• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük tehlike: Etiketlerdeki eksiklik. Tuz ruhu ile çamaşır suyunu karıştırmayın

Bence çamaşır suyu tedavülden kalkmalı zaten. Sanki bir tek onunla temiz olunuyormuş gibi her yer buram buram kokuyor, anında boğazım şişiyor öksürüyorum.
Arap sabunu, sirke falan kullanın bence. Çamaşır suyunu da tuvalette falan sadece. Çamaşır makinesine çamaşır suyu koyan gördüm yav, annem br ara dişlerini çamaşır suyuyla fırçalıyordu.

Bence vazgeçin. Hem daha iyi temizlemiyor, hem de zararlı.
Elbette zararlı ancak ben 34 yıllık ev hanımıyım takdir edersiniz ki bilinçli yapıyorum bu işi çünkü tek başına bazı bölgelerde bilirsiniz sudaki kireç özellikle banyo tuvaleti mahvediyor.
Kullanım esnasında maske kullanıyorum döktüğüm vakitte kapıyı kapatıp biraz vakit geçtikten sonra işleme başlıyorum.
Ama tavsiye etmiyorum ...

Elbette zararlı ancak ben 34 yıllık ev hanımıyım takdir edersiniz ki bilinçli yapıyorum bu işi çünkü tek başına bazı bölgelerde bilirsiniz sudaki kireç özellikle banyo tuvaleti mahvediyor.
Kullanım esnasında maske kullanıyorum döktüğüm vakitte kapıyı kapatıp biraz vakit geçtikten sonra işleme başlıyorum.

Aslında daha iyi temizlemiyor. Etkisini azaltıyorsunuz ürünlerin.

Sirke tek başına her şeyi temizlemeye zaten yetiyor. Herkes yapamıyor tabi bunu. Arap sabunu sıvı beyaz sabun en sevdiklerim. Başka hiçbir şeyr gerek kalmıyor.

Bende cif, çamaşır suyu, camsil, tuz ve parfüm karışımıyla kafayı bulmuştum bir kere :)

Tuz ve çamaşır suyu mikroplar iyice bi ölsün diye, camsil ve parfüm güzel kokulu bi temizlik olsun diye, cif de ovalanması gereken kirler iyice bi çıksın diyeydi. Mikropları öldürcem diye ben ölecektimdi. :KK66:

Çok geçmiş olsun. Paylaştığınız için teşekkürler. Okunsun da yapılmasın.

Aslında daha iyi temizlemiyor. Etkisini azaltıyorsunuz ürünlerin.

Sirke tek başına her şeyi temizlemeye zaten yetiyor. Herkes yapamıyor tabi bunu. Arap sabunu sıvı beyaz sabun en sevdiklerim. Başka hiçbir şeyr gerek kalmıyor.
Ne desem arkadaşım her yiğidin bir yoğurt yeme şekli var ya benimkide o biçim :))
Yalnız yanlış anlaşılmasın ben yaptığımın doğru olduğunu asla iddia ve tasvip etmiyorum :)

Bu yüzden ölmek doğal seleksiyon gibi bişey yani.

En kibar nasil yazarim diyordum. Bulamamistim.
Megerse yazilmis.
:)

*bu arada tuz ruhunu hic kullanmadim ama camasir suyuna bayiliyorum. Kokusuna, temizligine... kazara piyasadan kalkarsa bayhan gibi bakmaya baslarim.

Mutlaka hepsinin temizleyici özelliği farklı. Karıştırıp değil de sıra ile tek tek temizleyip, durulayıp, havalandırıp öyle ötekine geçseniz bari. Sağlığınızdan da önemli değil zaten. Gözlerinize zarar verebilir. Zehirli gaz teninizden etki edebilir. Maskeden az da olsa girebilir. Bir de birden değil de zamanla vücutta birikerek bir etki yapabilir. Temizleyicilerin içindeki kimyasallar kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa bile yol açabiliyormuş. Anne karnındaki erkek bebeklerde de ileride kısırlığa sebep olabiliyormuş. Çok dikkat etmek lazım.

Bence çamaşır suyu tedavülden kalkmalı zaten. Sanki bir tek onunla temiz olunuyormuş gibi her yer buram buram kokuyor, anında boğazım şişiyor öksürüyorum.
Arap sabunu, sirke falan kullanın bence. Çamaşır suyunu da tuvalette falan sadece. Çamaşır makinesine çamaşır suyu koyan gördüm yav, annem br ara dişlerini çamaşır suyuyla fırçalıyordu.

Çamaşır suyuyla diş fırçalamayı hiç duymamıştım :)

Çamaşır suyu beni de anında kötü yapıyor. Sirkeyi çok kullanıyorum. Arap sabununu denemedim. Çok zor durulanır gibi bir izlenimi var bende, ama deneyeceğim.

