• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahillikmi canilikmi

Eskilerin kadinlari cok değer vermezmiş çocuğa.
Yani taşla ezmesi abarti olabilir ama benim annenem teyzemi erken doğurmuş... ebe yaşamaz bu demiş... ebe öyle dedi diye bahce evinde ölüme terk etmiş yeni doğmuş prematüre kızını. Dedemin babasi sahiplenmiş ve hayatda kalmasina vesile olmuş. Tülbentin icine yoğurt koyar onu emzirirmiş teyzeme. Nenem anlatirdi cok komik bir olaymiş gibi.

Bizim bahçemizdeki incir ağacı resmen mezarlik. Ölen bebeklerin hepsi orda gömülü... mezar taşi bile yok

Bi salak arkadasim da dershanedeyken, su kucuk su kaplumbagalari var ya . Ondan aldginj ve ters cevirip kaloriferin ustune koydugunu anlatmisti. Ordan dustukce zevk aliyomus tekrar koyuyomjs hatta eriyip aksa asagiya falan diyodu.. yani seytan gibi biseydi kiz gozu kasi bi gorseniz..
Dunyada acayip yaratiklar var ..
Benim anlayabilcegim birsey degil. O kucuk su kaplumbagalarindan ben de almistim lisedeyken..kabugu yumusamis ve ölmustu sonunda da.. bakamadim diye aglamistim. Arkasindan mektup yazmistim hatta kaplumbagaya binlerce ozur dileyen,canin nasil acidi kim bilir benim yuzumden diye...
Sinek ölduremeyen bi insanim ben. Boyle vahsetler nasil oluyor insan bu hale nasil geliyor anlayamiyorum.. :(

Bizim bahçemizdeki incir ağacı resmen mezarlik. Ölen bebeklerin hepsi orda gömülü... mezar taşi bile yok
ayy şu cümleye çok üzüldüm yaa..
tamam ölmüş olan bebekler içindir mezarlık tabiriniz ama içim tuhaf oldu

ayy şu cümleye çok üzüldüm yaa..
tamam ölmüş olan bebekler içindir mezarlık tabiriniz ama içim tuhaf oldu

Bencede cok üzücü bir durum ama eskiden öyleymiş. Bu tür hikayeleri cok duydum eski kadinlardan. Yani taşla ezmek değilde... doğdu, öldü... tipi hikayeler.

Başka bir tanidik bizim gözümüzün önünde çocuğunu düşürmek icin büyük oğlunu sirtina cikartdi. Ozaman daha 5 yaşındaydım ve ne yaptığını bilmiyordum... sonra kanamasi filan olmuşdu...ben cok korkmuşdum. Bu olay 25 senelik...

Bencede cok üzücü bir durum ama eskiden öyleymiş. Bu tür hikayeleri cok duydum eski kadinlardan. Yani taşla ezmek değilde... doğdu, öldü... tipi hikayeler.

Başka bir tanidik bizim gözümüzün önünde çocuğunu düşürmek icin büyük oğlunu sirtina cikartdi. Ozaman daha 5 yaşındaydım ve ne yaptığını bilmiyordum... sonra kanamasi filan olmuşdu...ben cok korkmuşdum. Bu olay 25 senelik...
ayy tüylerim diken diken oluyor valla okudukça bir de sen yaşamışsın yani..
bir dizi vardı eski baya zara oynuyordu gelin miydi neydi adı.
istemediği kişiden hamile kaldığı için şişle düşük yapmaya çalışıyordu oradaki bir kadın.
ben de ondan çok etkilenmiştim küçüktüm epey

Ay şok oldum düştü mü bebek ya kıyamam çok üzüldüm.
Allahım haketmeyen insanlara anneliği nasip etmesin

kayın babanın olduğu yerde çoçuk aldırmadan neden bahsettiniz başka konuşacak şeymi bulamadınız bu muhabette dahil olduğunuz içinde onlar kadar tuhaf sınız
Bilip bilmeden yorum yapmakta moda oldu. Konuyu acan ben degildim bu bir insanlarin hangi konuda muhabbet edecegine ben karar veremem buda iki.

