• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çalışan anneler yardım..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım zaten şu anda da buz dolanının alt rafında..buzluğa koymadım..ordan çıkarttık mesela hepsi bitmedi.tekrar dolaba mı koyalım yoksa oda sıcaklığında bekleyebilir mi?

ben buzdolabından çıkınca hepsini içmezse oda sıcaklığında tutuyorum sütü, bebişim istediğinde yeniden içiriyorum. buzdolabından çıktıktan sonra bile dışarıda; yani oda sıcaklığında 6 saat bekleyebileceğini okumuştum nette.

kızlar pazartesi işe başlayacağım..sabah 8 buçukta gideceğim öğlen 1 gibi evde olacağım...sütümü sağıp bırakacağım tabi..bir çıkarken emziririrm.ama saat 1 e kadar ne kadar emer bilmiyorum...bazen 2 saatte bir emior bazen bu 1 saate bile düşüyor...ne kadar süt bıraksam yeter sizce?çok endişeliyim..ya bıraktığım süt yetmezse ne yapacağım..?

Canım herhalde bugün işe başladın,günün nasıl geçti yavruna süt yettimi? Bende cuma günü başlayacağım sen sütünü gecedenmi sagdın yoksa birgün öncedenmi? Kaç cc yetti bebeğine..

ben cumartesinden başladım sağmaya..cumartesi160cc sağdım..pazar 100cc sağdım...bugün eve 1 saat erken geldim..12 de..biraz da geç gittim.istisna bir gündü yani.bir seferde 160 cc içmiş..bir de ne zaman sağsam dşye dğşnüyorum..emzşrmeden 15dk önce sağıuorum bir göğsümü..bebeğime de öbürünü veriyorum...

maşallah yavruma, bir seferde 160 cc içmiş demek. opuyorumnanaktan iş hayatına kolay uyum sağladığını umarım. bu kadar aradan sonra yeniden başlamak nasıl duyguydu esraseyhan? yakında işe başlayacak biri olarak çok tedirgin ve heyecanlıyım daaa! :(((

Maşallah iyi sıkıntı olmamış demek sevindim adınıza,bebeğiniz kaç aylık benimki 3 aylık işe giderken kaç cc bıraksam bilemiyorum fikir verirseniz sevinirim,sabah 8-1 arası çalışıyorum evimde okula çok yakın o yönden şanslıyım.

200cc sağacam diyorsun ya nasıl bir seferde o kadar sağıyorsun?ben dün gece sağdım pazartesine bırakıyım diye 60cc anca çıktı ve canım çıktı...oğlum zaten 1 buçuk saatte bir emiyr..bir de sağıyorum mahvoldum.

bir seferde sağmıyorum.Bir gece öncesinden başlıyorum.Her sağışta ortalama 50 cc çıkıyor.bir gece öncesi iki defada 100 cc çıkıyor.GEce yarısı bebişi emzirmeye kalktığımda da 40 cc çıkıyor.Sabah okula gitmeden önce de bi 50 cc çıkıyor.Ama canım çıkıyor o da ayrı.
her 3 saate bir süt yenileniyor.Bebiş birini emiyor diğerini de stok için sağıyorum:)

fırsat buldukça sağ bence sütün azalmasın eletirikli pompalardan alırsan
yorulmazsın özellikle geceleri sağmaya çalış bebek uyuduğu için daha fazla süt birikimi oluyor
ama yinede eve bir kutu mama al ne olur ne olmaz aç kalmasın yavrucak
çalışan anne olmak çok zor allah kolaylık versin

ben sağamıyorum artık.çok yoruluyorum.okuldayken aptamil veriyoruz..su veriyor musunuz?

Aptamil vermekte çok haklısın. Bebeğinin henüz 3,5 aylık olduğunu yazmışsın. Daha çok küçük bende ne yapacağımı düşünmüş sonrada bebeğim 6 aylık olana kadar ücretsiz izin almıştım. Hem sana hemde anne sütüne ihtiyacı olduğu dönemdesiniz. Bir süre aptamille devam eder evde olduğun zaman anne sütü verirsin. Zaten daha sonra kahvaltı, çorba, meyve püresi derken aptamile bile çok gerek kalmaz. yine şanslısın yarım gün ayrısın bebeğinden.
Su vermeye gelince ben bebeğime 40 günlük olduktn sonra günde bir kaç çay kaşığı olmak üzere verdim. Kış bebeği ve evimiz kaloriferliydi. Miktarıda 4 aydan sonra dahada arttırdım. şimdi bebeğim 7 aylık havalar çok sıcak, sulukla ara ara veriyorum.

Back