californiadayım dil bilmiyorum

flower88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
118
0
Ben california eyaletinde yasiyorum oldugum sehirde etrafimda hic turk yok,buraya geleli 7 ay olacak cok az ingilizce biliyorum yuruyerek gidebilecegim kurs yok araba kullanmasini bilmiyorum esimin getirip goturmesi lazim.Amerikaya ilk geldiginizde sizler ne yaptiniz bu gibi seyleri?Ingilizceyi nerde nasil ve ne kadar surede ogrendiniz???

amerıkada otomatık vıteslı araba kullanmak cok kolay bıraz calıstırsa esın senı ogrenırsın yoksa hayat daha zor olur senın ıcın. araban olursa kursa gıdersın. bıde kultur merkezlerı varmıs oralarda aralara takılmanı tavsıye ederım.

ben de houstona gıdıyorum. az cok bılıyorum oraları ama alıemden ayrılmakta bana cok zor gelıyor. onlardan ayrılacagımı dusundukce bunalıyorum. pekı sen buna nasıl dayanabılıyosun.

Evet araba kullanmak sart burda otomatik vites araba bakiyoz simdi daha sonrada kullanmasini ogrenecem bakalim nasil olacaksa cok korkagim bu konuda Buraya geldigimden beri yeni dogmus bebek gibiyim bisey bilmiyorum dilini yolunu kulturunu ne kadar zormus Turkiyedeki gurbetin gozunu seveyim.Aileden ayrilmak hemde cokkk zor ben anneme babama aileme cok duskun birisiyim bide ben buraya gelecegim gun sanki olu var ortada okadar kotu ayrildim.Buraya geldigim ilk bi kac ay hergun aksam aglama krizine girerdim simdi biraz daha alistim ama yine ara ara aglamalarim gelir.Allah bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun cok zor .Siz calisiyomusunuz?

Hayırlı günler.

Arkadaşlar bu yazınızı okudum ve sizin gibi ben de yabancı olacağım yakın zamanda :) aslında nasıl desem,benim hayatım göçle geçiyor,bir şehirden başka bir şehire,ev değişmekle geçiyor.(iş icabı) O kadar alıştım ki bu duruma,bana artık yabancı gelmiyor bu hal. Ilk zamanlarda sizin gibi,çok ağlardım,geceleri hele yalnızlık,aileden uzaklık insanı akla gelmez şeyler yapmanıza zorlar,lakin zaman geçtikçe inanın bana insan alışıyor. Hatta daha da yeni yerler keşf etmeye can atacaksınız.

Dil konusuna gelince,pratik yapmadan olmuyor arkadaşlar. Sık sık insanlarla iletişimde olmanız gerek. Bu,ister kursa gidin,ister özel dersler alın,pratik yapmadan,yani o yerin insanlarının konuşma tarzını,aksanını duymadan,konuşmadan olmuyor.

Allah gurbette olan tüm hanımlarımıza sabr versin. Ben de içlerinde :)

Hayirli gunler arkadasim,Haklisin her ne kadar zor olsada gurbetlik insanoglu nelere alismiyoki.zaman lazim bazi seyler icin.Turkiye icinde bende gurbeti gordum ama burasi kita degistiriyosun senede bir gidebiliyosun .Aileme bisey olsa Allah korusun ben yetistim deyinceye kadar 3 gun gecer burasi biraz daha fazla gurbet

Sanırım tam anlatamadım fikrimi. Ben de ülke değişiyorum zaman zaman. Ailem yurt dışında. Bir iki ay içinde İtalya göçüm olacaktır inşallah. Bilirim sizin nelere katlandığınızı,bir yere tam alışamadan yeniden yer değişme çok stresli bir şey. Fakat teknoloji artık ilerledi,hiç sıkmayın canınızı,sık sık görüntülü sohbetler edin yakınlarınızla,elbette bu tam bir çözüm değil,ama yıllar öncesine bakınca,buna da şükür diyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…