- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.201
- 40
Nereden başvuruluyor
sgkkurumsalcocukbakimi.org sitesinden girince e-devlete yönlendiriyor..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nereden başvuruluyor
Facebook' ta bir gruba üyeydim. Çalışan kadınların doğum parasınında kendilerine verilmesini istiyorlardı
Ben ilk hamileliğimde 37.haftaya kadar çalıştım. Ücretli izin hepi topu 4 ay, o parayı bile çok görüyorlardı çalışan kadına. Doğum parası diyince sanki devlet esktra para veriyor zannediliyor. Çok sinirimi bozmuşlardı o zaman.
Şu haberin içeriğine bakayım diye internetten araştırma yaparken gördüğüm yorumlar sinirlerimi bozdu resmen. Siz yine iyi geliri iyi olan almasın kötü olan alsın diyorsunuz, çalışan kadının hiç hak etmediğini düşünenler o kadar çok ki. Çalışana neden veriliyormuş asıl çalışmayan kadına verilsinmiş, bu uygulamalar kadını evden uzaklaştırmaya neden oluyormuş, kadın çalışmamalı evde çocuğuna bakmalıymış zaten. Ay bu ülkede böyle bir uygulamanın hoş karşılanıp devam etmesini ummak zaten hata.
özel sektör çalışanında ücretsiz izin hakkı var amaç zaten anneyi çalışmaya teşvik etmek burada. ücretsiz izin hakkı olsa ne olacak ki yüzde 90 ımız parasal sorunlardan çocuklarımızı doğum izni bitiminde birilerine emanet edip 3,5 aylıkken falan işe geri dönüyoruz.Haberin ayrıntılarını okumadım açıkçası ama gelir durumuna göre verilmesi gerekiyor, aylık 6-7 bin alan anne ile onun yarısını bile alamayan annenin böyle bir uygulamae da eşit olmasını beklemek adil değil. Eve giren toplam para üzerinden olması gereken aslında.
Memurlar içinde, normalde ücretsiz izin hakları olduğu için, 2 yıl, verilmemiştir diye düşünüyorum. Özel sektörde doğum izni kullanmak zor kullanilsa bile çocuk 9-10 aylıkken çalışmaya başlamak zorunda anne.
böyle örümcek beyinli her yerde çıkıyor. Çalışan kadını karnı almayan çok insan var malesefŞu haberin içeriğine bakayım diye internetten araştırma yaparken gördüğüm yorumlar sinirlerimi bozdu resmen. Siz yine iyi geliri iyi olan almasın kötü olan alsın diyorsunuz, çalışan kadının hiç hak etmediğini düşünenler o kadar çok ki. Çalışana neden veriliyormuş asıl çalışmayan kadına verilsinmiş, bu uygulamalar kadını evden uzaklaştırmaya neden oluyormuş, kadın çalışmamalı evde çocuğuna bakmalıymış zaten. Ay bu ülkede böyle bir uygulamanın hoş karşılanıp devam etmesini ummak zaten hata.