Çalışan Annelere Aylık 650 tl Yardım

Canım durumu iyi olanlar zaten tenezzül etmez buna sanıyorum.
Hee belkide eder ama akabinde devlete söver ne kadar az pehh falan diye :))
Ee Allahın sopası yok ya..nankörlük ve sukursuzlugunden sebep o paranın hayrını göremez üstüne bi o kadar daha cebinden para çıkar :))
İşte biz buna ilahi adalet diyoruz sen istersen gelir dağılımında eşitlik de 😀

Ederler niye etmesinler
Bana bu haberi kuzenim gönderdi, bak çalışan anneye destek diye. Ben önce bütün çalışan annelere zannettim, hatta forumdan bir arkadaşa yolladım, o söyledi gelir sınırı vardır zaten ben istemem ihtiyacı olan faydalansın diye. O an düşünemedim. Kendimi hiç düşünmedim zaten çünkü kızım kreşe gitmiyor, babaannesi bakacak.
Ama emin olun buna tenezzül edecek çok çok iyi durumda insanlar var, maaşlarını asgari ücret olarak gösterip yine alırlar yine alırlar, mutlaka bir yolu bulunur :))

Not:bu konuda şükürsüzlük nankörlük olarak bakmam, zaten sosyal devletin gerektirdiği çoktan yapılması gereken birşey bu. Şimdiye kadar ve şimdiden sonra ödediğimiz vergiler sayesinde olan ve daha da arttırılması gereken destekler. Bu konuda sizinle aynı düşünemiyorum muhtemelen :)

Bende basvurmayı dusunuyordum , 2.donem bellı gunlerde krese gıdecek oyun grubu mantıgında sosyallesmesı ıcın. Ancak neden gelır durumuna bakılıyor, yanı zengınler alamasın demıssınız. Neden alamasın devlet bu ımkanı herkese gostersın , calısan anne calısan annedır, tıpkı gecmıs donemde tesvık verdıgı gıbı ...
Evine toplamda 10 bin ve üzeri giren ailelere yapılması bence iyi değil. Binlerce işsiz insan varken bu gozetilmeli. Geliri düşük gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmeli

Ben başvuru yapmıştım şuan alamayacağımı öğrendim.
Çünkü banka sandığına tabiyim.
Her ne kadar asgari ücrete çalışıyor olsam da.
Anayasanın eşitlik ilkesinin içinden geçmişler yine
Yıkılsın bu düzen !

Ben başvuru yapmıştım şuan alamayacağımı öğrendim.
Çünkü banka sandığına tabiyim.
Her ne kadar asgari ücrete çalışıyor olsam da.
Anayasanın eşitlik ilkesinin içinden geçmişler yine
Yıkılsın bu düzen !
Belki buna daha düzenleme gelir. Sonuçta her ilde geçerli değil.

Ederler niye etmesinler
Bana bu haberi kuzenim gönderdi, bak çalışan anneye destek diye. Ben önce bütün çalışan annelere zannettim, hatta forumdan bir arkadaşa yolladım, o söyledi gelir sınırı vardır zaten ben istemem ihtiyacı olan faydalansın diye. O an düşünemedim. Kendimi hiç düşünmedim zaten çünkü kızım kreşe gitmiyor, babaannesi bakacak.
Ama emin olun buna tenezzül edecek çok çok iyi durumda insanlar var, maaşlarını asgari ücret olarak gösterip yine alırlar yine alırlar, mutlaka bir yolu bulunur :))

Komşumuz bu dediğin zengin kısmından..
Eş muhasebeci kendisi bi okulda kantinde ahci.
Altlarında lüks jeep, her yaz tatilde lüks konaklama..

O sebeple evlerinde uzak bi akrabalarının bakımıni üstlendiler..yine devlet destekli evlerine belli miktar para giriyor..
Ayrıca o hastanın emekli maaşını alıyorlar.
Ama sor açlar ve borçları hiç bitmiyor..

Dillerinde de sürekli hayat pahalılığı ve devlete hakaret..

Millet asgari ücretle ev gecindiriyor bunlar nankörlük ve sukursuzluk ile bi türlü iki yakaları bir araya gelmiyor..

Bundandır ben inanıyorum hak etmiyor hak yiyorsan Allah bi şekilde çıkarıyor..

Yaa esasen devlet hepimizden iyi biliyor hangi hanenin maasinin ne kadar oldugunu da... gagami kapayayim simdi.

Parayi da bizim devlet vermiyordur eminim.

