- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi Whiteandblue
-
- #1.021
Hadi insaallah bu ay hamile kalirsiniz ve insaallah bende aranizda olurum bende bugun yumurtluyorum sanki:)
benimde bugün bütün belirtiler var cnm inşallah beraber müjde veririz ......
Ay canim benim insaallah. BEn sizi hep takip ettim mayis ayini da takipteyim amahic yazamadim ben vajinismustum . Artik bende bebek sahibi olmak istiyorum insaallah oluruz bu ay . Rabbim hayirlisi ile bebislerimizi gondersin bize
Pirelideve..................2 Haziran
Asikalp91..................2 Haziran
Esra_the_teacher........3 Haziran
Leylaup.....................4 Haziran
Evliyy........................4 Haziran
BenimAskPastam.........5 Haziran
MEYRAAAAA.............5 Haziran
Nur48........................5 Haziran
arkadaşlar bugünler ovulasyon günlerimiz haydi hayırlısı dikkat edelim bu günlerde ayağımızı belimizi sıcak tutalım:) ilişki sonrası ayaklanmayalım:)kürleri unutmayalım ve en önemlisi Allaha dua edelim dualarım hepimize.......Arkadaşlar bu günlerde fındık, badem,incir tüketelim unutmayalım......
Ay canim benim insaallah. BEn sizi hep takip ettim mayis ayini da takipteyim amahic yazamadim ben vajinismustum . Artik bende bebek sahibi olmak istiyorum insaallah oluruz bu ay . Rabbim hayirlisi ile bebislerimizi gondersin bize
evet cnm sanada alıntı yapmısım sanadda cvp yazıcaktımm yazmamısımmm:)onu dıger yenı gelen arkadasa yazdım tatlım yaaa..yaa ben hala hastalanamadımm ..korkuyorumm acıkcası baska bı sorun cıkmaz ıns..bırde sag ve sol kasıgım sıs gıbı 3 gundurr..salı gunune kadar olmazsam doktora gıtmelıyım dımı..
Anladım canım çok yeni bişi o zaman bana doktor 1ay en az korun dedi sana ne dicek acaba ben 5doktor gezdim resmen usg çekildim içimde parça falan kaldı mı die 26sında yine gidicem soğan kürüne başlıdım sen umarım kolay geçirirsin psikolojik olarakta çok yoruo ben adetim 1hafta gecikmeden asla test yapmicam canım ümitlenip olmaması kötü oluo zaten adet sanmıştım o ayrı da inş hayırlısıyla alırız kucağımıza
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Selam cancanlar nasılsınız? Nasıl geçti hafta sonu bakalım? Umarım hepiniz mutlu ve enerji dolu bir hafta geçirmişsinizdir. Kezaa önümüzdeki hafta çoğu arkadaşımızın ovulasyon zamanları ben dahil. Çalışmalar enerjik olmalı asla aksatılmamalıdır. Hakkımızda hayırlısı olsun. Yeni arkadaşlarımız var ne güzel. Herkesi listeye ekliyorum şimdi bilgisayara geçti. Hadi gelin de muhabbet edelim biraz :)
Selam cancanlar nasılsınız? Nasıl geçti hafta sonu bakalım? Umarım hepiniz mutlu ve enerji dolu bir hafta geçirmişsinizdir. Kezaa önümüzdeki hafta çoğu arkadaşımızın ovulasyon zamanları ben dahil. Çalışmalar enerjik olmalı asla aksatılmamalıdır. Hakkımızda hayırlısı olsun. Yeni arkadaşlarımız var ne güzel. Herkesi listeye ekliyorum şimdi bilgisayara geçti. Hadi gelin de muhabbet edelim biraz :)
Beni de listeye ekleyin bat 12haziran yarindan itibaren bir ay sureyle 2gunde bir ilişki düşünüyorum sizce bu mu mantikli yoksa ayin ortasında her gün olması mi
sağol cnm benim iyi dileklerin için evet eşlerimiz bile anlamıyo malesef biz birbirimizi daha iyi anlıyoruz benimkinin varsa yoksa kaveye gitmek bu devirde kavede kalmadı ama işte paşam arkadaşlarına daha düşkün üffff
Kizlar merhaba
Sat 4 mayis
16 mayista ovulasyon testinde çift çizgi oluştu
12-13 gün sonra yumurtlama olması normal mi acaba?
