi gelip dip köşe yapiyor
Ben de haftada bir supuruyom

her gün temizlik yapanları ayakta alkışlamak istiyorum tabi ki ama maalesef her gün mümkün olmuyor ben genelde cumartesi aksamı tuvalet banyoyu yıkarım, cumartesi sabah ta evi süpürür siler toz alırım baktım çok kirlendiyse arada 1 gün sadece oturma odası mutfak ve koridoru da süpürürüm arka odalarla işimiz olmuyor zaten bu aralar oraları haftada 1 gün temizlesem yetiyor. benim eşimde şikayetçi bu durumdan ama ne yapalım her gün temizlik olmaz

2 günde bir ev süpürüyorum banyo tuvalet günlük temizliyorum. 15 güne bir yarım günlüğüne dip köşe ve toz alma cam kapı vs. için 2 bayan geliyor. Kalabalık misafir geleceği zaman da bayan çağırıyorum o evi temizlerken ben yemek yapıyorum.
Eşim hiçbir zaman evin durumu ile ilgili laf söylemedi, ki bazen hiç süpüremediğim oluyor. Ütüler olsun süpürge olsun eşim yapıyor benim yapamadığım yerde....

ben önceden cok yoğun calisiyordum bazi günler eve cok geç geliyordum bazen cumartesileri de calisiyordum. bi de biz 2 haftada bir haftasonlari muhakak bi yerlere gideriz. hafta ici yemek, bulaşık ve çamaşır dışında bi iş yapmak imkansizdi. haftasonu da eşim tüm evi süpürürdü, balkonlari yikardi. ben mutfak, banyo, tuvalet temizlerdim yerler batmışsa vileda yapardim. bazi zamanlar 2 haftada bir supurup sildigimiz bile olurdu ama zaten evde cok durmadigimiz icin ve çocuk da olmadığı sadece toz olurdu fazla kirlenmezdi. eşimden Allah razi olsun hep yardimci oldu iş yoğunluğumu bildiği icin hiç laf söylemedi bana. malesef güvenilir bi yardimci da bulamamistik.
şimdi işten ayrıldım artık her hafta temizlik yapiyorum, hergün 2-3 saatimi temizlige ayırıyorum ve işleri günlere bölüp yapiyorum bu da güzelmiş :)

Back
X