- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.699
- 548
- 51
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Devletin bağımsız anaokulları yani binası müstakil ayrı olanlar açıldı evet.Devletler açıldı mı, sadece özellere ait bir durum mu?
2 hafta kapatarak ne kazandılar diye merak etmiyor değilim...
Çok şükürDevletin bağımsız anaokulları yani binası müstakil ayrı olanlar açıldı evet.
Ben çok güvenemiyorum.Çok şükür
Inşallah bir daha kapanmaz öğretmenin
Tam gün olanlar açıldı diyorlar. Binası ayrı olan ama “öğlenci-sabahçı” şeklinde hizmet verenler açılmadı değil mi?Devletin bağımsız anaokulları yani binası müstakil ayrı olanlar açıldı evet.
aynen öyle hepimizin gözü aydın olsunooooooovvvvvv
Mebe bağlı özel anaokulu dimi
Ay hadi gözümüz aydın o zaman
Ben çok güvenemiyorum.
Bu ay ve Ocak ayında açık kalırsak karada ölüm yok bize.
Birazdan okula geçip hazırlıkları yapacağız ekiple.
Umarım kimseye virüs bulaşmadan, sağlıkla devam edebiliriz.
Emin değilim devlette bağımsız anaokulu müdürü arkadaşma sorarım.Tam gün olanlar açıldı diyorlar. Binası ayrı olan ama “öğlenci-sabahçı” şeklinde hizmet verenler açılmadı değil mi?
bende bir veli olarak aynen böyle düşünüyorum o nedenle kızımı okul açılsa da bu ay göndermeyeceğim.Emin değilim devlette bağımsız anaokulu müdürü arkadaşma sorarım.
Biz müdürler kurucular şimdi işin maliyetini hesaplamaya çalışıyoruz.
Aç-kapa, aç-kapa durumu bazı velileri tedirgin etti ara verenler var.
Aralık geçsin Ocak ayında duruma bakarız diyenler var.
Kısacası durumlar karışık...
Herkes kendine göre haklı.bende bir veli olarak aynen böyle düşünüyorum o nedenle kızımı okul açılsa da bu ay göndermeyeceğim.
Özel okullardan çocukları almak yasak diye bir haber okumuştum ben. Bu haber özel anaokulları için geçerli değil mi?Herkes kendine göre haklı.
Bununla birlikte bu ara verme süreçleri çok uzarsa veliler okula gönderme kararı verdikkerinde okullarını açık bulamayabilir.
Böyle giderse iflas bayrağını çeker kurumlar.
Geçen yıl 130 öğrencimiz vardı.
Bu yıl 65.
Yarın beklediğimiz öğrenci max 40.
Değil çünkü okul öncesi zorunlu eğitim kademesine dahil değil.Özel okullardan çocukları almak yasak diye bir haber okumuştum ben. Bu haber özel anaokulları için geçerli değil mi?
Her okul farklı sistemde ilerliyor.Okula göndermesek bile ödemesini yapmak zorundaymışız. o sebeple göndereceğim yarından itibaren.
eğer açılmasaydı almayacaklarmış fakat açıldığı için veli isteğine bırakmıyorlar. okul açık gelmesenizde ödemesini almak durumundayız dediler.Her okul farklı sistemde ilerliyor.
Biz böyle bir mecburiyet getirmedik velilerimize.
Doğru mu yapıyoruz? Emin değilim.
Sözleşmenizde yazmıyor mu maddeler?eğer açılmasaydı almayacaklarmış fakat açıldığı için veli isteğine bırakmıyorlar. okul açık gelmesenizde ödemesini almak durumundayız dediler.
hangisi daha doğru bilemedim bende.
sanırım sizinki daha insaflı.
çünkü okullar kapalı diye eşim izin aldı zaten pandemi dolayıyla maddi olarak sıkışığız ve planlamayı okul yok gibi yapmıştık şimdi bu durum bizi çok zorladı mesela.
hatırladığım kadarıyla bu tarz maddeler yok. birde geçen yılda aynı okuldaydık, okuldan ve özellikle öğretmenimizden çok çok memnun olduğumuz vede artık aradaki ilişki dost ilişkisi gibi olduğundan mütevellit çokta ayrıntılı bakmadım açıkcası.Sözleşmenizde yazmıyor mu maddeler?
Bizde mesela pandemi sebebiyle tatil olursa yarısı ödenecek, veli ara vermek veya ayrılmak isterse kalan tutarını %10 hariç alabilecek gibi maddeler vardı.
Siz siz olun her zaman sözleşmeyi okuyup öyle imzalayın.hatırladığım kadarıyla bu tarz maddeler yok. birde geçen yılda aynı okuldaydık, okuldan ve özellikle öğretmenimizden çok çok memnun olduğumuz vede artık aradaki ilişki dost ilişkisi gibi olduğundan mütevellit çokta ayrıntılı bakmadım açıkcası.
Ben de imzaladıktan sonra baktım maddelere, yazmasaydı da ne derlerse onu yapacaktıkhatırladığım kadarıyla bu tarz maddeler yok. birde geçen yılda aynı okuldaydık, okuldan ve özellikle öğretmenimizden çok çok memnun olduğumuz vede artık aradaki ilişki dost ilişkisi gibi olduğundan mütevellit çokta ayrıntılı bakmadım açıkcası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?