Çağımızın hastalığı, Bipolar manik depresif

İnşaAllah ilaca ek psikoterapiyle ssemptomlari kontrol altina alinabilir. Allah sizin yardimciniz olsun. Sabah saatlerinde okudum konunuzu hala aklimdasiniz. Allah sifa versin...
Teşekkür ederim. Gece stajyer bi doktorla yazıştım. Ona bi şüphemi söyledim. Oda hak verdi. En azından etkisi oldugunu söyledi.
Geniz etindeki etten dolayı düzgün nefes almıyor ve uyuyamuyor. Bu beyni olumsuz etkilermiş. Düşüncelerin karışmasına sebep olurmuş. Bi ton makale okudum. Bakalım doktoruyla bu durumu paylaşıcam. Birde bi arkadaşın önerdigi ruh sağlığı merkezini sorucam.
İlginiz için teşekkür ederim.
 
Bipolar bozukluk çok ama çok ciddi bir psikolojik sorun. Doktorunun bu alanda uzmanlaştığından emin misiniz? Yakınım bipolar hastası ve ilaçlarını kullandığından beri depresyon-atak sürecini yaşamıyor, size bu noktada son derece dikkatli olmak düşüyor. Yüz binlerce lira borcun altına da girebilir, intihar girişimi de olabilir. Ancak ilaçlarını kullanırsa ve bu ilaçlar doğru ilaçlarsa belirtisiz geçirebilir. Bu bir süreç değil maalesef, hayat boyu sürecek bir mücadele. Bu yüzden doktoru çok ama çok iyi seçmelisiniz.
Doktoru uzman bu alanda. Gerçekten iyi bi doktor.
Sorun şu ki ilaçları zorla içiyor. Hasta olmadıgını dile getiriyor sürekli. Bu yüzden son zmnlarda doktora gitmek istememeye başladı
Mevsimsel geçişler olabilir demişti ztn doktor ama bu kdr ağır geçirmesi üzüyor bizi
 
Uyku apnesi o dediginiz
Hem saglıklı kaliteli bir uyku uyuyamıyor
Hemde o aniden nefes alısverişleri vsnin sebebi nefesini tutuyor uyurken
Dil kökü arkada nefes borusunu tıkıyormus geniş oluyormus normal insanlardan
Benzetmek gibi olmasın sadece boyutunu bilin diye yazıyorum yakınımız uyku apnesinden vefat etti ciddi bir rahatsızlık
Uyku polikliniklerine de gidebilirsiniz
Gecmiş olsun
Bu meseleyle ilgilenicem çünkü yaşam kalitesini düşürüyor bu yaşına kdr bununla savaştı. Sonucu bukdr ciddi bişeyi nasıl farkedemedik diye yanıyorum.
Teşekkür ederim
 
Psikolojik rahatsızlıklar bölümünde bu hastalık ile açılan konular var.Orada da size yardımcı olup sizi rahatlatabilirler.
Bu aralar çok yaygın olan bir hastalık.
Çok zor evet ama anladığım kadarıyla düzenli ilaç kullanımı,terapi ve tabii ki sevgi ile kolayca yoluna koyulabilen bir durum.
Bu durum da size tek düşen şey sabretmek,dua etmek..Çok geçmiş olsun
 
Merhaba, devlet hastanesi sizi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne yönlendirmedi mi? Doktorunuzla ve psikologla görüşüp en yakın TRSM'ye gidin. İlaç kontrolleri, iş uğraş terapistleri, grup terapileri ve benzeri etkinliklerle kardeşinize en iyi gelecek yer olduğunu düşünüyorum. Siz de oradan destek alabilirsiniz.
 
Ayrıca ani ruh değişimleri bipolarla ilgili bir şey değil. Konulan teşhisten emin misiniz? Kaç kere depresif dönem yaşadı? Manik dönem gecirdi mi?
 
