• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çalışan anne

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

matmazelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
16
0
36
Bursa
Arkadaşlar merhaba,sırf içimdekileri dökmek için üye oldum,çalışan bir anneyim,1,5 yaşında dünya tatlısı bir oğlum var,aslına bakarsanız çalışmak zorunda olan bir anneyim,1 ay önce bakıcımızı işten çıkarttık,ki artık olay o kadar büyüdü ki başka çaremiz yoktu,çocuğumuza bakması için babaannemzi çağırdık,ama maalesef farklı bir ilçede oturdukları için çocuğu alıp götürmek istediler,biz haftasonları gidip görecekmişiz,biz de bunu kabul etmedik,hatta ben ağzımı açıp tek kelime bile etmedim,eşim kesinlikle bu durumu kabul etmedi,idareten sadece bir hafta gönderdik,kabus gibiydi.Sonra getirdiler oğlumuzu bir de bize bozulup çekip gittiler,şimdi oğluma arkadaşım bakıyor geçici bir süre için,biz bakıcı bulamıyoruz,bir de sabahları ben evden çıkarken ağlamıyor mu işte en zoru bu,yaşananlar yüzünden ben midemden rahatsızlandım,zaten maddi sıkıntılarımız da var,bunlar da üstüne tuz biber oldu,herşeyin suçlusu da ben oldum,eşimin ailesi beni 2 haftadır arayıp sormuyor.bunca sıkıntının altında ezilip kaldım ve hiçbirşeye olumlu tarafından bakamaz oldum,oğlumun ağladığını duydukça çıldıracak gibi oluyorum.

sevgili arkadsaşım
benimde bakıcım pztr siden beri gelmiyor nekadar izin rapor varsa bu haftasonuna kadar kullanarak idare ettim halal bakıcı bulamadım pazartesi işe dönmem gerek ağlamaktan geberdim taksicilerden bankalara kadar haber bıraktım...kayınvalidem başka şehireden geldi fakat bize getirsin ben onun evine glemem deyince 1 haftadır ortada çocukla kaldım...

bakıcı numarası veriyorlar arıyorum kadın 2 kelimeyi biraraya getirmekten aciz 1 afra 1 tafra şaşarsın arakdaşa 500 milyona bakıyor bakıcısı o tel. verdi aradım 600 tl veriyorum diyorum kadın gülüyor niye güldüğünüzü anlayamadım diye çıkıştım..salak zaten arkadaşı 500 e bakıyo sen nasıl 600 le alay edişyosun anlayamadım dedim ..işte böyle ...hala sonuç sıfır...erkek ailesinden adam olmaz bunu da bil..işte torun sevgisi bu kadar bunların kapris.. şimdi sırasımı ki böyle bir şeyin

Sevgili arkadaşım,
durumunu anlattığın için teşekkürler,evet benm de en çok bu gücüme gidiyor,bu kadar zor durumda kalmışken 1-2 hafta bile fedakarlık yapamayıp bir de üzerine bi dolu laf söylüyorlar,hatta benimle konuşmuyorlar,aklım almıyor,biz her türlü isteklerini yerine getirmek için uğraşalım,onlar ortada bırakıp gitsinler.Allahtan bu düşüncelerim konusunda eşim de bana tam destek veriyor,yoksa hepten çıldırırdım.Heralde diyorum ahları tuttu,10-15 kişi ile filan görüştüm hepsinde bir arıza çıktı,bırak ben izin de alamıyorum,işler çok yoğun,patronlar insan değil.

valla benim eşim ne yaparsan yap dedi çünkü acayip anneci dir zaten o yüzden hiç aramız yok yani ben zaten çıldırmış durumdayım koca bie aile benimle küs hep ben kötüyüm hatalıyım filan ben bunları hakediyormuşum

ben herkesi allahıyla başbaşa bırakıyorum her kimki bana yardımcı olursa allahım ne muradı varsa versin ama zor durumda bırakanıda nasıl biliyorsa öyle..

Rabbim yar ve yardımcınız olsun.. inşallah en kısa sürede hayırlı bir bakıcı bulabilirsiniz.. bende çalışıyorum ve 4 ay sonra çalışan anne olacam inşallah.... bu konuda şanslıyım şükür.. çünkü kızıma annem bakacak.. o yüzden içim rahat.. annemin evine yakınız.. bana gelip bakacak... bu konuda içimde endişe yok şükür...yinede işte olunca nasıl olacak bilemiyorum.. kızımı hep merak ederim ne yapıyorlar diye..

dualarınız için teşekkürler,ben de devamlı yalvarıyorum bir çözüm diye,bebeğinize anneniz bakacaksa bence de çok şanslısınız,ne yazık ki ben annemi kaybedeli 8 sene oldu,zaten eşim de söylüyor,o sağ olsaydı bu işlerin hiçbiri böyle olmazdı,
bu arada sevgili yumy,eskiden bizim ailemizde de aynı şey geçerliydi,hep ben hatalıydım,ama ben 6 yıllık evliyim,sabırla anne oğulun arasını bozmamak için bekledikten sonra,eşim olan biteni kendi gözüyle görmeyi başardı,ve şu anda kabulleniyor ve diyor ki erkeğin anne-baba ailesinden kopup eş ve çocuk ailesine odaklanması uzun sürüyor,bu dönemde olan da eşe oluyor,bence senin eşin de zamanla gerçekleri görecektir.Yeter ki sakin olun,birbirinize affedilmeyecek sözler sarfetmeyin.

