Çağrı Merkezleri ?

Ben daha önce çağrı merkezinde çalıştım. Kurumsal bir bölümdeydim cok rahattım . Fakat bireysel bölümdeki arkadaşları cok zorlanıyordu. Küfür edene küfürle karşılık veremiyorsunuz tabiki. Bir personel kulaklığı kapatıp küfretmişti yönetici duydu ve işten çıkartıldı.

Size küfreden ya da argo konuşanı 3 defa uyarırsınız hala devam ederse görüşmeyi sonlandırabilirsiniz.

Firma adını söylediğimde babam kabul etmedi ve temiz iş değil diyor bende ayaküstü işlerden yoruldum.

Karsi tarafa ceza olmuyor mu ?

6 ay cagri merkezinde çalıştım o kadar yorucuydu ki anlatamam küfür etti bir tane pislik zaten yoğun bir dönemdi nefes alamıyoduk resmen anneme küfür edince bende ağzımdan bir kelime kaçırdım ama o kelimeyi tamamlamadan sustum gayri ihtiyari çıktı ağzımdan birde beni şikayet etti s.. z işten çıkarıldım hiç bulaşmayın derim cagri merkezi türü islere

Firma adını söylediğimde babam kabul etmedi ve temiz iş değil diyor bende ayaküstü işlerden yoruldum.
Hangi firma?
Ben de atanmadan önce bir süre çalıştım çağrı merkezinde ama chat bölümündeydim, yazışarak iletişim kurmak bir yandan iyi bir yandan kötü oluyordu. Çok yoğun dönemlerde üç görüşme birden yürütüyorduk ve aynı anda işlemleri yapmaya çalışıyorduk. İnsanlar beklemek istemediği için ya da kısıtlı işlem yapabildiğimiz için bazen çok kabalaşıyorlardı, yazı diliyle çok daha fazla üstümüze gelebiliyorlardı ama bunun avantajı olarak ben de bir yandan sinir krizi geçirirken bir yandan onlara güzel güzel cevaplar verebiliyordum. Sesli görüşme olunca insanlar sorunlarını gerçekten birinin dinlediğine ve yardımcı olmaya çalıştığına daha kolay ikna olup çok kabalaşmıyorlardı. Ben bazen robot olmadığıma bile ikna edemiyordum Hakaret, küfür falan bunlar sürekli karşılaşılan şeyler değil. Yazışarak sağlıklı iletişim kuramadığımız çok müşteriyi sesliden aradığımda bambaşka bir insana dönüştüklerini gördüm asla kabalaşmadılar. Halbuki beş dakika önce delirtiyorlardı beni Çalışma saatleri ve hafta sonu izni olması güzel. Bence direkt elemek yerine bir süre deneyin. Olmazsa ayrılırsınız. Ama ben yapılamayacak bir iş olduğunu düşünmüyorum.

Dayanirsin, alışırsın zaten diğer türlü çıkmak durumunda kalırsın maalesef. Ben çalışmıştım çağrı merkezinde ama küfür gelebilecek bir durumda değildim teknik destekti daha çok. Ama onda bile her türlüsü denk geliyordu. Alışıyor insan zamanla.

Yaklaşık 1.5 ay geçici olarak çağrı merkezinde görev aldım. Hayattan soğudum adeta. Stres yönetimi ve sabır yoksa asla yapılacak iş değil. Gerçi bu özellikleriniz varsada yapılacak iş değil :))) Ben normal işime gectikten sonra kurban kesecektim neredeyse.

Çok yakinlarimdan çalışanlar oldu ana bacı sövüyorlar onlarda sakince cevap vermeye çalışıyordu ama o durumlarında kuralları var sanırım bı kaç kere uyarıp görüşmeyi sonlandırıyor kar diye biliyorum.

Bir ise alın da küfür edene denk gelince düşünürsün. Küfür edersen seni barindirmazlar. Sakin olmalisin. Konuya hakim ve kendinden emin olmalisin.

Çağrı merkezi değildi ama bazı iletisim firmalarina back office olarak telefon görüşmesi ile destek veren bir kurumda senelerce calistim. Çok sabır gerektiren bir iş. Çağrı merkezinde de çok fazla arkadaşım oldu calisan. Takım liderleri tarafından sürekli mobbing de söz konusu. Belli kurallar çerçevesinde görüşmeyi gerçekleştiriyorsun. Karşı tarafa herhangi bir yaptırım yok. Biraz vurdumduymaz biri olacaksin.

Hangi firma?
İnsanla uğraşmak her durumda zor zaten özellikle bu tarz işler çok daha yıpratıcı bence, bir dönem çalışmıştım ama yapı itibariyle sabırlıydım o ara,şimdi en yakınım 1 dk fazla konuşsa kapat hadi diye uğraşıyorum tahammülüm yok.
Ama şu var maddi olarak ihtiyaç duysam kesin yaparım,hiç kimse tanımadığı insanlardan laf işitip küfür yemeye meraklı değil,mecburen devam ediyor geçim derdinden.
112 gibi hatları bile abuk sabuk arayanlar olduğuna göre firmaların çağrı merkezleri elbet daha kötü olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…