- 7 Aralık 2009
- 1.419
- 30
- 358
- Konu Sahibi bikucukeylulmeselesi
-
Çevremdeki büyük marketlerde arada alışveriş yapıyorum ve herr alışverişte karşılaştığım bir sorunu paylaşmak istedim. Mutlaka size de denk gelmiştir.
Ürünler kasadan geçirilirken kasada yazan fiyata hep dikkat ederim, fişi aldığımda tekrar tekrar kontrol ederim.
Dün bir marketten 2 adet bulaşık eldiveni ve sünger aldım. Hepsinin fiyatını da aklıma yazarak alırım. Eldivenler kasada 5.15 gösteriyor ben 3.69 diye aldım. Reyonda 5tl li bir fiyat bile yoktu. Bulaşık süngerinde de 50 kr fazla yazdılar. Hemen iptal edin dedim. İptal etmek için de 35 dk bekledim.
Başka bir marketten mısır gevreği alıyorum 50 kr fazla geçti kasadan itiraz ettim Klasik cevapları " Siz yanlış görmüşsünüzdür"
Başka bir markette de makyaj temizleme pamuğu alacam. reyonda 1.90 kasada 2,70 geçiyor. İtiraz ettim Cevapları klasik.
Siz siz olun büyük marketlerden alışveriş yaparken dikkat edin. Ekonomi yapalım derken fazla ödeyebiliyoruz.
Benimde başıma böyle şeyler geldi ara ara. ama hakkınız olan etikette gördüğünüz rakam. yanlış falan görmek sadece onların hatası siz gördüğünüz fiattan alırsınız. bu tüketici kanunlarındada böyledir.
Biri tüketici kanunlarını da öğretmeli kasiyer ve marketteki görevlilere, bir de müşteri ilişkilerinde yapılması gerekenleri.
Fiyat farkından behsedince genelde nazik olmuyorlar.
.
bende kontrol ederim cogu zaman
hem onlara bir kurusumu niye birakayim, ben onlari biriktirip ayda bir ceyrek altinimi aliyorum
onlar zengin olana kadar ben olurum, gelisn altinciklarim
bende kasiyerlik yaptım arkadaşlar.size durumu şöyle izah edeyim.5 kuruş on kuruş olayı şöyle oluyor.mesela diyelim birisi bir şey aldı bizdende para üstü 5 kuruş on kuruş neyse çıkmadı.çünkü kasada olmuyo genellikle.biz bunları iletiyoruz yetkililere kasadan para çıkmayınca müşteri haklı olarak kızıyor diye.onlar tınlamıyo esasında.inanın çoğu kasiyerler suçsuzdur bu konuda.daha sonra 5 kuruş unu filan isteyenler oluyo ben veriyodum şahsen.çünkü benim kasam o gün fazla paradan dolayı fazla çıkıyodu mesela.herkesin kendine ait kasa hesabı oluyo çünkü.ama ben veriyodum ertesi gün filan isteyenlerinkini.o günde kasam eksik çıkıyo bir kaç kuruş filan.önemli dğeil.neden herkesin hakkını yiyim ki.bende nihayetinde alışverişmerkezlerine gidiyorum,alışveriş bende yapıyorum.kasiyerler alışveriş yapmıyolar mı sankii:))) lafım size değil burda yanlış anlaşılmasın:))...ben sokakta akşama kadar bozuk para diye dolaştığım biliyorum.burada yetkililer gerçekden çokkkk duyarsız oluyolar.aslında bize bozuk para vermeleri lazım kasalara.ama nerdeee..fiyat konusuna gelince o fiyatların ne mağaza müdürüyle nede kasiyerlerle nede diğer çalışanlarla uzaktan yakından alakası yoktur.çünkü o fiyatlar bize avm lerin merkezlerinden geliyor ve bizde gelenleri yerleştiriyorduk gerekli yerlere.yoksa biz müneccim değiliz fiyatları ne bilelim ne kadar olduğunu.mağaza sahipleri söyleyecek bizde öyle bileceğiz.çünkü fiyat listesi bize eksik gelirse doğal olarak biz bilemeyiz om ürünüün ne kadar değiştiğini.fiyatları bizde belirlemiyoruz.bakkal değil sonuçta kendimiz işletmiyoruz:))))tamamen suç burada bizim üstümüz dü.herkes bize fırça atıyodu.tabi haklı olarak,insanlar bilmiyolar...durum aynen böyle oluyor işte...
Çevremdeki büyük marketlerde arada alışveriş yapıyorum ve herr alışverişte karşılaştığım bir sorunu paylaşmak istedim. Mutlaka size de denk gelmiştir.
Ürünler kasadan geçirilirken kasada yazan fiyata hep dikkat ederim, fişi aldığımda tekrar tekrar kontrol ederim.
Dün bir marketten 2 adet bulaşık eldiveni ve sünger aldım. Hepsinin fiyatını da aklıma yazarak alırım. Eldivenler kasada 5.15 gösteriyor ben 3.69 diye aldım. Reyonda 5tl li bir fiyat bile yoktu. Bulaşık süngerinde de 50 kr fazla yazdılar. Hemen iptal edin dedim. İptal etmek için de 35 dk bekledim.
Başka bir marketten mısır gevreği alıyorum 50 kr fazla geçti kasadan itiraz ettim Klasik cevapları " Siz yanlış görmüşsünüzdür"
Başka bir markette de makyaj temizleme pamuğu alacam. reyonda 1.90 kasada 2,70 geçiyor. İtiraz ettim Cevapları klasik.
Siz siz olun büyük marketlerden alışveriş yaparken dikkat edin. Ekonomi yapalım derken fazla ödeyebiliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?