arkadaşlar beni de ekler misniz bat 5 haziran ilk klomen denemesi
Merhaba canım ekledim listemize uğur getirsin inşallah.Slm canim 5 haziran bat benide yazarmisin listeye.hayirli olur insallah
Bat 10 haziran .. Tedaviye başladık haziran 17 de 1.senemiz doluyor. Çarşamba günü rahim filmi cektirecegim biraz stresliyim burda yaptıranlar ağrılı oluyor demişler.
Allah yardımcımız olsun..
Canım yanlışlıkla benden alıntı yapmışsın herhalde. Ben kimyasal gebelik yaşıyorum şu an. Başkada sorun yok gibi görünüyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kızlar selam ben başladım çörekotu kürüne ama onun tadı soğandan beter geldi bana çörekotları ağzıma ağzıma geliyor severim de aslında ama midem kötü oluyor bir çay kaşığı mı yiycez sabahları yoksa sabah akşam mı?
incir kürünü de bu sabah başladım ama bugün reglim bitiyor havuçlu olanı ne zaman yapsam acaba yoksa hep havuçlu mu yapsam bilemedim bir de çok incir kullanılıyor bu kürde her defasında 8 inciri haşlayıp çöpemi atıyoruz yazık ya
ovülasyon belirtileri:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.
üMesaıden cktm of enerjim bitti, ay benimde ovulasyonum haftaya ama ben sehir disina cikiyorum o gun bakalim napcaz.
Selam canım ailemin yanındayım değişiklik oldu. Regl de oldum haftaya güzel başlayacağım insallah. Bi atlatayım da çalışmalara devam :) bal çörek otu kürünü yapmayı düşünüyorum yarın malzemeleri alıcam :) ay bir yandan korkuyorum olumsuz etkisi olmaz dimi
Beni de ekle canım listeye bat tarihi mi yazıyorsun
Mrb canlar bnde 10 aydr istiyorum ama olmuyo gecen ay citlatm ignesi vuruldum citladi yumurtam ama cocuk olmadi 14 mayista tekrar citlatma ignesi vuruldum acaba simdi nasil olacak nye tutmuyo sizce fikri olan varmi yada bi onerisi ?
Canım doktoru göremeden regl oldum zaten. 3 haftalık falandı benim bişey oluşmadan gitti yani. Kısmet.. Çok üzüldüm ama Allah'tan çabuk regl oldum da biraz olsun işim rahatladı. Senimde kimyasal gebelik miydi ne kadarlıktı kaybettiğinde
Canım bende tam adet vaktimde oldum ce kanamam uzun sürünce şüphelendim gittim doktora ağrı ve sancı vardı 4haftalıktı ama yinede sürekli kontrol çe gittim parça kalabilio dikkat et canım ben adet dönemim şaştı şuan kanama uzayınca
Kimyasal gebelikti canım maalesef ve neden oluo bilmiyorum ilk olacaktı nasip kısmet şimdi ilk adetimi bekliyorum
Canım bende tam adet vaktimde oldum ce kanamam uzun sürünce şüphelendim gittim doktora ağrı ve sancı vardı 4haftalıktı ama yinede sürekli kontrol çe gittim parça kalabilio dikkat et canım ben adet dönemim şaştı şuan kanama uzayınca
Canım kimyasal gebelik nedeni yuKİMYASAL GEBELİK (SESSİZ DÜŞÜK)
Genel olarak kimyasal gebelik normal bir gebelik olmadan döllenmiş olan yumurtanın daha sağlıklı olarak bir embriyonun gelişemeden devam etmesi ve yalnızca laboratuar tetkikleri ile gebelik testleri sayesin de tespit edilmesi durumudur. Genellikle gebelik testlerin de araştırılan gebelik hormonu eğer BHCG yüksek çıkarsa (+) bu durum da çok sağlıklı olarak bir gebelik oluşmamaktadır. Çünkü anne rahminin içersine yerleşemeyerek düşük ile kendiliğinden sonuçlanmaktadır. Kimyasal gebelik durumu çok sıklıkla görülmektedir ve pek çok kadın bunun bile farkına varmamaktadır.
