• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük tehlike: Etiketlerdeki eksiklik. Tuz ruhu ile çamaşır suyunu karıştırmayın

taylor

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
5.801
10.244
448
Çıkaramadığım bir kireç kalıntısı için en son çare olarak tuz ruhunu düşündüm. İnternetten araştırma yaptım.

Türkiye'de her yıl çok sayıda kadın temizlik yaparken tuz ruhu ve çamaşır suyunu bir arada kullandığı için hayatını kaybediyormuş. Ürünlerin üzerinde karıştırılmamaları gerektiği yazıyormuş ama ufacık yazıldığı için dikkat edilmiyor olmalı. Hayati önem taşıyan bu gibi bilgilerin ufak yazılması büyük bir eksiklik. Ayrıca okuma yazma bilmeyen bir sürü kadın var. Kocaman kocaman yazılması gerekmez mi? En azından nüfusun çoğunluğu öğrenir de birbirini haberdar eder. Sigaraların üzerine büyük harflerle bir sürü uyarı yazılıyor, bunlara neden yazılmıyor anlamıyorum. Ki sigaranın zararlarını duymayan insan azdır. Bunu ise çoğu insan bilmiyor.

Siz de bu iki kimyasal ürünü karıştırmayın ve bu bilgileri çevrenizde yayın lütfen. Genel olarak, nasıl etkileşime gireceğini bilmediğimiz kimyasal içerikli ürünleri hiç bir arada kullanmamak, hatta kimyasal içerikli ürünleri hiç kullanmamak en iyisi. Hem sağlığımız, hem de çevre kirliliğini önleyerek gelecek nesillerin sağlığı için.

Benim bir yakınım günlerce yoğun bakımda yattı, ölümden döndü bu yüzden..

aslinda yaziyor. camasir suyunda ama kim okuyor ki?

Kullanma Talimatını mutlaka okuyun. Kapalı yerlerde uzun süre solunmayın. El, yüz, vücut ce gıda maddeleri temizliğinde kullanmayın. Gözleri ve cildi tahriş edicidir. Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Göz ile temasından sakının. Göz ile Yutulduğu takdirde zehirlidir. Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun. Yutulduğu takdirde zehirlidir. Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun, kabı veya etiketi gösterin. Diğer ürünlerle birlikte kullanmayın! Tehlikeli gazlar (klor gazı) açığa çıkarabilir. Kullandıktan sonra ellerinizi durulayın. Cildi korumak amacıyla ellerin deterjanla uzun süre temasından kaçının. Gıda maddelerinden uzakta bulundurun. Zehirlenme belirtileri görüldüğünde Ulusal Zehir Merkezi'nin ücretsiz 114 no'lu telefonunu arayin.

Bunu bilmeyen mi kaldi artik?
Yillarca bas bas bagriliyir camasir suyuyla tuz ruhunu karistirmayin diye.
Ki bence tuz ruhu direk hic kullanmayin. Cok tehlikeli bir kimyasal. .

Bir kimyaci olarak kim denk gelse soyluyorum...asla ama asla hicbir temizleyici maddeyi bir digeri ile karistirmayin. Ortaya zehirleyici gazlar cikiyr. Bu karisim ortaligi daha iyi temizlemeyecegi gibi, insan sagligini da mahvediyr. Ben yerleri ve camlari sirkeli su ile temizliyrm misal. Banyo wc ye de mecburen tek bir yuzey temizleyici kullaniyrm. Amonyakli olanlari tercih ediyrm. Mumkun mertebe ozon ve camasir suyundan uzak duruyrm.

sadece tuzruhu degil hicbir seyle karistirmamak lazim.
sirke bile birseylerle karistirinca zehir cikariyor.

bende porcoz ve camasir suyu ile fayanslari parlatma cabalarim sonucunda nefes alma zorlugu ile bayginlik etkileri ile imtihan olmustum:)
tuz ruhu da cok etkili ama porcoz ve yagcoz ile beraber de asla ama asla kullanilmamali camasir suyu ;) kimyagerlige soyunmanin anlami yok,hayatimiz soz konusu hanimlar ;)

aslinda yaziyor. camasir suyunda ama kim okuyor ki?

