• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük Marketlerdeki Kandırmaca

herkes gibi benimde başıma geldi bu tarz olaylar bazılarını evde fark ettim onlara geçmiş olsun

bazılarını alışveriş yaptığım yerde eğer marketlerde gördüysem ve ısrarla yanlış gördüğümü söylüyorsa kasadaki görevli hemen gidip barkotu getiriyorum körmüyüm ben :82::82:

giyimde de aynı kıyafetten varsa onu götürüyorum geçenlerde kotondan kızıma tişört aldım 15,99 du yanılmıyorsam kasada 22 küsürlerde bişi dedi ama üzerinde yazan bu dedim yanlış barkot basılmış dedi görevli ama diğer tişörtlerdede aynı barkot vardı götürdüm 1+2 tane kasaya bu benim hatam değil dedim kabul ettiler indirimli fiyattan aldım :61::61::61:

Son düzenleme:
Çevremdeki büyük marketlerde arada alışveriş yapıyorum ve herr alışverişte karşılaştığım bir sorunu paylaşmak istedim. Mutlaka size de denk gelmiştir.

Ürünler kasadan geçirilirken kasada yazan fiyata hep dikkat ederim, fişi aldığımda tekrar tekrar kontrol ederim.
Dün bir marketten 2 adet bulaşık eldiveni ve sünger aldım. Hepsinin fiyatını da aklıma yazarak alırım. Eldivenler kasada 5.15 gösteriyor ben 3.69 diye aldım. Reyonda 5tl li bir fiyat bile yoktu. Bulaşık süngerinde de 50 kr fazla yazdılar. Hemen iptal edin dedim. İptal etmek için de 35 dk bekledim.

Başka bir marketten mısır gevreği alıyorum 50 kr fazla geçti kasadan itiraz ettim Klasik cevapları " Siz yanlış görmüşsünüzdür"

Başka bir markette de makyaj temizleme pamuğu alacam. reyonda 1.90 kasada 2,70 geçiyor. İtiraz ettim Cevapları klasik.

Siz siz olun büyük marketlerden alışveriş yaparken dikkat edin. Ekonomi yapalım derken fazla ödeyebiliyoruz.

Benimde başıma böyle şeyler geldi ara ara. ama hakkınız olan etikette gördüğünüz rakam. yanlış falan görmek sadece onların hatası siz gördüğünüz fiattan alırsınız. bu tüketici kanunlarındada böyledir. :69:

Benimde başıma böyle şeyler geldi ara ara. ama hakkınız olan etikette gördüğünüz rakam. yanlış falan görmek sadece onların hatası siz gördüğünüz fiattan alırsınız. bu tüketici kanunlarındada böyledir. :69:

Biri tüketici kanunlarını da öğretmeli kasiyer ve marketteki görevlilere, bir de müşteri ilişkilerinde yapılması gerekenleri.:68:
Fiyat farkından behsedince genelde nazik olmuyorlar.

alışveriş yaparken cep tlf hesap makinesi kısmı açık olsun. sepete attığınız her ürünün fiyatını küsüratı ile birlikte yazın. herkes böyle yaparsa onlar da yaptıkları ya da önemsemediklleri bu durumlar karşısında daha tedbirli olmak zorunda kalacaklardır.

1. senelerdir bu etiket ve kasadaki fiyatların tutarsızlığı yüzünden kasadan ayrılmadan fiş kontrolü refleks oldu cüzdana koymadan mutlaka kontrol ediyoruz, acil bir durum olmadığı takdirde yani.

2. evimizin yakınındaki zincir mağazaların bazılarında uzun süreli aynı kasiyerler oluyor ve onlar da alıştığından itiraz etmeden bir görevliyi reyona gönderir ya da kendileri gidip gelirler, bazen çok sıkışıksa hatta kendimiz bile gidip getiririz.

3. hala öyle mi bilmiyorum tansaş'ta falan eskiden son kullanma tarihi geçmiş ürünleri reyonda fark ederseniz o ürünlerden ücretsiz alıyordunuz, artık bu sistemin olduğu market kaldı mı bilmiyorum.

