Çalışan anneler... Yardım

yasemin38

jasjassssssss
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2007
152
1
116
43
Kayseri
merhaba arkadaşlar,kızım 2 yaşında..ben çok yoğun çalışıyorum,beni çok özlüyor,biraz önce onu bırakıp nöbete geldim ama o kadar çok ağladıki,annecim sen gitme,anarnem gitsin,benide işe götür diye,alt üst oldu ve mayıs ayında 2 ay şehir dışı eğitime katılmam gerekli...ben nasıl bir yol izlemeliyi bilmiyorum,ne olur birşeyler yazın bana...sevgiyle kalın

Bende çalışan bir anneyim benim kızım da 1 yaşında akşam işten dönüş saatim yakın anne diye ağlıyomuş Bende yavruma dayanamıyorum kıyamıyorum ve senin gibi bir çözüm yoluda bulamıyorum
Senin durum daha zor 2 ay şehir dışında kalman senin içinde kızın içinde zor olur
Gideceğin şehirde hiç tanıdık arkraba v.s. yok mu yanında götürseydin yaa
Allah yardımcımız olsun

yok canım..otelde kalıcam,onun içinde benim ,içinde otelde kalmak zor olur...haftasonları gelip gidicem artık ankara,kayseri arası...Allah hepimizin yardımcısı olsun,keşke çocuklar büyüyene kadar çalışmayacağımız bi sistem olsa değilmi sude..seninkide minicik daha,en ihtiyaçları oldukları zamanda yanlarında olamamak çok kötü

canım gerçekten zor bir durum benim şuan çocuğum yok ama olmasını çok istiyorum...oluncada nasıl yürüteceğim diye kara kara düşünüyorum allah yardımcımız olsun...

ay bebişime kıyamam senağlama

gittiğin yerde nerde kalacaksın?

Ah canım ya.. seni çok iyi anlıyorum ben de geçtim o yollardan.....

2 ay şehir dışı olayından hiç hoşlanmadım yalnız ben..2 yaşında daha 2 ay ne demek biliyor musun?

Gitmesen olmaz mı? Olmazsa gidicen başka çare yok..

Bu arada benim hayattan öğrendiğim birşey var, imkanınız varsa çocuğunuz en az 3 yaşına gelene kadar çalışmayın derim ben..

Haa ben naptım? Ben 1,5 aylıkken bırakmaya başladım ama şimdi geriye dönüp bakınca çok pişman oluyorum..
Mecbur değildim keşke 3 sene ara verseydim neyse..Geçti borun pazarı, 2.olursa büyük konuşmayım şartlar ne olur bilemem ama 3 sene çalışmamayı düşünüyorum şimdiden..

evet en azından hafta sonları görüşürseniz çok iyi olur...

Allah yardımcın olsun canım....

Ahh kıyamam ben yaaa..
çok iyi bilirim ayrı kalmayı ama en fazla bir hafta olmuştur bizim ayrılığımız...
2 ay çok uzun bir süre ben asla dayanamazdım o kadar ayrılığa ...Ne olursa olsun çocuğumdan değerli değil...Gitmem bir sürede çalışmam...

ayyy cnmm benimm yaa bende çaalışıyorumm
ve çalışan bir anne olucamm inşallahhh
benim annemler uzaktaa
kayınvalidemm bakar heralde
bebişim oluncaa
bende şimdiden kara kara düşünüyorumm
ne yapsamm diyeee

bildiğiim kadarıyla eğitim yazın gelmeden önce erteletebiliyordunn
ya da rapor falan alsann
aday memurluk eğitimi değilsee
bi yolu vardır diye düşünüyorumm
yada akraban falan varsaa
onlarda kalmak
nasıl olur sence cnmm yaa

senin gibi çok uzun süre ayrı kalmadım ama bence çalışan bi anneyim. bir buçuk aylıktı bıraktığımda oluşumu. mecburdum ben seçme sansım yoktu ve çalışmamak lüks olurdu bana. annem kardeşim bakıyor bebeğime hiç gözüm arkada kalmadı ama yinede çok zor. keşke imkanlarım olsaydı da çalışmasaydım. şimdi oluşum hiiiç tınlamıyor beni hiç aramıyor sevmiyor,ben hariç herkese gidiyor ama bana mecbur kalmadıkça gelmiyor bile.
allah yardımcın olsun arkadaşım

