Büyük Marketlerdeki Kandırmaca

bikucukeylulmeselesi

anaç sütlaç hanım
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
1.308
28
163
Çevremdeki büyük marketlerde arada alışveriş yapıyorum ve herr alışverişte karşılaştığım bir sorunu paylaşmak istedim. Mutlaka size de denk gelmiştir.

Ürünler kasadan geçirilirken kasada yazan fiyata hep dikkat ederim, fişi aldığımda tekrar tekrar kontrol ederim.
Dün bir marketten 2 adet bulaşık eldiveni ve sünger aldım. Hepsinin fiyatını da aklıma yazarak alırım. Eldivenler kasada 5.15 gösteriyor ben 3.69 diye aldım. Reyonda 5tl li bir fiyat bile yoktu. Bulaşık süngerinde de 50 kr fazla yazdılar. Hemen iptal edin dedim. İptal etmek için de 35 dk bekledim.

Başka bir marketten mısır gevreği alıyorum 50 kr fazla geçti kasadan itiraz ettim Klasik cevapları " Siz yanlış görmüşsünüzdür"

Başka bir markette de makyaj temizleme pamuğu alacam. reyonda 1.90 kasada 2,70 geçiyor. İtiraz ettim Cevapları klasik.

Siz siz olun büyük marketlerden alışveriş yaparken dikkat edin. Ekonomi yapalım derken fazla ödeyebiliyoruz.

neden hep biz yanlış görüyorsak sanki insanı bi de kendinden tereddüt edecek hale getiriyorlar
ay bi de o kasiyerler hay yarabbim itiraz edip iptal edince suratını ekşitiyo insanı sinir ediyo
bi de 10 kuruş 5 kuruş hesabında büyük marketlerde eğer para verirken küsürat 5 kuruş varsa para bütünde olsa bozarlar o 5 kuruşu almak için ama para üstünde 5 kuruş eksikse 5 kuruşum yok der kapatır konuyu kasiyer e bende 5 kuruş olmayınca paramı bozuyosuuun ya da kocaman çantada bana 5 kuruş aratıyosun sinir oluyorum ben şahsen aman ne dertliymişim

hiç dikkat etmiyodum yaa, gerçekten yapılabilir böle şeyler artık bende kontrol edicem uyarın için teşekkürler

Rica ederim. Bir de epey bir alışveriş yaptıysan bazen fazladan da ürün yazılıyor fişte. Yaşadım biliyorum.

Birşey daha paylaşayım. Fast foodcunun birinde patates hamburger kola istedim hesapladım kaç ödeyeceğimi. Adam fazla hesap çıkardı. Fiş istedim fişte fazladan bi yiyecek yazıyor
Biz bunu almadık dedim sesini çıkarmadan ödedi fazla parayı.

Son düzenleme:
bence kasiyerlerin suçu yok ki, olsa olsa fiyat yazan elemanların suçudur, sonuçta o yanlış fiyattaki fark kasiyerin cebine gitmicek
bence böyle durumlarda mağza müd. e şikayeti bildirmek lazım
ben açıkcası ben kasiyerlerin sabrına hayranım, bazı müşterilere ben bile uyuz oluyorum sıra beklerken, sanki dükkan kasiyerinmiş gibi davranıyorlar

Bazen kasiyerler de suçlu olabiliyor 10 krş yok, 50 krş yok diye bıraktığımız paralarla kasalarında ki açıklarını tamamlıyorlar.. Markette ki fazla ürünü ilk defa duydum hiç dikkat etmezdim hatta çoğu zaman bozuk paramı saymadan bile cebime attığım olmuştur..Bundan sonra dikkat ediceğim teşekkürler..:81:

Kasiyerler fiyat farkı oluşturuyor demediim ki. Verdikleri cevap klasik " siz fiyatı yanlış görmüşsünüzdür" diyorlar.
Ben mağaza müdürüne şikayet ettim. Hiçbirşey olmuyor.
Bence bu fiyat farkları marketlerin politikalarından biri. Çünkü 1 kez 2 kez olmadı hep oluyor.

