• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bütün tecrübeli prematüre anneleri yardımınıza ihtiyacım var....

• Konu Sahibi Konu Sahibi kirei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba Allah yardımcınız olsun bende bebeğimi bekliyorum çok acı çok zor bir durum gerçekten.3 gün sonra 2 ay olacak.umudumu hiç yitirmiyorum . inşallah bebeklerimize sağlıklı bir sekilde kavusuruz.

bende 28 haftada ikizlerimi doğurdum biri 2 diğeri 4 ay yoğunbakımda kaldı gerçekten çok zor günlerdi ama Allah bir şekilde sabrını veriyor meleklerin alacak nefesi varsa öyle yada böyle iyileşip büyüyyorlar
şimdi 1.5 yaşındalar evde yaramzlık peşindeler eve teker teker geldiler ilk gelen 1850gr dı minicik verdiler elime al senin dediler bu nasıl büyür dedim içimden dezenfektansız dokundurmadım öptürmedim kucağa aldırmadım besleyip yatırdım hergün yıkadım çok şükür hiç hasta etmeden bu güne getirdim ikincisi 3060gr dı eve geldiğinde o gelince odaalarını ve yataklarını ayırdım kendi odalarında iki kardeşi yalnız bıraktım telsizle ağladıklarında gittim onuda hergün yıkadım aynı şeyleri onada uyguladım 6 aylık olana kadar sterilazatör kullandım sonra kendi hallerine bıraktım çok şükür şimdi çok iyiler ve tek başıma bakıyorum
süt sağma makinesi almıştım medela markaydı elektrikli 5 ay sağdım biriktirdim hastaneye götürdüm başta çokdu gece kalkıp sağmadığım için zamanla azaldı ve bitti benim önerim muhakkak süt sağılacaksa gecede kalkılmalı yoksa kesiliyor

merhaba
31 ocak gecesi 26 haftalık doğum yaptım, oğlum 940 gr doğdu, şimdi küvözde, rabbim yardımcısı olsun yavruma dayanma gücü versin :14: hepimize sabır ve güç versin, bebklerimize de hayata tutunma gücü.

merhaba Allah yardımcınız olsun bende bebeğimi bekliyorum çok acı çok zor bir durum gerçekten.3 gün sonra 2 ay olacak.umudumu hiç yitirmiyorum . inşallah bebeklerimize sağlıklı bir sekilde kavusuruz.

Canım oğlun nasıl oldu? Minik Can bebiş iyimi? durumu nasıl?

Canım oğlun nasıl oldu? Minik Can bebiş iyimi? durumu nasıl?

merhaba ilnar mail atmıştım sana durumuyla ilgili. yaklasık 10 gün önce solunum cihazından çıkardılar. fakat 2 defa tekrar döndüler. sıkıntı yasadı dedi doktor. şu anda cihazda değil. dün akşam yanına gittim çokk tatlıydı yine:)önceden sürekli besliyorlardı artık 2 saatte bir besliyorlarmış.tabi hortumla. premature bebek bezi götürüyorduk. dün hemşire artık o bezlar küçük geliyor 1 numara bez alın dedi. tabi ben sevinçten hüngür hüngür ağladım. şimdi yazarkende gözyaslarımı tutmaya çalışıyorum. insan bez küçük geliyor diye sevinirmi seviniyormuş demekki. kilosunu en son cumartesi sordum 1330 gr dı. yarın tekrar soracağım.yarın tam 2 ay oluyor doğalı. idilide öpüyorum görüşmek üzere.

merhaba ilnar mail atmıştım sana durumuyla ilgili. yaklasık 10 gün önce solunum cihazından çıkardılar. fakat 2 defa tekrar döndüler. sıkıntı yasadı dedi doktor. şu anda cihazda değil. dün akşam yanına gittim çokk tatlıydı yine:)önceden sürekli besliyorlardı artık 2 saatte bir besliyorlarmış.tabi hortumla. premature bebek bezi götürüyorduk. dün hemşire artık o bezlar küçük geliyor 1 numara bez alın dedi. tabi ben sevinçten hüngür hüngür ağladım. şimdi yazarkende gözyaslarımı tutmaya çalışıyorum. insan bez küçük geliyor diye sevinirmi seviniyormuş demekki. kilosunu en son cumartesi sordum 1330 gr dı. yarın tekrar soracağım.yarın tam 2 ay oluyor doğalı. idilide öpüyorum görüşmek üzere.

canım iyi haberlerini aldığım için çok sevindim. Can bebeğimiin evine gelmesi yakındır o halde. İnşallah onu müjdelediğin günleride görücez.
Bez için sevinmeni ve ağlamanı çok iyi anlıyorum. İdil küvezdeyken aynı evrelerden gectim. 0.5 cc süt vermeye basladıklarında sevinçten uçacak gibi oluyordum. Gözyaşlarımı tabi bende senin gibi tutamıyordum. Düşünsene 0.5 cc süt ne demek, 1 damla. ama onu bile vermeleri beni ağlatmaya, sevindirmeye yetioyrdu.

