• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çağrı merkezi çalışanları yardım lütfen!

flower0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
306
77
98
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, konu başlığından da anlayacağınız gibi çağrı merkezleriyle ilgili sorularım olacak. Bir çağrı merkezinden iş teklifi aldım görüşmeye gittim, görüştüğüm kişi haftaya başlamamı istedi fakat iş ortamı pek içime sinmedi diyebilirim.. Çok gürültülü, gördüğüm kadarıyla çalışanlar kulaklıklarla görüşme yapıyorlardı sanırım ama inanılmaz cazgır, sesli bir şekilde bağırma boyutunda konuşuyorlardı. Maaş konusuna gelince yemek parası önce yatıyormuş maaş ise yemek parası yattıktan sonra bir haftaya kadar yatarmış. Görüştüğüm kişi araştırırsan her çağrı merkezinde sistem böyle dedi. Her çağrı merkezinde böyle bir hengame içinde mi çalışılıyo, maaş sistemi bu şekilde mi oluyo yoksa benim gittiğim yer mi böyleydi.. Çağrı merkezinde iş tecrübem olmadığı için çok kararsız kaldım açıkçası, yardımcı olursanız çok sevinirim kızlar. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim, öpüyorum hepinizi çok

5 yıl boyunca müşteri temsilciliği yaptım , ancak ben kurumsal bir firmada çalıştım yemek şirkettendi , yani bizim yemekhanemiz vardı maaş da örneğin ayın 10 denildiyse 9 unu 10 a bağlayan gece 12 de yatardı. Ancak bu şekilde köprü altı çalışan çok fazla firma duydum çalışanlar ne maaşlarını alabiliyorlardı , ne de sigortaları yatıyordu , sürekli bir oyalama sistemi.. iyice araştırın ya da çağrı merkezi düşünüyorsanız kurumsal büyük firmalara başvuru yapabilirsiniz bir de hengame içinde mi demişsiniz evet öyle :) ben 1500 kişilik çağrı merkezinde görev yaptım sesi siz düşünün zamanla alışıyorsunuz ve biz onun üzerine müzik açardık içerde motivasyon için.

5 yıl boyunca müşteri temsilciliği yaptım , ancak ben kurumsal bir firmada çalıştım yemek şirkettendi , yani bizim yemekhanemiz vardı maaş da örneğin ayın 10 denildiyse 9 unu 10 a bağlayan gece 12 de yatardı. Ancak bu şekilde köprü altı çalışan çok fazla firma duydum çalışanlar ne maaşlarını alabiliyorlardı , ne de sigortaları yatıyordu , sürekli bir oyalama sistemi.. iyice araştırın ya da çağrı merkezi düşünüyorsanız kurumsal büyük firmalara başvuru yapabilirsiniz
Cevap için teşekkürler, benimde korkum o kadar çalıştıktan sonra paramı alamamak. Ofis ortamı da bir hengame içindeydi kararsız kaldım açıkçası..

sanırım outsource çağrı merkezlerinden biriyle görüştünüz, bunlar yerine daha kurumsal firmaların kendi bünyelerindeki çağrı merkezlerinde iş bulabilirseniz çok daha rahat çalışırsınız.
eşim de öğrenciyken müşteri temsilciliği, sonrasinda 2 yıl kadar takım liderliği yaptı (gsm operatörünün çağrı merkezi) her ayın 1-3 ü arası maaşları yatardı, şirkette yemekhane, servis, özel sağlık sigortası, hayat sigortası gibi yığınla imkanları vardı.

Cevap için teşekkürler, benimde korkum o kadar çalıştıktan sonra paramı alamamak. Ofis ortamı da bir hengame içindeydi kararsız kaldım açıkçası..
Hengameden kasıt ses ise ; bu çok normal orası Çağrı Merkezi kurumsal olan firmalarda öyle sürekli hareketlilik var ve hiç sessiz bulma imkanınız Yok , ama burası küçük bir yer anladığım kadarıyla müşteri temsilciği zaten oldukça stresli bir iş böyle bir yeri tercih etmeyin benim olduğum şirkette servis , yemek , doktor , atm , özel hastanelerden indirim imkanı , anlaşmalı yerlerde indirim imkanı vardı böyle firmaları tercih edin derim

Hengameden kasıt ses ise ; bu çok normal orası Çağrı Merkezi kurumsal olan firmalarda öyle sürekli hareketlilik var ve hiç sessiz bulma imkanınız Yok , ama burası küçük bir yer anladığım kadarıyla müşteri temsilciği zaten oldukça stresli bir iş böyle bir yeri tercih etmeyin benim olduğum şirkette servis , yemek , doktor , atm , özel hastanelerden indirim imkanı , anlaşmalı yerlerde indirim imkanı vardı böyle firmaları tercih edin derim
Sadece ses olsa normal karşılayacağım da çalışanların kulaklıkla konuşmaları resmen karşısındakini dövecekmiş gibiydi :) tuhaf geldi bana açıkçası o kadar cazgırlık

