• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buzdolabı

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.837
3.155
133
Arkadaşlar selam. Memlekete acilen dönmek zorundayım yaklaşık bir hafta.
Gitmeden dolabı temizleyeceğim fakat buzdolabında garip bir koku var. Dolapta hiçbir et ve süt ürünü de yok. Çürümüş bir şey de yok. Koku neden kaynaklanıyor bilmiyorum. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Bir de bu dolap nasıl temizlenir hayatımda hiç buzdolabı temizlemedim de..

küçük bir kapa süt koyup ağzı açık şekilde 24 saat kadar bekletin sonra o kabı çıkartın dolaptan.büyük ihtimal geçecektir koku.

İçindeki her şeyi çıkaracaksınız, bütün aksamını söküp yıkayacaksınız, içini karbonatlı suyla sileceksiniz(deterjan kullanışmaz). Sonra yerleştireceksiniz. Bu kadar.

Koku geçmezse temiz ve kuru bir bulaşık süngerine karbonat döküp dolaba koyun, kokuyu çeker.

ben bulaşık makinesinin üst sepetini çıkarıp cam rafları makineye atıyorum sığdırdığım kadarıyla kapaktaki rafları da atıyorum onlar yıkanırken sığmayanları elimde yıkayıp kurumaya bırakıyorum.
ardından sirkeli karbonatlı su yapıp siliyorum.
dolabınızda koku varsa sirkeyle suyu yarı yarıya karıştırıp 1 gün boyunca dolap bekletin kokuyu alıyor

Ben sirkeli ya da karbonatlı suyla siliyorum. Karbonat ilk tercihim, zira sirkenin kokusundan pek hoşlanmıyorum.

Kokuya gelirsek, hayatınızda hiç buzdolabı temizlemediyseniz, şuan ki dolap daha önce temizlenmedi mi mesela? Hani ilk önce bir temizliği yapın da, koku devam edecek mi ona bakın. Koku devam ediyorsa, duyduğuma göre her türlü kahve kokuyu emiyormuş. Kahve çekirdeği de olur, Türk kahvesi de... Denemedim ama mantıklı geldi.

Süt
Toz kahve
Karbonat
Kömür
Bunlar buzdolabı kokusunu direkt yok ediyor.
Açık bir kapta koyabilirsiniz.

Temizlemek ise karbonatlı su veya sirkeli su ile silmek.
Deterjan kullanmayın.

Gitmeden dolabı temizleyeceğim fakat buzdolabında garip bir koku var. Dolapta hiçbir et ve süt ürünü de yok. Çürümüş bir şey de yok. Koku neden kaynaklanıyor bilmiyorum. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Bir de bu dolap nasıl temizlenir hayatımda hiç buzdolabı temizlemedim de..

Hamile olma ihtimaliniz var mi? Bir keresinde bir tanidigim tum dolabi atip, silmisti yine de koku gitmemisti.

içini güzelce silin önce sirkeli karbonatlı suyla raflarını yıkayın daha sonra çay tabaklarına türk kahvesi koyun 1-2 gün dolapta beklesin dolabın bütün kötü kokusunu çekiyor

Hazir satilan kagit tabak alin bir tane. Icine mangal komuru koyun. Buzdolabina koyun onu. Komurun absorbe etne yetenegi var. Koku gececektir. Ben de ne yaptiysan gecirememistim. Mangal komuru ile gecti. Komur bir kac gun buzdolabinda kalsin yalniz.

Buzdolabinin alt tarafta sebze meyve cekmecesinin altini kontrol et
O cekmeceyi tutmaya yarayan bir zimbirti var onun altina bisey akmis olabilir
Uzun sure temizlenmediyse plastik kokmustur artik camasir suyuyla o plastik parcalari yikaman gerek

Kokunun kaynağını bilmiyorum ama sirke veya karbonatlı su ile temizleyin.

ben bulaşık makinesinin üst sepetini çıkarıp cam rafları makineye atıyorum sığdırdığım kadarıyla kapaktaki rafları da atıyorum onlar yıkanırken sığmayanları elimde yıkayıp kurumaya bırakıyorum.
ardından sirkeli karbonatlı su yapıp siliyorum.
dolabınızda koku varsa sirkeyle suyu yarı yarıya karıştırıp 1 gün boyunca dolap bekletin kokuyu alıyor
Yaaa ne kadar hayat kurtaran bi bilgi paylasmissiniz bu benim neden simdiye kadar aklima gelmedi ki:) benim cogusu sigar makineye ne iyi oldu bu bilgi ❤️

Karbonatli onerileri yapiyorum ben, gayet temiz oluyor.

Ama bir tanidigim bildiginiz domestosluyormus, sok olmustum duydugumda, iste her seyin oldugu gibi temizligin de fazlasi zarar.

Back
X