- 28 Ağustos 2020
- 8.373
- 37.071
- 498
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Valla bakici daha tehlikeli. Hic kendi arabasi olan bakici gormedim. Hepsi haliyle toplu tasima kullaniyor. Eve gelince dus al ustunu degistir mi diyecegiz
Bakici belki dun aksam gezdi tozdu orda burda. Belki tasiyici. Okulda alan genisti bari temas azdi. Evin icinde temas maksimum olacak.
E cunku adam normal adamanormallerin oldugunu ne bilsin. Erkekler dusunemiyor boyle seyleri
Ve evet cidden bekar erkeklerin temizlikci bulmasi cok zor. Anca sirketlerden falangaribim yaaa aklina gelmemis
Anlamadiklarini aciklayayim o zaman daha kolay olur sizin icin. Okuladan baslayalim...cok guzel demissiniz dezenfekte ediliyor vs diye bu sadece sizin okulunuz icin gecerli olan birsey. Her okul boyle degil ulkede sadece sizin okulunuz yok. Ayrica cocuklarin icinide mi dezenfekte ediyorlar??? Maskeden bile bulasan bir hastaliktan bahsediyoruz. Zaten parcaciklarla bulasiyor esyadan degil ki. Gelelim bakiciya ben bakici tutun demedim bakiciya verince psikolojisi bozulacak diye soylendigi icin soyledim. Zaten 1 cocugun 10 +10 kisiye bulastirmasi var birde varsayimlar uzerine otobuse binecek ucaga binecek vs demek var.Ben de şunu anlamakta güçlük çektim mesela bu yazınız için... bakıcı yanı başımızda oturmadığına göre uçarak evimize konmadığına göre toplu taşımayı kullandığına göre hes kodunu falan alıp sisteme girip bakamayacağımıza göre hastalıksa o insandan da bulaşabileceğine göre bunda anlayamayacak güçlük çekecek şaşılacak ne var acaba? hes kodunu ailenini her bireyinden isteyen okulumuz hergün hes kodu kontrolü yapıp alıyordu çocuklarımızı, servisten başka bir araçla ya da özel kendi aracımızdan başka bir araçla gelip gelmediklerini hep sorup kontrolünü yapıyordu gönderdiğimiz kıyafet çantalarını dezenfektan işlemi yapıp biraz bekletip öyle sınıfa alıyorlardı bir güne bir gün öğretmenlerin ağzında maskesiz görmedim zira okul kurucumuzun da öyle kadının daha yüzünü tam görebilmiş değilim, bakıcı dediğiniz herhalde demirden değil onun riskinin olmadığını olmayacağını nerden bileceğim ?
Anlamiyorlar. Neden ve nasil anlamiyorlar cozebilen beri gelsin. Ozel okullara karismasalardi daha iyi olacakti. Neticede kendi dusen aglamaz,benim hatirladigim 30 yildir devlet okullari herhangi bir kosulunu iyilestiremedi. Sen iyilestiremediysen ,bu isi iyi kosullarda yapana da karisacak hakkin yok o zaman. Biraksinlar bu is hakkiyla yapabilenler yapsin.bu garanti zaten tehlike daha büyüyecek ve yayılacak
yani yan apartmandan gelse yolda toplu taşıma vs virüs almasa ne olacak ki
bakıcının da eşi ailesi vs var onlarla maskesiz yaşıyor belki gezmeye gidiyor belki o gitmese eşi gidiyor çocuğu gidiyor
okulda hiç olmazsa maske var mesafe var ona göre bilinçli bir kitle korumaya çalışıyor
geçen adliyede hakimler mübaşirler eldiven takmış çift maske takmış çalışmaya çalışıyor ama her gün bir yer karantinaya alınıyor ama binlerce kişi her gün girip çıkıyor
okullara hiç olmazsa aynı çocuklar geliyor eğitim önemli dedik ama yok
Uretim sektorundekiler calisiyor. Yasal dayanak olarak ic islerinin yayinladigi genelgeye bakabilirsiniz.Bunun yasal dayanagini merak ettim. Yani benim esim uretim sektorunde calisiyor haftasonu yasaklarin oldugu zamanlarda bile sanayi odalarindan izin cikartip calistilar. Mutlaka istisnalari vardir cimer fayda etmez gibi geliyor
