Çağrı Merkezleri ?

Hangi firma?
İnsanla uğraşmak her durumda zor zaten özellikle bu tarz işler çok daha yıpratıcı bence, bir dönem çalışmıştım ama yapı itibariyle sabırlıydım o ara,şimdi en yakınım 1 dk fazla konuşsa kapat hadi diye uğraşıyorum tahammülüm yok.
Ama şu var maddi olarak ihtiyaç duysam kesin yaparım,hiç kimse tanımadığı insanlardan laf işitip küfür yemeye meraklı değil,mecburen devam ediyor geçim derdinden.
112 gibi hatları bile abuk sabuk arayanlar olduğuna göre firmaların çağrı merkezleri elbet daha kötü olabiliyor.
Sırf eğer evde online çalışma imkanı olsaydı zaten çalışmayı düşünüyordum

Hangi firma?
Ben de atanmadan önce bir süre çalıştım çağrı merkezinde ama chat bölümündeydim, yazışarak iletişim kurmak bir yandan iyi bir yandan kötü oluyordu. Çok yoğun dönemlerde üç görüşme birden yürütüyorduk ve aynı anda işlemleri yapmaya çalışıyorduk. İnsanlar beklemek istemediği için ya da kısıtlı işlem yapabildiğimiz için bazen çok kabalaşıyorlardı, yazı diliyle çok daha fazla üstümüze gelebiliyorlardı ama bunun avantajı olarak ben de bir yandan sinir krizi geçirirken bir yandan onlara güzel güzel cevaplar verebiliyordum. Sesli görüşme olunca insanlar sorunlarını gerçekten birinin dinlediğine ve yardımcı olmaya çalıştığına daha kolay ikna olup çok kabalaşmıyorlardı. Ben bazen robot olmadığıma bile ikna edemiyordum 😂 Hakaret, küfür falan bunlar sürekli karşılaşılan şeyler değil. Yazışarak sağlıklı iletişim kuramadığımız çok müşteriyi sesliden aradığımda bambaşka bir insana dönüştüklerini gördüm asla kabalaşmadılar. Halbuki beş dakika önce delirtiyorlardı beni 😅 Çalışma saatleri ve hafta sonu izni olması güzel. Bence direkt elemek yerine bir süre deneyin. Olmazsa ayrılırsınız. Ama ben yapılamayacak bir iş olduğunu düşünmüyorum.
Firmada yabancı bir adda.

X