4. şu küsuratları bıraktığımıza sinir olmaktan sürekli kredi kartıyla market alışverişi yapıyoruz, size de tavsiyem atm kartınızla visa kart mı deniyor ne de3niyordu ona, ya da kredi kartıyla yapmanız hiç olmazsa o küsuratlar birikiyor hem de kredi kartında puan falan birikiyor yıllık aidatları oradan çıkarıyoruz biz resmen:))

5. bir arkadaşın dediği gibi kesinnlikle büyük ve küçük ambalajları karşılaştırın, o kadar çok karşılaşıyoruz ki küçük ambalajların daha ucuza gelmesiyle, bu da refleks oldu hemen çarp böl işine giriyoruz.

6. ailenizde orta yaşın üzerinde olanlar varsa bu hesap işleriyle zamanlarını dğerlendirmeye yönlendirin bulmaca gibi valla alzheimer!e karşı koruyucu bir aktivite:D

benim babam da çok dikkat eder ve gerçekten en az 10 alışverişte bi kere sorun yaşıyoruz fiyat uyuşmazlığı ya da ürünü fazla geçirmeyle ilgili

Canım sormayın banada oldu öyle 60 - 70 kuruş fazla çıkıyor kasada mecbur almışımdır ama fazlada dikkat etmemem rağmen şu dikkatimi çekmiştir içerde alışveriş yaparken mewsela 22-23 tl tutacak bir alışveriş kasada 26-27 olur bunuda eve gelip cüzdanı karıştırınca anlamışımdır hep :96:

malesef benim de daha önce başıma gelen bir durum...isim de verebilirim,migroslarda reyonlardaki etiket fiyatı düşük oluyor.mesela 6,90 gibi küsüratları hep yuvarlayıp 7,00 diye hesaplamama rağmen kasada hiç tutturamamışımdır,illaki hesapladığımdan fazla hesap ödüyorum.cevap klasik "yanlış görmüşsünüzdür".yanımda eşim olmasa uzatırım ,gider etiketi gösteririm ama o sevmiyor böyle uğraşmayı...bende tam tersi enayi gibi hissediyorum kendimi.ama artık migrosa toplu alışverişe gitmiyorum.:68:..aslında 1 yıldır kipaya gidiyoruz toplu alışveriş için ama ne zaman gitsek 150-200 tl den aşağı çıkamıyoruz.sepete bakıyorum ıvır zıvır,hiç fişleri kontrol etmek aklıma gelmemişti.şimdi kurt düştü içime.hesap makinasıyla alışveriş iyi fikir:28:

bende kasiyerlik yaptım arkadaşlar.size durumu şöyle izah edeyim.5 kuruş on kuruş olayı şöyle oluyor.mesela diyelim birisi bir şey aldı bizdende para üstü 5 kuruş on kuruş neyse çıkmadı.çünkü kasada olmuyo genellikle.biz bunları iletiyoruz yetkililere kasadan para çıkmayınca müşteri haklı olarak kızıyor diye.onlar tınlamıyo esasında.inanın çoğu kasiyerler suçsuzdur bu konuda.daha sonra 5 kuruş unu filan isteyenler oluyo ben veriyodum şahsen.çünkü benim kasam o gün fazla paradan dolayı fazla çıkıyodu mesela.herkesin kendine ait kasa hesabı oluyo çünkü.ama ben veriyodum ertesi gün filan isteyenlerinkini.o günde kasam eksik çıkıyo bir kaç kuruş filan.önemli dğeil.neden herkesin hakkını yiyim ki.bende nihayetinde alışverişmerkezlerine gidiyorum,alışveriş bende yapıyorum.kasiyerler alışveriş yapmıyolar mı sankii:))) lafım size değil burda yanlış anlaşılmasın:))...ben sokakta akşama kadar bozuk para diye dolaştığım biliyorum.burada yetkililer gerçekden çokkkk duyarsız oluyolar.aslında bize bozuk para vermeleri lazım kasalara.ama nerdeee..fiyat konusuna gelince o fiyatların ne mağaza müdürüyle nede kasiyerlerle nede diğer çalışanlarla uzaktan yakından alakası yoktur.çünkü o fiyatlar bize avm lerin merkezlerinden geliyor ve bizde gelenleri yerleştiriyorduk gerekli yerlere.yoksa biz müneccim değiliz fiyatları ne bilelim ne kadar olduğunu.mağaza sahipleri söyleyecek bizde öyle bileceğiz.çünkü fiyat listesi bize eksik gelirse doğal olarak biz bilemeyiz om ürünüün ne kadar değiştiğini.fiyatları bizde belirlemiyoruz.bakkal değil sonuçta kendimiz işletmiyoruz:))))tamamen suç burada bizim üstümüz dü.herkes bize fırça atıyodu.tabi haklı olarak,insanlar bilmiyolar...durum aynen böyle oluyor işte...:16:

kasiyerler deneyimsiz veyahut bazende dikkatsiz olabiliyorlar.çünkü bütün gün paralarla haşır neşir olmak biraz zor bir iştir.birde herkes her şeyden dolayı sizi yadırgar sanki kasiyerlerin ne suçu varsa ..kasada işlem çok fazla oluyor.O meyve sebzelerin kodları filan oluyo çok fazla onları ezberlememiz gerekiyo,ürün nasıl iptal edilir,mesela bir ürünü sürekli geçirmeden kaç tane varsa nasıl kasaya yazabilirz gibi şeyleri öğretmişlerdi.biz dersini almıştık bunların.mesela 5 adet çikolata mı aldınız.bunu tek tek geçirmek çok aptalca olacağından biz kasaya 5*deyip ürünü okutuyoruz daha sonra toplam tuşuna basıyoruz.eğer toplam yerine evet tuşuna basarsak bir ürün daha fazladan geçmiş oluyoruz.en çokda burada hata oluyorçmüşteri lişkilerine gelince bu konuda gerçekden dediğiniz gibi kasiyerler diğer insanlar gibi sabırsız,sinirli olabiliyolar.hak verinki çoğu fakir semtlerden gelen üç kuruş için 15 saat çalışan insanlar.bu insanların evlerinde ne sorunları var bilemezsiniz.yadırgamayın bazen lütfen.bir market var sizi 15 saat çalıştırıp elinize asgari ücret veren.bunları bizler yaşıyoruz maalesef.ama yinede her ne olursa olsun hakkınızı arayın,bakmayın onların tutarsız tavırlarına..kesinlikle tavsiyem GÖZÜNÜZE İLİŞEN YENİ ELEMANLARDAN UZAK DURUN:)))) ÇÜNKÜ DAHA ÇIRAK OLUYOLARR FAZLA BİŞEY BİLMİYOLAR.bilenlerin başında durması lazım ama maalesef çünkü öyle bir dünya yaratmamışlar henüz..Allaha emanett iştee..anladınız:))) AMAN SİZ SİZ OLUN DİKKAT EDİN ALDIĞINIZ ÜRÜNLERE FİLANNNN

bugün benimde başıma geldi.sadece eskişehirde olan ünlü bir markette.
karışık kuruyemişin kilosu 15 küsürdü ben yarım kilo aldım 7.5 civarında yapıyor.hesapladım kasaya gittim.ödedim falan.eve bi geldim.9.27 yazıyor fişte.:53::53:
ama iş işten geçmişti.ve bir daha asla adımımı atmam o markete.zaten adı çıkmış.öyle diyorlardı fiyat başka yazıp.kasada başka diye.tabi insan başına gelmeyince anlamaz.mevzu 2 -3 lira değil.insanları kandırıyorlar ne demek ya.herkes sokaktamı buluyor o parayı.o parayı vereceğime gider çoluk çocuğa bişey alırdım.Türkiye'min insaları işte.insanları nasıl kandırabiliriz diye.akıllarına gelen yok..
:47:

