Jinekoloji Ca 125 değeri cok yüksek çıkmış bu stresi yaşamış olanlar

Değeri hatırlamıyorum baya zaman geçti. Ama bende de kist var dr iyi huylu demişti onu hatırlıyorum.

Merhabalar ben 39 yaşındayım 2021 yılında 13 cm olan bir kist ameliyatı oldum kapalı ameliyattı o dönem tümör markerlarım benimde yüksek çıkmıştı. Ameliyat devam ederken kist hızlı patalojiye gitti ve iyi huylu olduğu anlaşılmıştı çok şükür demem o ki tümör markerları iyi huylu olduğu halde yükselebiliyor tek başına bir anlamı olmuyor..
Fakat 1 ay önce kistin tekrarladığını öğrendim ve bu seferki 14 cm görüntüsü ve yapısı diğerinden epey farklı.. yine tümör markerları 200 kadar olmasa da yüksek çıktı.. onkolojiye sevk edildim onkoloji doktorum kesin ameliyat dedi ve benden de ilaçlı pelvik mr- ilaçlı akciğer bt -endoskopi kolonoskopi istedi. Tüm sonuçlarım çıktı endoskopi kolonoskopiden çok korktum ama anestezi doktoruyla görüşüp bayıltılarak yaptırdım uyandığımda herşey bitmişti. Şimdi son olarak ameliyat engelini de geçersem bitecek herşey inşallah.. bu sefer de ameliyatta hızlı patolojiden iyi sonuç alacağıma eminim kendimi buna inandırdım ve öyle de olacak rabbimin izniyle.. bunu yapmak biraz zor oldu ilk günler bende çok ağladım kanser kesinleşmiş gibi dünyam başıma yıkıldı sanki ama ayağa kalkmak ve mücadele etmek zorundayız rabbim yardımcımız olsun

O dönemki tümör markerlerınızı hatirliyor musunuz ne kadar yüksekti? Çok şükür ki iyi çikmis gerçekten o an yaşanilan korku endişe bambaşka ancak yaşayan anlar

Çok çok geçmiş olsun Allahım size de bana da şifa versin güzel haber alalim inşallah. Sizin de mi şimdi Ca-19 değeriniz olması gerekenden yüksek çıktı çünkü kolonoskopi ve endoskopi onun için isteniyor sanirim. Ben korktum henüz onları yaptiramadim. MR çekindim onun sonucunu bekliyorum. Siz simdi MR sonucunuzu aldiniz mi nasil çikmis raporunuz? Bende 2 haftadır her gün kanser miyim hayatim bitti diye ağliyorum hiç moralim kalmadi. Rabbime dua ediyorum benim gibi şu an korkan endişelenen kim varsa tez zamanda hepimizi bu dertten kurtarsın güzel haberler alalim inşallah

Her şeye rağmen moralimizin yüksek olmasi çok önemli siz o motivasyonu gösterebilmişsiniz ben yapamiyorum çok üzülüyorum ama Allahtan ümit kesilmez insallah sonuçlarımız iyi çıkacak bu günler geride kalacak

2021 de iyi huylu olanda ca125- 55 /ca19 -40 dı
Şimdiki ca125 -72 /ca19 - 54
bence bu endoskopi istemiyle de ilgili değil seninkine göre düşük değerlerim ama yinede doktor görmek istedi

bir önceki kistimin yapısı yusyuvarlaktı bu seferki mr sonucuma göre 10,5*9,5*14 cm multiseptalı yani karnabahar görünümlü birden fazla odacığın olduğu bir kist. doktor tüm ihtimallerimizi saydı fakat benim için net konuşmadı ameliyatta hızlı patolojide belli olacak

endoskopi-kolonoskopi talebide kistimin yapısıyla ilgili bence.. inan bende çok korkmuştum ama bayıldığım için hiçbirşey hissetmedim uyandığımda başka odada anneciğim başımdaydı sadece önceki 2 gün özel bir diyet uygulanıyor şimdi baktığımda zor olan diyetmiş. Ama yaptıracaksan ısrarla aneztezi iste ki önce anestezi doktoru gördü beni…

Çok uzun olmadı aslında benimde kendimi toparlamam birkaç gündür iyiyim.. sadece şunu farkettim her aaay budamı geldi başıma diye ağladıkça daha kötüsünü duydum doktorlardan.. büyüklerimiz hep der yaa kötüyü çağırma diye ben hep bunu yaptım bu zamana kadar ama artık bitti… herşey güzel olacak inşallah.. Size de çok geçmiş olsun. iyi haberlerinizi almak nasip olur bize de inşallah.. rabbim gençliğinize bağışlasın

Sizin değerleriniz o zamanda simdi de çok yüksek değilmiş aslinda sadece kistinizin boyutu büyük ve bence değerlerinizi de bu yükseltiyor, biz böyle iyi düşünelim iyi olsun inşallah

Evet o diyeti duymuştum herkes onun için zor diyor. Dua ediyorum ona bile gerek kalmasin inşallah Pazartesi günü çıkacak MR sonucum, Allah razı olsun inşallah iyi güzel haberler vermek nasip olsun bana

Biliyor musunuz ben de siz gibiyim. Kötüyü çağirdim biraz kendime su ara her şey üst üste geliyordu ve ben de maalesef daha başıma ne gelecek tarzı konuşmalarda bulunuyordum. Halbuki sağlıktan daha önemli hiçbir şey yokmuş bunu çok iyi anladim. Allah sağlığımıza kavuşmayı, kistlerin iyi huylu, basit kistler olmasini nasip etsin bize inşallah ve bizi bu dertten kurtarsın

Sizin MR sonucunuz çıktı mı peki orada ne demiş doktor raporda?