Psikolojik rahatsızlıklar bölümünde bu hastalık ile açılan konular var.Orada da size yardımcı olup sizi rahatlatabilirler.
Bu aralar çok yaygın olan bir hastalık.
Çok zor evet ama anladığım kadarıyla düzenli ilaç kullanımı,terapi ve tabii ki sevgi ile kolayca yoluna koyulabilen bir durum.
Bu durum da size tek düşen şey sabretmek,dua etmek..Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim.
Ztn ailecek bu sürece karşı sabırlı olmasak allah göstermesin kendine zarar verirdi.
 
Ayrıca ani ruh değişimleri bipolarla ilgili bir şey değil. Konulan teşhisten emin misiniz? Kaç kere depresif dönem yaşadı? Manik dönem gecirdi mi?
Teşhis kesin. Manik dönemi şuan yaşıyor. Önce kaygı bozuklugu olarak başlamıştı. Arada bir atak geçiriyor. İlaçların dozunu o duruma göre değiştiriyor doktor.
 
durumuzu anlıyorum gerçekten böyle ciddi psikolojik rahatsızlığı olan biriyle yaşamak çok zor. bu hastalığın şu anda bilinen bir tedavisi yok ancak ilaçlarla kontrol altına alınabilir. kardeşinizin ilaçları zorla da olsa düzenli bir şekilde kullanması ve doktor kontrolünde olması gerekiyor. ilaçlar kardeşinize etki ettikçe hastalığı kabul edecektir ancak bu ciddi bir sabır ve özveri istiyor. sizin hastalığın tedavisi için doktora götürmekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. kavga etmekten ve onu suçlamaktan uzak durmanız kardeşinizi çok alevlendirecek davranışlardan uzak durmanızı tavsiye edebilirim. unutmayın kardeşiniz hasta size naz yapmıyor veya şımarıklık yapmıyor bu hep aklınızda kalsın.

mani evresinde yani aşırı hareketli olduğu dönemlerde gözünüzü üstünden ayırmayın bu dönemde risk içeren davranışlar sergileyebilir.
sorularınıza gelince,
Öncelikle çevrenin tutumundan nasıl etkilenmemesini sağlayabiliriz.?
--çevresindeki tutumlardan maalesef etkilenecektir ancak bunu minimuma indirmek için etrafında onu seven, değer veren ve hastalığının farkında olan bireylerin daha fazla olmasını sağlayabilirsiniz.

# sorununu kabullenmesini nasıl sağlayabiliriz. ? Çünkü asla kabullenmiyor.
--sorunlarını dediğim gibi zamanla ilaçlar etki ettikçe, şu anki ruh halinden uzaklaştıkça kabul edecektir. hastalığın alevli döneminde bu mümkün değil maalesef.

#bu hastalıgın tanımında yazan herşey öyle harfiyen gerçekleşiyor ki buna rağmen bazen numara yaptıgını bizleri kandırdıgını düşünüyoruz. Nasıl emin olabiliriz.?
--bundan emin olmak sizin değil ruh sağlığı uzmanının işi emin olan psikiyatristleri kankdırmak kolay değil. ha kandırıyorsa zaten o da başka bir ruhsal bozukluğun göstergesidir. oraya girmiyorum. siz iyi bir psikiyatrist ile gerekli tedavinin düzenlenmesini sağlayın ve doktorunuza güvenin.

#psikiyatrist yardımı yeterli olur mu yoksa daha uzun terapiler sağlayan psikolog veya aile danışmanı gibi uzmanlardan yardım almalı mıyız?
--psikiyatrist tedavi için şart çünkü ilaç alması gerekiyor. bu hastalıkta ilaçsız konuşarak tedavi mümkün değil. ancak imkanınız varsa kardeşinizin ilaçlı tedavisine ek konuşma terapisi alması faydalı olacaktır. aile danışamanından ziyade klinik psikolog ile görüşme yapması daha verimli olacaktır. aile danışmanının bu konuda yapabileceği bir şey yok.
 