Son düzenleme:
bende kasiyerlik yaptım arkadaşlar.size durumu şöyle izah edeyim.5 kuruş on kuruş olayı şöyle oluyor.mesela diyelim birisi bir şey aldı bizdende para üstü 5 kuruş on kuruş neyse çıkmadı.çünkü kasada olmuyo genellikle.biz bunları iletiyoruz yetkililere kasadan para çıkmayınca müşteri haklı olarak kızıyor diye.onlar tınlamıyo esasında.inanın çoğu kasiyerler suçsuzdur bu konuda.daha sonra 5 kuruş unu filan isteyenler oluyo ben veriyodum şahsen.çünkü benim kasam o gün fazla paradan dolayı fazla çıkıyodu mesela.herkesin kendine ait kasa hesabı oluyo çünkü.ama ben veriyodum ertesi gün filan isteyenlerinkini.o günde kasam eksik çıkıyo bir kaç kuruş filan.önemli dğeil.neden herkesin hakkını yiyim ki.bende nihayetinde alışverişmerkezlerine gidiyorum,alışveriş bende yapıyorum.kasiyerler alışveriş yapmıyolar mı sankii:))) lafım size değil burda yanlış anlaşılmasın:))...ben sokakta akşama kadar bozuk para diye dolaştığım biliyorum.burada yetkililer gerçekden çokkkk duyarsız oluyolar.aslında bize bozuk para vermeleri lazım kasalara.ama nerdeee..fiyat konusuna gelince o fiyatların ne mağaza müdürüyle nede kasiyerlerle nede diğer çalışanlarla uzaktan yakından alakası yoktur.çünkü o fiyatlar bize avm lerin merkezlerinden geliyor ve bizde gelenleri yerleştiriyorduk gerekli yerlere.yoksa biz müneccim değiliz fiyatları ne bilelim ne kadar olduğunu.mağaza sahipleri söyleyecek bizde öyle bileceğiz.çünkü fiyat listesi bize eksik gelirse doğal olarak biz bilemeyiz om ürünüün ne kadar değiştiğini.fiyatları bizde belirlemiyoruz.bakkal değil sonuçta kendimiz işletmiyoruz:))))tamamen suç burada bizim üstümüz dü.herkes bize fırça atıyodu.tabi haklı olarak,insanlar bilmiyolar...durum aynen böyle oluyor işte...:16:

Burada amacım kasiyerleri vs. zan altında bırakmak değil böyle bir durumun yaşanabileceğini anlatmak kimse üstüne alınmasın. Adını herkesin bildiği büyük marketlerde reyon ile fiş fiyatının farklı olduğu durumlar ile mutlaka karşılaştım. Büyük bir fast food restoranında da almadığım ürünü fişte gördüm fark ettirmeden ödettiler sonra geri aldım tabi.
Bu konuyu da herkesin dikkatli olması için açtım. Bilginize :)

Son düzenleme:
Çevremdeki büyük marketlerde arada alışveriş yapıyorum ve herr alışverişte karşılaştığım bir sorunu paylaşmak istedim. Mutlaka size de denk gelmiştir.

Ürünler kasadan geçirilirken kasada yazan fiyata hep dikkat ederim, fişi aldığımda tekrar tekrar kontrol ederim.
Dün bir marketten 2 adet bulaşık eldiveni ve sünger aldım. Hepsinin fiyatını da aklıma yazarak alırım. Eldivenler kasada 5.15 gösteriyor ben 3.69 diye aldım. Reyonda 5tl li bir fiyat bile yoktu. Bulaşık süngerinde de 50 kr fazla yazdılar. Hemen iptal edin dedim. İptal etmek için de 35 dk bekledim.

Başka bir marketten mısır gevreği alıyorum 50 kr fazla geçti kasadan itiraz ettim Klasik cevapları " Siz yanlış görmüşsünüzdür"

Başka bir markette de makyaj temizleme pamuğu alacam. reyonda 1.90 kasada 2,70 geçiyor. İtiraz ettim Cevapları klasik.

Siz siz olun büyük marketlerden alışveriş yaparken dikkat edin. Ekonomi yapalım derken fazla ödeyebiliyoruz.

her mağzanın bi kartı var ne işe yarıyosa. ve genelde karta indirimli geçiyolar.

marketlerde hatta bakkallarda bile bunu yaşayabiliriz.insanlar 2 dakikada seni dolandırmaya çalışıyor.aynı şeyi bende yaşadım.allahtan eşim yanımdaydı.oda hep fişi kontrol eder.bizimde fişte 10 tl fazla vardı.eşim dediki aldıklarımız 10tl siz 20 tl çıkardınız.sonra kusura bakmayın 1 tllik bir ürüne 10 tl yazıvermiş.yanlışlık olmuş.bende fişe hiş bakmam.o gün eşim olmasa 1tllik ürüne 10 tl verecektim.çünkü çok alışveriş yapmıştık.tek tek hesaplamazdım.gerçekten çok dikkat edilmeli.

Back