Kadının psikolojisi normal degilmis bu aşikar. Zira her gün görüyoruz haberlerde ne cani anneler var. El kadar bebeği evde bırakıp ailesinin yanına gideninden tutunda,2.5 yaşındaki bebeğini deli gibi dövende anneydi ama normal psikolojide olduklarına asla inanmıyorum. Ruh sağlıklarının bozuk olduğuna inanıyorum.
Kayınvalidenize gelirsek oda normal değil. Bunu gülerek kahkahalarla anlatabilecek insanında normal olmadığını düşünüyorum.
Cehalet falan değil bu.
İnsanın tüyleri diken diken oluyor okurken,kaldı ki bunu kahkahalar eşliğinde anlatmak.
Allah akıl fikir versin.

millet düşürdüğü değil doğurduğu, aylarca baktığı bebeğini bile taşla ezip öldürebiliyor.
şaşırmadım, kayınvalidenizde de aynı potansiyel varmış ki komik bulmuş...

Benim anlamadigim kadin bebegi dusuruyor , ne hikmetse hemen bir tas bulup bebegi eziyor ?
Pek inandirici gelmedi. Kvnin senaryosu bence

Her doğuran anne değildir ki.
Bu hikaye bana biraz kurgu gibi geldi nedense. Eskiler anlatır böyle saçma dede korkut hikayeleri. Tv olmadığı zamanlarda atraksiyon olurdu bir çeşit. :KK51:

O değil de aklıma geldi bak. Çocukken elektrikler kesilince çenemiz düşerdi lak lak ederdik. Şimdi insanlar bir kardeşi olduğunu bile unutuyor. Ne güzel günlerdi be.. :21:

Eşimin amcasını karısı da ikinci çocuğunu istememiş "bilmem ne ağacına asılırdı ama düşmedi yaşadı işte" diye anlatıyorlar. Ortamda o kız da varken gayet rahat sülalece anlatıyorlar.
Çok tuhaf insanlar var ya..

Dun icime tas gibi oturan bir konuya sahit oldum arkadaslar icimi dokmek istedim. Aksam kayinbabalardaydik esimle beraber konu cocuk aldirmadan acildi. Sonra eskilere degindi konu kaynanam bir kadinin dusuk yaptiktan sonra bebegini alip bir tasin uzerine koydugunu eline baska bir tas alip bebegini senin yuzunden cok aci cektim diyerek o tasla vurup ezdigini anlattigini. Ve bu bebek canlanmis bir bebekti anne karninda olmus. Benim kanim donarken kendisi bunu kahkaha atarak anlatiyordu. Nevrim dondu resmen. Bir anne ! ne kadar aci cekerse ceksin boyle birseyi nasil yapabilir aklim almiyor. O bebege baktiginda cigeri sizlamasi gerekirken alip tasla ezmesi hangi vicdana insanliga sigiyor anlamiyorum. Hayvan bile yapmaz bunu! Hadi o kadin oyle bir canavarlik yapti kaynana sahsi nasil boyle birseyi kahkaha atarak anlatabiliyor bu nasil bir insanliktir beynim yandi resmen. Esim cok kizdi hep cehaletten dedi ama ben bunun cehaletle alakasi oldugunu dusunmuyorum. Dupeduz canilik bu. Hic bir cehalet bir annenin fitrarinda olan evlat sevgisini bastiramaz. Ancak fitrati bozulmus ve canavarlasmis bir varligin yapabilecegi birsey bu. Ve ayni seyin bunu kahkahayla anlatan bir insan icinde gecerli oldugunu dusunuyorum. Bu tur insanlarla ayni havayi soludugum icin onlarla surekli yuz yuze gelmek zorunda oldugum icin lanet edesim geliyor.
Bunu yapabilen kadına değinemem bile o derece kalbime vicdanıma sığmadı bu olay... Anlatan kişinin olayı dile getirebilmesi üstüne üstlük üzülerek değil gülerek anlatabilmesi bile beni şoka sokmaya yetti. Ben okurken gözlerim doldu henüz anne değilim ama insan olmam yeter bunun için fakat bunu anlatan bi anne... evet cahillik değil canilik daha uygun bi kelime.

La aaa! Yemişim lohusasini depresyonu!
Çok depreşiyosa alsın o boş kafasını duvara vura vura vuran parçalasin çok sürmez zaten boş ya!
Te Allah'im yaa!cahilmis ulema dan olsa normal yani!canıymis canı mani diil canı gerçekden yanmamis!
Ah öylesine neler neler yapılırda..............
Uzattikca mune nin gözüne batcam

Back