İş hayatına yeni yeni giriş yaptığım yıllar da bir görüşmeye gittim,kurumsal bir yerdi,fakat içerisi karınca yuvası gibi kalabalık ve uğul uğuldu,ben sese karşı çok hassasım hemen başım ağrır,o yüzden cesaret edememiştim.
Çağrı merkezinde çalışacağınıza kurumsal bir yerde sekreter olarak başlayabilirsiniz,sonra asistan olursunuz,başka departmanlara geçersiniz,bu fikri değerlendirin derim.

Hepsinin ayri odasi oldugunu mu hayal etmistin :)
80 100 kisi olurlar birbirlerini duymamak icinde kulakliklari vardir.Her yer boyledir hicbir cagri merkezi sakin degildir.
Bende cok seneler once bir gorusmeye gitmistim zaten herkesi onlar cagirir genelde basvuruya gerek yok cok gurultu vardi.

Hepsinin ayri odasi oldugunu mu hayal etmistin :)
80 100 kisi olurlar birbirlerini duymamak icinde kulakliklari vardir.Her yer boyledir hicbir cagri merkezi sakin degildir.
Bende cok seneler once bir gorusmeye gitmistim zaten herkesi onlar cagirir genelde basvuruya gerek yok cok gurultu vardi.
Çok haklısınız hatta görüşmeye gittiğimde ne kadar arkadaşın varsa getirebilirsin bize eleman lazım bile dedi bana görüştüğüm kişi :))) bende işin bir zorluğu yoktur en azından 1 ay durup para kazanırım beğenmezsem çıkarım diye düşündüm de ona bile kararsız kaldım ortamı gördükten sonra

İş hayatına yeni yeni giriş yaptığım yıllar da bir görüşmeye gittim,kurumsal bir yerdi,fakat içerisi karınca yuvası gibi kalabalık ve uğul uğuldu,ben sese karşı çok hassasım hemen başım ağrır,o yüzden cesaret edememiştim.
Çağrı merkezinde çalışacağınıza kurumsal bir yerde sekreter olarak başlayabilirsiniz,sonra asistan olursunuz,başka departmanlara geçersiniz,bu fikri değerlendirin derim.
Fikriniz için teşekkürler en azından aklımda bulunsun :)

Ogrenciyken bi sure calistim.. outbound sistemiyle calistim ben.. yani biz musterileri arayip urun satiyorduk.. hic yapamam dedigim seydi.. ama ilk aradigim kisiye urunu satinca guvenim gelmisti kendime..her gun 8 saat yapilcak is degil cunku ses gidiyor bol bol su icmek gerekiyor bu yuzden...ama o ugultu vs alisiyosun duymuyosun bi sure sonra..kulaklik var kulaginda zaten...ama insanin kendine guvenini getiren bir is o kesin..

Ogrenciyken bi sure calistim.. outbound sistemiyle calistim ben.. yani biz musterileri arayip urun satiyorduk.. hic yapamam dedigim seydi.. ama ilk aradigim kisiye urunu satinca guvenim gelmisti kendime..her gun 8 saat yapilcak is degil cunku ses gidiyor bol bol su icmek gerekiyor bu yuzden...ama o ugultu vs alisiyosun duymuyosun bi sure sonra..kulaklik var kulaginda zaten...ama insanin kendine guvenini getiren bir is o kesin..
Ürün satmak zor mu peki

Çok haklısınız hatta görüşmeye gittiğimde ne kadar arkadaşın varsa getirebilirsin bize eleman lazım bile dedi bana görüştüğüm kişi :))) bende işin bir zorluğu yoktur en azından 1 ay durup para kazanırım beğenmezsem çıkarım diye düşündüm de ona bile kararsız kaldım ortamı gördükten sonra
Sozlesme yapmazlarsa calis tecrube olur.

Kesinlikle çağrı merkezi tavsiye etmiyorum. Dediğin gibi bir yerde çalıştım ben gürültü rezillik ve o müdürlerin gelip gidip azarlaması. Başta her şey çok güzel tabi güzel güzel konuşup ikna ediyorlar. 1600 tl maaş iki haftaya bir yatıyor dediler 5 hafta sonunda zar zor 1000 tl aldım bi de üstüne psikolojim bozuldu. Hem çok zor gelen giden telefonda sövüyor, bağırıyor hem de o çalışma ortamı hatırlamak istemiyorumm. Yanından bile geçme derim

Back
X