Bebek Beslenmesi çalışan anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
çalışan annler bebgınıze sutu nasıl verıyorsunuz sizyokken nasıl idare edilior bebişler.. nasıl saklıyorsnuz buzluga mı koyorsnuz sütü sonra nasıl çözduryorsunuz ...bıberonla mı koyuyorsnuz anne sutunu bıberonla mı yoksa bardakla mı verılıyor

süt sağma pompasıyla sütü sağıp dolapta o gün içecekse saklayabilirsiniz. uzun süre saklanacaksa süt saklama poşetleri var dondurucuda saklayabilirsiniz. dondurulan süt ise çözüldükten sonra o gün bitirilse iyi olur. soğuk olan sütü benmarin usülü içilecek sıcaklığa kadar ısıtmalısınız. mümkünse kaşıkla verin çünkü biberona alışan bebek emmeyi unutmaya başlar...

ben de önceden sütümü sağıp dondurucuya atmıştım.Akşamdan bir paketi dondurucan buzdolabına koyuyorum. önce orda eriyor , sonra benmari usulü ısıtıp bebeğime veriyor eşim. Ben poşette saklıyorum biberonda değil. Bu arada bebeğim hem beni emiyor hem de biberonu emiyor.

Ben işe başlamadan önce pek stok yapamadım. Bebeğim iştahlıydı ve o uyuduğunda süt hiç kalmamış oluyordu göğüslerimde. Çok az sağabildim yani. Toplam 5-6 poşet süt ancak vardı.
Şu anda normalde işyerinde iki kez süt sağıyorum.
Şöyle bir sistem kurdum. Doktor bana iki tane buz aküsü verdi. (Hani mavi dikdörtgen plastik şeklinde buz aküleri var ya onlardan, eczanelerin ilaç taşımak için filan kullandıklarından.) Akşamdan onları buzluğa koyuyorum, donuyor. Sabah onları Mado'nun uzun yola dondurma satarken verdiği köpük kaplarla işe götürüyorum ve hemen işe varınca ordan alıp budolabına atıyorum. Gün içinde sağdığım sütü poşetle işyerindeki dolaba, o buz akülerinin yanına koyuyorum. Akşam da buz aküleri ve sütü gene köpük dondurma kabının içinde eve götürüyorum ve vakit kaybetmeden buzdolabına koyuyorum. Böylece hiç buzdolabından çıkmamış gibi ulaşıyor eve. (Benim işyerim ile evimin arası 1 saat, o yüzden bu kadar uğraşıyorum. Buz aküsü olmasa ılır süt.)
Ertesi gün o sütü içiyor bebeğim. Ertesi gün olur da bir şekilde içemezse, içemediğini atıryorum.
Eğer birgün önceden süt sağamadıysam, bir aksilik olduysa buzluktaki daha önce sağdığım sütten iki paket gece yatmadan buzdolabına indiriyorum. Ertesi güne kadar erimiş oluyor.
İşyeirnde sağdığımı da buluktan indirip buzdolabında eriyeni de benmari usulü ısıtıp veriyor anneannesi oğluma.
Bu arada iş yerinde sağdığım sütü ertesi gün içmeyecekse hiç ılımadan eve getirdiğim için hemen buzluğa atıyorum. Örneğin cuma sağdığım sütü buzluğa atıyorum. (Ertesi gün işe gitmeyeceğim için) Pazar gecesi yeniden buzluktan süt çıkarıyorum.
Uzun uzun anlattım meşakkatli gibi görünse de değil. Bir zorluğu yok.
Ha bir de sütü biberonla veriyor anneannesi, ama oğlumda sorun olmadı. Beni de emiyor biberonu da. Zaten ilk aylarda haftada bir kez filan sütüm azaldığında mama verdiğim için alışıktı. Yalnız hala tek delikli yenidoğan biberonu kullanıyoruz biz, bol akan süte alışıp beni bırakmasın diye.

