Gebeliğe Hazırlık Çakşır kökü otu ve hayıt tohumu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ZeyElif

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2020
1.088
1.564
83
33
Merhaba kızlar. Kullananlara danışmak istiyorum.
Eşime çakşır kökü aldım kendime hayıt tohumu, adet bittikten sonra kullanmaya başladım günde 1 bardak unutmazsam 2 bardak içiyorum eşime de çakşır kökün çayını yapıyorum 1 kaynamış su bardağına 1 tatlı kaşığa yakın kök atıyorum ama toz halinde değil kökü ufak parçalayıp atıyorum
Şunları merak ediyorum;
1.gebelik oluştuysa ben bu çayı içmeye devam edersem bilmeden bir sorun olur mu, yoksa ne kadar içmeliyim?
2.eşime çakşırın çayını yapıyorum doğru şekilde mi demliyorum? birde toz haline getirip balla falan mı karıştırsam o şekilde daha mı etkili olur?

Çayla ilgili bir fikrim yok, ama tavsiyem hormonlarınıza zarar vermediğinden emin olun, ve yumurtlama tarihinde bırakın

Çayla ilgili bir fikrim yok, ama tavsiyem hormonlarınıza zarar vermediğinden emin olun, ve yumurtlama tarihinde bırakın
Yumurtlama takibini ateş ölçerle yapıyorum inşallah bulacağım o günü çok kısa süre içer bırakırım o halde, bu tarz bitki çaylarını seviyorum ama dediğiniz gibi zararlı olmamasından emin olmak gerek.

Çayı Bilmiyorum. Hayıtı yumurtlamaya kadar yapın

Fertility friend diye bi uygulama var indirip ona girersen ateş ölçümlerini o gösteriyor günü. Grafik oluşturuyor

Canım çakşır kökü suyunun kullanımı hakkında YouTube da Gülbahar ölçünün videosunu izleyebilirsin. Adetin başında içmeye başlayıp yumurtlama günü ortalama 14. Gün gibi bırakman lazım ki döllenme olursa zararı dokunmasın diye. İnşallah faydasını görürsünüz.

Sağol canım ama ben çakşırı eşime içiriyorum kendim hayıt içiyorum onu da 15 gün içer bırakırım sanırım

Sağol canım ama ben çakşırı eşime içiriyorum kendim hayıt içiyorum onu da 15 gün içer bırakırım
Farketmez canım bu tarz içecekler olası gebeliğe zarar vermemesi için yumurtlama olana kadar içilmeli. Güzel haberini duyarız umarım

Adetken mi basliyoruz adet bitince mi ?

Ben şimdi demledim içeceğim :) öğrenirsen bana da yaz lütfen
Merhabalar bende gebelik planlayıp araştırmalar sonucu hayıt tohumunu duydum fakat prolaktini de yükselttiğini yazıyor aklım karıştı. Prolaktin yükselmesi gebeliği engelleyen bişey

Merhabalar bende gebelik planlayıp araştırmalar sonucu hayıt tohumunu duydum fakat prolaktini de yükselttiğini yazıyor aklım karıştı. Prolaktin yükselmesi gebeliği engelleyen bişey
Büyükler ne demiş her şeyin fazlası zarar benimde bilmediğim bir şey olduğu için günde 1 fincan bazen 2-3günde bir içiyorum çok üstüne düşmüyorum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…