Mutlaka hepsinin temizleyici özelliği farklı. Karıştırıp değil de sıra ile tek tek temizleyip, durulayıp, havalandırıp öyle ötekine geçseniz bari. Sağlığınızdan da önemli değil zaten. Gözlerinize zarar verebilir. Zehirli gaz teninizden etki edebilir. Maskeden az da olsa girebilir. Bir de birden değil de zamanla vücutta birikerek bir etki yapabilir. Temizleyicilerin içindeki kimyasallar kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa bile yol açabiliyormuş. Anne karnındaki erkek bebeklerde de ileride kısırlığa sebep olabiliyormuş. Çok dikkat etmek lazım.
Çok haklısınız bir seferinde hafif gözüme sıçramıştı 3 gün kapanmıştı .
Eskiden yaptığım karışımda çamaşır suyu vardı şimdi ise sadece kireç sökücü ve krem temizleyiciyi karıştırıyorum.
Ama yine söylüyorum benimki bile bile lâdes :(
Bu kez sizi dinliycem ama sonuç istediğim gibi olur inşallah...

Klasik kuvvetli asit - baz tepkimesi. Öyle gereksiz ki evlerde temizlik malzemesi olarak kullanmak. Tuz ruhu denilen şey HCl arkadaşlar ve bilinen en kuvvetli asitlerden. Bir kere o tuz ruhunu evinize sokmayın özellikle çocuklu anneler. Bilmeden alır döker çocuk her tarafı yanar. Çevremdeki herkese söylüyorum. Uzak tutun kendinizden, evinizden!

Çamaşır suyuyla diş fırçalamayı hiç duymamıştım :)

Çamaşır suyu beni de anında kötü yapıyor. Sirkeyi çok kullanıyorum. Arap sabununu denemedim. Çok zor durulanır gibi bir izlenimi var bende, ama deneyeceğim.
Domestosun mutfakta kullanılmaması gerektiğini biliyorum, ne kadar durulasak kalıyormuş, biz de temas ediyoruz sürekli. Onun yerine sıvı eski çamaşır sularını öneriyorlar. Ondan zor durulanmıyor arap sabunu:D

Çok haklısınız bir seferinde hafif gözüme sıçramıştı 3 gün kapanmıştı .
Eskiden yaptığım karışımda çamaşır suyu vardı şimdi ise sadece kireç sökücü ve krem temizleyiciyi karıştırıyorum.
Ama yine söylüyorum benimki bile bile lâdes :KK43:
Bu kez sizi dinliycem ama sonuç istediğim gibi olur inşallah...

Umarım olur. Çamaşır suyu kullanmamanıza sevindim. Sevgiler.

Domestosun mutfakta kullanılmaması gerektiğini biliyorum, ne kadar durulasak kalıyormuş, biz de temas ediyoruz sürekli. Onun yerine sıvı eski çamaşır sularını öneriyorlar. Ondan zor durulanmıyor arap sabunu:KK70:

Deneyeceğim. Teşekkürler :)

Çamaşır makinesi önyıkamasına çamaşır suyu konduğunu bu sitede öğrendim. Havlularda denedim. Sonuç mikemmeldi gerçekten :D

Çamaşır makinesi önyıkamasına çamaşır suyu konduğunu bu sitede öğrendim. Havlularda denedim. Sonuç mikemmeldi gerçekten :KK70:
Ben çarşaflarda kullandım, beyazlık olarak çok güzeldi ama şimdi cırt cırt yırtılıyorlar:D

Bu yüzden ölmek doğal seleksiyon gibi bişey yani.

En kibar nasil yazarim diyordum. Bulamamistim.
Megerse yazilmis.
:)

O insanlar gelişmiş bir ülkede büyümüş olsa bu sebeple hayatlarını kaybetmeyeceklerdi. Bir sürü ülkede insan canı ve sağlığı için her şey düşünülüp çok sıkı önlemler alınıyor, insanlar kanunlarla korunuyor, başlarına böyle bir şey gelme ihtimali bile olmuyor. Ayrıca o ülkelerden birinde yaşayıp başlarına aynı şeyler gelse de bir şey fark etmez. Hayatını kaybetmiş insanlardan söz ediyoruz.

O insanlar gelişmiş bir ülkede büyümüş olsa bu sebeple hayatlarını kaybetmeyeceklerdi. Bir sürü ülkede insan canı ve sağlığı için her şey düşünülüp çok sıkı önlemler alınıyor, insanlar kanunlarla korunuyor, başlarına böyle bir şey gelme ihtimali bile olmuyor. Ayrıca o ülkelerden birinde yaşayıp başlarına aynı şeyler gelse de bir şey fark etmez. Hayatını kaybetmiş insanlardan söz ediyoruz.

Gelişmiş ülkelerde toplum kafasını bu tip şeylere yormak zorunda kalmaz. Vatandaş sadece devletin koyduğu kurallara uyar ve her şeyi devlet onun yerine düşünür planlar.gelişmiş ülkede okuma yazma bilmeyen kadın olmazdı. Ve muhtemelen tuz ruhu denen nane de satılmıyordur. Satılsaydı da üstünde koca koca uyarılar olurdu.

Ülkenin gelişmişlik seviyesi düştükçe insanlara insan muamalesi yapılmaz :) hayatta kalmak için güçlü olmamız gerekir akıllı olmamız gerekir. Malesef hayvan gibi doğal seleksiyona uğruyoruz bu devirde :)

Anlaşabildik mi şimdi :)

Back