canım b,izim olayımız çoktan bitti ssarfedilecek artık hiç bişey kalmadı brnim için dünyada yanlız kızım var artık o da ailesiyle bizimki çok başka bişey annesi ve kocam anlaşılamayacak kadar bneden uzak nefret dolu ve zaten çok farlı bir ailesi var onun benden herkes anladı aile olmayoda birtek benim kocam anlamadı..anlamayacakta bu böyle bunu herkes söylüyor psikologda öyle...onun işçin ben artık işimi ilahi adalete bıraktım canım benim annem babam vefat etti kimssesiz olunca böyle herkes üstüne biniveriyor..allah diyorum başkada bişey demiyorum

canım,üzme kendini,senin için sadece kızın varsa şayet babasını da biraz düşünmen gerek :) ben babasızlığı iyi bilirim,bende 20 yıldır yok arkadaş,üstelik yaşıyor,ben eminim ki birgün senin eşin de herşeyi farkedecek.

ne yazıkki artık hiç bişey umurumda değil .çok nankör biri insan ancak bitkisel hayatta olması lazım olanları anlayıp görememsi için ama ....yapacak bişey yok ömrümün geri kalanını kızımı büyütmekle geçiricem tek hedefim o... kızın eğitimi sağlılkı gelişimi ondan sonra bana bu hayattan byeeeee

düşüncem böyle fazla bi beklentim yok hayattan yanlız emekli olursam ingiltereye gitmek istiyorum ve orda ölmek..

dualarınız için teşekkürler,ben de devamlı yalvarıyorum bir çözüm diye,bebeğinize anneniz bakacaksa bence de çok şanslısınız,ne yazık ki ben annemi kaybedeli 8 sene oldu,zaten eşim de söylüyor,o sağ olsaydı bu işlerin hiçbiri böyle olmazdı,
bu arada sevgili yumy,eskiden bizim ailemizde de aynı şey geçerliydi,hep ben hatalıydım,ama ben 6 yıllık evliyim,sabırla anne oğulun arasını bozmamak için bekledikten sonra,eşim olan biteni kendi gözüyle görmeyi başardı,ve şu anda kabulleniyor ve diyor ki erkeğin anne-baba ailesinden kopup eş ve çocuk ailesine odaklanması uzun sürüyor,bu dönemde olan da eşe oluyor,bence senin eşin de zamanla gerçekleri görecektir.Yeter ki sakin olun,birbirinize affedilmeyecek sözler sarfetmeyin.

matmazelita başın sağolsun.. benimde kayınvaldemin kendine hayrı yokki bana faydası olsun.. zaten kız anneleri hep bu konuda yardımcılar Rabbim sağlık versinde.. inşallah en kısa sürede bakıcı bulursun..

------------

yumy üzme kendini zaman ne gösterir bilinmez.. elbette herkes hakettiği yeri bulur.. sabret.. Rabbim yardımcın olsun..

kızlar, Allah yardımcınız olsun. Çalışan anne olmak çok zor. Eşin ailesi konusuna gelince ben artık susuyorum, ifade etmeye çalışmaktan bile usandım. bu bakıcıların derdi ne anlamadım zaten, çoğunun elinde bir diploması, belgesi yokken para kazanıyor olmaları ne iyi; ama bunu anlamayıp üstüne kapris yapıyorlar demek. aldıkları parayı çok zor şartlarda kazananlar var oysaki. kendinizi üzmeyin, gerginliğinizi bakıcılara da yansıtmamaya çalışın, bebekler üzülür yoksa.

ayyyy afakan bastı okuyunca bende temmuzda işe baslamak zorundayım bir müddet annemler gelecek ama o da eylüle kadar bakarım diyo ondanda cok bişey bekliyemiyorum tansiyon seker kalp ne ararsan var beni teselli eden en azından ilk işe basladıgımda yabancıya bırakmıyacam tabii sonrası var bakalım iyi birini bulabilecemmi ofofofffff

meraba kızlar benimde 19 aylık bi oğlum var vede anane ve babane dönüşümlü bakıyolar.Uzakta oldukları için bizde kalıyolar.Onun bile zorlukları var çok fazla.Ama genede halime şükür diyorum.
Şimdi ben size başka biey söyliycem ben oğlumu 1 ay içinde bi 2 saatliğine kreşe götürücem eğer durursa hafta 2 gün yapıcam ve sonrada kreşe yazdırıcam. Çocukları yaşlarına göre ayırdıkları milli eğitim bakanlığına bağlı bi kreş düşünmezmisiniz hiç.Sonuçta bakıcıyada para vereceksiniz.vede kreşte yalnız olmayacaklar.
Çünkü inanın kayınvalideniz gönüllüde gelip baksa çok sorunlu olacak,kendi hayat düzeniniz kalmıyacak,en ufak bişeye alınacak.Ben sizin yerinizde olsam bakıcı ararken bide kreşlere bakarım.

canım b,izim olayımız çoktan bitti ssarfedilecek artık hiç bişey kalmadı brnim için dünyada yanlız kızım var artık o da ailesiyle bizimki çok başka bişey annesi ve kocam anlaşılamayacak kadar bneden uzak nefret dolu ve zaten çok farlı bir ailesi var onun benden herkes anladı aile olmayoda birtek benim kocam anlamadı..anlamayacakta bu böyle bunu herkes söylüyor psikologda öyle...onun işçin ben artık işimi ilahi adalete bıraktım canım benim annem babam vefat etti kimssesiz olunca böyle herkes üstüne biniveriyor..allah diyorum başkada bişey demiyorum

canım sen böyle yazınca ben çok üzüldüm.allah kimseyi anasız-babasız bırakmasın.Ama şöyle düşün ALLAH çok büyük.Allah yardımcın olsun hayatım.

Back