Normalden biraz daha fazla olarak ve düzensiz şekil de adet gördüğünü zannederek düşük durumu meydana gelmektedir. Kimyasal gebelikler bazı hekimler �sessiz düşük� tanımı ile de adlandırmaktadır. Şöyle ki; kadın da döllenme oluşmaktadır, ancak meydana gelmiş olan döllenme ürünü de kadının rahminin içersine yerleşemez ve sessiz olarak adet kanamaları ile beraber düşer. Bu durum da yalnızca gebelik testleri ile anlaşılmaktadır. Çoğunlukla kimyasal gebelikler fark edildiğin de bazen anne de dış gebeliğin şüphesini de doğurabilmektedir. Ancak düzenli olarak takip edilmiş olan Beta HCG değerlerin de çok hızlı düşmeler gözlenmektedir.
Genel olarak meydana gelen kimyasal gebelik hiçbir şekil de kürtaj işlemi ya da tıbbi bir müdahaleye gerek yoktur, sadece takip etmek gerekmektedir. Özellikle gebelik durumu anne de mevcut olan yumurta hücreleri ile babadan gelen spermler ile birleşmesi sonucun da başlamaktadır. Meydana gelen bu aşama sonrasın da döllenmiş olan yumurta bölünme ile içerdiği hücrelerin sayıların da çoğalmalar başlamaktadır. Oluşmuş yeni canlı da içerdiği hücrelerin sayısı artarak embriyo ismi verilen oluşumun hacmin de büyüme izlenirken tüp içersinden rahme doğru bir yolculuk başlar. Blastokist aşamasına gelindiği zaman ilerleyen embriyo tam anlamı ile rahme ulaşmış demektir.�Human Koroyonik Gonadotropin� (HCG)isimli gebeliğin kendine özgü olan hormonu yani gebelik hormonu salgılanmaya başlamaktadır.
Anne adayın da gebeliğin ilerlemesi ile meydana gelen bu hormon hem kan da hem de idrar da miktarları artmaktadır. Ancak idrar da bu hormonun saptanabilmesi için mutlaka kan düzeylerinin yüksek olması gerekmektedir. Genellikle idrara da saptanabilecek düzeye geldikten sonra kadının beklemiş olduğu adet kanamaları da gecikmektedir. Kandaki bulunan HCG düzeyi de genel olarak 1000-1500 IU/mL ulaşmasından sonra yapılacak vajinal ultrasonografi ile de gebelik kesesi rahatlıkla görülebilmektedir. Bu duruma geldiğin de gebelik çoğunlukla �klinik gebelik �olarak isimlendirilmektedir. Ancak bazı durumlar da ise kadın da adet gecikme durumu yaşanmadan, rastlantı ya da erken gebelikten şüphelenilmiş durumlar da eğer adet 1-2 gün gecikmiş ise yapılan gebelik testin de HCG düzeyin de artışlar görülebilir.
Ancak kadın da farklı bir neden olmamasına rağmen gebelikte embriyo canlılığını yitirebilir. Bazen bu durum adet kanaması ya da gecikmesi yaşanmadan veya gecikme sonrasın da yaşanan kanamalar ile gebelik sonlanmaktadır. Eğer bu şekil de bir durum yaşanmış ise çoğunlukla buna
kimyasal gebelik (sessiz düşük) denmektedir. Kadın da meydana gelen gebelik kan da yapılan incelemeler sonrasın da saptanabilir, fakat daha klinik olarak saptanabilecek duruma gelmeden kendiliğinden sonlanmaktadır. Çoğunlukla döllenmiş olan yumurta sağlıklı embriyo gelişimini sürdüremeden gebelik durumunun yalnızca laboratuar tetkikleri ya da gebelik testleri ile tespit edilir. Ancak pek çok kadın bu düşük durumunu algılayamadıkları için genel olarak bir adet gecikmesi olarak bilmektedir. Aslın da kadın düşük yapmıştır.
Genellikle kimyasal gebelik durumundan şüphelenildiğin de bu durum bazen dış gebelik olarak da zannedilmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?