- 28 Kasım 2010
- 41.700
- 138.206
- 798
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Elbette ayni pencerede olmak zorunda da degiliz burda dovussuz vurussuz fikir paylasiyoruz biz kendi aramizda.Ooo olayin basindan anlasilmamis zatenben susuyorum size MEB ile basarilar dilerim... zira sizinle ayni pencerede degiliz.
Ben aksini soylemedim. Daha fazla atismayalim diye susuyorum dedim yoksa kalp kirmak degil niyetim. Sadece doluyum biraz bu konuda. Kusura bakmayinElbette ayni pencerede olmak zorunda da degiliz burda dovussuz vurussuz fikir paylasiyoruz biz kendi aramizda.
KatılıyorumOgretmenim ustelik ozel okulda ve agustostostan beri calisiyorum her hafta 2 kisi en az viruse yakalandi neresi guvenli acaba??? Devlet okullari daha beter. 250 kisilik okulda 50si hasta nasil olacak bu is???
Ayni cocuklarin gelmesi onemli degil anne baba tasiyor cocuga cocuk herkese!!!
Lutfen birazcik yorum yaparken bilgiyle yorum yapin arastirdiniz mi hic okullardaki vakalari???
Bi tomar para almıyor diye devleti suçlu çıkardınız farkında mısınız, kapitalist olalım isterseniz devletçilikten vazgeçip böylece özel kamu demeden bütün okulları açabiliriz süper fikir...Neyse bu mevzunun sonu gelmez, başlığı işgal etmeyeyimkendi tuvaletinde sabun yoksa bu ozel sektordeki adamin sucu degil ki?
Valla ben eskiden cok devletciydim. Baktim ki devlet insancil olmadiBi tomar para almıyor diye devleti suçlu çıkardınız farkında mısınız, kapitalist olalım isterseniz devletçilikten vazgeçip böylece özel kamu demeden bütün okulları açabiliriz süper fikir...Neyse bu mevzunun sonu gelmez, başlığı işgal etmeyeyim
e tamam da anne babadan çocuğa geçti diyelim sizler bakıcı diyorsunuz çocuktan bakıcıya bakıcıdan onların çocuklarına ailesine vs. sizler okula göndermeyince çocuktan bulaşmayacak falan mı zannediyorsunuz anlamıyorum ki çocuğa kim bakacak? ya bakıcı ya aile büyükleri illaki geçecekse onlara geçecek. onlardan da herkese yok dönüyorum dolaşıyorum aynı yere geliyorum ister anne baba bulaştırsın çocuğa ister çocuktan gelsin ya da gelmesin bilmiyorum bu zıkkım illet ondan bundan şundan birinden bulaşacak. çocuk tek başına yaşamıyor çocuk taşımasa 10+10 kişiye başkalarını zaten bulacak belki onlardan geçecek çocuğa bu bir kısır döngü. Burda aslolan eğitim? mağduriyet? sağlık ise sağlık zaten herkese sadece çocuklara değil HER-KE-SEOgretmenim ustelik ozel okulda ve agustostostan beri calisiyorum her hafta 2 kisi en az viruse yakalandi neresi guvenli acaba??? Devlet okullari daha beter. 250 kisilik okulda 50si hasta nasil olacak bu is???
Ayni cocuklarin gelmesi onemli degil anne baba tasiyor cocuga cocuk herkese!!!
Lutfen birazcik yorum yaparken bilgiyle yorum yapin arastirdiniz mi hic okullardaki vakalari???
Basit bir matematik aslinda. Zincirin halkasini kirmak icin de bu sekilde onlem alinmaliydi.Katılıyorum
Kreşte 12 çocuk aynı yerde oyun oynuyor, yemek yiyor, uyuyor üstelik uzun saatler boyunca
birinin anne babasının temaslı olması en az 4 kişinin hastalığa yakalanması demek
O çocuk hafif atlatır başka bir veli kronik rahatsızlığı varsa o hastalıktan ölür.
Çocuklara bulaşmıyor diye bir şey uydurdular şimdi işin sonunu göremiyoruz.
Çok okuyamıyorum bu ara , ama yine olurum inşallah artık değilsem yani.. resmen para verenin çocuğu eğitim alsın yüzyüze, veremeyen de başının çaresine baksın dediniz az önce. Hititlerin devlet felsefesinde bu mu yazıyor...Valla ben eskiden cok devletciydim. Baktim ki devlet insancil olmadihep bizden gitti bir seyler, o yuzden biraktim. Sakasi bir yana, Hititlerin devlet felsefesini okudunuz mu hic? Tavsiye ederim cok guzel bir kaynaktir. Onlara gore devletin anlami aclari doyuran,ciplaklari giydiren,herkesten ustun,her seyin ustunde,insaninin sirtini yasladigi devdir. Eskiden cok okuyan ve paylasan bir uyeydiniz,o yuzden soyluyorum bunlari size.
O kismi aciklamak isterim size ama isin icine siyaset giriyor o yuzden ozelden anlatayim.Çok okuyamıyorum bu ara , ama yine olurum inşallah artık değilsem yani.. resmen para verenin çocuğu eğitim alsın yüzyüze, veremeyen de başının çaresine baksın dediniz az önce. Hititlerin devlet felsefesinde bu mu yazıyor...