Sadece benim kardeşim değil bir çok gencin sorunu... bipolar bozukluk, iki uçlu bozukluk...
Bu yüzden yazmak istedim.
Bi süredir küçük kardeşimin psikolojik sorunları var. Düzenli doktora gidiyor, ilaç kullanıyor,ailedeki herkes çok ilgili ama ne yaparsak yapalım bu süreci atlatamıyoruz.

Yazarken bile ellerim titriyor gözlerim doluyor. Gencecik bi insanı bu şekilde görmek okdr zor ki.
Bazı sorular var kafamda ne yapacagımı bilmiyorum. Belki bu süreci yaşayanlar yardımcı olabilir.

#Öncelikle çevrenin tutumundan nasıl etkilenmemesini sağlayabiliriz.?

# sorununu kabullenmesini nasıl sağlayabiliriz. ? Çünkü asla kabullenmiyor.

#bu hastalıgın tanımında yazan herşey öyle harfiyen gerçekleşiyor ki buna rağmen bazen numara yaptıgını bizleri kandırdıgını düşünüyoruz. Nasıl emin olabiliriz.?

#psikiyatrist yardımı yeterli olur mu yoksa daha uzun terapiler sağlayan psikolog veya aile danışmanı gibi uzmanlardan yardım almalı mıyız?

Ayrıntı;

Kardeşim 22 yaşında. Zeki,terbiyeli,saygılı,başarılı,kararlı bi insandı.
Zeka dışındaki diğer tüm özellikleri değişti. Hatta okdr çok değişiyor ki kendisi bazen mahcup olup üzülüyor ağlıyor. Defalarca intihar etmeyi düşünmüş ama ailemin dikkati sayesinde edememiş. Annem babam mahvoldu. Nöbet halindeler evde. Olmadık şeyler uyduruyor, olmadık hislerden bahsediyor,aniden nefret doluyo, aniden sevgi doluyo,günlerce uyuyamıyo,aşırı para harcayıp düşüncesizlik yapıyo,ilk aşamalarda aylarca evden çıkmadı. Öyleki adım atmayı unutup düşüyordu. Okdr dalgın tepkisizdiki. İlaçlarlarla konuşmaya gülmeye başladı. Tam iyi oldu derken aşırı enerji heycan gibi durumlar yaşıyor. Sonra aniden çöküyor.

Okdr değişik ki tam anlatamıyorum. Ne bileyim normal bi hasta olsa yatırır dinlendirirsin üstünü örtesin çorba yaparsın ilaçlarını alırsın paralar döküp tedavi ettirirsin ama öyle bişy değil. Hiç bi zmn emin olamıyoruz. Kendine veya çevresine zarar vermeyeceginden.

Sanırsın bütün dünyanın yükü onun üstünde.sokakta bi çocuk görüp günlerce kendine gelemiyor. Neden soğukta çocuk dışardaydı yazık diye. Yaa gece bekçilik yapanlara acıyıp uyumadıgı oluyor. Öyle değişik ki. Bazı insanların alay etmesini hazmedemiyorum. Elimden hiç bişey gelmiyo. Susup aylarca donarak yaşamasından daha iyi bu taşkın hali ama bu şekilde de hep yüreğimiz ağzımızda. Herşeyin aşırısını yaşıyor. Bi anlık boşluğumuza denk gelse allah göstermesin saçma sapan hallere girer.

Not: iyi bi doktora düzenli gidiyor. Ama kabullenmedigi için ilaçları bizim zorumuzla alıyor. Ve doktora küfrederek bagırıp rezillik çıkararak gitmeye başladı.
İnsanların kardeşimle alay etmesine tahammül edemiyorum. Annemin babamın bu kdr yıpranmasına dayanamıyorum.

