Çalışan Annelere Aylık 650 tl Yardım

ben ön kayıt yaptırdım kesin kayıt tarihinin randevusu aynı şu anki saat verdi o nasıl olacak. yani ön kayıt işlemim 15:45 de bitti . kesin kayıt randevusunu 15:45 vermiş bu ne mantık.

iyiki paylaştın teşekkür ederim işten güçten bu haberi görmemiştim. çok sıkışık bir dönemden geçiyoruz bir süredir. başka yardımlara da başvurdum ama çıkmadı.. ama belki erzak yardımı gelebilirmiş.. umarım bu yardımdan alabilirim.

iyiki paylaştın teşekkür ederim işten güçten bu haberi görmemiştim. çok sıkışık bir dönemden geçiyoruz bir süredir. başka yardımlara da başvurdum ama çıkmadı.. ama belki erzak yardımı gelebilirmiş.. umarım bu yardımdan alabilirim.
başvuru durumuma yedek dedi.. sanırım yine olmadı..
yakınımdaki bakanlık ofisini arayıp bilgi aldım. başvuru numaram kaçıncı yedekte olduğumu gösterirmiş. kasım ayında asillerden evrak istenecekmiş. onaylanmayanlara göre yedeklere sırayla geçeceklermiş. ve ben 57bin küsür yedekteyim.. Başvuru durumunu siz hayal edin :110:

Duyurulduğu gibi 15 Ekim saat tam 14:00 te siteye girip başvurmaya çalışıp, sitenin ne hikmetse sürekli hata vermesi nedeniyle, anca yedek listesine girebildiğim saçma uygulamadır kendisi..
Çünkü adalet yok bu tür şeylerde.
Bir şey yapılmak isteniyorsa evraklar istenip sgk merkezlerine teslim ettirilebilir ve şartlar ondan sonra araştırılabilirdi.

Son 3 yıldır bakıcı desteği, kreş yardımı ve yine 2019 kreş yardımı gibi şeylerle annelerin oyalandığı sözde yardımlardan ben birey olarak çok sıkıldım.

Bu tür şeyler pilot uygulamadan öteye gitmiyor. Avrupa bu konularda aldı yürüdü biz hala istihdam edileceğiz diye bekleye duralım.

Bir de bir gün sonra mesaj atıyorlar yedek listesinde olduğunuz için randevu zamanı vermiyoruz şeklinde..
Formda kabak gibi yazıyor zaten yedek diye..

ben ön kayıt yaptırdım kesin kayıt tarihinin randevusu aynı şu anki saat verdi o nasıl olacak. yani ön kayıt işlemim 15:45 de bitti . kesin kayıt randevusunu 15:45 vermiş bu ne mantık.
Asıl kayıt hakkı kazananlardan hakkını kaybeden olursa size bilgi verecekler kesin kayıt hakkınız vardır diye

Çok saçma oldu ilk kim girip kayıt yatırdıysa kesin kayıt hakkı kazandı. Kesin kayıtta şartları yerine getirmeyen var ise elenecek sıra yedeklere gelecekmiş ölme eşşeğim olme

Bende basvurmayı dusunuyordum , 2.donem bellı gunlerde krese gıdecek oyun grubu mantıgında sosyallesmesı ıcın. Ancak neden gelır durumuna bakılıyor, yanı zengınler alamasın demıssınız. Neden alamasın devlet bu ımkanı herkese gostersın , calısan anne calısan annedır, tıpkı gecmıs donemde tesvık verdıgı gıbı ...
yani atıyorum ayda 10000 alana da vermesinler ama sadece 4/a lı çalışana vermek hata,4/c li 4/b li çalışana da verilsin , kamu da çalışıyorum maaşım ne çok iyi ne çok kötü ama memur olduğum için bu tarz projelerden faydalanamıyorum ve şu an kreş parasını zor denkleştiriyoruz. ayrıca çocuk yardımı alıyorum ama ayda 60 tl gibi komik bir rakam o parayla ancak bir sweat alırsın çocuga herşey hayat pahası...

Cok tesekkur ederim. En azindan belli bir gelir grubuna verecek olmalari iyi. Zenginler alamasin.

Ne kadar iyimsersin. :KK45:

Zenginler değil belki ama gerçekten ihtiyaç sahiplerinin alabileceğinden de emin değilim.

Zira başvuruyu sıraya koyma durumu var ortada.
Asli talihli, yedek talihli gibi..
Adil olsa elden nasıl olsa evrak teslim ettirilecek herkes götürüp istenen sürede teslim etmeli.

Bence de ama araştırıyorum tam anlayamadım, burada geçen rakam sadece annenin gelir düzeyi mi yoksa eve giren tüm gelir düzeyi mi? Sadece anneninse yine baya durumu iyi olanlar da alabiliyor demek ki :işsiz:5000 maaş fena değil. Tamam hayat pahalı ama asgari ücretle çalışan ev geçindirenler de var, bilemedim

Haneye giren net maaş geliri. Yani anne ve baba olarak..

