Çalışan anneler yardımmm edinn

ozlemm_arg

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2017
50
7
6
36
Bebeğim 1 yaşına girince işe başlayacağım maddi durumumuzdan dolayı bu kadar erteleyebildim.Daha işe başlamama 1 ay var ama artık rüyalarıma giriyor,geceleri düşünmekten uyuyamıyorum.Onu bırakacak olma fikri beni mahvediyo bi de bana aşırı düşkün dibimden ayrılmaz.Bakıcıya alışabilecekmi nasıl olacak.Zaten bakıcı bulmaya çalışıyorum o yüzden de içim rahat değil çünkü yaşadığım şehirde kimseyi tanımıyorum.Bebeğim çok yaramaz çok zor uyuyor ,çok zor yiyor.Ne yapıcam bilmiyorum bakıcı çocuğuma kötü davranırmı çünkü bazen ben bile sinirleniyorum.Offffff çok sıkıntılı bir süreç bakıcıya bırakan anneler nasıl yaptınız?Bakımı konusunda nasıl bilgi verdiniz çok tecrübesizim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

ben de bunu çok düşünüyorum bırakabileceğim kimsem de yok herhalde ücretsiz izin alacağım 2 sene sonra da çok güvendiğim tanığım kreşe vereceğim, bakıcı şans işi gercekten

6 ay daha bekleyebilsen kreşe verırsınn 1.5 yaşları alan kreş var burda. Bebegın ıcınde senın içinde cok ıyı olur

Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah çok iyi bir bakıcıya denk gelirsiniz.

Ben bakıcı tecrübesi yaşadım bir anne için gerçekten zor.
Ben evime kamera düzeneği kurdurdum, gizli değil, ve bilgisini de bakıcıya vermiştim.

Çalışmaya başlamadan bakıcıyı bulup, 2-3 hafta bakıcı ile birlikte zaman geçirmeniz gerekir.
Hemen 1 günde alışması veya içinize sinmesi mümkün olmayacaktır.

Bakıcı arayışına girmek için geç kalmışsınız.
Daha erken ayarlayıp bebeğinizi alıştırsaydınız keşke
Bebeğini bakıcıya/kreşe bırakıp çalışan ilk anne siz olmayacaksınız.
Rahat olun

bakıcı işi çok zor ya ama illaki memnun olanlar da vardır. benimkine annem bakıyor Rabbim ondan binlerce kez razı olsun sağlık sıhhat uzun ömür versin canım annem. sizin böyle bir olanağınız yok mu? anneniz gelse en azından bir süre yanınızda kalsa.

Bakıcıyı bayadır araştırıyorum ama kimseyi bulamadım.Ben çevremdeki arkadaşların i tanıdıkları olsun istiyorum onun için bi türlü bulamadım.

Keşke maddi olarak bayağı sıkıştık.Burda 1 yaşında alan kreş var aslında ama kreş dahamı iyi olurki?
Canım o zaman kreşe ver. Bakıcı da aynı parayı alıyo kreşte. Hem daha dosyal olur gelişimi açısımdan konusması acısımdan cok iyi olur.

Öyle yapıcam 2 3 hafta önceden alıcam inşallah.Ama güvenilir birini bulamıyorum ki off çok zor yaaa..

Bakiciya ilk bırakılan bebek sizinki değil bu kadar abartma yi da anlamıyorum. Boş boş uzuleceginize birkaç ay önceden birini bulup birlikte zaman gecirseydiniz. Ben de kızımı çok küçükken bakiciya bıraktım. Sizlanmak yerine iki ay ben varken bakıcı gelmişti birbirlerine alismislardi.

Benim çocuğum yok. O sebeple belki yorumum içinize sinmez ama çevremde, arkaşlarımda, akrabalarımda çocuğunu bakıcıya emanet eden şok insan var. Benim şahsi fikrim de bakıcadan yana. Bütün insanlar cani değil. Ekmek parası peşinde olan iyi birini bulursunuz inşallah. Şöyle tavsiye ile bulabileceğiniz biri olursa şayet çok güzel oldu diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merak ediyorum. Bazılarınız bakıcı yerine kreş öneriyor. 1,5 - 2,5 yaş aralığındaki bir çocuk için kendi evinde bakıcıyla büyümek varken, başka çocuklarla kreşte olmasını neden daha iyi buluyorsunuz size göre kreşin artıları neler? Benimki de 1,5 yaşında. Az daha sabredip kreşe mi versem yoksa şimdiden bakıcıya alıştırıp kreşe 2,5 - 3 yaş arasında mı versem kararsızım.

Doğru söylüyorsunuz işte biraz takıntılı bir anneyim.Bakıcı çok araştırdım ama birini bulamadım.Çünkü ben tanıdığım insanların en azından tanıdığı biri olsun istiyorum.Burda 19 20 yaşında kızlar bakıcılık yapıyor.Keşke iyi birini bulabilsem sizce bakıcı mı kreşmi daha iyi olur?

Yok doğru söylüyorsunuz ama burada arkadaş çevremden çok şey duydum bakıcılarla ilgili o yüzden çok tedirginim elimde değil. Keşke iyi birini bulabilsem.

Valla bende merak ediyorum hangisi daha iyi olur.

şöyle söyliyeyim sen çocuğu kreşe vericeksin ve hastalıklar peşini hiç bırakmıyacak çünkü diğer çocuklardan mikrop kapıp duracak dahası sen her daim izin alabilecekmisin bişey olduğunda tatil hastalık vs.?
bakıcı diyorum benimde annem bakıyor allah razı olsun ondan çocuk bakımı çok zor tecrübeli birini bul ve evde baktır çocuğa . tabiki 3-4 yaşına gelince verirsin ama şimdi onun bakıma ihtiyacı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…