Kullanma Talimatını mutlaka okuyun. Kapalı yerlerde uzun süre solunmayın. El, yüz, vücut ce gıda maddeleri temizliğinde kullanmayın. Gözleri ve cildi tahriş edicidir. Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Göz ile temasından sakının. Göz ile Yutulduğu takdirde zehirlidir. Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun. Yutulduğu takdirde zehirlidir. Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun, kabı veya etiketi gösterin. Diğer ürünlerle birlikte kullanmayın! Tehlikeli gazlar (klor gazı) açığa çıkarabilir. Kullandıktan sonra ellerinizi durulayın. Cildi korumak amacıyla ellerin deterjanla uzun süre temasından kaçının. Gıda maddelerinden uzakta bulundurun. Zehirlenme belirtileri görüldüğünde Ulusal Zehir Merkezi'nin ücretsiz 114 no'lu telefonunu arayin.

Evet onu diyorum, ufak yazmışlar. Aslında tuz ruhu eczanede satılsa, satın alanlara eczacılar tehlikeleri anlatsa, veya en azından üzerinde çamaşır suyu gibi başka kimyasal ürünlerle karıştırılmaması gerektiği, karıştırılırsa hayati sonuçları olabileceği kocaman harflerle yazsa daha iyi olur.

Evet onu diyorum, ufak yazmışlar. Aslında tuz ruhu eczanede satılsa, satın alanlara eczacılar tehlikeleri anlatsa, veya en azından üzerinde çamaşır suyu gibi başka kimyasal ürünlerle karıştırılmaması gerektiği, karıştırılırsa hayati sonuçları olabileceği kocaman harflerle yazsa daha iyi olur.
bence hic satilmamali son kullaniciya.

Ben ise asla karışım yapmadan temizlenmediğine inanmış biriyim :(
Biliyorum hata evet ama alışkanlık işte vazgeçmek ne mümkün...

bende porcoz ve camasir suyu ile fayanslari parlatma cabalarim sonucunda nefes alma zorlugu ile bayginlik etkileri ile imtihan olmustum:)
tuz ruhu da cok etkili ama porcoz ve yagcoz ile beraber de asla ama asla kullanilmamali camasir suyu :KK66: kimyagerlige soyunmanin anlami yok,hayatimiz soz konusu hanimlar :KK66:

Çok geçmiş olsun. Hiçbir kimyasalı başkasıyla karıştırmamak lazım. Ama böyle örneğini okuyunca insan dikkat etmek gerektiğini daha iyi anlıyor.

Hiçbir deterjanı birbiriyle karıştırmayın. Karıştırınca daha iyi olsaydı üreticiler karışımını yapar satardı.

Bunu bilmeyen mi kaldi artik?
Yillarca bas bas bagriliyir camasir suyuyla tuz ruhunu karistirmayin diye.
Ki bence tuz ruhu direk hic kullanmayin. Cok tehlikeli bir kimyasal. .

Başka bir konuda (yataktan leke çıkarma konusu) üç dört tane temizlik ürününün bir arada kullanılmasının tavsiye edildiği bir mesaj okuyunca önce o mesaja cevap vereyim dedim. Sonra dedim belki başka bilmeyen de vardır, konu açayım. Bir insanın bile haberdar olmasını sağlayacak kelebek etkisi olsa kardır.

Haklısınız çok tehlikeli ve bence de kullanmamak gerek.

Bende cif, çamaşır suyu, camsil, tuz ve parfüm karışımıyla kafayı bulmuştum bir kere :)

Tuz ve çamaşır suyu mikroplar iyice bi ölsün diye, camsil ve parfüm güzel kokulu bi temizlik olsun diye, cif de ovalanması gereken kirler iyice bi çıksın diyeydi. Mikropları öldürcem diye ben ölecektimdi. ;)

Bir kimyaci olarak kim denk gelse soyluyorum...asla ama asla hicbir temizleyici maddeyi bir digeri ile karistirmayin. Ortaya zehirleyici gazlar cikiyr. Bu karisim ortaligi daha iyi temizlemeyecegi gibi, insan sagligini da mahvediyr. Ben yerleri ve camlari sirkeli su ile temizliyrm misal. Banyo wc ye de mecburen tek bir yuzey temizleyici kullaniyrm. Amonyakli olanlari tercih ediyrm. Mumkun mertebe ozon ve camasir suyundan uzak duruyrm.

İnsanları bilinçlendirmek için uğraşmanız çok güzel. Sirke hem temizliyor, hem patlatıyor. Ben de neredeyse tüm temizlikte kullanıyorum.

Back