Canım benim öncelikle kararın hayırlı olsun....Kaç kg sın dokun var mı bunları bilmiyorum ama tamamen doktora bırakma çünkü doktora bıraktığın zaman genelde çok düşük cc ler seçiyorlar...Zaten ameliyattan sonra ödemler indikçe bayağı küçülüyor o yüzden cc hakkında vücuduna bakarak keşke bir karar sahibi olup bunu doktorunla önceden görüşseydin...Onun dışında ilk 3 gün kas altıysa eğer ciddi bir ağrı oluyor ama tabi bu kişiden kişiye de değişebiliyor...Sürekli ağrı kesici yaptır,damar yolundan yaptıkları için çok kısa sürede etki ediyor tekrarladıkça yaptır...Zaten taburcu olurken ağrı kesici ve antibiyotik yazacak onları düzenli alırsın....Ayrıca yanında fermuarlı üst eşofman götür düğmeli bile demiyorum çünkü kol hareketlerin çok kısıtlı olacak düğme iliklemekle uğraşma...Altına da bol bir alt al benim gibi daracık esofmanla gitme...lavabo ihtiyacını görürken muhtemelen yardım alacaksın yanındakıne ezıyet olmasın :) Devlet hastanesinde veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeme ihtimallerine karşı yanına bir çift hastanede dolasacagın bir terlik al...Şimdilik aklıma gelenler bunlar...Rabbim hayırlısıyla atlatmanı nasip etsin korkma ilk 3 günü atlattıktan sonra senden iyisi yok :))kızlar beklediğim güne okadar az kaldı ki hem mutluyum hem de endişeli. nasıl olucak nolucak hiç bilmiyorum korkudan doktoruma soru bile soramıyorum cok heyecanlıyım. tek istediğim doğallık hiç olmayan memelerimin normal bi boyutta olması doktoruma tek söylediğim şey nolur çok büyük olmasın. Buarada devlet hastanesinde olucam protezin markasını fln sormadım ölçüye de ameliyat sırasında karar vericekmiş bana bırak diyor doktorum. hiç doktor araştırmadan ilk gittiğim doktora ameliyat olmaya karar verdim burda bikaç olumsuz şey okuyunca korkuyorum ama o korkuların isteğimin önüne geçmesine izin vermicem.
24 nisan yatışım olucak 25 nisan ameliyat günüm. ancak daha önce bırakın ameliyat olmasını hastanede yatışı bile olmayan biriyim. napmam gerektiğini hiç bilmiyorum. mesela hastane yatışı için yanımda neler götürmeliyim. nasıl kıyafet tercih etmeliyim? önerdiğiniz önermediğiniz şeyleri merak ediyorum. ameliyatımdan 1 hafta sonra uçak yolculuğu yapıp çalıştığım yere dönücem sizce 1 hafta ayaklanmam için yeterli bir süre mi? Allahım sorunsuz sıkıntısız bir ameliyat süreci olsun inşallah
Cevabın için gercekten cok teşekkür ederim ben göğüs alti ve göğüs ucunu olctugumde 6cmlik bi fark cikiyor ama doktorum farklı ölçüler aldı bikac yerden ve 1cmlik bi fark vardi resmen. Suanda 75a push up sutyen kullaniyorum istedigim sadece boş b cup fln olmayan goguslerimin normal bi boyutta olmasi fazlası değil bilmiyorum ilerde pisman olur muyum ama abes bi büyüklük istemiyorum dogallik onemli ve ben 163 boy 50 kiloyum daha büyüğünü de kendime yakistiramam gibi ama doktorumun cok küçük yapacağını da sanmıyorum sanki ben küçük olsun dedikçe ben büyük istiyorum diye esprilerde bulunuyor mesela 300 cc cok mu büyük olur bana acaba. Gerci anladigim kadariyla kişiden kişiye değişir bu cc duruşu. Göğüs altı kas altı olucak ameliyatim o yizden biraz ağrım olur ama umarım 1hafta icinde işime donebilirim.Canım benim öncelikle kararın hayırlı olsun....Kaç kg sın dokun var mı bunları bilmiyorum ama tamamen doktora bırakma çünkü doktora bıraktığın zaman genelde çok düşük cc ler seçiyorlar...Zaten ameliyattan sonra ödemler indikçe bayağı küçülüyor o yüzden cc hakkında vücuduna bakarak keşke bir karar sahibi olup bunu doktorunla önceden görüşseydin...Onun dışında ilk 3 gün kas altıysa eğer ciddi bir ağrı oluyor ama tabi bu kişiden kişiye de değişebiliyor...Sürekli ağrı kesici yaptır,damar yolundan yaptıkları için çok kısa sürede etki ediyor tekrarladıkça yaptır...Zaten taburcu olurken ağrı kesici ve antibiyotik yazacak onları düzenli alırsın....Ayrıca yanında fermuarlı üst eşofman götür düğmeli bile demiyorum çünkü kol hareketlerin çok kısıtlı olacak düğme iliklemekle uğraşma...Altına da bol bir alt al benim gibi daracık esofmanla gitme...lavabo ihtiyacını görürken muhtemelen yardım alacaksın yanındakıne ezıyet olmasın :) Devlet hastanesinde veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeme ihtimallerine karşı yanına bir çift hastanede dolasacagın bir terlik al...Şimdilik aklıma gelenler bunlar...Rabbim hayırlısıyla atlatmanı nasip etsin korkma ilk 3 günü atlattıktan sonra senden iyisi yok :))
