• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çalışan anneler yardım..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar pazartesi işe başlayacağım..sabah 8 buçukta gideceğim öğlen 1 gibi evde olacağım...sütümü sağıp bırakacağım tabi..bir çıkarken emziririrm.ama saat 1 e kadar ne kadar emer bilmiyorum...bazen 2 saatte bir emior bazen bu 1 saate bile düşüyor...ne kadar süt bıraksam yeter sizce?çok endişeliyim..ya bıraktığım süt yetmezse ne yapacağım..?

canım seni anlıyorum bende cuma günü başlayacağım şimdiden kaygı aldı.Allahtan çalışma saatlerimiz aynıymış.Senin yavru neden 1 saatte bir emiyor doymuyormu? Normalde 2-3 saatte bir emmesi lazım değilmi benmi yanlış biliyorum.Bence geceden itibaren sağabildiğin kadar sag, cc olarak söyleyemem bende tecrübesizim az olmasındansa çok olması daha iyi diyorum,kalan süt 2 saat içinde tüketilebilir.Allah yardımcımız olsun .

canım bende öğretmenim benim okul sabahçı öğleci o yüzden çok şanslıyım dersim öğleden sonra 2,5 ta başlıyor 5.45 te bitiyor.ben göreve başladığımda oğlum 3,5 aylıktı.90cc sağıyordum yetiyordu zaten gitmeden emziriyordum iki saat falan uyuyordu kalkınca yetiyordu süt hatta bazen geldiğimde uyuyor oluyordu.5 aylık olunca daha az uyumaya başladı 120 cc falan sağmaya başladım.ama şimdi 30 cc bile içmiyor.emmiyor ek gıdalarıda kabul etmiyor:(( 1 aydır böyleyiz.bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama bence ilk gün 80cc bi biberona 80 cc başka bi biberona sağ bak bakalım ne kadar içiyor.4-5 aylıksa 90cc-90cc- iki öğünlük yani sağsan yeter.hem emzirip gideceksin.seni anlıyorum bende ilk zamanlar böyleydim.inan bebişler bu düzene bizden çabuk alışıyorlar.

Son düzenleme:
canım bende öğretmenim benim okul sabahçı öğleci o yüzden çok şanslıyım dersim öğleden sonra 2,5 ta başlıyor 5.45 te bitiyor.ben göreve başladığımda oğlum 3,5 aylıktı.90cc sağıyordum yetiyordu zaten gitmeden emziriyordum iki saat falan uyuyordu kalkınca yetiyordu süt hatta bazen geldiğimde uyuyor oluyordu.5 aylık olunca daha az uyumaya başladı 120 cc falan sağmaya başladım.ama şimdi 30 cc bile içmiyor.emmiyor ek gıdalarıda kabul etmiyor:(( 1 aydır böyleyiz.bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama bence ilk gün 80cc bi biberona 80 cc başka bi biberona sağ bak bakalım ne kadar içiyor.4-5 aylıksa 60cc-60cc- iki öğünlük yani sağsan yeter.hem emzirip gideceksin.seni anlıyorum bende ilk zamanlar böyleydim.inan bebişler bu düzene bizden çabuk alışıyorlar.

bebeğim 3 buçuk aylık..ne kadar sağmalıyım?

canım seni anlıyorum bende cuma günü başlayacağım şimdiden kaygı aldı.Allahtan çalışma saatlerimiz aynıymış.Senin yavru neden 1 saatte bir emiyor doymuyormu? Normalde 2-3 saatte bir emmesi lazım değilmi benmi yanlış biliyorum.Bence geceden itibaren sağabildiğin kadar sag, cc olarak söyleyemem bende tecrübesizim az olmasındansa çok olması daha iyi diyorum,kalan süt 2 saat içinde tüketilebilir.Allah yardımcımız olsun .

canım ben de bilmiyorum...şu anda 1 buçuk saatte bir emmeye başladı..bazen 2 saat de oluyor ama...keyfine göre..kusunca hemen acıkıyor.bir de kakasını yapınca...doktora onu sordum ben sütüm mü yetmior acaba diye.kilosuna baktı.bezini ne kdara doldurduğunu sordu ve yetiyor dedi.

canım bende öğretmenim benim okul sabahçı öğleci o yüzden çok şanslıyım dersim öğleden sonra 2,5 ta başlıyor 5.45 te bitiyor.ben göreve başladığımda oğlum 3,5 aylıktı.90cc sağıyordum yetiyordu zaten gitmeden emziriyordum iki saat falan uyuyordu kalkınca yetiyordu süt hatta bazen geldiğimde uyuyor oluyordu.5 aylık olunca daha az uyumaya başladı 120 cc falan sağmaya başladım.ama şimdi 30 cc bile içmiyor.emmiyor ek gıdalarıda kabul etmiyor:(( 1 aydır böyleyiz.bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama bence ilk gün 80cc bi biberona 80 cc başka bi biberona sağ bak bakalım ne kadar içiyor.4-5 aylıksa 60cc-60cc- iki öğünlük yani sağsan yeter.hem emzirip gideceksin.seni anlıyorum bende ilk zamanlar böyleydim.inan bebişler bu düzene bizden çabuk alışıyorlar.

gitmeden emzrsem 8 de emzirmem lazım..13:00 a kadar 5 saat..benimki ne kadar emer bilmiyorum ki..amannnnnnnnnçok zor..........

bence ne olur ne olmaz diye yedekte mama gibi bir şey bulundur. bakan kişi zor durumda kalırsa bir defalık da olsa verir. ayrıca birkaç gün önceden dondurucuda süt bulundursan iyi olur. ayrıca 5 saat için 60 cc, 80 cc ... falan yetmez, 150 cc kadar içer.

