Büyük bir çıkmaz içersindeyimmm.....

semra14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
9
0
36
Bolu
Öncelikle selam neresinden başlasam bilmiyorum arkadaşlar ama büyük bir sıkıntı ve çıkmazdayım... 9 senedir lanet olasıca anksiyete ile savaşıyorum ve bu hastalık beni yedi bitirdi. bu rahatsızlık yüzünden kendime olan özgüvenimi yitirdim.. Mesleğim sağlık alanında ama ben mesleğimi yapmak istemiyorum. kpss çalısıp yuksek bir puan aldım sırf atanmak için yakındada atamalrım var ama ben istemiyorum 9 senedirde bu rahatsızlık yüzünden mesleğimden soğudum şimdi ne ölüm görmeye ne kan görmeye nede kötü şeyler görmeye yada sağlıkta çalısan arkadaslarımın resimlerini dahi yani sağlıklı ilgili birsey görmeye dahı tahammülüm yok anında psikolojık olarak tansiyorum düşüyor gözüm kararıp basım dönüyor çarpıntım başlıyor mide blantısıda cabası ne yapacagımı şaşırdım okadar istemıyorum amacevrem atanacak gözü le bakıyor kimsede bilmiyor bu rahatsızlıgımı saklamaya çalıstım egerkı atanırsam kendimi biliyorum yapamayacagımı ya gider istifa ederim bu daha kötü bunun okulunu okurken bu hastalıgım yoktu nerden bilebilirdim yasadıklarım benı bu hale getırdı okadar cok soğumusum ki kaçgündür rahatsızlandım sırf tercih tarihi yaklastıkça bende düşündükçe aklımı yitircem sanki bayılacak gibi hissediyorum kendimi birde ailem onları nasıl derimki tercih yapmayacam istemıyorum diye bu benı mahvediyor içimi kimseye dökemedim burda sişzinle paylaşabiliyorum ancak......... Büyük bir çıkmazdayım ve bu beni mahfediyorrr aklımı yitirmekten korkuyorumm.... yorumlarınızı bekliyorummm(((

canım benim geçmiş olsun öncelikle. benm senin kadar uzun süreli olmamakla birlikte yaşadığım bi durum bu. bu yaz gece gündüz çalışmama rağmen lanet olasıca anksiyete yüzünden kpssye giremedim. bu kadar öğretmen alımının olduğu sene de bedenime hükmedemedim hastanedeydim millet sınavdayken geçen seneki puanımla tercih yapacağım sıra yani eylülde yine başladı bende semptomlar mide bulantısı, istifra, baş dönmesi ağlama krizleri. yapamam tercih gidemem tek başıma yaşayamam diyordum. ama bizimkiler ısrar etti bi kere tercih yap git şu hastalığının üstüne gitmezsen gitme diye. onları dinledim ağlaya sızlaya yaptım tercihlerimi inan bana kendine o zaman güveni geliyor insanın. sonçta beynin bize oyunu bu yapıcam dersen yaparsın, ama sakın vazgeçme sen vazgeçtikçe bu hastalık daha da hükmeder sana, olmadı psikiyatriste ya da psikoloğa git yardım al en azndan anlat ama tercihini yapmamazlık yapma bunun için okudun unutma

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum..çünkü ben de panik atak illeti yaşadım.öncelikle senin için allahtan şifalar diliyorum..öncelikle ümitsizliğe kapılma..hani bir söz vardır ya çaresizsen çare sensin diye...bunun için psikiyatriste gitmelisin eğer ilaç kullanmak istemiyorsan psikoloğa gidebilirsin..profesyonel destek alrsan mutlaka iyileşirsin..ben de 3-4 yıl önce panik atak oldum...zaman zaman seninkilere benzer şikayetler yaşamaya başladım..baş dönmesi,fenalık hissi,soğuk ter dökme gibi fenalaşıyordum.sonra psikiyatriste gittim psikiyatrist ilaç verdi fakat ilaçtan ziyade bunu kendi çabamla ,irademin kontrolünü kendi elime alarak daha rahat yenebileceğimi söyledi ben ilacı kullanmadım dr un dediği gibi kendi kendime üstesinden gelmeye çalıştım ve başardım yaklaşık 1 yıldır bu şikayetlerin hiçbirini yaşamıyorum.Bu ara da ailemde ve yakın akrabalrımda çok sayıda panik atak ve anksiyete şikayeti olanlar var bunların arasında dr gidip ilaç kullanarak ta iyileşenler oldu.bu günler de geçecek inan üzülme ben de yeni başladığı dönemde bu illetten hiç kurtulamayacağımı düşünüp üzülüyordum ama geçecek merak etme gün gelecek ben bir dönem şu sıkıntıyı yaşamıştım ama geçti gitti diyeceksin...

Yasadigin sey hayati bir durum (olumle alakasi yok ama olu gibi yasamakla alaksi var). Yani insan yasayinca dolu dolu yasamali yari tukenmis degil. Senin de kaldiramamandan kaynaklaniyor bence bu isi. Insanlar bir meslek secip rastgele ona gore hayatlarini kurmamali. Meslekler insanlari secmeli... Ikili bir cekim bu. Sen ozel bir insansin ve hayata bir kez geliyorsun bunun degerini bil kendini tani ve seni pisman etmicek ilerde birseyle ugras... Hicbirsey icin gec degil hayat herzaman olanaklar sunuyor. Ozguven EN ONEMLI seydir hayatta bu arada... Bence suanda ona odaklan. Kendine yani. Sonra zaten kendine odaklaninca istedigin senin anksiyetini azaltan bir yol onune cikar. sen yeter ki kendini tani ve ona gore davran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…