- 9 Aralık 2013
- 2.120
- 1.396
- 158
- Konu Sahibi dayanamicam konuscam
-
Canım sakin ol bi. :) 19 yaşımdan beri yalnız yaşıyorum, ev işiyle de uğraşıyorum, okulla da işle de.
Bir kere tek başınasın, temizliğin, çamaşırın, bulaşığın çok olmaz. Haftada 1 gün ayırsan hepsine, bitirirsin. 1 gün bile sürmez, yarım günde altından kalkarsın.
Ankara'da ev kiralarını bilmiyorum ama bence 1500 tl yeter sana. Zaten kredi bitince de iyice rahatlarsın. Eşya konusunda benim bir arkadaşa yazdığım öneriler vardı, onları sana da yazayım. Çok para harcama eşyalara :)
NOT: O senmişsin zaten :)
evet kendi ayaklarımın üzerinde duruyim diye kabul ettim ama bi deli cesareti geldi. pişman olursam diye endişşliyim. keşke gelecek görülebilen bişey olsaydıMillet 900 tl maaşla neler yapıyor koca aileye BAKIYOR. Sende üstesinden gelirsin gelmelisinde yani. 28 yaşındasın artık risk Alman ve kendi ayaklarının üstü de durman gerekiyor.
merhaba 28 yaşında bekar biriyim bu yaşıma kadar hep ailemle yaşadım üniversiteyi bile aöf okudum 7 yıldırda memurum ama kurum değişikliği yapıyorum ankaraya taşınacağım orada en yakın arkadaşımla bi süre yaşayıp sonra lojmana çıkacağım...
çok tedirginim büyük şehirde yapabilir miyim? (çocukken 5 yıl istanbulda yaşadım). işin altından kalkabilir miyim o sorumluluk ev çamaşır bulaşık, iş yeri desen devletin baş kurumlarından biri sürekli bakımlı olmak zorundayım, şuanki işimde üniforma giyiyordum. hiç ne giyeceğim derdim yoktu.
ayrıca yalnızlık gözümü korkutuyor. ben ailemin yanında bile yalnızlıktan dert yanıyodum ama oraya gidince evde ses bile olmayacak. kedi alsam diyorum, daha kendime bile bakıp bakamıyacağımdan şüpheliyim bide bi canlının vebalini almıyım diyorum..
taş yerinde ağırdır diyolar buradaki arkadaşlarım ama kariyerim için gitmem lazım.. memleketimi de çok seviyorum inanın kafamda deli sorular.. hem nasıl geçincem derdim de var maaşım oraya gidince düşecek 2000 lirayla tek başıma geçine bilirmiyim diyorum kredi çekmem lazım ev eşyası almam için. 500 krediye gitse kalan 1500 e idare edebilirmiyim? desteğe ihtiyacım var sanırım manevi.
merhaba 28 yaşında bekar biriyim bu yaşıma kadar hep ailemle yaşadım üniversiteyi bile aöf okudum 7 yıldırda memurum ama kurum değişikliği yapıyorum ankaraya taşınacağım orada en yakın arkadaşımla bi süre yaşayıp sonra lojmana çıkacağım...
çok tedirginim büyük şehirde yapabilir miyim? (çocukken 5 yıl istanbulda yaşadım). işin altından kalkabilir miyim o sorumluluk ev çamaşır bulaşık, iş yeri desen devletin baş kurumlarından biri sürekli bakımlı olmak zorundayım, şuanki işimde üniforma giyiyordum. hiç ne giyeceğim derdim yoktu.
ayrıca yalnızlık gözümü korkutuyor. ben ailemin yanında bile yalnızlıktan dert yanıyodum ama oraya gidince evde ses bile olmayacak. kedi alsam diyorum, daha kendime bile bakıp bakamıyacağımdan şüpheliyim bide bi canlının vebalini almıyım diyorum..
taş yerinde ağırdır diyolar buradaki arkadaşlarım ama kariyerim için gitmem lazım.. memleketimi de çok seviyorum inanın kafamda deli sorular.. hem nasıl geçincem derdim de var maaşım oraya gidince düşecek 2000 lirayla tek başıma geçine bilirmiyim diyorum kredi çekmem lazım ev eşyası almam için. 500 krediye gitse kalan 1500 e idare edebilirmiyim? desteğe ihtiyacım var sanırım manevi.
evet daha eğlencelidir falan ama geçinemezsem resmen eziyet oluryaparsınız..gözünüzde büyütmeyin..
okadar var ki yalnız yaşayan..
ki büyükşehir daha iyi o noktada..
küçük yerler gibi herkesin gözü üstünde olmaz..
Pek hala üstesinden gelirsin merak etme. 15 Yaşında staja başladım 17 yaşında ünv tek Başıma yaşadım. 21 Yaşında evlendim ailemden 1000 km uzağa taşındım. Ben hayata erken başlamışım:) bu arada şuan 27 yaşındayımevet kendi ayaklarımın üzerinde duruyim diye kabul ettim ama bi deli cesareti geldi. pişman olursam diye endişşliyim. keşke gelecek görülebilen bişey olsaydı
sıkıntıdan kedimi falan kesmem dimi aklımı kaçırıp. kötü yola falan düşersem diye aklıma olmadık şeyler geliyo,öncelikle tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun
bende buna benzer bir konu açmayı düşünüyordum yalnız yaşayan bayanlar diye
hem güzel hem sıkıcı tarafları var
kedi köpek fikri bizim gibi olan herkesin aklından mutlaka geçiyo zaten =)
ev işi konusunu dert etme illaki halloluyo kendini 3 çocuklu çalışan kadınları referans alırsan çok güzel gaza gelirsin ben öyle yapıyorum
onun dışında ilk zaman sıkılırsın sonra zamanla arkadaş çevren oluyo
ev arkadaşına yazık olur ben pek pasaklıyım. çıldırır kız annem zor tahammül ediyorduBir ev arkadaşı olabilir hem Ankara'da kiralar o kadar uçuk değil.
ev arkadaşına yazık olur ben pek pasaklıyım. çıldırır kız annem zor tahammül ediyordu
o yaşta insan gözü kara oluyo heyooooo yaşasın özgürlük diye hem yazları eve gitme ihtimali rahatlatmıştır sizi ama ben artık komple çıktım sayılırPek hala üstesinden gelirsin merak etme. 15 Yaşında staja başladım 17 yaşında ünv tek Başıma yaşadım. 21 Yaşında evlendim ailemden 1000 km uzağa taşındım. Ben hayata erken başlamışım:) bu arada şuan 27 yaşındayım
hırsızdan karanlıktan gökgürültüsünden falan korkmam. ama kendi kendimden korkuyorumİş paylaşımı yaparsınız.
Şahsen ben yanlız kalamam evden tıkırtı gelse sabaha kadar kurar dururum
sıkıntıdan kedimi falan kesmem dimi aklımı kaçırıp. kötü yola falan düşersem diye aklıma olmadık şeyler geliyo,
hırsızdan karanlıktan gökgürültüsünden falan korkmam. ama kendi kendimden korkuyorum
Ankara'da bir yıl yaşadım. Şuan yaşadığın şehre göre daha büyük bir şehir olabilir ama bu gözünü korkutmasın, öyle metropol denen şehirler gibi tıklım tıkış, hareketli ve karışık bir yer değil orası.
Ayrıca 1500 liraya da mis gibi geçinirsin. Ankara'da hayat çok pahalı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?