Son düzenleme:

aslında termal çantalar da var benim evimde uzak iş yerinde buzdolabına koyuyorum çıkarken de termal çanta veya termos çanta diye de geçiyor ona koyuyorum 4 saat soğuk tutuyor ( ya da sıcak bişey koyarsanız da sıcak tutuyor) ben aventin çantasını aldım iiçine 4 biberon sığıyor gelince de direkt dolaba atıyrm rhat oluyor

peki hangi biberonu kullaniyosun? ben de ise basllicam ama beni emmeyi de birak
asin istiyorum

Evet Avent'in ve Kraft'ın biberon termoslarını diyorsun sanırım. Onlara da bakmıştım ama içine buz koyamam diye içime sinmemişti. İşyerindeki buzdolabının buzluğu yok bizim, içecek dolabı. Yani sanki sadece sütün soğukluğu yetmez gibi gelmişti.

peki hangi biberonu kullaniyosun? ben de ise basllicam ama beni emmeyi de birak
asin istiyorum

Biberonun markası çok önemli değil. Plastiğine güvendiğin, kansorojen plastik içermeyen ya da tamamen cam herhangi bir marka kullanabilirsin. Seni bırakmaması için önemli olan deliği. Yenidoğan için olan tek delikli başlıklardan kullan ki senin sütünden daha gür akıp da bebeği kolaya alıştırmasın.

merhaba arkadaşlar benim de 6 aylık oğlum var ben işteyken kaşık maması yada aptamil 2 devam sütü içiyo evdeyken ve öğle arasında emziriyorum ek gıdalara da alışması gerekiyo...

bir de biberon değilde ucu önemli eğer damaklı emzik kullanılıyorsa biberonun ucu da damaklı olması gerekiyo yoksa emmeyip aç kalıyo tabii biberon uçlarının da numarası var aylarına göre ben 2 numara kullanıyoru sıkıntı olmadı şimdiye kadar

buzluğa koymana gerek yok çalışan bir buzdolabının normal rafına koyabilirsinama o da yoksa tabii buz koymak gerekir

buzluğa koymana gerek yok çalışan bir buzdolabının normal rafına koyabilirsinama o da yoksa tabii buz koymak gerekir

Yok zaten sütü buzluğa koymuyorum ama benim iş-ev arası yolum uzun. Yolda sütün yanına koymak için buz gerekiyor. Ama işyerindeki buzdolabında buzluk olmadığı için buz aküsü kullanıyorum. Evde dondurup işyerinde de buzdolabına koyup erimemesini sağlıyorum.

arkadaşım çok güzel anlatmışsın. ben de işe başlayınca nasıl olacak diye düşünüyorum. birşey sorucam. poşet olark ne kullanıyorsun? ve bir poşeti ılıttıktan sonra hepsini biberona koyunca bitiriyor mu. daha doğrusu biberondaki sütü bitiremeyince daha sonra tekrar aynısını veriyor musun? biberona bitirmelik mi koymak gerekiyor?

Poşet olarak Lansinoh kullanıyorum. Bir ara eczenede bulamadım, bittiğini farketmediğim için işyerinin ordaki eczaneden almam gerekti, başka bilinmedik bir marka bulabildim. O daha kalın ve dayanıklıydı ve dik durabiliyordu ama onun kilidi sızma yaptı, tekrar Lansinoh'a döndüm. Lansinoh'tan memnunum ama belki daha iyisi vardır diye deniyorum. Şimdi internetten Weewell ısmarladım. Bakalım gelince dener, yazarım. Bir de pompa olarak Medela kullanıyorum, onun direk içine sağılabilen kendi poşetinin deneyeceğim bir dahaki sefere. Yalnız poşet içine sağınca miktarı çok sağlıklı belli olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta poşet yumuşak olduğu için alttan bastırınca üste çıkıyor süt, ben miktarını biberona bakıp yazıyorum.
Miktara gelince, benim her sağmada en az 70-80 en fazla 150 ml süt çıkıyor. Onu da bir poşet yapıyorum ve bir öğünde içiyor. İşyerinde iki kez sağıyorum. Ama sabah sağamazsam ve öğleden sonra tek seferde sağarsam 200 ml filan çıkıyor, onu iki poşete bölüyorum. Annem sütü biberona dolduruyor, biberonu sıcak suya koyuyor. O şekilde sıcak suya konan sütü yarım saat içinde içmezse kesinlikle döküyorum. Verilmemesi gerek ılıtılan sütün tekrar.
Sana da kolay gelsin şimdiden. Uzun uzun anlattığıma bakma, zor değil. Hemen alışıveriyor insan. Bir de işyerindeyken süt sağarken bebeğinle dolaylı da olsa bir bağ kurmuş olmak keyifli.

