Çalışan anneler ve kreş

Allah yardımcınız olsun demeye geldim, gerçekten çok zor. Bizim insanımızda biz devlete bir kamyon vergi verelim ama devlet bize bir şey yapmasın kafası var niye bilmiyorum, en ufak şey istemeye kalksan suçlu çıkıyorsun. Otur evde çocuğuna bakçılar, çalışan anne düşmanları ayrı zaten. Devletin çözüm bulması gereken konularda hep ama hep sorumluluk vatandaşa atılıyor. Kendi karantinamızı yaratıyoruz, biz bize yetiyoruz, e kendi kreşinizi de kuruverin bir zahmet.

Ve okulda tek kisi atiyorum 7-8 cocuga bakiyor diyelim (daha fazladir ama neyse). Simdi bakici ile olacaksa, o zaman tek kisi degil, 7-8 bakici olacak. O halde virüsü bulastirma riski dahada büyük olur.

Burda ne yazikki es kisisi patronu ile konuscak ve öglenden sonra izin isteyecek. Tek home ofis yapan o çünkü. Öglenden önce ise hem çalisip, hem cocugu bir sekilde oyalayacak.

E cunku adam normal adam anormallerin oldugunu ne bilsin. Erkekler dusunemiyor boyle seyleri

Ve evet cidden bekar erkeklerin temizlikci bulmasi cok zor. Anca sirketlerden falan garibim yaaa aklina gelmemis

aslında biraz falza steril yaşıyor galiba da ondan

zira yaklaşık 10-12 yıldır ofise gelen temizlikçi abla var

onu arıyor geliyor o

ne ben kalmam seninle aynı yerde diyor ne ben yalnız kalmam diyor vs vs

kadını eskiden halin orda işçi pazarı kurulurdu oradan bulmuştu ilk seferinde

o nedenle o her karşısına çıkanın X Abla gibi bir hayata sahip olacağı kanaatinde

arada parasını vs almadan çıkar not yazar bir seferinde kızım üniversite kazandı acelem var yazmıştı :)))

Anlamadiklarini aciklayayim o zaman daha kolay olur sizin icin. Okuladan baslayalim...cok guzel demissiniz dezenfekte ediliyor vs diye bu sadece sizin okulunuz icin gecerli olan birsey. Her okul boyle degil ulkede sadece sizin okulunuz yok. Ayrica cocuklarin icinide mi dezenfekte ediyorlar??? Maskeden bile bulasan bir hastaliktan bahsediyoruz. Zaten parcaciklarla bulasiyor esyadan degil ki. Gelelim bakiciya ben bakici tutun demedim bakiciya verince psikolojisi bozulacak diye soylendigi icin soyledim. Zaten 1 cocugun 10 +10 kisiye bulastirmasi var birde varsayimlar uzerine otobuse binecek ucaga binecek vs demek var.
Ayrica ben kimseye dovecek gibi yazmadim siz de bence biraz sakin olun. Kimse size hakaret etmedi. Benim fikrim bu sizin fikriniz baska olabilir. Iyi gunler dilerim...

Anlamiyorlar. Neden ve nasil anlamiyorlar cozebilen beri gelsin. Ozel okullara karismasalardi daha iyi olacakti. Neticede kendi dusen aglamaz,benim hatirladigim 30 yildir devlet okullari herhangi bir kosulunu iyilestiremedi. Sen iyilestiremediysen ,bu isi iyi kosullarda yapana da karisacak hakkin yok o zaman. Biraksinlar bu is hakkiyla yapabilenler yapsin.

Bunun yasal dayanagini merak ettim. Yani benim esim uretim sektorunde calisiyor haftasonu yasaklarin oldugu zamanlarda bile sanayi odalarindan izin cikartip calistilar. Mutlaka istisnalari vardir cimer fayda etmez gibi geliyor
Uretim sektorundekiler calisiyor. Yasal dayanak olarak ic islerinin yayinladigi genelgeye bakabilirsiniz.

ah damdan abla 2 sene çalıştım bakıcı ile ve birçok görüşmede eşim vardiyalı çalışıyor diye erkek evde uyuyacak gececi iken diye
kabul etmediler
sana kabul eden denk gelmiş ne güzel

Ya yapamazlarsa... özel okulları da devlet denetliyor, ayrı birer cumhuriyet değiller ki..

size kesin mi dendi
dün gece yarısına kadar toplantı yapılmış Ankara da ama bir karar çıkmamış
bugün öyle bir haber geldi okul müdüründen
bizde paylaşım yapıyoruz tweterden falan
Imza topluyor veliler. Herkes milli egitime sikayette bulunmus. Sayisi 1,5 milyonu bulmus. Aileler cozum ariyor iste napsinlar.

Ya yapamazlarsa... özel okulları da devlet denetliyor, ayrı birer cumhuriyet değiller ki..
Iste denetlerken adil olsunlar. Surekli denetim goruyor mesela bizim okul. Usulsuz bir sey varsa kapatsin? Bunu yapabilecek gucu var. kendi tuvaletinde sabun yoksa bu ozel sektordeki adamin sucu degil ki?

