• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyüdüğüm için çok üzülüyorum:((

palıament sineması:) müziği de çok güzeldi
pazar akşamları sırtımı sobaya yaslar 2. reklamına kadar izlerdim... :43:
susam sokağı bir de. annem der sen susam sokağıyla büyüdün. bi çok şeyi ondan öğrendin der..

Son düzenleme:
mavi bir leğen vardı bizim. pazar geceleri onda banyo yaptırırdı annem. yahu pazar günü banyo günüydü eskiden

haftada 1 gün oda pazar günleri banyo yapardık:))annem benide sobanın yanında leğende yıkardı sonrada sıcacık odada uyurdum.

bnde 23 yaşındayım ben leğenli günleri hatırlamıyorum ama her pazar banyo yaptırırdı annem bizim küçükten büyüğe şimdiki gibi ayrı odalarımızda yoktu yere bir yatak bütün kardeşler yan yana
ayyy duygulandım vallahi en güzelide yatarken sadece sobanının duvara yansıyan ışığı hep ona bakarak uyurdum annemle hep sobanın içindeki yanmayan külleri ayıklardık:D şimdi herşeye üşenir olduk ozaman ayrıydı herşey bütün komşular çardakta otururdu hepsi çok samimiydiler bütün komşularımızın ne olduğunu bilirdik hatta öyleki sokağa gelen misafiri bile ayırt ederdik ozaman ayrıydı herşey ayy ne doluymuşum :D

Ayyy, keşke geri gelse o yıllar, günler! :)
Susam sokağı vardı bir de, onu izlemekten yemek yemezdim..
Rahmetli Barış Manço'nun çocuk programını hiç kaçırmazdım,
ip atlardık, saklambaç, yerden yüksek, yakar top, evcilik oynardık...:69:
Şimdiki çocuklara çok acıyorum gerçekten..

bnde 23 yaşındayım ben leğenli günleri hatırlamıyorum ama her pazar banyo yaptırırdı annem bizim küçükten büyüğe şimdiki gibi ayrı odalarımızda yoktu yere bir yatak bütün kardeşler yan yana
ayyy duygulandım vallahi en güzelide yatarken sadece sobanının duvara yansıyan ışığı hep ona bakarak uyurdum annemle hep sobanın içindeki yanmayan külleri ayıklardık:D şimdi herşeye üşenir olduk ozaman ayrıydı herşey bütün komşular çardakta otururdu hepsi çok samimiydiler bütün komşularımızın ne olduğunu bilirdik hatta öyleki sokağa gelen misafiri bile ayırt ederdik ozaman ayrıydı herşey ayy ne doluymuşum :D

bizde de banyo vardı ama kışın tüm odalarda soba olmadığı için ev soğuk olurdu bu yüzden en küçük çocuk olduğum için üşümiyim diye leğende yıkardı annem.sobanın yansıdığı ışığı bende hatırlıyorum bir yandan da çıtır çıtır sobanın içinden sesler gelirdi.bahçede kapı önünde komşu teyzeler hep birlikte oturur sohbet ederdi biz çocuklarda saatlerce yorulmak nedir bilmeden koşturur dururduk.

Ayyy, keşke geri gelse o yıllar, günler! :)
Susam sokağı vardı bir de, onu izlemekten yemek yemezdim..
Rahmetli Barış Manço'nun çocuk programını hiç kaçırmazdım,
ip atlardık, saklambaç, yerden yüksek, yakar top, evcilik oynardık...:69:
Şimdiki çocuklara çok acıyorum gerçekten..

susam sokağı hergün saat 3 de başlardı çünkü ben saat 3 de okuldan çıkar koşa koşa eve gelirdim onu izliycem diye..en çok kurabiye canavarını severdim birde şu sonu hiç gelmeyen şlarkı aklımda kalan:dağdan gelir bir kız döne döne,dağdan bir kız gelir döne dönee,bir kız dağdan gelir döne döneeeee..böyleee sürüp giderdi:))
ip atlamak ki ne atlamak sanki ip cambazıyız her türlü hareketi ip üstünde sergilerdik..şimdi ip atlayan çocuk hiç görmüyorum,bebeklerimiz vardı her akşam eve girdiğimde ayaklarımı yıkamak için banyoya giderdim ilk önce bebeğimi yıkardım sonra ayaklarımı...ayyy ne çok şey varmış özlenen..ve ne çok kişi aynı şeyleri özlüyormuşuz çok sevindirdiniz beni kızlar sağolun:)