Bir sorunla karşılaştığımda yetkililere şikayet ederim ama marketlerdek bu tür sorunları şikayet etmiyorum çünkü kasten yaptıklarını düşünüyorum.

bana da denk geliyor bazen iptal ettiriyorum bazende ihtiyaca göre almak zorunda kalıyorum çok dikkatli olmak lazım bide şu .... 9.99 lara hastayım :) sonra kasaya bi gidiyoruz tahmini meblanın 2 katı çıkıyo tabi

kesinlikle doğru bir de şu paraları hem yuvarlıyolar 9.99 dşye ee madem 99 1 kuruşum nerde diyorum aaaa kasada 1 kuruşumuz yok diyolar almanyada bir olaya şahit olmuştum annemle birlikte bi dükkandan bir iki bişey aldık ve paramızı ödedik üste 1 kuruşumuz kalmış almamış çıkmışız biz tabi o dükkandan başka dükkana geötik kasadaki kadın taa ordan arkamızdan koşmuş getirdi 1 kuruşu onlar fenikmi ne bişey diyolar almanca bişeyler dedi kadın tabi anlamadık biz de aman canım taa buraua ne geldiniz noolcak kalsaydı falan dedik kadın megerse demişki siz o bir kuruşu bana ben de size vermek zorundayım ki paramızın değeri kaybolmasın diye burda nooluyo aman 1 kuruş değilmi noolcak diye diye paraların bi bakmışın en küçüğü 1 lira oluyo hatırlayın liralara kuruşlara geçmeden önce 250 bin lira bile yok gibiydi...
haa bir de geçen gün başıma geldi biz aylık alışveriş yaparız genel şeylerde yine gittim 5 paket ıslak mendil aldım kadın yazmış 7 tane ...eee tabi bunu eve gelince fişten anladım gittim kadına niye böyle diye kadın demesinmi ikisini düşürmüşünüzdür diye adım gibi eminim 5 paket bana 1 ay gidiyo ne diycen taabi kadına sinir oldum ama yapcak bişey yok artık bişey alınca özellikle de aynı üründen bikaö tane varsa eğer fişe mağazadan çıkmadan bakıp kontrol ediyorum sayelerinde paranoyak olduk....

Kesinlikle fişte adet ve fiyat kontrolü şart. Ben 2 ürün de alsam marketten çıkmadan kontrol ediyorum.

Böyle sorunlar olduğu gibi benzerleride var maalesef.

Mesela bir ürünün büyük olanını ekonomi yapmak için alırsınız.
Aslında daha pahalıya gelir.

Örnek:

Tüpte krem çikolata adet fiyatı 0,75 tl 3 adet fiyatı 2,45 tl
Kahve grubunda ve deterjanlarda bariz belli oluyor maalesef :)

bana da denk geliyor bazen iptal ettiriyorum bazende ihtiyaca göre almak zorunda kalıyorum çok dikkatli olmak lazım bide şu .... 9.99 lara hastayım :) sonra kasaya bi gidiyoruz tahmini meblanın 2 katı çıkıyo tabi

benim babam hep 1 kuruşları da alıyo. çünkü büyük marketlerde o 1 kr lardan her kasa 200 tl kazanıyormuş günde bi de1 kr lardan düşünün haberlerde izlemiştik. siz siz olun onları da alın derim

Son düzenleme:
Bende çok dikkat ederim.Kasanın yakınından uzaklaşmadan fişe bakarım.Kasiyer kasadan ürünleri geçirirkende kontrol ederim.Ama büyük marketlerin kasiyerlerine bence sık sık müşteri iletişim dersi verilmesi gerekiyor.Müşteriyle inatlaşmayı çok seviyorlar.Eşime 2 gömlek aldım markası bedeni etiketi aynı.İndirime girmiş bir üründü.Birinde indirim görünüyor diğerinde görünmüyor.Kasiyerde inatlaşınca indirimsiz gözükeni bıraktım.Göz göre göre kazıklanmakda insanın ağrına gidiyor.Bunun gibi sebeplerle bulabildildiğim kadar ürünü bimden alıyorum.orda bu tarz sıkıntılar olmuyor.paranın üzerini de kuruşuna kadar ödüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…