• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük gelin & küçük gelin inadi

Sizde anormal bir durum yok ama. Benim hikayede bizim gelinden ben büyüğüm. İnsan kendinden küçük birine neden yenge desin çok saçma.

Ben bekarken yeni evlenmiş bir kadina (benden 2-3 yaş buyuktu) ismini soyleyerek selam verdim diye olay olmuştu ki bu kişi akrabamiz filan degildi sadece komşuyduk. 😁 Akrabalar bile takilmaz o ayri.
Bana bir sey diyemeyip bizimkilere beni sikayet etmişti. Cirilla bana ismimi soylerek selam veriyor ben evli bir kadinim abla desin. 🤷 Ailece şasirdik.

Gercekten bu hitap işini çok asiri ciddiye aliyorlar ve takiyorlar bunu fatkettim.

yengeligin yaşla alakali olduğunu da ilk defa duyuyorum :KK57:
Neyle alakası var? İsmi var kadının sonuçta. Akran sayılırız. O bana ismimle hitap ediyor rahatlıkla. Ben hiç ısrar etmedim illa abla diyeceksin diye. Bu bir gelenek mi yani evdeki erkek kardeş eşi olan her kadına yaş gözetmeksizin yenge mi deniyor?

Neyle alakası var? İsmi var kadının sonuçta. Akran sayılırız. O bana ismimle hitap ediyor rahatlıkla. Ben hiç ısrar etmedim illa abla diyeceksin diye. Bu bir gelenek mi yani evdeki erkek kardeş eşi olan her kadına yaş gözetmeksizin yenge mi deniyor?
evet?
ya siz istediğinizi diyin elbette ama yengelik bir lokasyon yani , kardeşinin eşi olunca her şeyden bağımsız yerleşiyor oraya bence

Benim de kafama takılan başka bir şey var.
Benim abim benden beş yaş büyük, eşi de benden iki yaş küçük.
Bizim gelin ısrarla kendisine yenge dememi istiyor. Sen bana abla de, ben niye yenge diyeyim diyorum. Çünkü abin senden büyük diyor.
Tamam zaten abim büyük olduğu için ona abi diyorum da. Yenge ne alaka? Haklı mıyım, yirmi yıldır ailede bunun kavgası sürüyor. Ben abla olmak falan da istemiyorum ayrıca. Bu yenge olmaktaki ısrarı merak ediyorum sadece.
O neyy yaa 😅 yenngiieeemmm diye bilezik şıngırdatmak mı istiyor? Var öyleleri.Rütbe,kıdem görüyorlar.😂

Merhaba hanimlar bir konuda emin olmak istiyorum. Ben 17 yillik evliyim eşimin abisi bosandi simdi 2.evliligini yapti. Ve eşi surekli buyuk gelin benim cumlesini kuruyor laf arasinda ve ben anlamiyorum pek boyle seylerden. Size soruyorum buyuk gelin o mu oluyor ben mi oluyorum?
Şu büyuk gelin küçük gelin , ilk gelin son gelin muhabbetlerini ben hiç anlamıyorum ne oluyor büyük olunca madalya mi takıyorlar

Konu sahibi eğer takılmıyorum diyorsanız takılmayın.😅Tamam abla deyin geçin. Ben bilmem abla şu yemeğe ne kadar su koyayım deyin mesela. Abla ben bilmem sen bilirsin ayağından yürüyün.

O neyy yaa 😅 yenngiieeemmm diye bilezik şıngırdatmak mı istiyor? Var öyleleri.Rütbe,kıdem görüyorlar.😂
Biz ondan biraz küçük olsak yapardı muhtemelen de, o kadar ileri gitmedi sağ olsun.
Ondan büyük iki gelinimiz daha var onlara yenge dediğim için bozuluyor aslında ama yenge dediğim kadınların yaşları büyük benden bayağı.
Ya ben bu gelinin anasına gıcık olmuştum ilkin. Aynı karakterde kaynanam oldu. İsimleri bile aynı.
Çok içten ah etti bana belki de.

Back