ah damdan abla 2 sene çalıştım bakıcı ile ve birçok görüşmede eşim vardiyalı çalışıyor diye erkek evde uyuyacak gececi iken diyedark oğlan bebekken şirketten bakıcı bulduk
5 aday vardı beşi de eşim evdeyken gelmeyi kabul etti
biz biri ile anlaşmıştık, sonra ulaşım zor geldi ben akşam 7 de eve gelince o 20,30 da eve vardı vazgeçti
diğer bakıcı ile de bir yıldan fazla bu anlattığım düzende çalıştık
hatta kadın sabah kendi geldi
akşam eşim beni eve bırakıp arabada kadını bekledi evine bıraktı vs vs
yani denemeden hemen olmaz dememek lazım
size kesin mi dendiyarın son
inşallah da öyle olur artık hayırlısıbende şimdi görüştüm hatta emin oluyum diye etrafımdaki 3 5 kreşi daha aradım
henüz net birşey yok kapanma kararı gelmedi açığız deniliyor
Ya yapamazlarsa... özel okulları da devlet denetliyor, ayrı birer cumhuriyet değiller ki..Anlamiyorlar. Neden ve nasil anlamiyorlar cozebilen beri gelsin. Ozel okullara karismasalardi daha iyi olacakti. Neticede kendi dusen aglamaz,benim hatirladigim 30 yildir devlet okullari herhangi bir kosulunu iyilestiremedi. Sen iyilestiremediysen ,bu isi iyi kosullarda yapana da karisacak hakkin yok o zaman. Biraksinlar bu is hakkiyla yapabilenler yapsin.
Imza topluyor veliler. Herkes milli egitime sikayette bulunmus. Sayisi 1,5 milyonu bulmus. Aileler cozum ariyor iste napsinlar.size kesin mi dendi
dün gece yarısına kadar toplantı yapılmış Ankara da ama bir karar çıkmamış
bugün öyle bir haber geldi okul müdüründen
bizde paylaşım yapıyoruz tweterden falan
Iste denetlerken adil olsunlar. Surekli denetim goruyor mesela bizim okul. Usulsuz bir sey varsa kapatsin? Bunu yapabilecek gucu var. kendi tuvaletinde sabun yoksa bu ozel sektordeki adamin sucu degil ki?Ya yapamazlarsa... özel okulları da devlet denetliyor, ayrı birer cumhuriyet değiller ki..
Ogretmenim ustelik ozel okulda ve agustostostan beri calisiyorum her hafta 2 kisi en az viruse yakalandi neresi guvenli acaba??? Devlet okullari daha beter. 250 kisilik okulda 50si hasta nasil olacak bu is???bu garanti zaten tehlike daha büyüyecek ve yayılacak
yani yan apartmandan gelse yolda toplu taşıma vs virüs almasa ne olacak ki
bakıcının da eşi ailesi vs var onlarla maskesiz yaşıyor belki gezmeye gidiyor belki o gitmese eşi gidiyor çocuğu gidiyor
okulda hiç olmazsa maske var mesafe var ona göre bilinçli bir kitle korumaya çalışıyor
geçen adliyede hakimler mübaşirler eldiven takmış çift maske takmış çalışmaya çalışıyor ama her gün bir yer karantinaya alınıyor ama binlerce kişi her gün girip çıkıyor
okullara hiç olmazsa aynı çocuklar geliyor eğitim önemli dedik ama yok
lince hazırım diyen siz değil miydiniz ben mi yanlış hatırlıyorum? kaldı ki linç bile etmedim bende açıklayım o vakit sizin için.Anlamadiklarini aciklayayim o zaman daha kolay olur sizin icin. Okuladan baslayalim...cok guzel demissiniz dezenfekte ediliyor vs diye bu sadece sizin okulunuz icin gecerli olan birsey. Her okul boyle degil ulkede sadece sizin okulunuz yok. Ayrica cocuklarin icinide mi dezenfekte ediyorlar??? Maskeden bile bulasan bir hastaliktan bahsediyoruz. Zaten parcaciklarla bulasiyor esyadan degil ki. Gelelim bakiciya ben bakici tutun demedim bakiciya verince psikolojisi bozulacak diye soylendigi icin soyledim. Zaten 1 cocugun 10 +10 kisiye bulastirmasi var birde varsayimlar uzerine otobuse binecek ucaga binecek vs demek var.
