Buzluğa Koyabileceğim Pratik Yemek Çeşitleri

lale1990

BİR KIZI BİR OĞLU VARMIŞŞ
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
1.283
61
83
Gaziantep
merhaba hanımlar ben sizlerden bir şey öğrenmek istiyorum ben buzluğa atılacak yemek yaparken pratiklik sağlayacak börek yemek sebze meze tarifi gibi şeyler öğrenmek istiyorum ben çalışmıyorum evdeyim ama 2 yaşında bi kızım var ve ikinci bebeğimede hamileyim ve gebeliğim biraz ağır sürekli uyumak yatmak geliyor içimden mutfağa girince 1 kap yemeği anca pişirip çıkıyorum bu yüzden bana yardımcı olursanız böle hemen buzluktan çıkarıp pişirebileceğim neler olabilir yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler:54::54:

Son düzenleyen: Moderatör:
aaa hiçmi şöyle maharetli bi hanım yok şunu şöle yapta koy diyecekkk?????????????

Yufka böreklerini çiğken koyuyorum, poğacaları piştikten sonra pratik oluyor. Köfte koyuyorum. Az haşlanmış kurufasulye, nohut koyuyorum. Pişme süreleri azalıyor. Yemek olarak pek koymuyorum da böyle yapınca hazırlık aşaması oliadığından kısa sürede pşiyor.

Az pişmiş soğansız taze fasulye, taze börülce yemekleri ve közlenmiş biber, et suları, rende domates ve pastalarda kullanmak için çilek, şeftali, erik koyuyorum.
İşten geldikten sonra yemek pişirmek kolaylaşıyor.

Bayramda baklava koydum pişmiş şerbetlenmiş bir şekilde. . Bu hafta çıkardık yedikk.mis gibi ilk günkü tadın aynısıydı . .tavsiye ederim :32:

Baklava şekerlenmedimi? bende bikaçkere şerbetli tatlı koydum ama yemek için çıkardığımda şekerlenmişti maalesef,onun içinde o tür tatlıları koymuyorum..

Bayramda baklava koydum pişmiş şerbetlenmiş bir şekilde. . Bu hafta çıkardık yedikk.mis gibi ilk günkü tadın aynısıydı . .tavsiye ederim :32:

aaaa şekerlenmedimi canım baklava ben bı kaç defa dolaba baklava koyduğum halde şekerlendi buzlukta denemedim ama hiçç

Baklava şekerlenmedimi? bende bikaçkere şerbetli tatlı koydum ama yemek için çıkardığımda şekerlenmişti maalesef,onun içinde o tür tatlıları koymuyorum..

aaaa şekerlenmedimi canım baklava ben bı kaç defa dolaba baklava koyduğum halde şekerlendi buzlukta denemedim ama hiçç

Hiç şekerlenmedi arkadaşlar. .İlk günkü tadı nasılsa öleydi. . Aliminyum folyo içine koymuştum. Normalde çok koku alan biriyimdir. Ne dolap kokusu vardı nede tadında değişiklik.Diğer şerbetli tatlılardada aynı tat olurmu bilemicem :26:

Ayrıca çok sevdiğmm yengem buzluğa keçi sütü koyuyor.yoğurt yapacağı zamanda sütü ılıtıp yapıyor. Zaten baklava fikrinide söyleyen oydu :17:

sigara böreği yapıp koyabilirsin hemn çıkarıp kızart köfte yine aynı şekilde sarma sarıp onu koyabilirsin zaten nohut fasulye taze fasulye patlıcan domates biliyordursun.ben patlıcanı kızartıp koyuyorum hemen çıkarıp fırında ısıtıyorum yada tavuk haşlayıp koyabilirsin çıkarınca on dk fırında hazır sebzeli de yapabilirsin...

ayrıca patlıcan ve kırmızı biberi haşlayıp koyabilirsin zeytinyağlı süper oluyorr