seher yıldızıı . oğlun şimdi kaç yaşındaaa
ayy çalışan annelerde genelde böyle mii olurr yaaa
çok üzüldümm
senin adınaa

canım yaa kıyamam.. işe başladığımda benim kızım da 3 yaşındaydı kıyametler koparırdı sabahları ağlaya ağlaya inerdim asansörden. ama Allah sağlık sıhhat versin annemle babam çok destek oldular bana. ben gittikten 2 dk sonra oyun oynamaya başlıyormuş sıpa:) şimdi gitmemen için elinden gelen herşeyi yapacak ama alışıypr emin ol. hatta kızım şimdi anne iyiki çalışıyosun bunları alabiliyoruz falan diyor.

bu 2 ay olayı pek hoş değil ama mutlaka her haftasonu gömeye git senin için çok zor olacak ama dayanmalısın. iş çok kolay bulunmuyor.
bence 5 tane renkli boncuk alın sen gelene kadar her akşam birini kavanoza atsın. bilsin ki boncuklar bitince annesi gelecek. ona da daha rahat olur. her fırsatta mutlaka telefon edersin atlatırsınız bu 2 ayı.

Benim oğlum da 3 yaşında doğumundan itibaren işten çıktım,kendim büyütmek istedim.Epey uzun bir zaman çocuk yapmadım,beklettim bebişimi.Bu kadar bekletmeden sonra bebeğime benim bakmam onun hakkıdır diye düşündüm.Çalıştığım şirketinde ekonomik sıkıntıları vardı,tam denk geldi çıkışım.
Önümüzdeki yazdan sonra çalışmayı düşünüyorum fakat ayrılması zor gibi....
Sana gelince arkadaşım haftasonlarından faydalanacaksın gibi görünüyor.
Şöylede olabilir..Bazı haftalarda da haftaiçi bebeğin senin yanına gelebilir,evinize birlikte dönersiniz..
Sabır....

Aynen katılıyorum denizim güneşime. Bir anne ne olursa olsun 3 yaşına kadar çocuğunu kendi büyütmelidir.Ha ben öylemi yaptım, hayır. Ama içimde bir yaradır. Keşke oğluşumu 2.5 aylıkken bırakmasaydım. İş sonrada bulunur, ama çocuğunuzun o dönemleri bir daha asla geri gelmeyecek. İlk 3 yaş çocuğun anneye en çok ihtiyaç duyduğu dönemdir. Onun için zorunlu değilseniz çalışmayın.benneyaptımki

kızlar çok teşekkür ederim destekleriniz için...ben bu eğitimi küçük diye çok uzun zamandır erteledim ama artık gidecek kimse kalmadı,sadece ben kaldım ve mecburum bu dönem gitmeye ve çalışmak zorundayım,işimi bırakmam imkansız gibi...Allah hepimizin yardımcısı olsun...eskiden benim ihtiyacım olmasada çalışırım derdim ama şimdi çok farklı düşünüyorum...çocuğum herşeyden önemli fakat onun daha iyi şartlarda büyümesi için benimde çalışmam gerekli...çok karmaşık bir durum,bir yanda çocukluğunun en güzel yılları annesiz ve tabiki bizim içinde onlarsız geçiyor,bir yanda onlara daha güzel bi hayat sürdürmek için çalışıyoruz...acaba hangisi daha önemli bilemiyorsun...yani tam bir ikilem

ayyyyyyyyyy canım yaaaa ıçım parcalandı
nekadar zor senınle bearber annende gelsın veya bakıcnız bebegınle akşmları goruursun

benım annem çalışıyordu, anneennemi canım bıldım, hala daha anneme karşı bıraz soğukluk var aramda. bır gun evladım olursa bır sure calışmam. ben cektım ,cocugum cekmesın ısterım. eger gercekten para konusunda ıdare edebılecek gıbıysenız bıraz ara verın derım çunku evladınız bır daha asla 2 yaşında olmayacak, 2 yaşında yanında olamazsanız, çocuk 20 yaşına gelınce sızı yanına almıyor, benımseyemıyor. bırşeyler eksık kalıyor işte.

eğer çalışmak zorundaysanız çok zor..
çalışmak zorunda değilseniz eğer gerçekten büyük bir vebal çocuk için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…