büyüye inanır mısınız?

kizlar ben buyuye inaririm neden:
,,cunku buyu yapan insanlar toplumumuzda var,
ve yaptiklari buyuyle insanlara zarar veriyorlar buda bir gercek amaaaa
her kisiye buyu yapilirmi? yapilmazzzz. eger bir kisi 5 vakit namaz kilarsa, evinde senede bir kez hatim indirilirse, her gun kurani kerimin bir sayfasini acip bir satir bile okuyorsa, evinin duvarlarinda,
resim yerine ALLAH c.c, ayetler, sureler,dualara yer veriliyorsa, fitne fesat art niyetten uzak ise bu kimse ISTE bu kisiye BUYü islemez:-)

basimdan benimde bir olay gecti anlatayim:

6 aylik yeni evliyim allaha sukur maddi durumumuz iyi, bir gun esim oturma odasindaydi, benim banyoda havalandirma var
ve ben her banyoya girisimde havalandirmada gozum kalirdi ama yuksek diye bi turlu gozum yemezdi cikip bakmaya, bi gun banyoyu temizlerken birde ne goruyim ,,CEVIZ" vardi kenara koyulmus gibi, korktum hemen esimi cagirdim oda aldi onu, cevizin bir tarafi oyulmus, internette baktim ceviz buyusu nedir ,,kari koca arasini bozmak icin yapilirmis" ki ben 6 aylik evli olmama ragmen cok sorunlar yasiyoduk . son zamanlar hatta bizde nazar olabilir diye dusunmustuk, neyse cevizi hocaya gosterdik hoca bunun buyu oldugu fikrinde deyildi:-) 1 hafta evde yalniz yatamadim:-( bir arkadasimdan cok suphelendim hatta dusundumki gidiyimnkapilarinin onune cevizi koyiyim eger oysa bir sekilde tepkisindem anlardim, ama kiyamadim gunahini almak istemedim ve bu konu kapandi gitti

uff çok ürkütücü...Ya niye yapar insanlar böyle şeyler..Valla aklıma getirince bile utanıyorum böyle şeyleri birinin yapabileceği fikrine.

o sarı olan domuz yağı sarı ve çıkmayan bi lekedir sirkeli suyla yıkamalıydın

Çok korktum :(Eşimde çöpe atmıştı zaten el sürmek istemedim hemen evden uzaklaştırdım sadece.Annem bol bol Ayetel kürsi oku dedi,benimde adam gibi bildiğim bikaç duadan bridir,okudum okuyorumda şimdi ara ara.Ya yani günahını almak istemiyorum kimsenin ama hiç normal değildi....Ben temiz hatta titiz sayılabilecek bir kızım,dolabımdan öyle şeyler çıkamaz yani,üstelik eşimin de bir fikri yok nerden gelmiş nasıl olmnuş diye...
Birde ne sarısı nasıl bir sarı,nasıl olur böyle bişey insan fikir bile yürütemiyor okadar abes...Hani şu sürülmüştür dersin bu olmuştur dersin...o kadar absürd...Bilemiyorum,eğer umduğum kişilerden geldiysede Allah affetmesin diyorum,bende affetmiyorum!

o sarı olan domuz yağı sarı ve çıkmayan bi lekedir sirkeli suyla yıkamalıydın

Çok korktum :(Eşimde çöpe atmıştı zaten el sürmek istemedim hemen evden uzaklaştırdım sadece.Annem bol bol Ayetel kürsi oku dedi,benimde adam gibi bildiğim bikaç duadan bridir,okudum okuyorumda şimdi ara ara.Ya yani günahını almak istemiyorum kimsenin ama hiç normal değildi....Ben temiz hatta titiz sayılabilecek bir kızım,dolabımdan öyle şeyler çıkamaz yani,üstelik eşimin de bir fikri yok nerden gelmiş nasıl olmnuş diye...
Birde ne sarısı nasıl bir sarı,nasıl olur böyle bişey insan fikir bile yürütemiyor okadar abes...Hani şu sürülmüştür dersin bu olmuştur dersin...o kadar absürd...Bilemiyorum,eğer umduğum kişilerden geldiysede Allah affetmesin diyorum,bende affetmiyorum!

bizim evde de kim yaptıysa yapmış allah a havale ediyoruz oradan biliyorum böle koyu sarı bi renk suyla falan yıkayınca geçmio

Yazn kaynvldmle köye gtmştk. orda evmz var. Ben bulaşık ykydm. 2. Misafir kadın vardı. Eşmde cüzdanını sirkldi toz grmştr die. Cüzdnn içndn kalın iplik 27 düğüm atlmş+ küçük bi kurdele prçsı üstnde 'yeni' yazıyordu.

