• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çabuk hazırlanmak

Bir bana mı sabahları duş almak garip geliyor

Sanki gece olması gereken bir şeymiş gibi, daha rahat uyuyorsun hem :KK53:

Bence 18dk saçı uzun olan bir kadın için gayet ortalama

Benimkiler de belime geliyor ama 1 kez yıkıyorum ben

1den fazla yıkamaya gerek yokmuş, yıpratıyormuş diye biliyorum

Acele edersem 10 dk sürüyor

Beni en çok sıkıntıya sokan şey makyaj, o uzun sürüyor

Özeniyorum çok ondan mı acaba, müzik dinleyerek falan yapıyorum :rolleyes:

Evet saclarim baya uzun kalcaya geliyor en çok saçla uğraşıyorum galiba.
Makyajı bende özenerek yaparım ama özel günler dışında mümkün değil :-)
Cildinde sivilce vs varsa kapatici bir fondoten, yoksa da bb yada cc kremi hemen süngerle sürer allık ruj sürer çıkarım 2 dakika günlük makyajim :-)

normal banyom 10 dk, bır kere sacımı yıkarım bır kere vucudumu kopuklerım, gerekırse genıtal bolgemı jıletle temızlerım gerısını epılasyon aletı ıle halledıyorum...
ama sacımı kurutmakm gıyınmem vs en az yarım saat surer.
yanı sabah hepsını halledeyım dersem 45 dk ya ıhtıyacım var ama gece yıkanmak en ıyısı ben sabah dus alınca ıste sersem gıbı oluyorum ayıltmıyor bayıltıyor benı ;) ;)

Kısa saç çabuk yıkanma ve hazırlanmada büyük avantaj. Ben gün içinde veya gece duş alıyorum. Sabah acele ederek duş alınca düzgün yıkanamamışım gibi hissediyorum. Duş aynı zamanda rahatlama yeri oluyor benim için. Yatmadan bikaç saat önce yıkanınca saçım da yatana kadar kendiliğinden kurumuş oluyor. Sabah 5 dakika düzeltip şekillendirmem yetiyor. Kıyafet konusunda da akşamdan seçip ayırmanız aksesuarla beraber sabah hazırlanma sürenizi kısaltır. Hatta aklınızdan makyaja bile karar verebilirsiniz akşamdan.

ben duşumu akşamdan alıyorum hep.
akşamları saçınızı kurutamadığınız için yapmıyormuşsunuz. sinüzitiniz falan mı var, neden kurutmak zorundasınız?
öyle bir probleminiz yoksa akşam eve girer girmez atlayın duşa. siz uyuyana kadar saçlarınız kurur zaten.

çok çok nadir sabahları duş alırım. normalde duş aldığımda tüm vücudumu duş jeliyle yıkıyorum, haliyle uzun sürüyor. ama sabah alırsam acelem olduğu için sadece koltukaltı ve özel bölgeyi yıkıyorum. saçımı da sadece 1 kere yıkıyorum. sabah duşum 10 dk sürüyor böylece.

Siz bildiğin banyo yapıyorsunuz ama duş bildiğin hemen bir su dökünüp çıkmak. Ben hep saçımı şampuanlamam mesela. Köpek gezdirdiğim için terliyorum o yüzden sabah akşam duş alırım. 5 dakika sürmez. Saçlarımı 2 güne bir akşam şampuanlarım sabah sadece hızlıca duş alır çıkarım. Bazen saçlarım nemli çıkıyorum tek dezavantajı. Her sabah saç yıka kremle traş et ohoo gene hızlı çıkmışsınız. Hemen duş jeliyle bir ovalanacaksın, bacaklar sabunluyken bacakları traş edeceksin bu kadar.

2 dk ne ya, cise girsen 2 dk surer :) ben sabah 7 bucukta kalkiyorum 45 dk da kahve, dus giyinme makyaj. 8:15 de cocugu uyandir hazirla, 8:45 de servise bindirip yola cikiyorum. Yani bizim 5 yaşın bile tuvalet, dis fircalama, giyinme, sac yapmasi yarim saat suruyor :)

Uzun yıllardır hem sabah hem akşam duş alan grubun başında bayrak sallıyorum. :KK31:
10 dakika sürüyor sanırım,saate bakmadım da tahminim böyle.:KK51:
Her seferinde şampuan,krem kullanmıyorum,saç serumu sürüp şekillendiriyorum o kadar.:KK19:
Sabah duşu candır şiddetle tavsiye olunur.:KK68:

Kizlar hemen uyanıp dusunu alıp gidenler nasıl gidiyor?
Yok mümkünatı yok hadi diyorum hemen duş alayim cikayim 5-10 dakika ya çıkarım acayip hızlı davraniyorum yine 18 dakika oluyor. Bazıları diyor ki 2 dakika sürmez benim ki. Yok mümkün değil cikamiyorum. Girdim saçımı yikadim 2 kere, kremledim hemen duş jeliyle yikadim vücudumu bacaklarımı jiletle hallettim ve ciktim bi baktım 18 dakika az daha gec kalacaktim bu en hızlı halimdi.
Ve çoğu konuda acayip hizliyimdir herkes şaşırır nasıl bu kadar hizlisiniz diye evi supurup silmem tozları almam yarım saatde biter. Ve ev 150 metre. Ama bu hazırlanma konusu gerçekten çok sinirimi bozuyor. Akşam duş alayim desem o zaman yarım saati çokça geçiyor ve saçımı kurutamiyorum kimse rahatsız olmasın diye grip oluyorum.
Nasil hemen hazirlaniyorsunuz bu işin sırrı nedir ?
Bence sen dert arıyorsun :) o söylediklerini ben iki saatte yapıyorum .ev supurme işine hiç girmeyeyim :)

Eşim beni beklerken sinir krizleri geçiriyor :) hele özel bir yere gidilecekse, şey sen önden git ben yarım saate gelirim diyorum .tabi ki kabul etmiyo :) evı topluyor ,tv izliyor ,telde oyalaniyor :) tam saç baş yolacak kıvama geldi mi ben hazır oluyorum :)

Bence belanı arama :KK53:

Banyo artı tüyler için ideal zaman bence yanlız hergun sabah duş alıyorsan saçı bir sefer yıka çok kurur ve tek tavsiyem saçını yıka durulamadan vücudunu yıka en son hepsini durula bir parça zaman kazandırır bu yöntemle saç daha yumuşak oluyor

Bence sen dert arıyorsun :) o söylediklerini ben iki saatte yapıyorum .ev supurme işine hiç girmeyeyim :)

Eşim beni beklerken sinir krizleri geçiriyor :) hele özel bir yere gidilecekse, şey sen önden git ben yarım saate gelirim diyorum .tabi ki kabul etmiyo :) evı topluyor ,tv izliyor ,telde oyalaniyor :) tam saç baş yolacak kıvama geldi mi ben hazır oluyorum :)

Bence belanı arama :KK53:
Bendede var aynindan her bi yere çıkacakken Sibell hadiiii ya geliyorum sibellll hazır değilmisin daha cikiyorummm ya biz bu evdennn neden çıkamıyoruz nedennnn bi gün erken çıksak neden diye bagiriniyor garibim eee tabi onun bir tişört bir pantolon çorap giy çık ben giyin saçını topla eşarbını yap gına geliyor artık ama bir başarı var dün sabah ilk defa ondan önce giyindim ama yine geç çıktım beyimiz yataktan anca kalkabildi :-)

O "2 dk sürüyor" diyenler ciddi mi acaba?
Sahiden 2 dk mı, 120 saniye yani??
Lafın gelişi olduğunu düşünüyorum, inandırıcı değil.

Ben 15 dk ya çıkarım. Çoğu zaman saçları 2 kez yıkarım. Tüy işim yok. Saçlarım uzun.
Suya girince çıkasım gelmez genelde, o yüzden bu kadar uzun sürüyor belki de.

18 dakika sadece duş :-)
Hazirlanayim saçımı kurutayim derken 40 dakikayı buluyor çıkmam. Tesekkur ederim yorumlar için :)
E elmas gzl maşallah hemşerim bu nasıl hız :-)

Valla annem kiziyordu her gün dus mu olur diye.
Bende lavaboya gittim tuvalete diye
Tuvalet suresince dus aldim sacimi havluyla suyunu alip topuz yaptim. Önüne de kocaman toka takmistim: )
Bu arada sen nerelisin kuzum; )

Uzun yıllardır hem sabah hem akşam duş alan grubun başında bayrak sallıyorum. :KK31:
10 dakika sürüyor sanırım,saate bakmadım da tahminim böyle.:KK51:
Her seferinde şampuan,krem kullanmıyorum,saç serumu sürüp şekillendiriyorum o kadar.:KK19:
Sabah duşu candır şiddetle tavsiye olunur.:KK68:
oy oy oy nasıl üşenmiyorsun şoke oldum gerçi sinüzitten ameliyat olmuş birisi olarak kaçınmak zorundayım, yoksa normalde girdim mi çıkmak bilmem :kahve:

Bendede var aynindan her bi yere çıkacakken Sibell hadiiii ya geliyorum sibellll hazır değilmisin daha cikiyorummm ya biz bu evdennn neden çıkamıyoruz nedennnn bi gün erken çıksak neden diye bagiriniyor garibim eee tabi onun bir tişört bir pantolon çorap giy çık ben giyin saçını topla eşarbını yap gına geliyor artık ama bir başarı var dün sabah ilk defa ondan önce giyindim ama yine geç çıktım beyimiz yataktan anca kalkabildi :-)
Allah sabır versin tüm bekleyenlere, ne diyelim :KK53:

Herhalde sabah duş alsam o muhteşem his beni daha da uyutur. Akşam yapar hemen uyurum. O yüzden çabuk hazırlanmak gibi bi kaygım olmuyor.

Back
X