inşallah güzelim inşallah o küvezde ben dışarda sanki herşey benim suçum vicdanım çok yaralı kendimi suçluyorum bir yanım eksik hamileliğim en başından sorunluydu neyazıkki ilk başta düşük tehlikem vardı iğnelerle durdurduk.daHA sonra kalça bel ağrılarım idraryolu enfeksiyonu derken erken doğum ben karnımda taşımayı beceremezken aman allahım aklıma mukayet ol kendimi toparlamam lazım biliyorum güçlü olmam lazım herkesin apayrı bir derdi var allah herkesin yardımcısı olsun şifa versin bebeklerimize inşallah kızım büyüdü diye sevinç çığlıklarıyla yazarım tekrar buraya sizlere birşey sormak istiyorum prematüre bebek anneleri bebeğinizin evde bakımını nasıl yaptınız??lütfen cevap verin kızlar tecrübelerinize ihtiyacım var

öncelikle rabbim bebeğine şifa versin.bende 29 haftalık 1200gr bi kız çocuk dünyaya getirdim ve beni hiç emmedi ben tam 13 ay sağarak içirdim sütümü.42 gün kuvözde kaldık eve geldiğinde 1700 gram parmak çocuktu 6 ay bir odanın içinden çıkmadan baktım kızıma hemde yalnız ve kızım allahıma binlerce şükür sağlıklı ve şuan 28 aylık cin gibi maşallah.bende kendimi çok suçladım erken doğdu diye ama şimdi 2 bebeğime hamileyim 31 haftalık oldu ve 1aydır yatıyorum rahim ağzı yetmezliğim varmış.bu günler geçer mi derken kızım büyüdü oğlum için dua ediyorum şimdi.anlayacağın herşey rabbimin elinde sen çocuğuna ii bakmak için elinden geleni yapacak ve bol bol dua edeceksin.rabbim duaları geri çevirmez.allah yardımcınız olsun inşallah .bunları asla umudunu kaybetme diye yazdım

63 gün sonra oğlişim mucizem evimize geldi Rabbimin emaneti şükürler olsun darısı tüm bebeğinin yolunu gözleyen annelere olsun inşallah...
benim oğlum emmeyi biberondan daha iyi beceriyor..ama sütüm azaldı birde doktorlar emerse kilo alamaz diyorlar... biberondan nefret ediyor ama sağıp veriyorum sütün yetmediği yerde mama veriyorum ama okadar az içiyorki 60 cc alması lazım hastanede öyle alıyordu ben daha 40 cc yi bile içiremiyorum
biberonu verdimmi çocuğun suratı ekşiyor damağını kitliyor akıtıyor yutmuyor nasıl içiricem ben bu sütü çocuğa sütümü arttırmak için ne yapmalıyım...

birde süte eoprotin katıyorum bizimki 10 cc içiyor gerisi zşyan oluyor kalanı oda sıcaklığında kaç saat bekletebilirim.kıyamıyorum sütü dökmeye tekrar içirebilirmiyim bana tecrübelerinizi anlatabilirmisiniz

bebeğin emince kilo almadığını ilkkez duydum bende premature annesiyim ve kızım beni tutmadığı için sağıp içirdim ve o içmeler işkenceydi saatlerce beklerdim 20 cc içsin diye bence göğsünü tutuyosa lütfen emzir.bir hafta içinde toplar kendini ve daha güçlü emer.emdikçe sütünde artar bebeğinde büyür.hiç kilo almayacak büyümeyecek derdim şimdiki aklım olsa emzirmeye çok uğraşırdım sağmak çok zordu ve kızım kolikti biberon dahada gaz yapardı .süt için bol bol su iç ve komposto gibi şeyler iç.birde gebelikteki gibi güzel beslenki bebeğin boş süt değil kaliteli süt içsin(et,balık,tavuk vs).allah yardımcın olsun