Bende inanıyorum, arkadaşların dediği gibi Kur'an da da geçiyor zaten.. Benim anneme yapıldı kafayı yiyordu neredeyse Allah'a şükür şimdi iyi. Sözlümün annesine kayınvalidesi yapmış o da psikolojik sorunlar yaşamış eskiden.. Çevremde okadar örnek var ki burada anlatıp sizi sıkmak istemem.. Ama şunu söyleyebilirim büyü kesinlikle var.. :nazar:

Evet bende inanırım , ve dediğin gibi büyü olabilir , arkadaşlar söylemiş bencede denize atın çöpe değil , benimde sözlümün bi kıyafetinden ense yerindeki etiket yerinde çengelli iğne bulmuştuk hemde 2 3 yıllık bir t shrt yani yeni değil , yeni olsa dicem etiketinden kaldı falan filan ama o kadar süreli tshrt te nerden geldi 4 5 cm lik çengelli iğne ? annesi hemen denize attı o iğneyi , büyümüydü bilemiyoruz...

Allah o yapanların yüzünü gildürmesin.Var canım benim büyü var Kutsal kitabımızdada geçiyor Efendimiz (SAV) yapılmış.yapan yaptıran herkişi lanetlenmiş.bi kere büyü öyle birşeydir ki insanın kimyasını açık ve net bozuyor.işlerin bağlanıyor bir kere.bol bol okumak ve uyanık olmak lazım.Allah şerrinden emin olamıcağımız kişilerle karşılaştırmasın!:95:

buyu tabikide var Peygamber Efendimiz (SAV)de yapilmis hatta felak ve nas sureleri bundan dolayi inmis

buyuye inanmiyorum demek bir nevi (Kuran-i Kerim de gectigi icin bu buyu mevzusu) Allahin kelamini (ayetini) inkar ediyor demektir

(Yahudilerin zamaninda cok uygulanmis) Babil sehrine Harut'la Marut isimli iki melek iniyor. Bir kadina nefsleri sebebiyle kötü bir şey yapıyorlar ve kadının eşi öfkelenince bu olaydan dolayi iki melek eşini öldürüyor. Bu olay iki aylık sure içinde gerçekleşiyor. İki melek nefsleri ile yaşamaya iki ay dayanabiliyorlar. Bu iki ay icerisinde Harut'la Marut oradaki insanlara buyüyü, hüddamı, karı-kocanın arasını açacak şeyleri anlatiyorlar. Ama anlatmadan önce "Sakın bunu öğrenmeyin, bu sizin için imtihandır. Bize kalsa biz bunu öğretmeyiz. Bunu öğrenen ve uygulayan mutlaka kafir ve cehennemlik olur." dedikten sonra bu ilmi anlatiyorlar. Buyu olayi böylece başliyor yani butun uyarilarina ragmen insanoglu nefslerinin esiri olup bu zamana kadar getiriyor bu lanetli ve haram ilmi

BU BUYU OLAYINI ANLATAN KURAN-I KERIM'DEKI AYET (Bakara Suresi 102. Ayet-i Kerime anlatıyor.)

2/BAKARA-102: Vettebeû mâ tetluş şeyâtînu alâ mulki suleymân(suleymâne), ve mâ kefere suleymânu ve lâkinneş şeyâtîne keferû yuallimûnen nâses sihrâ, ve mâ unzile alel melekeyni bi bâbile hârûte ve mârût(mârute), ve mâ yuallimâni min ehadin hattâ yekûlâ innemâ nahnu fitnetun fe lâ tekfur, fe yeteallemûne minhumâ mâ yuferrikûne bihî beynel mer'i ve zevcih(zevcihî), ve mâ hum bi dârrîne bihî min ehadin illâ bi iznillâh(iznillâhi), ve yeteallemûne mâ yedurruhum ve lâ yenfeuhum, ve le kad alîmû lemeniş terâhu mâ lehu fil âhireti min halâ(halâkın), ve le bi'se mâ şerav bihî enfusehum, lev kânû ya'lemûn(ya’lemûne).