Mr sonucunu resim olarak ekledim herşey normal sadece kist için yazılanlarda sorun var epey büyük ve fazlaca organla yapışıklık durumu olabilir bunu görünce endoskopi-kolonoskopi istedi zaten doktorum Neoplastik süreçte soru işareti bulunması da etkiledi tabii istemesini..

İnşallah sizin için endoskopi- kolonoskopiye gerek kalmaz ve mr sonucunuz güzel gelir.. ama gerek duyulursada kormayın lütfen ayrıca kontrollü giden doktor işini en iyi yapmaya çalışan doktordur bence içinizi ferah tutun

Sizin içinde dua edicem inşallah sonuçlarınız iyi gelir ve bu günler anı olarak kalır sadece.. rabbim yardım etsin

Çok teşekkür ederim sonuçlarımın çıkmasına 1 gün kaldi. Ama aklımda bir sürü senaryo var şu an kendime engel olamiyorum. Hemen kolonoskopi endoskopi mi istenecek ya da hemen ameliyat mı denilecek diye öyle korkuyorum ki. Pazartesi günü Rabbim hayırlı sonuç almayı bu korkularımdan kurtulmayı nasip etsin inşallah

Cok teşekkür ederim inşallah gerek kalmaz. Sadece işlemlerin zorluğundan değil acaba kolonoskopide bir şey çıkar mı diye de korkacağim yapılıp bitesiye kadar umuyorum ki gerek kalmasin

Allah razı olsun çok teşekkür ederim su an duaya o kadar ihtiyacım var ki Ben de size dua edeceğim Rabbim güzel haberlerde buluşmayı bize nasip etsin inşallah…

Aklımda kaldığı kadarıyla 4,5 cm sanırım kistiniz… ancak 8 cm ve üzeri ilaçla kontrol altına alınamayıp büyümeye devam eden kistlere ameliyat öneriyorlar diye biliyorum.. regl dönemi ve kist dolayısıyla tümor markerlerınız yükselmiştir inşallah

Endoskopi-kolonoskopide biyopsiye giden ufak bir parça da aldılar ama o an işlemi yapan kişiler büyük ihtimalle temiz çıkacağını söylediklerinden onu da kafama takmamayı tercih ettim

Hayat kısa sonucunu değiştiremeyeceğimiz şeyler için endişe etmeyelim ki rabbimde güzel haberlerle mükâfatlandırsın inşallah

pazartesi günü güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah..

Evet doğru hatırlıyorsunuz 4,5 cm kistim. Bana doktorum doğum kontrol hapı vermişti kan tahlilinden önce 3 haftadır kullanıyorum ve onu kullandiğimdan beri her gün kanamam var çok fazla oluyor diyemem ama yine de beni rahatsız edecek şekilde kanamam var. O neden oluyor onu da bilmiyorum bu hafta doktorla görüşünce öğreneceğim. Kistin kötü huylu olma ihtimali olursa galiba ameliyat ediliyor değil mi o yüzden ameliyattan korktum ama iyi düşüneyim inşallah ameliyata gerek kalmayacak

En güzelini yapiyorsunuz zaten stres, üzüntü yüzünden hasta oluyoruz maalesef. Hem temiz çıkacağını söylemişler inşallah da temiz çıkacak

Çok çok haklısınız, ben 1 buçuk yıldır bir konu için çok üzülüyordum son 2 ay ise hayatımda hiç yapmadiğim stresi yaptim üzüldüm. Acaba bu kadar stres de tetiklemiş midir değerlerin yüksek olmasini diyorum. İyiye yormaya çalişiyorum. İnsallah MR sonucum temiz çıkar ve 3 haftadır beni yiyip bitiren bu dertten kurtulurum sizle de güzel haberde buluşuruz inşallah

Benim de ca değerim normalin biraz üstündeydi 36.7 idi bir şey yapmadık o an hayat koşuşturmasından sonra benim kistim patladı kanamam oldu ama ben reglimin yaklaştığını düşünerek yine doktora gitmedim en son gittiğimde sıvı birikmesi olduğunu söyledi ve değer de 48 çıkınca ilaçlı mr isteyip jinekoloji onkolojiye yönlendirdi ama benim mr raporumda sizinki gibi şeyler yazmıyor anlamadım ben kist patlayınca yok mu oluyor bitti mi yani