Herkesin imrendigi aslan gibi bi çocugu böyle gördükce deliriyorum. Ve öyle çaresizce bi durum ki...

Kusura bakmayın. Gece gece uzun oldu biliyorum. Belki yardımcı olacak bilgisi olan birileri vardır. Belki yanlış bişeyler yapıyoruzdur. Bu yüzden paylaşmak istedim.
Teşekkür ederim okudugunuz için.
Arkadaşımın kardeşi de bu durumda . Ve malesef aynen oluyor teşhiste ki olaylar .
6000 liralık peynir almıştı mesela bir nöbetinde .
Hayatınızı etkiliyor ve ne yazık ki etkilemeye devam edecek
Arkadaşım kardeşi ile birlikte Amerika 'da okurken çıktı bu ortaya . Deli gibi alışveriş , dengesiz ruh halleri, intihar eğilimleri .
Kız kocasından boşandı kardeşimin hastalığını anlamıyor , şımarıklık diyor , bu adam beni katil edecek diye .
Çevre malesef bu duruma böyle tepki veriyor
İşiniz zor, yolunuz uzun . İlaçları almasını sağlamaktan başka çareniz yok .
İki kere intihara kalkıştı çocuk . Her an dikkat edemiyorsunuz ne yazık ki .Çok geçmiş olsun ...
 
Merhaba, kuzenim de psikolojik rahatsızlığı vardı.
İlaçlar, terapiler vs...
Tek diyebileceğim lütfen onu yalnız bırakmayın, her zaman yanınızda olduğunu hissettirin, sevginizi belli edin.
Bir süreden sonra insanlarda bu tarz durumlarla uğraşmak yorucu geliyor, siz yorulmayın.
Sevgi herşeyin ilacı.
 
durumuzu anlıyorum gerçekten böyle ciddi psikolojik rahatsızlığı olan biriyle yaşamak çok zor. bu hastalığın şu anda bilinen bir tedavisi yok ancak ilaçlarla kontrol altına alınabilir. kardeşinizin ilaçları zorla da olsa düzenli bir şekilde kullanması ve doktor kontrolünde olması gerekiyor. ilaçlar kardeşinize etki ettikçe hastalığı kabul edecektir ancak bu ciddi bir sabır ve özveri istiyor. sizin hastalığın tedavisi için doktora götürmekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. kavga etmekten ve onu suçlamaktan uzak durmanız kardeşinizi çok alevlendirecek davranışlardan uzak durmanızı tavsiye edebilirim. unutmayın kardeşiniz hasta size naz yapmıyor veya şımarıklık yapmıyor bu hep aklınızda kalsın.

mani evresinde yani aşırı hareketli olduğu dönemlerde gözünüzü üstünden ayırmayın bu dönemde risk içeren davranışlar sergileyebilir.
sorularınıza gelince,
Öncelikle çevrenin tutumundan nasıl etkilenmemesini sağlayabiliriz.?
--çevresindeki tutumlardan maalesef etkilenecektir ancak bunu minimuma indirmek için etrafında onu seven, değer veren ve hastalığının farkında olan bireylerin daha fazla olmasını sağlayabilirsiniz.

# sorununu kabullenmesini nasıl sağlayabiliriz. ? Çünkü asla kabullenmiyor.
--sorunlarını dediğim gibi zamanla ilaçlar etki ettikçe, şu anki ruh halinden uzaklaştıkça kabul edecektir. hastalığın alevli döneminde bu mümkün değil maalesef.

#bu hastalıgın tanımında yazan herşey öyle harfiyen gerçekleşiyor ki buna rağmen bazen numara yaptıgını bizleri kandırdıgını düşünüyoruz. Nasıl emin olabiliriz.?
--bundan emin olmak sizin değil ruh sağlığı uzmanının işi emin olan psikiyatristleri kankdırmak kolay değil. ha kandırıyorsa zaten o da başka bir ruhsal bozukluğun göstergesidir. oraya girmiyorum. siz iyi bir psikiyatrist ile gerekli tedavinin düzenlenmesini sağlayın ve doktorunuza güvenin.

