• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çalışan anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
vallahi hanımlar harikasınız bende 23 martta işe geri dönüyorum. oğlum 26 martta da 5 aylık oluyo .. ee tabi bende süt sağıp bırakıcam. aklıma takılan soruların bazılarna cevap bulabildim mesela taşıma konusuna gerçi ev işim karşısında 5 dk.lık mesafe ama iş yoğunluğundan devamlı gidip gelemem (özel banka nede olsa. )şimdi siz harika kadınlar bana yardımcı olun
soru 1: henüz işe başlamama nerdeyse 1 ay var,biberona ne zaman başlıyım?
soru 2:medelanın sağma makinesi var, evde işte onu kullanmayı düşünüyorum ,poşet olarak değilde saklama kabı almayı istiyorum yine medelanın süt saklama kapları var asıl sorum şu ;günde kaç cc içer ki, bende 150 cclik mi 80 cclik saklama kabı alsam işime yarar ?
soru 3:biberonunun bende de chicconun anne göğüs ucunu benzeyen kauçuk tek delikli cam biberon onu kullanmayı düşünüyorum, cok cok emmeye alışmasın diye ii midir?
soru 4: iş yerinde sağdığım sütü ertesi gün içecek yetmezse gece sağarım diyorum gece ne zaman sağcamki acaba gece saatimi kurup kalkıp gene mi sağsam ?
not: ama süt saklama poşetide alsam ii olur dediğin gibi haftasonu dondurucuya atarım demi ....

bana yardımcı olun kızlar teşekkürler şimdiden

vallahi hanımlar harikasınız bende 23 martta işe geri dönüyorum. oğlum 26 martta da 5 aylık oluyo .. ee tabi bende süt sağıp bırakıcam. aklıma takılan soruların bazılarna cevap bulabildim mesela taşıma konusuna gerçi ev işim karşısında 5 dk.lık mesafe ama iş yoğunluğundan devamlı gidip gelemem (özel banka nede olsa. )şimdi siz harika kadınlar bana yardımcı olun
soru 1: henüz işe başlamama nerdeyse 1 ay var,biberona ne zaman başlıyım?
soru 2:medelanın sağma makinesi var, evde işte onu kullanmayı düşünüyorum ,poşet olarak değilde saklama kabı almayı istiyorum yine medelanın süt saklama kapları var asıl sorum şu ;günde kaç cc içer ki, bende 150 cclik mi 80 cclik saklama kabı alsam işime yarar ?
soru 3:biberonunun bende de chicconun anne göğüs ucunu benzeyen kauçuk tek delikli cam biberon onu kullanmayı düşünüyorum, cok cok emmeye alışmasın diye ii midir?
soru 4: iş yerinde sağdığım sütü ertesi gün içecek yetmezse gece sağarım diyorum gece ne zaman sağcamki acaba gece saatimi kurup kalkıp gene mi sağsam ?
not: ama süt saklama poşetide alsam ii olur dediğin gibi haftasonu dondurucuya atarım demi ....

bana yardımcı olun kızlar teşekkürler şimdiden

Ben de madde madde cevaplamaya çalışayım.
1.Biberona başla bence yavaş yavaş. İki güne bir sonra hergün devam sütü ya da bolsa sağıp kendi sütünü verebilirsin. Ama zorlama, soğumasın.
2. Medela iyi bir pompa. Saklama kabı ya da poşet farketmez. Ne kadar içeceği aslında senin ne kadar sağabileceğine bağlı. Ben işyeirnde iki kez sağabiliyorum. Gününe göre bir sağmada 80-150 ml arası süt çıkıyor. Ben her sağmada bir poşet açıyorum. Her poşet tek içimlik oluyor. Eğer 150 mlyi bitiremeyecek gibiyse, karnı çok aç değilse mesela, anneannemiz birazını ayırıyor. İçebileceği kadar ısıtıyor.
3. Ben hala Chicco cam biberon ve tek delikli başlık kullanıyorum. Ki o bile benim göğsümden daha tazyikli.
4. Eğer sütün bolsa ve bebeğin deliksiz uyuyorsa gece onu uyutup bir iki saat sonra kendin yatmadan önce sağabilirsin. Ama benim bebeğim ben işten gelince memeye yapışık yaşıyor, ben,m sütüm de biraz nazlı; gece yatana kadar birikmiyor süt. Gece kalkıp sağmayı düşünmedim hiç. Çünkü gece uykusu onlar kadar bizim için de önemli. Dinlenince süt de daha çok oluyor, bebelerimize de daha iyi bakıyoruz. Ama zaten yavaş yavaş ek gıdalara başlayacağınız için çalışma saatlerin iki kez sağacak zaman kadarsa iki öğün, üç kez sağabileceğin kadar zamansa üç öğün süt yeter ona.
Bunların dışında benim naçizene tavsiyem, evin yakınsa mümkün olduğunca seni emsin. Emmek sadece beslenmek demek değil, emme refleksini de ne kadar tatmin edebilirsen o kadar iyi. Daha oral dönemde bebeklerimiz. Ben çok isterdim işi,m evime yakın olsun, emzirmeye geleyim. Emzik de almadı bebeğim. O yüzden akşam süt olsa da olmasa da bana yapışık yaşıyor.
Son birşey, hiç dert etme. sorun olur diye düşünmediğin hiçbir konuda sorun olmuyor. Bebekler sen rahatsan algılıyor.
Kolaylıklar şimdiden.

kullandığınız göğüs pompalarının özellik ve markaları hakkında da bilgi verebilir misiniz?

ayrıntılı bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler.

kullandığınız göğüs pompalarının özellik ve markaları hakkında da bilgi verebilir misiniz?

ayrıntılı bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler.

Medela mini elektirikli pilli kullanıyorum. Gayet pratik ve etkili. Daha önce Avent'in manuel olanı hediye gelmişti bir eczacı arkadaşa gelen eşantiyonlardan, ilk başlarda o pek işe yaramamşıltı ama sütüm bollşatıkça onşa da sağabilir oldum. Ama sürekli kullandığım Medela.
Bir önceki linke de bir göz atın isterseniz, yedek pompa seti kullanmak, poşet kullanmakatan daha pratik.

Son düzenleme:
Back