Çalışan Anneler...

escos

Ömerim canım Birtanem...
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
889
0
96
43
Kocaeli
Bebeğini, çocuğunu evde bırakıp yada kreşe/okula götürüp sabahın köründe para kazanmaya gidenler..Akşam dönüşte üzerindeki "iş mont"unu çıkarıp "ev önlüğü"nü giyen, çalışan ev anneleri..Hayatımızdakileri paylaşmak, birbirimize destek olmak üzere haydi buraya..

bende çalışan bir anneyim... bende sizin gibi ilk çalışmaya başladığmıda sabah anneanneye bırakıp akşam alıyordum. ama artık babannenin alt katına taşındık neyseki bu getir-götürler bitti.

ama inanın hiç vicdanım rahat değil. ev hanımı olan annelere imrenerek bakıyorum. çok özeniyorum onlara... kızımın bu günleri hiç bir daha gelmeyecek bir daha hiç çocuk olmayacak resmen akşamları 2-3 saatlik annelik yapıyoruz... akşamın bir kısmıda zaten yemek hazırlamakla bulaşıkla geçiyor... ama çalışmak zorundayım herşey onun için.

artık tek tesellim torunum olunca ona bakmak..:))) kızıma ayıramadığım günleri ona ayırarak hem kızıma yardımcı olurum ileride hemde torun sevgisini doya doya yaşarım :))))

valla açıkçası ben de aynı şeyi düşünüyorum..Birini buldum ama oğlum onunla oyun oynuyor fazlaca uyarılıyor gibi ama ne yemek yiyor ne başka bişi.. Çocuklarımız herşeyden eğerli aslına bakarsan..
Yani torunların anneleri olacak onların hakkı bakmak..Yani herkesin tek sansı kendi çocugu bence..O yuzden evde kalmak istiyorum..ama işe gitmeyi insanlarla kendi yaşıtlarım konuşmayı da özledim..Ama 2 sene bekleyemez mi?

bende çalışan bi anneyim kızım 17 aylık oldu daha iş başı yapalıda 3 gün oldu
bende suçluluk duyuyordum ama geçen internetten bi yazı okudum anneler çocuklarına zaman ayıramıyorum iyi annelik yapamıyorum diye düşünüp kendini şartlandırmamalıymış önemli olan çocuğa ayrılan zamanın süresi değil kaliteli zaman geçirmekmiş banada mantıklı geldi kızmla 3 saatimi dolu dolu geçiriyorum mutfağı toplamakmış makineyi çalıştırmakmış kızım uyuyunca yapıyorum ben böle bi çözüm buldum

Bende sizin gibi yapıyorum. Akşam eve geldiğimizde okulda günün nasıl geçti ile başlıyoruz, yemek ve ders fasılları bittikden sonra yatma zamanı geldiğinde yatak da beraber ya kitap okuyoruz yada muhabbet ediyoruz (o günün son dakikaları çocuğun anneye açılma saatleridir). Uyumadan önce konuşma olayını kesin alıştırın çocuklarınıza. Gün içersinde size söylemediği konuları direk size açılıp, sizin fikrinizi alıp, rahatlayıp uyuyacaktır. Güzel bi dert ortağı olursunuz. Kesinlikle tavsiye ederim..

bütün konulardan en güzeli bence teşekkürler..
bende çalışıyorum. bebeğim artık 23 aylık oldu k.valide ile babam bakıyor oğluma onu işteyken çok özlüyorum.tek tesellim Allahıma şükürler olsun eminellerde olduğunu bilmek. ama o bile bazen zor geliyor onun herşeyinde yanında olmak isitiyorum.akaşam eve gidincede sizlerein yaptığı gibi yatıp kitap okuyorum ona yada konuşuyorum yatakta. en büyük sevki ise kucağımda oturup kendi tv kanalını seyretmek ama baharada kreşe verceğiz artık bakalım nasıl kalacak nasıl başaracağım şimdiden düşüncesi çöktü
Alalhım yardım etsin hepimize

ben de kızımı bakıcıya bırakıyorum şanslıyım ben. bakıcım üst komşum, kızımı zorlanmadan borakıyorum, kolayca alyorum, özlem hiç bitmioyor tabi ama hayat böyle bişey

Ben de işime 13 ocakta dönüyorum..Akşamları nasıl olacak çok merak ediyorum..Birlikte konuşma vakti masal vakti ne güzel..Benim oğlum hareketli ir çocuk inşallah biz de bir düzen oturtucaz yeni hayatımızda..

Son düzenleme:
Kızlar bende çalışıyorum ve haziranda bebeğimi dünyaya getireceğim. Ama bir kaç ay sonra çalışmaya başlamam gerekiyor. Bebeğime en uygun dadıyı nereden bulurum? Fikri olan var mı?

merhaba, ben uzun süredir iş arıyorum. daha önce resmi olarak çocuk bakıcılığı yapmadım ama tanıdıkların çocuklarına çok baktım.çocukları kendimi bildim bileli çok sevdiğim için gönüllü olarak akrabalarımızn çocuklarına bakmıştım.. bu bi refarans olur mu bilmem ama gerçekten bu işi yapabileceğimi düşünüyorum. çocuklara deyim yerindeyse bayılırım.kendi çocugum gibi sevip bakacağımdan şüpheniz olmasın.. fiyata gelince, 500 civarına bile razıyımm..öyle 1000 falan isteyip de abartmaya hiç gerek yok..
23 yaşındayım.yaşımı sorun etmeyen biriyseniz özelden irtibata geçin lütfen.
mamak akderede oturuyorum. 9 aylık evliyim.üniversite mezunuyum.ve bu işe gerçekten ihtiyacım var . lütfen en azından bi ön görüşme yapalım..şimdiden teşekkürler