Süleyman'ın mülkü üzerine onlar, şeytanların okuduğu (anlattığı, tilâvet ettiği) şeylere uydular (tâbî oldular). Oysa Süleyman, (sihir yapmadı ve) kâfir olmadı. Fakat şeytanlar, insanlara sihri öğretmekle kâfir oldular. Babil (şehrin)deki iki melek (olan) Harut ve Marut'a indirilen şeyleri (öğretiyorlardı). Oysa onlar: "Biz (im bilgimiz, sizin için) sadece bir fitne, bir imtihandır. Sakın (sihir ilmini öğrenerek) kâfir olmayın." demedikçe hiç kimseye bunu öğretmezlerdi. O zamanlar (sihir meraklıları ve onu geçim vasıtası yapanlar) o ikisinden erkek (koca) ile karısının arasını açacak şeyler öğreniyorlardı. Halbuki onlar, Allah'ın izni olmadan onunla (sihirle) hiç kimseye zarar veremezlerdi. Zaten onlar kendilerine fayda verecek şeyleri değil, zarar verecek şeyleri öğreniyorlardı. Andolsun ki; onlar onu (sihri ve ona ait bilgileri) satın alan (ve onunla çıkar sağlayan) kimse için ahirette bir nasip olmadığını bilirlerdi. Kendi nefslerini, onunla ne kötü bir şeye sattıklarını onlar keşke biliyor olsalardı.

Rabbimiz Hz.Süleyman'ın emrine cinleri vermiştir.Hz.Süleyman birçok cinleri Allah'ın izniyle işlerde, hatta ev yaptırmada kullanmıştır. Ama onları kullanarak hiç büyü yapmamiştır. Ne peygamberler ne de Allah dostları büyü ile hiç ilgilenmezler. Hz.Süleyman öldüğünde, çalışan cinler onu olduğunu farketmediler. Ta ki böcekler onun asasını kemirip de düsünce, ancak o zaman anlayabildiler.

AYETTE "ALLAH'IN IZNI OLMADIKCA ONUNLA (SIHIRLE) HICKIMSEYE ZARAR VEREMEZLERDI" HANGI ANLAMA GELIYOR

" Büyünün yapılabildiği insanlar var, yapılamadığı insanlar var. Büyünün yapıldığı insanlar Allah'a ulaşmayı dilemeyen ve mürşidine ulaşmayan insanlar. Oysa Allah'a ulasmayi dileyerek mursidine tabi olanlar başlarının üzerine Allah'ın gönderdiği Devrin İmamanın Ruhunu taşıyanlardır. Bu ruhla şeytanın insanlara musallat olmasına ve buyunun tesirine mani olur. Muhakkak ki Allah her şeye kadirdir.

yani haramdir ve buyuk gunahlardandir ama buyu yapildigini hissediyorsan buyuyu bozmak dualarla caizdir

Son düzenleme:
Arkadaşlar büyü vardır fakat herşey bu konuya yüklediğimiz anlamla sınırlıdır. Mesela Türkiye'de yapılan tarzda büyüler bizi etkiliyor bir tek. Domuz yağına bulanmış bir şey görsek etkileniriz büyülüdür çünkü. Yada biz muskayla büyü yapıyır ona anlam yükledik muskayla büyü yapılır diye. Ama yurtdışında kimseye domuzyağıyla muskayla büyü yapamazsın çünkü domuzyağına muskaya anlam yüklememişler. Afika büyüsü vardır vudu büyüsü olarakta geçer. Bundan sadece Afrikalılar etkilenir, bize böyle bi büyü yapılsa bu ne yaa deyip geçeriz bizi etkilemez. Ancak Afrika dan köle ticareti yapıldığı yıllardan sonra Avrupada da bu tür inanışlar doruğa çıkmış olup, Avrupalılar da etkilenmiştir çünkü kölelerden öğrendikleri inanç dolayısıyla vuduya anlam yüklemişlerdir. Afrika kökenliler korkutmuştur çünkü, bizleri de korkutmuyorlar mı?

Büyü tamamen enerjidir, eğer ruhumuzu dinç tutarsak bu enerjiden etkilenmeyiz. Mesela büyü için gönderilen ayetler aynı zamanda ruhumuzu güçlendirir. Mesela vesvese ruhu kötülüklere karşı savunmasız bırakır. Büyü konusuyla ne kadar ilgilenirsek o kadar ruhumuzu açmış oluruz.

Back