En iyi bakıcı bile TV karşısına koyuyor çocuğu, koyma da denmiyor çocuk vız vız evin içinde o da oyun olmazsa susmuyor. Kreşlerin eğitimi bakıcı da imkansızSizi o kadar iyi anlıyorum ki
Bende kamuda çalışıyorum esnek çalışma geldi haftada üç gün gidiyorum kızım özel bir okulun anaokuluna gidiyor.Eşimde kamuda ama idareci idarecilere esnek çalışma yok.. Salgının ilk süreçlerinde martta izinleri kullandık.Hatta 2 ay ücretsize ayrıldım ilk esnek çalışma bitip normalleşmeye geçince anneannemin rahatsızlığı oldu annem gelemedi yanıma.
Kızım o kadar mutluydu ki okulda arkadaşlarıyla okulda her türlü önlem alınmıştı.Keşke ilkokul ve okul öncesine okullar açık kalsaydı yazık kayıp bir nesil geliyor.
Bakıcı bulmak o kadar kolay değil hele ki bu süreçte nornal de bile zor hele ki bu süreçte bide Çocuk okulda doygunluğa ulaşıyor bakıcı ne verebilir ki. Allah yardımcımız olsun .
Yine aile büyüklerinden yardı isteyecez ama onlarda 60 yada 65 yaş üstü ben eşim işe gidecez esnekte olsa üç gün gidecem bu da riskli aile büyükleri için.
Bence bakıcı düşünmeyin varsa bir aile büyüğünden destek alın
inşallah bu günlerde geçecek.
Benim bir ricam olacak lütfen eğer çalışmıyorsanız cocuğunuza kendiniz bakıyorsanız yorum yapmayın bu süreçte yorumlarınız çok kırıcı olabiliyor. Biraz enpati yapın lütfen
Ben sizi çok iyi anlıyorum, özelden yazarsanız okurum ama işte teori ve pratik çok farklı. Atatürk ilkelerinden Devletçilik de zaten işte devletin koruyan, kuşatan yönünü ve bütün hizmetleri her yere ulaştırması gereğini kapsıyor. Ama olamıyor yapacak bir şey yok, bir gün olacak inşallah...O kismi aciklamak isterim size ama isin icine siyaset giriyor o yuzden ozelden anlatayim.
Devlet kurumlarına ve okullara uzak olanlar olması gerekeni yazıyor . Olması gerekeni herkes biliyor ama şartlar sıkıntı işte.Basit bir matematik aslinda. Zincirin halkasini kirmak icin de bu sekilde onlem alinmaliydi.
Cunku devletin ekonomisi bitmis. Her yeri kapatamiyor avrupa gibi evden calissin herkes diyemiyor. Keske her yer kapansa okul acilsa...o zaman hergun ayni insanlari gormenin avantaji olur. Cunku aile evde olur tasimaz. Buna kafa yormak bu kadar zor degil bence.
Su an en mantikli cozum halkayi kirmak icin okullarin kapanmasi oluyor. Ama gel bunu anlat
Şuan misafirlikte yanımızdalar ama onlar da korku içindeler ve kalmak istemiyorlar. Durumumuzu bildikleri halde kalalım demiyorlar bir yanım kızıyor bir yanım onlara da hak veriyor. Kalp hastalığı ve şeker var kayın babamda canından korkuyor adam sonuçta. Benim ailemin de başka sebepleri var gelemiyorlar.Vaka sayıları iyice arttı arkadaşım. Haberlerde söylemiyorlar ama çocuklardan da vefat edenler varmış. Bu virüsü ciddiye almalıyız . Benim oğlan 10 yaşında . Okul bi çalıp bi kapanıyor. Hiç isyan etmedim. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Benim çalıştığım kurum da esnek çalışmaya geçmedi. Aile büyüklerinden birini getireceksiniz artık . Başka yolu yok
Tek yapılabilecek dönüşümlü ve esnek çalışmaya tamamen geçilip anne ve babaların çocuklara bakılmasının sağlanmasıBasit bir matematik aslinda. Zincirin halkasini kirmak icin de bu sekilde onlem alinmaliydi.
Cunku devletin ekonomisi bitmis. Her yeri kapatamiyor avrupa gibi evden calissin herkes diyemiyor. Keske her yer kapansa okul acilsa...o zaman hergun ayni insanlari gormenin avantaji olur. Cunku aile evde olur tasimaz. Buna kafa yormak bu kadar zor degil bence.
Su an en mantikli cozum halkayi kirmak icin okullarin kapanmasi oluyor. Ama gel bunu anlat
Insallah diyelim de,olmuyor olamiyor maalesef. Ben de yolumu cizmek zorundayim haliyle. Dilim dondugunce ozelden acikladim kendi fikrimi size. SevgilerBen sizi çok iyi anlıyorum, özelden yazarsanız okurum ama işte teori ve pratik çok farklı. Atatürk ilkelerinden Devletçilik de zaten işte devletin koruyan, kuşatan yönünü ve bütün hizmetleri her yere ulaştırması gereğini kapsıyor. Ama olamıyor yapacak bir şey yok, bir gün olacak inşallah...
Aynen bize hiçbir şekilde izin yok. Arkadaşlarla tıl sonu kalan izinlerimizi kullanırız gibi konuşmuştuk. Şu an bütün izinlerimiz yanacakTek yapılabilecek dönüşümlü ve esnek çalışmaya tamamen geçilip anne ve babaların çocuklara bakılmasının sağlanması
Tek pozitif ayrımcılık yapılacak olanlar ise sağlıkçı anne babalar
Şuan onlar ne izin alabiliyor, ne istifa edebiliyor, ne esnek çalışmaya geçebiliyorlar.
Ayrı bir konuBasit bir matematik aslinda. Zincirin halkasini kirmak icin de bu sekilde onlem alinmaliydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?