• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler, dertleşip sorunlarımızı paylaşalım mı?

architect_83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
230
12
46
İzmir
Çalışan anneler, dertleşip sorunlarımızı paylaşalım mı? Belki paylaştıkça özlemimiz azalır, gerçi çocuk özlemi azalacak bir özlem gibi degil ama konuştukça açılırız belki ne dersiniz?

Çalışan anneler, dertleşip sorunlarımızı paylaşalım mı? Belki paylaştıkça özlemimiz azalır, gerçi çocuk özlemi azalacak bir özlem gibi degil ama konuştukça açılırız belki ne dersiniz?

merhaba ben de çalışan anneyim...ancak şu an ücretsiz izinden torba yasadan yararlanıyorum.mayısta işe başlıycam.ama şimdiden sıkıntı basıyo nasıl bırakcam diye kabuslar görüyorum ..bunlardan dolayı yaklaşık 1 aydır mide şikayetlerim oluştu düşündükçe moralim bozuluyo...sizler başlamışsınız galiba neler yapıyosunuz...bakıcımı tutunuz kreşemi verdiniz...kolay gelsin...

merhaba ben de çalışan anneyim...ancak şu an ücretsiz izinden torba yasadan yararlanıyorum.mayısta işe başlıycam.ama şimdiden sıkıntı basıyo nasıl bırakcam diye kabuslar görüyorum ..bunlardan dolayı yaklaşık 1 aydır mide şikayetlerim oluştu düşündükçe moralim bozuluyo...sizler başlamışsınız galiba neler yapıyosunuz...bakıcımı tutunuz kreşemi verdiniz...kolay gelsin...

Benim bebeğim daha 3 ayını yeni doldurdu. Bebeğime halası bakıyor, önceden de sık sık gelirdi halası artık ne yapılması gerektigini çok iyi biliyor, tabi endişelerim var ama ben nasıl öğrendiysem herşeyini halası da öğrenecek. sık sık evi arayıp neler yaptıklarını, sütünü içip içmediğini, kakasını yapıp yapmadığını takip ediyorum ki uzak kalmış gibi hissetmeyeyim kendimi. Siz benden daha sanslisiniz bu kadar kucukken birakmak zorunda kalmayacaginiz icin. Allah butun calisan annelere sabir versin.

Kızım 4 aylıkken işe başladım, bankada çalışıyorum. kızıma kendi annem bakıyo, gözüm arkada değil gözü gibi bakıyor çünkü kızıma ama özlem gerçekten insanı mahfediyor. bebeğim şuan 8 ayını bitiriyo, yavaş yavaş konuşmaya başladı artık daha da zor onu bırakıp işe gitmek. gerçi öğlen 12:30 15:00 arası süt iznim var o biraz iyi geliyo ama 1 yaşı dolunca o da bitecek asıl o zaman napıcam onu düşünüyorum. eve gelir gelmez uyuyuna kadar herşeyi ile ilgilenmeye çalışıyorum, zaten o da çok özlemiş oluyor uykusu geliyo ama uyumak istemiyor oynamak istiyo benimle.. çalışan anne olmak gerçekten çok zormuş.. :50:

Kızım 4 aylıkken işe başladım, bankada çalışıyorum. kızıma kendi annem bakıyo, gözüm arkada değil gözü gibi bakıyor çünkü kızıma ama özlem gerçekten insanı mahfediyor. bebeğim şuan 8 ayını bitiriyo, yavaş yavaş konuşmaya başladı artık daha da zor onu bırakıp işe gitmek. gerçi öğlen 12:30 15:00 arası süt iznim var o biraz iyi geliyo ama 1 yaşı dolunca o da bitecek asıl o zaman napıcam onu düşünüyorum. eve gelir gelmez uyuyuna kadar herşeyi ile ilgilenmeye çalışıyorum, zaten o da çok özlemiş oluyor uykusu geliyo ama uyumak istemiyor oynamak istiyo benimle.. çalışan anne olmak gerçekten çok zormuş.. :50:

oğlum 3,5 aylıkken işe başladım. ama çalışma saatlerim az öğlen 12 de çıkıyorum okuldan. bu yıl hiç zorlanmadım o nedenle. bakıcımada çok güveniyorum söylediklerimin dışına hiç çıkmıyo ve her sabah oğlumu özleyerek geliyo o nedenle içim rahat. 6 ayını bitirdi ve artık ben kapıdan girdiğimde heyecandan kollarını çırpıyo farketmeye başladı gelip gittiğimi. şimdiden sonra daha zor olacak sanırım. Ben Sabiha Paktuna Keskin'i okuyorum. çalışan anneler için güzel yazıları var ilgilenirseniz bi bakın derim :)

Allah hepimizin yardımcısı olsun sabır versin......

Amin, edebileceğimiz tek dua bu, sabir sabır sabır.

benim kızım 47 günlük.... bende şubat sonu işe başlıcam... bakıcı arıyorum... nasıl bebişimi bi bakıcıya bırakıcam bilmiyorum

Mutlaka en azından 2 haftanı falan bebegin, bakicisi ve sen beraber bakın bebegine ki alısanız birbirinize. Bakıcıya her ne kadar o herseyi biliyor olsa da, yapacagi seyleri senin yaptigin sekilde anlat bebegin yadirgamasin. Zaman gecirdikce buldugun kisi sizin icin dogru mu degil mi anlarsın mutlaka. Ama Allah kolaylıklar versin. Ben eger baıcı tutsaydım evin heryerine kamera koyarak bir sistem olusturacak ve evi seyredecektim is yerindeyken tanımadığım bir insan olsaydı. Neyse ki simdi halası bakıyor gozum hic arkada degil. Ama ozlemime hicbirsey care olamıyor tabi ki.

Sut iznin baya uzunmus, gun arasında vakit gecirebiliyorsun bebeginle. Ben o sekilde sut izni alamayacagim icin, haftada 3 gun calismak seklinde ayarladım mesaimi. Benim hergün ofiste olmam gerekmiyor proje mimari oldugum icin evden de cizim yapip gonderebiliyorum boyle bir avantajim var. 1 yasina gelen kadar boyle devam edicez ama ben de 1 yasindan sonra ne yapacagim bilmiyorum. su an icin dusunup kafayı yemek de istemiyorum acikcasi.

oğlum 3,5 aylıkken işe başladım. ama çalışma saatlerim az öğlen 12 de çıkıyorum okuldan. bu yıl hiç zorlanmadım o nedenle. bakıcımada çok güveniyorum söylediklerimin dışına hiç çıkmıyo ve her sabah oğlumu özleyerek geliyo o nedenle içim rahat. 6 ayını bitirdi ve artık ben kapıdan girdiğimde heyecandan kollarını çırpıyo farketmeye başladı gelip gittiğimi. şimdiden sonra daha zor olacak sanırım. Ben Sabiha Paktuna Keskin'i okuyorum. çalışan anneler için güzel yazıları var ilgilenirseniz bi bakın derim :)

Mesai saatleriniz cok guzel, sabiha paktunanın bicok kitabini okudum simdiye kadar ama dediginiz gibi calisan anneler icin olani da okumam lazim psikolojisi acisindan. Tesekkurler hatirlatma icin.

Back