herkese merhaba
yazdıklarınızı okudum ve çok duygulandım arkadaşlar
benim kızımda 32 hftda 2600gr 45cm dünyaya geldi solunum yetmezliğinden 29gün küvezde kaldı çok zor oldu benm için çünki ben ilçede oturyordum bebeğimde 2 saat uzaklıkta merkezde hastanedeydi ilk bıraktığım gün kabus olmuştu bana hergün sütümü sağıyor sabah 9da servise biniyor bebeğime gidiyor akşam 6servisiyle onu orada bırakıp eve geliyordum
kendinizi suçlamaya ne gerek var arkadaşlar takdir böyle zaman yetince tutamazsınız 28 haftalık hamileyken hastaneye yattım 32 hft da nabzı yükseldiği için doğuma aldılar
1820gr olarak hastndn çıktık steril edilmiş bi oda hazırladık ve 1 ay sdc ben girip çıktım odaya maske takıp karnını doyurdum altını değiştirdim çıktım gece yanında bile yatmadım mikrop almasın diye
ne mutlu şimdi kızım 5 yaşında ve yaşıtlarını geçti bile diyebilirim boyumuz kilomuz herşeyimiz çok çokk ii kimse inanmıyor prematüre olduğuna
rabbim sizede kavuştursun bir an önce bebişlerinizi inşaallahh

buda şimdiki halimiz
göreceksiniz bebeişleriniz ne zaman büyüdü farkında bile olmıycaksınız Allahın izniyle

Son düzenleyen: Moderatör:
kesinlikle milkplus btkisel içecek kullanmalısın süt sorunu ortadan kalkıyor ayrıcada sağım yapmaya devam et farkı görüceksin..

kocaman bir MAŞALLAH canım kızını bu şekilde görünce gözyaşlarım aktı gitti benimde ikizlerim 30 haftalık doğdular çok şükür bugünlerimize
herkese merhaba
yazdıklarınızı okudum ve çok duygulandım arkadaşlar
benim kızımda 32 hftda 2600gr 45cm dünyaya geldi solunum yetmezliğinden 29gün küvezde kaldı çok zor oldu benm için çünki ben ilçede oturyordum bebeğimde 2 saat uzaklıkta merkezde hastanedeydi ilk bıraktığım gün kabus olmuştu bana hergün sütümü sağıyor sabah 9da servise biniyor bebeğime gidiyor akşam 6servisiyle onu orada bırakıp eve geliyordum
kendinizi suçlamaya ne gerek var arkadaşlar takdir böyle zaman yetince tutamazsınız 28 haftalık hamileyken hastaneye yattım 32 hft da nabzı yükseldiği için doğuma aldılar
1820gr olarak hastndn çıktık steril edilmiş bi oda hazırladık ve 1 ay sdc ben girip çıktım odaya maske takıp karnını doyurdum altını değiştirdim çıktım gece yanında bile yatmadım mikrop almasın diye
ne mutlu şimdi kızım 5 yaşında ve yaşıtlarını geçti bile diyebilirim boyumuz kilomuz herşeyimiz çok çokk ii kimse inanmıyor prematüre olduğuna
rabbim sizede kavuştursun bir an önce bebişlerinizi inşaallahh

bebeğim 15 günlükken ve ilk buluştuğumuz an

buda şimdiki halimiz
göreceksiniz bebeişleriniz ne zaman büyüdü farkında bile olmıycaksınız Allahın izniyle

kocaman bir MAŞALLAH canım kızını bu şekilde görünce gözyaşlarım aktı gitti benimde ikizlerim 30 haftalık doğdular çok şükür bugünlerimize

Rabbim kuvveti kudreti o kadar büyükki herşeye yeter
herkes bana el kadar bebeği nasıl büyütceksin zor bakarsın dediler ama rabbim izin verdi büyüdü
şimdi 2.bebeğimi bekliyorm Allahın izniyel
sizin yavrularınızada sağlıklı güzel bir hayat versin rabbim inşaallah

Merhaba,

Bizim ufaklık sebepsiz 1 ekim 2009'da 27 haftalık doğdu. 940 gr'dı, 810'a kadar düştü. sonrası film gibi, 2 ay yoğun bakım, bu süre içinde kalp ameliyatı, göz ameliyatı vs vs. Şimdi 2,5 yaşına gelmek üzere Allah'a şükür problemimiz yok. Ben ilk günler ağlıyor zırlıyordum, yoğun bakımın prof'u beni çekti: kızım dedi, ağlamakla olmaz bu bebeğin sevgiye, ilgiye ihtiyacı var. sabah işe gider gibi geleceksin, seeceksin konuşacaksın akşam döneceksin bu arada da kendine bakmayı ihmal etmeyecek sütünü depolayacaksın. sen ayakta olacaksın, yanında olacaksın bu bebek iyileşecek. biz üstümüze düşei yapsak da annesi olmayan çok daha iyi çocukları burda kaybettik dedi. harfiyen yaptım, 1600 gr ile eve çıktık (oksijen cihazı ile) eve 2 ay hiç dışardan misafir almadık, benim dışımda kimse kızıma dokunmadı. evdekiler maskeyle gezdi, odası günde 2 kez temizlendi, havalandırıldı (hatta havalandırma cihazı da aldık). sonra okul çocuğu almadık eve. 4-5 kg civarlarında hijyenik temas başlattık. sonra yavaş yavaş insan içine çıktı :) bize görmemiş diyen de olmuştur, abartıyorlar diyen de.. yapacak bişi yok. bakım çok önemli, biz hastanenin talimatlarını uyguladık. eve çıkınca iyi bakmanız gerekiyor, bebeği-eğer oksijen cihazı falan varsa- kimseye emanet etmeyin. panikle müdahele edemeyip evde kaybedilen çocuklar da gördük. panik yok, ilgi çok, sevgi çok olduğunda Allah'ın izniyle sorun da olmaz.