Çalıştığım için çoğu şeyi toparlayıp buzluğa atıyorum zamandan kazanmak için. Pazardan ıspanak, yufka marketten kıyma her hafta aldığım şeyler... Ispanağı bir güzel yıkıyorum, kuruluyorum, kuruyunca doğrayıp buzdolabı poşetine sarıp direk hoop deep freeze... köfteleri yapıp yapıp atıyorum, çok pratik oluyor. Patatesleri haşlayıp sigara böreği için harç hazırlıyorum onları da hoop deep freeze'e :) Hafta içi için misafir gelince, işten gelince canım yemek yapmak istemeyince hemen pişmeye hazır, hem de çok pratik :1::1:

bende çalışıyorum bu nedenle buzdolabımın buzluğu dolu.
neler var söyliyeyim belki örnek olur .

müsait olduğumda sigara böreği sarıp buzdolabı poşetlerinde atıyorum
kıymaları bir yumruk kadar ayırıp ayırıp atıyorum (hepsi çözülmesin ihtiyacım kadar çözülsün diye )
Tavuklarda keza öyle.
ya özeti ben herşeyi hazırlayıp buuzluğa atıyorum :27::52:

sigara böreği yapıp koyabilirsin hemn çıkarıp kızart köfte yine aynı şekilde sarma sarıp onu koyabilirsin zaten nohut fasulye taze fasulye patlıcan domates biliyordursun.ben patlıcanı kızartıp koyuyorum hemen çıkarıp fırında ısıtıyorum yada tavuk haşlayıp koyabilirsin çıkarınca on dk fırında hazır sebzeli de yapabilirsin...
dün sigara böreği sarıp koydum buzluğa köftede yaptım biraz boş zamanım varken taze fasulye karnabahar pırasa koymuştum hafta sonunda ama patlıcanı kızartmayı denemedim hiçç onuda deneyeyim bakalım
ayrıca patlıcan ve kırmızı biberi haşlayıp koyabilirsin zeytinyağlı süper oluyorr
kırmızı biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp yemeklik doğradım pişirmeden öle koydum benim kv de öle yapmıştı çıkınca buzluktan taptaze oluyo
Çalıştığım için çoğu şeyi toparlayıp buzluğa atıyorum zamandan kazanmak için. Pazardan ıspanak, yufka marketten kıyma her hafta aldığım şeyler... Ispanağı bir güzel yıkıyorum, kuruluyorum, kuruyunca doğrayıp buzdolabı poşetine sarıp direk hoop deep freeze... köfteleri yapıp yapıp atıyorum, çok pratik oluyor. Patatesleri haşlayıp sigara böreği için harç hazırlıyorum onları da hoop deep freeze'e :) Hafta içi için misafir gelince, işten gelince canım yemek yapmak istemeyince hemen pişmeye hazır, hem de çok pratik :1::1:
ıspanağı haşmaladan mı koyuyorsun canım ben hiç öle denemedim hep haşlayıp koyardım birde haşlanmış patatesin tadı değişmiyormu arkadaşım bana tadı değişiyor demiştii
bende çalışıyorum bu nedenle buzdolabımın buzluğu dolu.
neler var söyliyeyim belki örnek olur .

müsait olduğumda sigara böreği sarıp buzdolabı poşetlerinde atıyorum
kıymaları bir yumruk kadar ayırıp ayırıp atıyorum (hepsi çözülmesin ihtiyacım kadar çözülsün diye )
Tavuklarda keza öyle.
ya özeti ben herşeyi hazırlayıp buuzluğa atıyorum :27::52:
bende aslında diyorum ki her hafta sonu herşeyi hazırlayıp atıym buzluğa 1 hafta boyunca ne pişirsem diye düşünmem ıspanak karnabahar pırasa biraz köfte sigara böreği falan çıkarıp pişirmek çok pratık olurr:32::32:

canım yanlış yazmışım kırmızı biberi patlıcanı közleyip kaldırınca çok güzel hazır oluo

kızlar buzluğa sıgara böreği sarıp koymuştum bugün pişirmek için çıkardım ama birbirine yapışmış sanki nasıl açıcam ben bunu yaa

gözlenmiş patlıcan gözlenmiş biber tavuk köfte
erik vişne
nohut fasulye bamya koyuorum bende

Back
X