Ameliyat dense bile kistiniz siz ameliyattayken hızlı patolojiye gidecektir ve o an bile iyi huylu olduğu anlaşılabilir. Ameliyat oluyorsam kesin kanserim diye düşünmemek lazım. En azından 2. Kez ameliyat olacağım yine bu şekilde anlaşılacak kistin durumu
Benim kistim büyük olduğundan iyi yada kötü farketmeksizin ameliyat olmak durumundayım. İlaç başlanmadı bile o derece Ama doktorum her ihtimali sıraladı. Doktorumun dedikleri ; Ameliyat sırasında frozen yani hızlı patoloji sonucuna göre ;
1.iyi huylu olursa kisti çıkartmış oluyoruz zaten ameliyatı bitiririz
2. Borderline yani sınırda olunca standart ameliyat yada organ koruyucu ameliyat yapıyoruz. standart ameliyatta rahim yumurtalıklar apandisit vs.alınıyor ve sonrasında menopoz başlıyor ve kist tekrarlama ihtimali %1-3 e düşüyor. Organ koruyucu ameliyatta kist ve varsa yapışıklık o bölgenin yumurtalığını alacağız ve ameliyatı bitireceğiz ama kist tekrarlama ihlimali %15 e çıkıyor
3. Kötü huyluysa zaten standart ameliyat yapılıyor sonrasında da kemoterapi sürecimiz başlıyor.

Demem o ki benim kistlerim yapısından mı bilmiyorum 2. seferde de ameliyat sırasında belli olacak.

Her hastalık kendine özel siz hayırlı sonuçlarınızı alıp doktorunuzla bir görüşün inşallah devamında doğum kontrol hapıyla küçültmeye çalışılacak durumda olursunuz. Dualarım sizinle ve bu hastalıkla uğraşan herkesle rabbim şafi adıyla şifa versin inşallah

Merhabalar kist patlama durumunu hiç yaşamadım bilemiyorum sizin kistiniz kaç cm di? Patladığında ameliyata alındığına dair yazılar okuduğumu hatırlıyorum. Fakat sizin kistiniz ufak boyutlardaysa ve çoğu kadında olan adet kanamasıyla beraber atılan bir türse doktorunuz söyleyecektir.En doğrusunu doktorunuz bilir tabiiki.. Sizin şuan sıvı birikmesi denen durumdan dolayı mr istenmiş olabilir.. umarım herşey yolundadır. Gelmiş geçmiş olsun inşallah

Ya benim doktorum söylemedi kaç cm olduğunu pek ilgili doktor bulamadım ama artık başladığımdan devam ettim adet kanamamdan ayrı bir kanamam oldu kistim patlamadan reglidim bitmişti patlayıp kanama olunca kalan kandır diye düşündüm beni korkutacak bir kanamam olmuştu ama ağrım yoktu ama sanırım mr’ı ca-125 için istedi çünkü sıvı birikmesi için ilaç verecekmiş ancak bu değer yüksek çıkınca jinekoloji onkolojiyr yönlendirdi zaten mrda da doğru düzgüm bir şey yazmıyor ben anlamadım benim teşhişte bu kadar yazıyordu zaten

Eklentiler

• IMG_5838.jpeg
    30,3 KB · Görüntüleme: 19
Kistinizin içi boşalmış sanırım bu sebeple boyutu ölçülememiş olabilir. Folikül kistlerinin iyi huylu olduğunu ve regl ile atıldığını biliyorum ama tabiki doktor size yapılan tüm tetkikleri karşılaştırarak daha sağlıklı bilgi verecektir. İçiniz rahat edecekse başka bir doktorada sonuçlarınızı gösterebilirsiniz ikinci bir görüş olur en azından… rabbim yar ve yardımcınız olsun

Yarın jinekoloji onkoloji doktorumla görüşeceğim bakalım artık amin inşallah teşekkür ederim iyi dilekleriniz için size de çok geçmiş olsun

Aaaa aynı doktora muayene olmusuz. Siz de Konya’da yaşiyorsunuz değil mi

İnsallah sizinki de bu sefer de iyi huylu çıkacak Haklısınız, kötümser bir yanım var her zaman en kötüyü düşünürüm, ama bu durumda elimde değil maalesef. İnsallah dediğiniz gibi olur, hiçbirine gerek kalmaz ve ilaçla tedavi olabilirim. Son 1 gün kaldi ve günler geçmek bilmedi benim için. MR sonucum da saat 15.00 da çıkacakmış yani o saatte doktoru da bulamam malum yarın öğleden sonra tatil.

Çok çok amin. Allah size de bana da tüm şu an bu Ca 125 yüzünden korkan herkese acil şifalar versin inşallah Korkularımızdan bizi kurtarsın refaha çıkalım

Cuma günü mr çektirdiyseniz belki çıkmıştır benim de 28 Ekim 15.00 demişlerdi ama e nabızda çıktı radyolojik görüntülerden bakabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…