Akşamları sadece ona ayırıyoruz.Yemekde bile beraberiz,mutfağı olduğu gibi bırakıp hemen salona geçip oynuyoruz.2 saat ya görüyorum ya göremiyorum kuzumu çok da özlüyorum onu.Yattıktan sonrada mutfağı toparlıyorum.
Zor..

tam bundan bahsedecektim arkadaşım...süre değil birlikte olunan süre nasıl geçiyor önemli olan o...bunula ilgili çok güzel bir karikatür var elimde belik görmüşsünüzdür bulunca ekleyeceğim...

birlikte daha çok vakit geçireilemediği için üzülmek yerine şartlardan dolayı oluşan bu durum nasıl telafi edilir onu düşünmek gerek....çalışan anne aday adayı (en kısa zamanda diliyorum) olarak ben bu düşüncedeyim...

bende çalışan bir anneyim ve çok zorlanıyorum
kardelen 8 aylıkken başladım işe alıştımmı hayır

çok huysuz bir prenses benim kızım her gece 12 den aşağı yatmıyor
anane bakıyor akşam üzeri uyutma dememe rağmen uyutuyor
gece uykusuda 12 ye kalıyor tabi elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum
ama o geç yattığı için ev işlerinide bırakamıyorum bie şekilde idare etmeye çalışıyoruz
allah izin verirse seneye kreş düşünüyoruz ozaman düzene girer umudum var

bence yıne unudun olmasın kresten benımkıkrese gıdyo oglen uyutuyolar cocugu 6da alıyorum gelırken yolda uyuyo yorgunluktan sonra yıne gec yatıyo

şimdi insanın doğasında vardır illaki içinde bulunduğu durumu en iyi şekilde göstermek ister, ya da kendi gibi olmayanı elinin tersi ile benimsememek ister ama şu bi gerçekki ne kadar çalışmayan anne varsa bi o kadar da çalışan anne vardır
çoğumuzun işi de zaten o çalışmayan ama bize bin türlü laf eden annelere sunulsa bi an bile düşünmeden kabul edecekleri tarzdadır, mesela Allah ıma bin şükür okudum didindim
kpss falan hepimiz bu derdi bilioruz iş bulmanın ne kadar zorlu bi süreç olduğunu, e ilerde evlenip bebemizin olma ihtimalini bile bile nie giriyoruz bu iş bulma kargaşasına
yani şunu anlatmaya çalışıyorum ne kadar ev hanımı olmak doğal ise çalışmak da o kadar doğal
ve bu bi taraf meselei ise., iki tarafta da çoluğuna çocununu süper eğiten ya da hiç ilgilenmeyen öylece kendi haline bırakan vardır,
iki taraf için de bir kalıp oluşturmak hatadır,
ben bir bankada denetmedim işim oldukça zor arkadaşlar, ve Allah a şükür 2 buçuk yaşında bir kızım var
haline baktıkça kızımla ilgili pişmanlık duyduğum çok mühim bir noktamız yok
evet az zamanı daha verimli değerlendirmek çok şey sığdırmaya çalışmak çoçuktan bıkmamak
hiçbir dileğini geri çevirmemek (çünkü zaten vaktimiz az ) bu bizlerin maharetleri
ama asla şımartmamak terbiyesini de mümkün mertebe vermek mesela paylaşımı öğretmek
büyüklere nasıl davranılması gerektiğini, belki ilerde Allah korkusu ve sevgisini
yani herşeyi düşünmek ve bu arada onun geleceği için çalışmak
kendin için çalışmak
lütfen çalışan anneler için atıp tutmasın kimse, biz en az siz çalışmayan anneler kadar ona en iyi ortamı sağlamak için didiniyoruz yorulmadan
ha benim kızım 9 aylıkken bakıcıya başladık
annane babaanne bakmamış iyi ki küçük yerde oturuyoruz kafama göre kızıma göre bir bakıı bulmak çok zor olmadı kime sorsam hakkında hep iyi şeyler duydum, zaman gösterdi ki kızım gaayet mutlu onunla
cahil biri değil oyunlar oynuyor gezdiriyor parka götürüyor hasta olursa napması gerektiğiibilior
kendisinin de iki kızı var
gaayet iyi yetiştirmiş saygılı sevgili şimdiki hoppa gençlerden çok uzaklar,
bunları görünce içi rahatlıo insanın
kızım akşamları ne onun arkasından ağlıyo ne sabahları benim ne ben ondan kaçarak çıkıorum evden ne yalan söylüyoruz,
düzenim ALLAH IMA BİN ŞÜKÜR gayaet iyi
şimdi ben ev hanımı olsaydım da daha mı iyi olcaktı??
duruma göre ALLAH yardım edıo arkadaşlar ya da biz duruma göre zaten kendimizi ayarlar ebeleri harap etmeyiz iş uğruna
ALLAH HERKESE YARDIM ETSİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…