#psikiyatrist yardımı yeterli olur mu yoksa daha uzun terapiler sağlayan psikolog veya aile danışmanı gibi uzmanlardan yardım almalı mıyız?
--psikiyatrist tedavi için şart çünkü ilaç alması gerekiyor. bu hastalıkta ilaçsız konuşarak tedavi mümkün değil. ancak imkanınız varsa kardeşinizin ilaçlı tedavisine ek konuşma terapisi alması faydalı olacaktır. aile danışamanından ziyade klinik psikolog ile görüşme yapması daha verimli olacaktır. aile danışmanının bu konuda yapabileceği bir şey yok.
Teşekkür ederim ayrıntılı bilgi verdiginiz için. Çok çok sağolun.
Söylediginiz şeyleri ailemde paylaşıcam. Her ne kdr güzel ilgilendigimizi sansakta bazı hatalar yapıyoruz. Bunların düzelmesi lazım.
 
Arkadaşımın kardeşi de bu durumda . Ve malesef aynen oluyor teşhiste ki olaylar .
6000 liralık peynir almıştı mesela bir nöbetinde .
Hayatınızı etkiliyor ve ne yazık ki etkilemeye devam edecek
Arkadaşım kardeşi ile birlikte Amerika 'da okurken çıktı bu ortaya . Deli gibi alışveriş , dengesiz ruh halleri, intihar eğilimleri .
Kız kocasından boşandı kardeşimin hastalığını anlamıyor , şımarıklık diyor , bu adam beni katil edecek diye .
Çevre malesef bu duruma böyle tepki veriyor
İşiniz zor, yolunuz uzun . İlaçları almasını sağlamaktan başka çareniz yok .
İki kere intihara kalkıştı çocuk . Her an dikkat edemiyorsunuz ne yazık ki .Çok geçmiş olsun ...
Evet geeçekten zor. Hele çevredeki dengesiz muhabbetler insanı çok yıpratıyo. Şımarıklık oldugunu düşünüyor.
 
Teşekkür ederim. Gece stajyer bi doktorla yazıştım. Ona bi şüphemi söyledim. Oda hak verdi. En azından etkisi oldugunu söyledi.
Geniz etindeki etten dolayı düzgün nefes almıyor ve uyuyamuyor. Bu beyni olumsuz etkilermiş. Düşüncelerin karışmasına sebep olurmuş. Bi ton makale okudum. Bakalım doktoruyla bu durumu paylaşıcam. Birde bi arkadaşın önerdigi ruh sağlığı merkezini sorucam.
İlginiz için teşekkür ederim.
Rica ederim. İnşaAllah duygu durumundaki bu asiriliklar geniz etinden kaynaklaniyordur, cunku o sorunun cozumu basit. Dua edecegim size ve kardesinize.
 
Bipolaritenin çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu biliyorum. Kardeşinizin durumunun enkısa sürede kontrol altına alınabilmesini ümid ediyorum. Ancak doktorunuza çok güveniyor olsanız da bu tür rahatsızlıklarda eğer bir doktor sorunu" altı ay içinde" kontrol edebilir ve hastayı rahatlamış hale getirememiş ise o doktordan vazgeçme zamanı gelmiş demektir. Bu konuda uzmanların görüşü böyle..