Zenginler değil belki ama gerçekten ihtiyaç sahiplerinin alabileceğinden de emin değilim.

Adil olsa elden nasıl olsa evrak teslim ettirilecek herkes götürüp istenen sürede teslim etmeli.

O zaman çok iyi. Çünkü öyle olursa gerçekten ihtiyacı olanlar alır

Bende basvurmayı dusunuyordum , 2.donem bellı gunlerde krese gıdecek oyun grubu mantıgında sosyallesmesı ıcın. Ancak neden gelır durumuna bakılıyor, yanı zengınler alamasın demıssınız. Neden alamasın devlet bu ımkanı herkese gostersın , calısan anne calısan annedır, tıpkı gecmıs donemde tesvık verdıgı gıbı ...

Ayda 6-7 bin kazanan anne ile asgari ücretle geçinmeye çalışıp bir de en az 1000₺ kreş parası veren anne bir mi? Yapma Allah aşkına..
Tabi ki öncelik ihtiyaç sahibi olmalı..

Zaten bu pilot uygulama. Devamı gelmeyecektir.

Son 3 yıldır her sene bir pilot uygulama çıkarılıp sonra bitiriliyor..

Bence de ama araştırıyorum tam anlayamadım, burada geçen rakam sadece annenin gelir düzeyi mi yoksa eve giren tüm gelir düzeyi mi? Sadece anneninse yine baya durumu iyi olanlar da alabiliyor demek ki :işsiz:5000 maaş fena değil. Tamam hayat pahalı ama asgari ücretle çalışan ev geçindirenler de var, bilemedim
Bence 2 kişinindir 5000 gayet iyi bir miktar😊

Yedek olduğunuz için öyle. O zamanı dikkate almayın diye mesaj gelir.
Asli olanlara randevu zamanı veriliyor..

yani atıyorum ayda 10000 alana da vermesinler ama sadece 4/a lı çalışana vermek hata,4/c li 4/b li çalışana da verilsin , kamu da çalışıyorum maaşım ne çok iyi ne çok kötü ama memur olduğum için bu tarz projelerden faydalanamıyorum ve şu an kreş parasını zor denkleştiriyoruz. ayrıca çocuk yardımı alıyorum ama ayda 60 tl gibi komik bir rakam o parayla ancak bir sweat alırsın çocuga herşey hayat pahası...
Bu uygulamalardan memur kesim neden yararlanmiyor ben de onu bir türlü anlamıyorum

Sadece işçi statüsünde çalışan anneye veriliyor mesela memura verilmiyor. Maaş baz alındı sanırım ama bilmiyorum en düşük kamu personeli maaşı brüt 5binden fazla mı? Eve giren toplam paraya göre olmalı. Ama okuyup anladığım kadarıyla annenin gelirinden bahsediyor.
Haberin ayrıntılarını okumadım açıkçası ama gelir durumuna göre verilmesi gerekiyor, aylık 6-7 bin alan anne ile onun yarısını bile alamayan annenin böyle bir uygulamae da eşit olmasını beklemek adil değil. Eve giren toplam para üzerinden olması gereken aslında.

Memurlar içinde, normalde ücretsiz izin hakları olduğu için, 2 yıl, verilmemiştir diye düşünüyorum. Özel sektörde doğum izni kullanmak zor kullanilsa bile çocuk 9-10 aylıkken çalışmaya başlamak zorunda anne.

Yaa esasen devlet hepimizden iyi biliyor hangi hanenin maasinin ne kadar oldugunu da... gagami kapayayim simdi.

Ayda 6-7 bin kazanan anne ile asgari ücretle geçinmeye çalışıp bir de en az 1000₺ kreş parası veren anne bir mi? Yapma Allah aşkına..
Tabi ki öncelik ihtiyaç sahibi olmalı..

Zaten bu pilot uygulama. Devamı gelmeyecektir.

Son 3 yıldır her sene bir pilot uygulama çıkarılıp sonra bitiriliyor..
Parayi da bizim devlet vermiyordur eminim.

Onceki seferki pilot uygulamalarda yapilan sahtekarliklari duyduk.

Tamam sustum 😂

Kendi adıma söyleyeyim, zenginle fakir arasındaki uçurumun az da olsa kapanması için zenginler alamaz inşallah diye düşünüyorum. Zaten herkese verilse gelir düzeyi şartı koyulmaz. Durumu iyi olanlar gönderiyor, durumu iyi olmayanlar aç sefil geziyor, o yüzden olabilir.

Canım durumu iyi olanlar zaten tenezzül etmez buna sanıyorum.
Hee belkide eder ama akabinde devlete söver ne kadar az pehh falan diye :))
Ee Allahın sopası yok ya..nankörlük ve sukursuzlugunden sebep o paranın hayrını göremez üstüne bi o kadar daha cebinden para çıkar :))
İşte biz buna ilahi adalet diyoruz sen istersen gelir dağılımında eşitlik de 😀

X