Son düzenleme:
31 yaşındayım. bende çok özlüyorum. bahçeliydi evimiz ilk tvmiz siyah beyazdı sonra renkli çıkınca babam renkli tv aldı tvnin başından kalkmayışımı hatırlıyorum. tv dolabının mika camına ismimi iğneyle kazıyışımı. sokakta gece babam işten gelene kadar ip atlayışımızı istop oynayışımız. sonra annem kazanı yakmış bizi yıkayıp bir güzel uykuya dalışımız. herşey çok güzel masumcaydı. kazanlar dolusu salça yapardı annem, közün altına patates gömerdik, mısırları közlerdik. süper mutlu günlerimiz olurdu. şimdi kalmadı hiç o günler sadece 90lı değilde galiba ben 80li yıllarımı da özlüyorum:))))))

ben yalnız değilmişim demekki yazıları okudmda.çocukluğumu,okulumu,arkadaşlarımı ve en önemlisi ailemle kardeşilerimle hep birlikte olmayı o kadar çok özledimki.keşke geri dönebilsek o günleri :43:
bizde kağıt katlama snataı vardı trtde onu beklerdik onların yaptığının aynısını yapmaya çalışırdık.sonra çok küçüktüm dallası seyrederdi bizimkiler öpüşme sahnelerinde çok utanırdım gözlerimi kapatırdım :)).çamurdan bebekler,tencereler yapardık,kucaklar dolusu çiçek toplardık.ablam pasta yapardı balkonda oturur yerdik.o kadar eğlenirdikki hep beraber şimdi herkes evlendi bende tabi,herkesin bir derdi hayat gaidesi var
eski günler çok güzeldi yaaaaa

ayyy çok güzeldi yaa.. 90lı yıllarda çocuk olmayanlara çok üzülüyorum..
geçen gün kuzenimle uzun uzun konuşup eski günleri hatırlamıştık..
o renkli meyveli buzlardan ne yerdij nerede üretildiği belli değildi... altın çikolatalara bayılırdım brn yaa..
taso koleksiyonum vardı bir de annemden 50binlira alırdım gider sulugöz sakızlardan alırdım...
dokuz taşlı ortada sıçan oynardık saklambaç oynardık annem bağırırdı eve gel diye girmezdim..
kışları hepimiz küçük odada uyurduk soba yakılı kalırdı hep korkardım zehirlenirsek diye..
sabah bir kalkardık oda buz olmuş is olmuş her yer...
nerede o zaman böyle bilgisaylarlar lükstü bizim için şimdiki çocuklar çocukluğunu yaşıyamıyor malesef
ayy çok uzun yazöışım ama okyunca kaptırdım kendimi ne yapayım yaa :31:

ben yalnız değilmişim demekki yazıları okudmda.çocukluğumu,okulumu,arkadaşlarımı ve en önemlisi ailemle kardeşilerimle hep birlikte olmayı o kadar çok özledimki.keşke geri dönebilsek o günleri :43:
bizde kağıt katlama snataı vardı trtde onu beklerdik onların yaptığının aynısını yapmaya çalışırdık.sonra çok küçüktüm dallası seyrederdi bizimkiler öpüşme sahnelerinde çok utanırdım gözlerimi kapatırdım :)).çamurdan bebekler,tencereler yapardık,kucaklar dolusu çiçek toplardık.ablam pasta yapardı balkonda oturur yerdik.o kadar eğlenirdikki hep beraber şimdi herkes evlendi bende tabi,herkesin bir derdi hayat gaidesi var
eski günler çok güzeldi yaaaaa

çamurla oynamayı bende çok severdim yemekler yapardım çamurdan.hiçde hasta olmazdım çamurla toprakla oynadığım için şimdi ise nerdeeeee kendi çocuğumu bile çamurla oynatmıyorum hasta olacak diye.ben birde emrah filmlerini hatırlıyorum.hatta emrehın annesini silahla vururlardı bende ölmesin diye ağlardım çocukluk işte:)))

28 yaşındayım evli ve dünyalar güzeli bir kızım var ama nedense yinede büyüdüğüm için çok üzülüyorum.90lı yılları çok özlüyorum.ozamanlar hayat daha bir güzeldi.bilgisayar yerine bebeklerimiz,gazoz kapaklarımız, heyecanla izlemeyi beklediğimiz parlıament sinema kulübünün sunduğu pazar gecesi filmlerimiz,trt dışında başka bir kanalı izlemenin vermiş olduğu o garip ve bir okadar da hoş duygumuz,odun kazanıyla ısınan sıcacık banyolarımız,bayramlarda bir araya gelmekten keyif aldığımız büyük ailelerimiz vardı.ozamanlar daha bir insaniydi herşey.sanırım fena halde çocukluğumu özlüyorum ve sanırım bunu fena halde dert ediyorum:((sizde çocuk olmak istermiydiniz yine yeniden???

O günlere dönmek için nelerimi verirdim bir bilsen.Aynı şekilde bende çok özlüyorum...

yalnız olmadığımı bilmek biraz iyi geldi bana:))yorum yazan herkese çok teşekkür ederim kızlar sağolun sayenizde tekrar çocukluk yıllarıma döndüm:))

Back