- 26 Ekim 2015
- 8.398
- 20.256
- 348
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
ayy şu cümleye çok üzüldüm yaa..Bizim bahçemizdeki incir ağacı resmen mezarlik. Ölen bebeklerin hepsi orda gömülü... mezar taşi bile yok
ayy şu cümleye çok üzüldüm yaa..
tamam ölmüş olan bebekler içindir mezarlık tabiriniz ama içim tuhaf oldu
ayy tüylerim diken diken oluyor valla okudukça bir de sen yaşamışsın yani..Bencede cok üzücü bir durum ama eskiden öyleymiş. Bu tür hikayeleri cok duydum eski kadinlardan. Yani taşla ezmek değilde... doğdu, öldü... tipi hikayeler.
Başka bir tanidik bizim gözümüzün önünde çocuğunu düşürmek icin büyük oğlunu sirtina cikartdi. Ozaman daha 5 yaşındaydım ve ne yaptığını bilmiyordum... sonra kanamasi filan olmuşdu...ben cok korkmuşdum. Bu olay 25 senelik...
Ay şok oldum düştü mü bebek ya kıyamam çok üzüldüm.Bencede cok üzücü bir durum ama eskiden öyleymiş. Bu tür hikayeleri cok duydum eski kadinlardan. Yani taşla ezmek değilde... doğdu, öldü... tipi hikayeler.
Başka bir tanidik bizim gözümüzün önünde çocuğunu düşürmek icin büyük oğlunu sirtina cikartdi. Ozaman daha 5 yaşındaydım ve ne yaptığını bilmiyordum... sonra kanamasi filan olmuşdu...ben cok korkmuşdum. Bu olay 25 senelik...
Bilip bilmeden yorum yapmakta moda oldu. Konuyu acan ben degildim bu bir insanlarin hangi konuda muhabbet edecegine ben karar veremem buda iki.kayın babanın olduğu yerde çoçuk aldırmadan neden bahsettiniz başka konuşacak şeymi bulamadınız bu muhabette dahil olduğunuz içinde onlar kadar tuhaf sınız
Bencede cok üzücü bir durum ama eskiden öyleymiş. Bu tür hikayeleri cok duydum eski kadinlardan. Yani taşla ezmek değilde... doğdu, öldü... tipi hikayeler.
Ay şok oldum düştü mü bebek ya kıyamam çok üzüldüm.
Allahım haketmeyen insanlara anneliği nasip etmesin
Bunu yapabilen kadına değinemem bile o derece kalbime vicdanıma sığmadı bu olay... Anlatan kişinin olayı dile getirebilmesi üstüne üstlük üzülerek değil gülerek anlatabilmesi bile beni şoka sokmaya yetti. Ben okurken gözlerim doldu henüz anne değilim ama insan olmam yeter bunun için fakat bunu anlatan bi anne... evet cahillik değil canilik daha uygun bi kelime.Dun icime tas gibi oturan bir konuya sahit oldum arkadaslar icimi dokmek istedim. Aksam kayinbabalardaydik esimle beraber konu cocuk aldirmadan acildi. Sonra eskilere degindi konu kaynanam bir kadinin dusuk yaptiktan sonra bebegini alip bir tasin uzerine koydugunu eline baska bir tas alip bebegini senin yuzunden cok aci cektim diyerek o tasla vurup ezdigini anlattigini. Ve bu bebek canlanmis bir bebekti anne karninda olmus. Benim kanim donarken kendisi bunu kahkaha atarak anlatiyordu. Nevrim dondu resmen. Bir anne ! ne kadar aci cekerse ceksin boyle birseyi nasil yapabilir aklim almiyor. O bebege baktiginda cigeri sizlamasi gerekirken alip tasla ezmesi hangi vicdana insanliga sigiyor anlamiyorum. Hayvan bile yapmaz bunu! Hadi o kadin oyle bir canavarlik yapti kaynana sahsi nasil boyle birseyi kahkaha atarak anlatabiliyor bu nasil bir insanliktir beynim yandi resmen. Esim cok kizdi hep cehaletten dedi ama ben bunun cehaletle alakasi oldugunu dusunmuyorum. Dupeduz canilik bu. Hic bir cehalet bir annenin fitrarinda olan evlat sevgisini bastiramaz. Ancak fitrati bozulmus ve canavarlasmis bir varligin yapabilecegi birsey bu. Ve ayni seyin bunu kahkahayla anlatan bir insan icinde gecerli oldugunu dusunuyorum. Bu tur insanlarla ayni havayi soludugum icin onlarla surekli yuz yuze gelmek zorunda oldugum icin lanet edesim geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?