Ayrica ben kimseye dovecek gibi yazmadim siz de bence biraz sakin olun. Kimse size hakaret etmedi. Benim fikrim bu sizin fikriniz baska olabilir. Iyi gunler dilerim...
evet bende attım imza o uygulamadanImza topluyor veliler. Herkes milli egitime sikayette bulunmus. Sayisi 1,5 milyonu bulmus. Aileler cozum ariyor iste napsinlar.
Eşime bu konuda haksızlık etmeyeyim aslında çok ilgilenir ama tabii anne olmak çok daha sorumluluk istiyor. Eşimin başını kaşımaya vakti yok çalışırken şu sıralar. Hiç molasız akşama kadar çalışıyor gece de kurulumlara gidiyor. Yani istese de ilgilenemez şu sıralar.aslında burada bence şu da önemli. anne evden çalışabiliyorsa işi gücü olsa da çocukla ilgileniyor. fakat baba aynı tutumu sergilemiyor. genelde böyle. yani bu durumda eğer babalar evden çalışıyorlarsa onların sorumluluğu alması en mantıklısı.
tabi ne yazık ki ülkemizde çocuk sadece annenin sorumluluğu gibi oluyor
Eşimin çalıştığı alan siber güvenlik ve hiç hataya yer yok, 2dk sistemi durdurması şirkete trilyonluk zarar veriyor o yüzden tam motivasyon ile çalışmak zorunda. Son çeyrek de olduklarından yoğun güvenlik ürünü satışları var, hepsinin kurulum ve güncellemelerini uzaktan bağlanarak yapıyor, işi çok kritik. Ben geçen hafta iş yerimdeki covid vakasından dolayı evden çalıştım 5 dk kalkıp benimle yemek yiyemedi, akşama kadar masanın başında, yani lafın gelişi değil ciddi çok yoğun.öncelikle kolay gelsin diyeyim
gerçekten çok zor bir süreç
ha deyince bakıcı da bulunmaz güvenilmez de dışarı hayatı olan çocuk hiç tanımadığı bir kadın ile evde durmak da istemez
lakin babası evden çalıştığı için eve neden bakıcı alınamıyor
yani çocuk gürültü yapar babasının yanına gitmek ister babayı çalıştırmaz diye mi
yoksa babası ve bakıcı olması daha iyi değil mi
çay molasında en azından çocukla oynar
bakıcı babası duyar görür diye olumsuz bir tavır sergileyemez vs vs
oğlum doğduğunda eşim home ofis çalıştı bir süre bakıcı ile birlikte
ofise de gitti dışarı işi olduğunda da gitti ama arada da evde takıldı
hatta yeri geldi hasta oldu evde yattı, yeri geldi tamirat yaptırdı ustanın başında durdu
eşim bebeği oyaladı bakıcı yemeği hazırladı vs
eşiniz yoğun lakin öğlen yemek de yiyordur tuvalete de gidiyordur
o aralarda da çocuk kendini güvende hisseder babası da evde olduğu için
zor bir süreç umarım en kısa zamanda uygun bir çözüm bulursunuz
bize kesin denmekle kalmayıp okulumuz cimere yazmamız için bir yazı yazıp bizlere gönderdi cimere gönderin diye. Ben hem onu gönderdim hem de başka bir tanede eşimden gönderdim. okulumuz anbean bize bilgilendirme yapıyor harekete geçelim ses verelim diye bizleri il milli eğitim müdürlüklerini arayıp halimizi arz etmemizi ve ısrarcı davranmamız gerektiğini söylüyor.size kesin mi dendi
dün gece yarısına kadar toplantı yapılmış Ankara da ama bir karar çıkmamış
bugün öyle bir haber geldi okul müdüründen
bizde paylaşım yapıyoruz tweterden falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?