• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük gelin & küçük gelin inadi

Biz ondan biraz küçük olsak yapardı muhtemelen de, o kadar ileri gitmedi sağ olsun.
Ondan büyük iki gelinimiz daha var onlara yenge dediğim için bozuluyor aslında ama yenge dediğim kadınların yaşları büyük benden bayağı.
Ya ben bu gelinin anasına gıcık olmuştum ilkin. Aynı karakterde kaynanam oldu. İsimleri bile aynı.
Çok içten ah etti bana belki de.
Çocuk düşünmüyorum aslaağ deyip eltisi hamile kalınca apar topar soluğu dr'da alıp klomen yazın,iğne vurun diye yalvaranı gördü bu gözler Mavi.😅Orda kabullendim,ayrı çok ayrı bi kafa.

Diğer gelinlere yenge demen yani bence mesele. Şaşırmam.

Ablalik bir durum yok ortada 2 yas buyuk benden
E tamam değişen bir şey yok. Abla demezseniz demeyin. Büyük gelin benim deyince evet sensin Ayşe deyip gülüp geçin.Ne olacak ki?Art niyetli ya da değil.Fark yok.

Keşke öyle bir gelin olsanız annemle gelin çok iyi anlaşıyorlar.
Sizin de harika bir kv'niz olur 🥰
Abim de tek çocuk değil ayrıca. 😂
yok kadın ısrarla yenge olmak istemiş kimse yenge demiyor ya
onun için kadersizligimizi bağdaştırdim
şimdi bende artık büyük gelin olmak istiyorum ama tek çocuk biri ile evlenirim kesin kadersiz olduğumdan :110:

Bi de herkese canım diyorlar. Es geçmeyelim. Travmamdır. Hamile kaldığım dakika herkese canım diyeceğim 😂
"Allah sanada nasip etsin kuzucum yaa."
Unutmayalım pls.
Ban'ım yeni bitti, içerden yeni çıktım. Goygoya devam edersem hücreye koyacak Mune beni.
:duduk:

"Allah sanada nasip etsin kuzucum yaa."
Unutmayalım pls.
Ban'ım yeni bitti, içerden yeni çıktım. Goygoya devam edersem hücreye koyacak Mune beni.
:duduk:
Çok daha iyileri senin olsun canım.
Mune seni hücreye koyarsa, temiz don getiririm ben.
Don önemli.
Hoçça kal. 🥰

Büyük gelin derken "Yaşça büyük olan erkeğin eşi olan gelin" anlamında kullanılıyor bence.

Ancak algısal olarak, büyük gelinin daha önce evlendiğini düşünüyoruz. Yaş sıralı evlilikler daha fazla olduğu için.

Mesela biz kız kardeşim ile yaşımıza göre sıralı evlenmedik. Annem biriyle tanıştırırken, birimizin evli olduğunu belirttiğinde , evli olanın yaşça büyük- bekar olanın yaşça küçük olduğunu düşünüyorlardı.

Merhaba hanimlar bir konuda emin olmak istiyorum. Ben 17 yillik evliyim eşimin abisi bosandi simdi 2.evliligini yapti. Ve eşi surekli buyuk gelin benim cumlesini kuruyor laf arasinda ve ben anlamiyorum pek boyle seylerden. Size soruyorum buyuk gelin o mu oluyor ben mi oluyorum?
Bunu sorun edecek kadar dertsiz olmanıza sevindim 🧿

Merhaba hanimlar bir konuda emin olmak istiyorum. Ben 17 yillik evliyim eşimin abisi bosandi simdi 2.evliligini yapti. Ve eşi surekli buyuk gelin benim cumlesini kuruyor laf arasinda ve ben anlamiyorum pek boyle seylerden. Size soruyorum buyuk gelin o mu oluyor ben mi oluyorum?
Yeni gelin de gitsin

Dalga gecip duran bayanlar ben sormak istedim sadece bilmedigim icin yanlis yere mi konu actim oyleyse sileyim zaten ama bu kadar alay edilecek birsey yok ortada

Eskiden toplu yaşanırken büyük gelin sözü geçen olurdu önemli olabilir şimdi evi ayrı parası ayrı herkesin bir önemi yok

Back