amin canım inşallah...
Rabbim kuvveti kudreti o kadar büyükki herşeye yeter
herkes bana el kadar bebeği nasıl büyütceksin zor bakarsın dediler ama rabbim izin verdi büyüdü
şimdi 2.bebeğimi bekliyorm Allahın izniyel
sizin yavrularınızada sağlıklı güzel bir hayat versin rabbim inşaallah

bebeği hala kuvezde olan arkadaşlar ne durumda bebişler yada çıkanlar varsa hadi hayırlı haberlerinizi bekliyoruzzzz

bebeği hala kuvezde olan arkadaşlar ne durumda bebişler yada çıkanlar varsa hadi hayırlı haberlerinizi bekliyoruzzzz

bebğimin taburcu zamanı geldi çok şükür zorlu geçen bir ayın ardından..2gündür eğitime çağrılıyorum neyazıkki göğsümü almıyor biberondan besleniyor şimdi.. hemşireler bana kızgın:) çünkü ben biberonla beslerken çok tedirgin oluyorum ama hıklıyor korkuyorum napayım:( taburcu olabilmemiz için tek bekledikleri benim bakabilecek düzeye gelmemmiş:( ben hayatta tek başına neleri neleri başarmış insan kendine okadar özgüveni olan ben bebeğimi görünce elim ayağım dolaşıyor.gerçi yoğunluktan sadece 3 defa deneyebildik 2günde oda 10 dakika sonra hadi çık annesi diyen hemşire ben tam toparlıyorum bu defa korkmayacağım yapacağım diyorum paydos zili çalıyor bende durumlar şimdilik böyle:(doktor yanında mutlaka tecrübeli bir yardımcı olsun dedi annelere iş düştü hadi bakalım hayırlısı ama ilk günlere göre kendimi daha iyi hissediyorum hepinize tekrar teşekkürler..

masallah canım gozun aydın..ınankı korkma yapacaksın emınım eve gelınce hersey degısıyo aslan kesıleceksın alısacaksın bırden ..ve buyuyolar gercekten ..ama evde sıksık emzır kı alısın ama alısmasada sag ver sutunu cok onemlı...hazırlıkları yap uykuyu depola valla mahvedıyolar ...

masallah canım gozun aydın..ınankı korkma yapacaksın emınım eve gelınce hersey degısıyo aslan kesıleceksın alısacaksın bırden ..ve buyuyolar gercekten ..ama evde sıksık emzır kı alısın ama alısmasada sag ver sutunu cok onemlı...hazırlıkları yap uykuyu depola valla mahvedıyolar ...

nihayet evimizdeyiz binlerce kere şükür..ama ne yazıkki sütüm bitti bitiyor moralimi yüksek tutmaya çabalıyorum sıvı alıyorum ama 30ml vermem gerekirken 20ml anca çıkıyor ki hiç böyle değildi depoladığım sütlerde bozulmuş neyazıkkişimdi napayım ben birde kızlar gaz ve kabızlık problemini nasıl aştınız?
bana dua edin nolr

nihayet evimizdeyiz binlerce kere şükür..ama ne yazıkki sütüm bitti bitiyor moralimi yüksek tutmaya çabalıyorum sıvı alıyorum ama 30ml vermem gerekirken 20ml anca çıkıyor ki hiç böyle değildi depoladığım sütlerde bozulmuş neyazıkkişimdi napayım ben birde kızlar gaz ve kabızlık problemini nasıl aştınız?
bana dua edin nolr

gözün aydın cnm bebişin gelmiş eve
canm benmde hamileyken sütüm akardı ama bebeğim doğdu o yoğun bakımdayken ne kadar sağdıysakta olmadı bebeğim çıktı benm sütüm kesildi mamaya başvurduk mecbur hayırlısı ne yapalım ii olsunda keşke gerisi önemli değil

merhaba gozunuz aydin bebeginize kavusmussunuz :) benimde bebegimi iki hafta once sezeryanla almak zorunda kaldilar,27 haftalik 700 gr ne olur bana dua edin cok korkuyorum ogluma bisey olacak diye genel durumu iyi deselerde korkuyorum iste Allahim yardim etne olur.

Back