Bir dönem ben de , gerçekten haklı sebeplerimden dolayı çok ciddi depresyon yaşadım ve bunu kontrol altına almak için ilaç ve psikoterapi dahil beş doktor değiştirmek zorunda kaldım. Herbiri de çok, çok iyi hekimlerdi. Ancak hekimin çok iyi biliniyor olması maalesef her hastaya aynı seviyede yardımcı olabileceği anlamına gelmiyor. Örneğin doktorunuz beyin EEG çektirdi mi? Çektirmiş olsa bile , bu EEG'nin gerçekten doğru olarak yorumlanabilmesi gerek ki bunu Türkiye'de doğru yorumlayabilecek uzman sayısı elle gösterilecek kadar az. Bunun için özel eğitim gerekiyor ve çoğu iyi hekim çekilen EEG'yi bunu yorumlayabilecek bir merkeze gönderiyor. Çekilen EEG ile beynin depresyon alanlarından tutun da, doğru teşhis ve dolayısı ile kullanılacak doğru ilaçlara kadar tam isabetli yorumlar yapılabiliyor.

Demem o ki size çok iyi bir psikiyatrist yerine, özellikle neurobilim alanında uzman bir hekim gerekiyor. Benim bu alanda İzmir'de size önerebileceğim ve aynı zamanda haftanın iki günü İstanbul'da bir üniversitede ders veren bir hekim var. Doç.Dr.Cumhur Taş.. İzmir/Alsancak'ta kliniği var ve sadece yurtiçinden değil yurtdışından gelen çok ta hastası var. Bahsettiğim depresyon sorunumu ilk üç ayda kontrol altına aldı kendisi ve dediğim gibi ben de beş değişik doktorda dört yıl kadar zaman harcamıştım. Bu hekimi tercih etmemin sebebi de neurobilim dalında Almanya'da doktora yapmış olması , tüm araştırmalarımda çok olumlu referanslar almış olmam ve klinikte ilaç ve psikoterapi yanında ilave uygulamalar yapılıyor olmasıydı.

Ben bir de Cumhur Bey ile veya dediğim gibi neurobilim alanında uzmanlaşmış bir hekimle görüşmenizi öneriyorum. Ve çok büyük ihtimalle böyle bir hekimi ancak büyükşehirlerde bulabilirsiniz. (İstanbul'da bu uygulamayı yapan bir özel hastane var . Sahibi tanınmış bir isim. (N.T.) Ancak cidden inanılmaz paralar ödeyip sonuç alamadığını duyduğum çok kişi de var. Dolayısı ile önermem. Bir arkadaş Fransız Lape demiş. Orası ile de görüşebilirsiniz. Ama bence öncelikle asistanı vasıtası ile Cumhur Bey'e ulaşıp sorunu kendisine bir aktarın derim. Çok yardımcı bir kişidir. Size belki de Gaziantep için bile önerisi olabilir. Ve açıkçası sizin anlattığınız tabloda kardeşinizin durumunun kontrol altına alınamamış olmasını da şu anda doğru ilaçları kullanmıyor olmasına bağlıyorum. Ve hatta belki de teşhis bile doğru olmayabilir. Tekrardan çok geçmiş olsun diyorum. Sevgilerimle ..
 
Teşekkür ederim ayrıntılı bilgi verdiginiz için. Çok çok sağolun.
Söylediginiz şeyleri ailemde paylaşıcam. Her ne kdr güzel ilgilendigimizi sansakta bazı hatalar yapıyoruz. Bunların düzelmesi lazım.
yazdıklarınızdan belli zaten ne kadar ilgili bir aile olduğunuz o konuda içiniz rahat olsun. umarım en kısa zamanda bu kötü günleri atlatırsınız.
 
Doktoru uzman bu alanda. Gerçekten iyi bi doktor.
Sorun şu ki ilaçları zorla içiyor. Hasta olmadıgını dile getiriyor sürekli. Bu yüzden son zmnlarda doktora gitmek istememeye başladı
Mevsimsel geçişler olabilir demişti ztn doktor ama bu kdr ağır geçirmesi üzüyor bizi
Mevsim geçişlerinde her zaman ataklar yoğunlaşıyor, kış geldiğinde daha çok rahatlayacaksınız emin olun. Çok geçmiş olsun
 
Bipolaritenin çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu biliyorum. Kardeşinizin durumunun enkısa sürede kontrol altına alınabilmesini ümid ediyorum. Ancak doktorunuza çok güveniyor olsanız da bu tür rahatsızlıklarda eğer bir doktor sorunu" altı ay içinde" kontrol edebilir ve hastayı rahatlamış hale getirememiş ise o doktordan vazgeçme zamanı gelmiş demektir. Bu konuda uzmanların görüşü böyle..