Ben de sütümü bırakıyorum. bebeğime eşim bakıyor. Ama biz sütü dışarı çıkardıktan sonra yarım saatten fazla bekletiyoruz. Benim bildiğim 6-8 saat oda sıcaklığında durabilyo. Ama 6 saat sonra kesinlikle aynı sütü vermiyorum.

Ama o taze süt ve 20 derecenin altındaki ortamlar için geçerli. Ben sütümü zaten daha önce buzlukta veya buzdolabında tutmuş olduğum için ve de en önemlisi bir kere ısıtıldığı için hemen içmezse döküyorum. süt kolay bakteri üreten bir besindir. Buzdolabında tutmakta ve ısıtılan sütü bekletmemekte fayda var.

taze sütü değil buzluktan dolap rafına, ordan dışarı çıkarılmış sütü 6-8 saat bekletiyorum.

taze sütü değil buzluktan dolap rafına, ordan dışarı çıkarılmış sütü 6-8 saat bekletiyorum.

Bence bekletmesen daha iyi. Ben işyerinden eve gelene kadar 1 saat dışarıda kalmasına bile izin vermiyorum, o yüzden buz aküleri ile filan uğraşıyorum. Ev zaten 20 derecenin üzerindedir. Dayanmaz o kadar. Tabi kendin bilirsin ama dolaba koymak varken neden dışarıda dursun ki? Dolapta dursun, içeceği zaman içeceği kadar benmari usulü ısıtın, içirin. Zaten o rutine alışınca ne kadar içeceğini bilirsiniz. O zaman artan da olmaz.

bebeğim 6 aylıkken işe başladım.işyerinde sütü sağıp buzdolabının normal rafına koyuyordum,yanımda götürdüğüm bir termosunda ağzı açık şekilde dolaba koyuyordum işten çıkarken soğumuş olan sütü içi soğumuş olan termosa koyuyordum ve kapağını kapatıyordum.yol 1 saat sürüyor.eve gelince sütü dolaba koyuyordum.ertesi gün ben işe gidince içiyordu bebişim.chicconun anne memesine benzeyen kauçuklu biberonundan aldım bebeğim 11. ayında hiç emmeyi bırakmadı allaha şükür.bazen sütüm çok olunca sağıp buzluğa atıyorum bazen süt saklama kabıyla,bazen süt saklama poşetiyle hatta ikisini de bulamazsam klroplastın kilitli poşetiyle dolaba buzluğa atıyorum acil durumlarda kurtarıcı oluyor(bazı bebekler dolapta donmuş sütün tadını sevmeyebiliyor)donan sütü vakit varsa akşamdan normal bölüme alıp yavaşça çözdürüyorum vakit yoka kaynar suya oturtup ani çözdürüyorum ve asla kalan sütü tekrar dolaba koymuyorum.bebegim 8 aylık olana kadar 2 kap (toplam 300 ml) süt bırakıyordum ondan sonra hep bir kap(150 ml) süt bıraktım.sabah 8 akşam 16 arası bu süt yeterli oldu.ek gıda yiyor çükü ama işten gelince ve geceleri hep emzirdim.süt buzdolabının normal gözünde 0-4 derece arası 3 gün buzlukta 1 ay derin dondurucuda 3 ay kalabiliyor.hatta ben şu an havalar soğuk olduğundan termosa koymuyorum.işyerinde dolaba koyuyorum soğuyor işten çıkıp eve gelene kadar da hep soğuk kalıyor ve eve gelince direk buz dolabına.sorun olmuyor.

Aşağı yukarı aynı işte, benim işyerim ve gidip geldiğim servis çok sıcak oluyor. O yüzden biraz daha pimpirikleniyorum. İsteyince bir şekilde bir yol bulunuyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…