Bencede canım en az 150- 200 cc bulunsun evde kalanı ertesi gün içebilir dolapta durduğu sürece 48 saat bişe olmaz. Ama yetmezse sıkıntı yaşamasın fazladan bırak..

canım 90cc lik 3 öğün yapsan yeter herhalde.yedektede mama bulundur ne olur ne olmaz.bebişlere belli olmaz.sonraki günler ayarlarsınız artık.

ben de pazartesi başlıyorum işime.Öğretmenim ben.Evim okula çok yakın.Sabah 8 de emzirecem.sonra 12 de öğlen aram var bir saat.o zaman da emziririm.Sonra okuldan 3 de geliyorum sanırım bir sorun çıkmayacak.ben eve günlük ortalama 200 cc süt bırakmayı düşünüyorum.Bebişim de 4 aylık

buzdolabında 3 gün kalabiliyor... benimde bi sorum olacak kızlar yardımcı olurmusunuz bende haziran 24 de başlayacağım süt sağma makinesi almam lazım ne alıyım marka olarak. şuan elimde bebedor manuel elektriksiz olanı var. çok zor sağıyom... siz ne kullanıyorsunuz... nerden aldınız...??

benim bebeğim çarşamba günü 2 aylık olacak.. ben bazen 120 cc bile veriyom.. fazla mı veriyom acaba ama içiyor... saat 10 da verdimmm... 3 saatte bir veriyorummm 100 cc bazen 120 ccc ???

buzdolabında 3 gün kalabiliyor... benimde bi sorum olacak kızlar yardımcı olurmusunuz bende haziran 24 de başlayacağım süt sağma makinesi almam lazım ne alıyım marka olarak. şuan elimde bebedor manuel elektriksiz olanı var. çok zor sağıyom... siz ne kullanıyorsunuz... nerden aldınız...??
ben süt sağma makinesi konusunda kendimi uzman addediyorum. yerimseniben o kadar çok kullanıyorum ki. sana çoğunluk medela' yı tavsiye edecektir. ben de kısmen memnunum medela' dan. mini elektrikli süt sağma makinesi 130 tl. civarında. tavsiyeme ne denli uyarsın bilmiyorum; ama chicco' nun elektirikli süt sağma makinesini ısrarla tavsiye ederim. sanal alışverişle biraz pahalıya geliyor, chicco' nun bayisinde 275 tl. idi.

ben süt sağma makinesi konusunda kendimi uzman addediyorum. yerimseniben o kadar çok kullanıyorum ki. sana çoğunluk medela' yı tavsiye edecektir. ben de kısmen memnunum medela' dan. mini elektrikli süt sağma makinesi 130 tl. civarında. tavsiyeme ne denli uyarsın bilmiyorum; ama chicco' nun elektirikli süt sağma makinesini ısrarla tavsiye ederim. sanal alışverişle biraz pahalıya geliyor, chicco' nun bayisinde 275 tl. idi.

evet medelayı tavsiye ediyolar... 130 tl iyi.. bende öle düşünüyorum mini elektrikli olanı. oda işmi görür herhalde.. teşekkür edrimm. nerden alıyım sanaldanmı ???

ben medela' yı acele sağmam gerektiği için indirimle 160 tl. ye almıştım, resmen kazıklanmıştım. :((( nette birkaç sitede 130' a görmüştüm. gerçi sanırım istanbul' dasın, imkanların geniştir elbette.

ben de pazartesi başlıyorum işime.Öğretmenim ben.Evim okula çok yakın.Sabah 8 de emzirecem.sonra 12 de öğlen aram var bir saat.o zaman da emziririm.Sonra okuldan 3 de geliyorum sanırım bir sorun çıkmayacak.ben eve günlük ortalama 200 cc süt bırakmayı düşünüyorum.Bebişim de 4 aylık

200cc sağacam diyorsun ya nasıl bir seferde o kadar sağıyorsun?ben dün gece sağdım pazartesine bırakıyım diye 60cc anca çıktı ve canım çıktı...oğlum zaten 1 buçuk saatte bir emiyr..bir de sağıyorum mahvoldum.

bence ne olur ne olmaz diye yedekte mama gibi bir şey bulundur. bakan kişi zor durumda kalırsa bir defalık da olsa verir. ayrıca birkaç gün önceden dondurucuda süt bulundursan iyi olur. ayrıca 5 saat için 60 cc, 80 cc ... falan yetmez, 150 cc kadar içer.

ben de ne olur ne olmaz birşeyler bulundun istiyorum da ..ama mama mı formül süt mü?

ben de ne olur ne olmaz birşeyler bulundun istiyorum da ..ama mama mı formül süt mü?
ben mama, formül süt vb. kullanmadım, bilemiyorum. sadece bulunması iyi olur diye düşünüyorum. bence bunu doktoruna sormalısın. umarım sütün yeter de mama kullanmak zorunda kalmazsınız.

bir şey daha soracağım..şimdi ben sütümü sağdım buz dolabına koydum..60cc, 100cc, 100cc ..üç poşet.şimdi ilk 60ı verecek annem.sonra doymazsa 100ü acaçak.ama 100ün hepsini içmez..kalan süt oda sıcaklığında 2 saat bekler mi acaba?lütfen cevap yazın..

Back