Bir dönem ben de , gerçekten haklı sebeplerimden dolayı çok ciddi depresyon yaşadım ve bunu kontrol altına almak için ilaç ve psikoterapi dahil beş doktor değiştirmek zorunda kaldım. Herbiri de çok, çok iyi hekimlerdi. Ancak hekimin çok iyi biliniyor olması maalesef her hastaya aynı seviyede yardımcı olabileceği anlamına gelmiyor. Örneğin doktorunuz beyin EEG çektirdi mi? Çektirmiş olsa bile , bu EEG'nin gerçekten doğru olarak yorumlanabilmesi gerek ki bunu Türkiye'de doğru yorumlayabilecek uzman sayısı elle gösterilecek kadar az. Bunun için özel eğitim gerekiyor ve çoğu iyi hekim çekilen EEG'yi bunu yorumlayabilecek bir merkeze gönderiyor. Çekilen EEG ile beynin depresyon alanlarından tutun da, doğru teşhis ve dolayısı ile kullanılacak doğru ilaçlara kadar tam isabetli yorumlar yapılabiliyor.

Demem o ki size çok iyi bir psikiyatrist yerine, özellikle neurobilim alanında uzman bir hekim gerekiyor. Benim bu alanda İzmir'de size önerebileceğim ve aynı zamanda haftanın iki günü İstanbul'da bir üniversitede ders veren bir hekim var. Doç.Dr.Cumhur Taş.. İzmir/Alsancak'ta kliniği var ve sadece yurtiçinden değil yurtdışından gelen çok ta hastası var. Bahsettiğim depresyon sorunumu ilk üç ayda kontrol altına aldı kendisi ve dediğim gibi ben de beş değişik doktorda dört yıl kadar zaman harcamıştım. Bu hekimi tercih etmemin sebebi de neurobilim dalında Almanya'da doktora yapmış olması , tüm araştırmalarımda çok olumlu referanslar almış olmam ve klinikte ilaç ve psikoterapi yanında ilave uygulamalar yapılıyor olmasıydı.

Ben bir de Cumhur Bey ile veya dediğim gibi neurobilim alanında uzmanlaşmış bir hekimle görüşmenizi öneriyorum. Ve çok büyük ihtimalle böyle bir hekimi ancak büyükşehirlerde bulabilirsiniz. (İstanbul'da bu uygulamayı yapan bir özel hastane var . Sahibi tanınmış bir isim. (N.T.) Ancak cidden inanılmaz paralar ödeyip sonuç alamadığını duyduğum çok kişi de var. Dolayısı ile önermem. Bir arkadaş Fransız Lape demiş. Orası ile de görüşebilirsiniz. Ama bence öncelikle asistanı vasıtası ile Cumhur Bey'e ulaşıp sorunu kendisine bir aktarın derim. Çok yardımcı bir kişidir. Size belki de Gaziantep için bile önerisi olabilir. Ve açıkçası sizin anlattığınız tabloda kardeşinizin durumunun kontrol altına alınamamış olmasını da şu anda doğru ilaçları kullanmıyor olmasına bağlıyorum. Ve hatta belki de teşhis bile doğru olmayabilir. Tekrardan çok geçmiş olsun diyorum. Sevgilerimle ..
Çok teşekkür ederim. Sizede geçmiş olsun. Ne güzel atlatıp toparlanmışsınız.
Bugün doktora gidicez. Ayrıntılı şekilde anlatıp onun yönlendirmesine göre karar alıcaz.
 
X