• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buzluğumun kapağı açık kalmış

Leyla1258

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
69
8
6
26
Merhaba dün dışarıya çıktık buzluğumun kapağı açık kalmış ve bu akşam eve geldik.
İçinde et sarma ve varsa çözülmüş ama soğuklar yeniden dondurmak doğru değil diye biliyorum ama yeni kurban kestik ve hepsini çöpe atamam bu konudaki fikirleriniz neler

Erimis demişsiniz pişirip atabilirsiniz sadece yoksa bakteri üretir malesef baska bir çözümü yok komple mi kapağı açık kalmış ki eridi

Kurban kestik kaç kilo eti ben nasıl kavurayim.
24 saat açık kalmış kapak baya baya çözülmüş

Sabah bir paket dondurulmuş et çıkartıyoruz aksama zor çözülüyor.
Bir kaç saatten o et çözülmez bence.
Kan damlamis mi ona bı bakın.
Ama en mantıklısı kavurup paketleyip buzluğa koymak.

Buyuk tencereler de yavaş yavaş kavrulur ya biz genelde kavurup koyuyoruz kurbandan sonra.
Kokusunda değişiklik var mı bir arkadaş burda geçen sene konu açmıştı baya kokmuş onun etleri hatta dolaptan kokusu da çıkmamıştı yeni dolap alacaktı.

Tamamen cozulmuslerse tekrar dondurmak sakıncalı ama etleri kavurma yaparak saklarsiniz sarmaları pişirin aklıma böyle geldi piştikten sonra dondurabilirsiniz
Sarmalar önemli değil atarım onları
Ama daha pay ayırıp ulaştıramadık etler bile duruyordu ayrıca o kadar eti nasıl pişirelim ben pisirsem nasıl tuketeyim

Kurban kesip kilo kilo saklayacağınıza dağıtsaydınız keşke bizim dolapta bikaç poşet kıymadan başka bişey yok. Çözülmüşse pişirip saklamaktan başka çare yok başka ne öneri yapabilir ki insanlar tersliyosunuz?

Buyuk tencereler de yavaş yavaş kavrulur ya biz genelde kavurup koyuyoruz kurbandan sonra.
Kokusunda değişiklik var mı bir arkadaş burda geçen sene konu açmıştı baya kokmuş onun etleri hatta dolaptan kokusu da çıkmamıştı yeni dolap alacaktı.
Benim bildiğim buzlu et kavurulup tekrar dolaba konmaz aynı şey işte yarın bakıcak koku olmuş mu diye yoksa çöp hepsi

Benim bildiğim buzlu et kavurulup tekrar dolaba konmaz aynı şey işte yarın bakıcak koku olmuş mu diye yoksa çöp hepsi
Buzlu et değil çözülmüş et kavrulur paketlenir buzluğa konur.
Ama buzu çözülen et tekrar dolaba konmuyor.
Her sene mutlaka dolabı açık kalan arkadaşların konusu oluyor çok üzücü ya.
Geçmiş olsun size de 🙏

Onemli olan kavurup difrize atman, komple pişirmen onemli degil, buyuk bir tencereye koyup biraz kavur. Et fazla biraz eziyet olucak ama diğer türlü çöp olur. Direk dondurursan bakteri üretir malesef

Kurban kesip kilo kilo saklayacağınıza dağıtsaydınız keşke bizim dolapta bikaç poşet kıymadan başka bişey yok. Çözülmüşse pişirip saklamaktan başka çare yok başka ne öneri yapabilir ki insanlar tersliyosunuz?
Yukarıda yazdım dönün okuyun pay ayırıp ulaştıramadım kişilerin etleride var malum bayram kurban kesmeyenler köyüne gitmiş

Sarmalar önemli değil atarım onları
Ama daha pay ayırıp ulaştıramadık etler bile duruyordu ayrıca o kadar eti nasıl pişirelim ben pisirsem nasıl tuketeyim
Tam çözülmediyse dondurun elektrikler gitti 7 saat gelmedi buzluktakiler acilmamisti kasaba verip işletin açılmışsa yemek yapan bir yere parasıyla kavurma yaptırın öyle pay dagitirsiniz ziyan olmasın kokmussa yapacak bişey yok

Back