- 23 Ağustos 2012
- 49.451
- 229.094
Evimizde de kuran okuyoruz. İlla Kuran şurada okunur diye bir şart kural mı var? Neye göre icadı? Ben böyle uygun görüyorum demek ki? İlla herkes düğünü oynamalı yapmak zorunda mı? Sen muhafazakarsın, başını belli bir gaye amaç için örtmüşsün, ama gidiyorsun başka erkeklerin içinde kıvırıyorsun? Yukarıdan erkekler seni izliyor ki görüyorum yani gittiğim düğünlerde de yukarıdan özellikşe orta yaş üstü erkekler izliyor, ben kendimi rahatsız hissederim açıkçası bu durumda. Yani ben kapalıyım adamlar beni izliyor oynarken bana da bu normal gelmiyor? Neden oynamalı çalgışlı düğün yapanlata birşey demezlen kuran okunması sizin zorunuza gidiyor ki? Bu düğünü böyle yapandan başka bir kimseyi ilgilendirmez. (normalde oynamalı düğünlere hiç gitmem ama gittiklerimde de hiç oynamam.)
Valla gayet abes bir durum, Kuran ibadet için okunuyor ve dinleniyor. Düğünde müzik istemem dans istemem derseniz o zaman insanlar sıkılıyor, araya bunların yerini dolduracak eğlenceli bir şeyler bulmak gerekiyor. Kuran dinlemek bu eğlencelerin alternatifi mi oluyor yani? Basbayağı saçmalık. Madem eğlence istiyorsunuz muhafazakar kesimin tercih ettiği eğlenceler var, dans içermeyen hafif müzik olur, semazen gösterisi vb oluyor bildiğim kadarıyla onlar olur. Düğün eğlence yer yani, ibadet yeri değil koymak isteyenler için tonla eğlence var.
Benim zoruma gitmiyor, sadece uygunsuz ve saçma buluyorum o kadar. Yoksa isteyen istediğini yapsın. Bu arada isteyen dans eder, bu düğün ne var bunda, sen erkeklerin içinde kıvırıyorsun demeniz gayet berbat ve uygunsuz, düğünde eğlenen kadınlar öyle mi oluyor yani??? Ne söylemek istiyorsanız yazın geçin başka insanlara saldırıp çirkinleşmeye gerek var mı gerçekten?