Ogretmenim ustelik ozel okulda ve agustostostan beri calisiyorum her hafta 2 kisi en az viruse yakalandi neresi guvenli acaba??? Devlet okullari daha beter. 250 kisilik okulda 50si hasta nasil olacak bu is???

Ayni cocuklarin gelmesi onemli degil anne baba tasiyor cocuga cocuk herkese!!!
Lutfen birazcik yorum yaparken bilgiyle yorum yapin arastirdiniz mi hic okullardaki vakalari???

Durumunuz gerçekten çok zor. İlk karantina döneminde kızım evdeydi bakıcımız vardı, oğlum yuvaya gidiyordu. Eşim de ben de evden çalışmak zorundaydık ve inanın evde eşim, ben ve bakıcımız olmak üzere 3 yetişkin varken iş yoğunluğundan yemek yapamadık doğru düzgün. Başkalarında bu iş nasıl yürüyor bilmiyorum ama evden çalışmanın da tam mesaili bir çalışma olduğunu ben kendi anneme bile anlatamadım.

Bana ne güzel evdesin şimdi yemeğini de yaparsın, çocuklarına da bakarsın dedi.. Dedim anne ne diyorsun, benim g.tümde ayı bağırıyor iş yetiştireceğim diye..

Evden çalışmak dışardan göründüğü gibi değil malesef.

lince hazırım diyen siz değil miydiniz ben mi yanlış hatırlıyorum? kaldı ki linç bile etmedim bende açıklayım o vakit sizin için.
çocuğumu doktora vs götürdüğümüzde kıyafetleri değişiyor bu sadece bizim okula özgü değil diye bir şey yok özel okuldan bahsediyoruz bütün okullar bu hassasiyeti gösteriyor çevremde özele gönderen arkadaşlarımın çocuklarından biliyorum. diğer konu bakıcıya verince bozulan psikoloji onun da pandemi riskine karşı ne denli özen gösterip göstermemesinden kaynaklı bir psikoloji ayrıca çocukla arasındaki iletişim iletişimsizlik arasındaki gerginliğin psikolojisi. çocuktan bulaş sayısını söylüyorsunuz da işe devam edilen fabrikalarda özel kamu kurumlarında bulaş sayısını neden görmüyorsunuz? bu virüs sadece çocuktan bulaşıyor algısı nereden geliyor hangi bilimsel açıklama? artış sayılarından anladığınız buysa ben bi şey diyemem. ayrıca sakinim teşekkürler

Eşime bu konuda haksızlık etmeyeyim aslında çok ilgilenir ama tabii anne olmak çok daha sorumluluk istiyor. Eşimin başını kaşımaya vakti yok çalışırken şu sıralar. Hiç molasız akşama kadar çalışıyor gece de kurulumlara gidiyor. Yani istese de ilgilenemez şu sıralar.
Eşimin çalıştığı alan siber güvenlik ve hiç hataya yer yok, 2dk sistemi durdurması şirkete trilyonluk zarar veriyor o yüzden tam motivasyon ile çalışmak zorunda. Son çeyrek de olduklarından yoğun güvenlik ürünü satışları var, hepsinin kurulum ve güncellemelerini uzaktan bağlanarak yapıyor, işi çok kritik. Ben geçen hafta iş yerimdeki covid vakasından dolayı evden çalıştım 5 dk kalkıp benimle yemek yiyemedi, akşama kadar masanın başında, yani lafın gelişi değil ciddi çok yoğun.
Bakıcıya olmaz dememin sebebi bulunduğumuz semt çok muhafazakar kimse eşim varken eve gelmek istemez ben de çocuğumu 3 günde tanıdığım bakıcının evine bırakmak istemem. Ancak şirket aracılığı ile bakıcı bulursak gelir diye düşünüyorum ama o da kesin olarak toplu taşıma kullanacak kızım astım hastası ona hastalık bulaştırma ihtimali kreşden daha yüksek geliyor bana. Kreşde çok disiplinlilerdi bu konuda. Tüm çocuklar hep maskeli ve aralarında mesafe vardı, gidip gelirken de servis kullanıyordu. Ben de toplu taşımayı çok dikkatli kullanıyorum. Bugün ne yapacağımıza karar vereceğiz bakalım. Allah yardımcımız olsun.

size kesin mi dendi
dün gece yarısına kadar toplantı yapılmış Ankara da ama bir karar çıkmamış
bugün öyle bir haber geldi okul müdüründen
bizde paylaşım yapıyoruz tweterden falan
bize kesin denmekle kalmayıp okulumuz cimere yazmamız için bir yazı yazıp bizlere gönderdi cimere gönderin diye. Ben hem onu gönderdim hem de başka bir tanede eşimden gönderdim. okulumuz anbean bize bilgilendirme yapıyor harekete geçelim ses verelim diye bizleri il milli eğitim müdürlüklerini arayıp halimizi arz etmemizi ve ısrarcı davranmamız gerektiğini söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…