Cok teşekkürler iyi dilekleriniz için insallah sorunsuz güzel geçer hersey ❤Şimdiden geçmiş olsun , çok mutlu uyanıp güzel haberlernizi paylaşmanızı bekliyoruz,
Endişe yok
Ne güzel söylüyorsunuz çok tesekkurlerVenüs retrosu da 15 inde bitiyor nisanın zaten güzel geçer merak etmeyin :)))
Rica ederim canım şimdiye olmuşşsundur hatta bugün 3. günün olması lazım :) nasılsın merak ettim seniCevabın için gercekten cok teşekkür ederim ben göğüs alti ve göğüs ucunu olctugumde 6cmlik bi fark cikiyor ama doktorum farklı ölçüler aldı bikac yerden ve 1cmlik bi fark vardi resmen. Suanda 75a push up sutyen kullaniyorum istedigim sadece boş b cup fln olmayan goguslerimin normal bi boyutta olmasi fazlası değil bilmiyorum ilerde pisman olur muyum ama abes bi büyüklük istemiyorum dogallik onemli ve ben 163 boy 50 kiloyum daha büyüğünü de kendime yakistiramam gibi ama doktorumun cok küçük yapacağını da sanmıyorum sanki ben küçük olsun dedikçe ben büyük istiyorum diye esprilerde bulunuyor mesela 300 cc cok mu büyük olur bana acaba. Gerci anladigim kadariyla kişiden kişiye değişir bu cc duruşu. Göğüs altı kas altı olucak ameliyatim o yizden biraz ağrım olur ama umarım 1hafta icinde işime donebilirim.
YaaaaaRica ederim canım şimdiye olmuşşsundur hatta bugün 3. günün olması lazım :) nasılsın merak ettim seni
Şimdi ben de senin konuna mesaj atmıştımYeminle bendede ayni sekilde heryerim tutuluyor ve artik oturur pozisyonda uyumaya basladim o derece... ve ust kismi cooook coook siskin zamanla asagi kayacak o dediler sende nasil?
Benm ameliyat 24 nisanda gerceklestirildi.... daha cok yeniyim
Çok geçmiş olsun canim benim ne demek aynı yollardan ben de gectim anlıyorum seni❤ şuan çok yenisin smdi taş gibi birbirinden ayrik ve kocamandır zamanla yavaş yavaş aşağı indiğini ve yumuşadığını gözlemleyeceksin...ben ilk günler ağrıdan sizidan ve o ağırlıktan ne yaptim ben kendime diye pisman bile olmuştum ama her geçen gün kendimi iyi hissetdikçe ve şekil aldıkça iyiki dedim suan 1 ay 23 günlükler ve tam gercek meme kivamindalar cok mutluyum iyiki yatırmışım diyorum...Tek başına işlerini görebiliyorsan artık toparlanma evresindesin demektir bundan sonra hızla iyileştigini göreceksin..Sabahlari baskı hissi normal cnm doktorun ağrı kesici verdiyse sabah kalkar kalkmaz kahvaltını yap hemen ağrı kesicini al ben öyle yapıyordum...6 saatte bir ağrı kesici alıyordum ne zaman ağılarım dayanilabilir hale geldi ağrı kesiciyi bıraktım.. .Arti yataktan fln kalkarken kalcanla yataktan destek al öyle kalk kollarınla destek alarak kalkmaya calisma sakin...Doktor bana nasil hareket etmem gerektigini anlatmıştı bayagi rahat etmistim...canim bu arada ben hep yan yatarım acaba nasıl hep sırtüstü yaticam diyordum ama o konuda bir problem yaşamadım sırtıma 2 yastık koydum hafif oturur şekilde yattım..Zaten narkozun etkisi 1 hafta sürüyor hep uykun geliyor laptopu yanıma alıyordum biseler izlerken öyle dalıp gidiyordum bir süre böyle geçti sonra kendimi iyi hissedince yan yatmaya başladım...hersey sabir canım sabret çok güzel günler bekliyor seni...hem önümüz de yaz :)) güzel güzel bikinileri çamaşırları düşün ağrın oldukcaaklına takilan bise olunca yaz tatlim engin tecrübelerimle yardmci olmaya calisirmYaaaaanasıl mutlu oldum ilgini hissedince salı günü 3.30da ciktim ameliyattan canim dedigin gibi ilk 3gun baya ağrı oldu bugün biraz daha rahatım inşallah hergün daha da iyi olucak artık tek başıma yatıp kalkabiliyorum zor da olsa sadece bütün gece dümdüz yatmaktan sırtım belim okadar tutuluyor ki sabah yataktan kalkamiyorum tek başıma ve kalkınca ilk dakikalar inanilmaz bi baskı oluyor göğsümde normal mi bilmiyorum. Bide sanki kocamanlar
Tatlim korkma zamanla protezler isteseniz de istemeseniz de aşağı iniyor :)) daha şekillenecekler meme kıvamına gelecekler ortadaki ayriklık gidecek daha bitişik olacaklarYeminle bendede ayni sekilde heryerim tutuluyor ve artik oturur pozisyonda uyumaya basladim o derece... ve ust kismi cooook coook siskin zamanla asagi kayacak o dediler sende nasil?
Benm ameliyat 24 nisanda gerceklestirildi.... daha cok yeniyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?