Anlayamadık, annem hastalanmaya başladı lavobo önünde sürekli de mutfak lavobosunda, çay kaşığıyla ocağın demirine çın çın diye vurulan sesler duyuyormuş önce, sonrada bacadan sesler geliyormuş ve fenalaşıyormuş biz küçüğüz iki kız, bir kolunun altına beni diğer koluna kardeşimi kendini komşuya zor atıyormuş, babamın ailesi deli yaftasını yapıştırmıştı anneme hemen, bir de annem bana hamileyken annemin arkasında kafasının üzerinden bir şey geçirdiğini görmüş, ama ne yapıyorsun diye sormamış. Hatta babama; annen bugün böyle yaptı, herhalde batıl şeylerle erkek mi, kız mı diye yaptığını düşünmüş, doktorlara gidiyor bir şey yok, en son çare bir hoca gitmişler.
Adam da, evinize giren hırsız değil huysuz, sana korku vermek için girmiş, yabancı değil demiş. Annem erimiş bitmiş tabii, 30 küsür yaşında 2 çocukla 45 kiloya düşmüş, yastık kılıfını mezara gömmüşler demiş..
Annem bunu yapan inşallah felç olsun gibi bir şey demiş, 2 seneye kalmadı babaannem felç oldu ve 18 sene felçli yaşadı. Annem sonradan böyle dediği için kendini vicdanen biraz rahatsız hissetti tabi, acaba benim ettiğim beddua yüzünden mi dye?
Zor şeyler, dillendirmekte istemiyorum çok fazla..
Ben Kuran da geçen her şeye inanırım, tuttuğu söylendiği gibi büyük günahının olduğuna da..