Onceki seferki pilot uygulamalarda yapilan sahtekarliklari duyduk.

Tamam sustum 😂

Avrupa birliği diye bir ibare okudum ama emin değilim..
Oğlum bebekken bakıcı desteği diye bir şey çıktı ve kayboldu.
2018 te kreş yardımı diye bir şey çıktı o da bitti gitti. Şimdi bir de bu. Hayırlısı..

Pilot uygulamalar nedense asıl ihtiyaç sahibini güldürmüyor..
Benim de dilimin ucunda çok şey var da neyse :)

Ayda 6-7 bin kazanan anne ile asgari ücretle geçinmeye çalışıp bir de en az 1000₺ kreş parası veren anne bir mi? Yapma Allah aşkına..
Tabi ki öncelik ihtiyaç sahibi olmalı..

Zaten bu pilot uygulama. Devamı gelmeyecektir.

Son 3 yıldır her sene bir pilot uygulama çıkarılıp sonra bitiriliyor..
Şu haberin içeriğine bakayım diye internetten araştırma yaparken gördüğüm yorumlar sinirlerimi bozdu resmen. Siz yine iyi geliri iyi olan almasın kötü olan alsın diyorsunuz, çalışan kadının hiç hak etmediğini düşünenler o kadar çok ki. Çalışana neden veriliyormuş asıl çalışmayan kadına verilsinmiş, bu uygulamalar kadını evden uzaklaştırmaya neden oluyormuş, kadın çalışmamalı evde çocuğuna bakmalıymış zaten. Ay bu ülkede böyle bir uygulamanın hoş karşılanıp devam etmesini ummak zaten hata.

Haberin ayrıntılarını okumadım açıkçası ama gelir durumuna göre verilmesi gerekiyor, aylık 6-7 bin alan anne ile onun yarısını bile alamayan annenin böyle bir uygulamae da eşit olmasını beklemek adil değil. Eve giren toplam para üzerinden olması gereken aslında.

Memurlar içinde, normalde ücretsiz izin hakları olduğu için, 2 yıl, verilmemiştir diye düşünüyorum. Özel sektörde doğum izni kullanmak zor kullanilsa bile çocuk 9-10 aylıkken çalışmaya başlamak zorunda anne.
Ben çok ekstrem durumlar hariç 2 sene ücretsiz izin alan pek görmedim. Genelde maddi sebeplerden dolayı çalışmaya dönüyorlar. 60 aya kadar vereceklermiş zaten, 2 seneden sonra illa o çocuk kreşe gidecek yani. Zaten amaç çocuğa bakılsın değil ki, kadınları iş hayatında aktif tutmak. Senin ücretsiz izin hakkın var sen izin al evde çocuğuna bak demek projenin mantığına ters.

Şu haberin içeriğine bakayım diye internetten araştırma yaparken gördüğüm yorumlar sinirlerimi bozdu resmen. Siz yine iyi geliri iyi olan almasın kötü olan alsın diyorsunuz, çalışan kadının hiç hak etmediğini düşünenler o kadar çok ki. Çalışana neden veriliyormuş asıl çalışmayan kadına verilsinmiş, bu uygulamalar kadını evden uzaklaştırmaya neden oluyormuş, kadın çalışmamalı evde çocuğuna bakmalıymış zaten. Ay bu ülkede böyle bir uygulamanın hoş karşılanıp devam etmesini ummak zaten hata.

Ben de haberlerde gördüm çok güldüm, çalışmayana da verilsin diyenlere :))
Sen otur evde, çocuğunu bakım evine ver, eve de bir yardımcı getir temizliği filan da yapsın, yemekler için de aşçı bul, devlet karşılasın hepsini :KK53:

Ben de haberlerde gördüm çok güldüm, çalışmayana da verilsin diyenlere :))
Sen otur evde, çocuğunu bakım evine ver, eve de bir yardımcı getir temizliği filan da yapsın, yemekler için de aşçı bul, devlet karşılasın hepsini :KK53:
Facebook' ta bir gruba üyeydim. Çalışan kadınların doğum parasınında kendilerine verilmesini istiyorlardı 😅

Ben ilk hamileliğimde 37.haftaya kadar çalıştım. Ücretli izin hepi topu 4 ay, o parayı bile çok görüyorlardı çalışan kadına. Doğum parası diyince sanki devlet esktra para veriyor zannediliyor. Çok sinirimi bozmuşlardı o zaman.

X