• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler yardımınıza ihtiyaçım var!!?

Ben 3 ay falan sağıp biberonla verdim ama her seferinde önce gögsüme tuttum
İyice güçlenince emmeye başladı
Avent az akan biberonu var anne gügüs ucu gibi mi diyorlardı bir seydi onu kullandım

Sen yılma emer, emmiyor mu biberonda sağdığını ver yada mama ver
Kesine bunu stres yapma mamada kötü bir şey değil mama da sağlıklı sadece önemli olan ilk tercihin meme olması

Bekleyen sütü vermek iyi değildi evet Sanırım yarım saatti süresi

Birde gögüs ucları vardı eczanede onlarla da dene istersen eğer gögüs uçların küçükse

Sağlıkla büyütün

Iyi akşamlar arkadaşlar. Yeni doğum yaptim sezeryan ile..Bebegim 7 günlük oldu.Gelelim sorunuma ,hastanede göğsümü alıyordu bebegim ,baştan beri mama vermiyecektim ama Hemşirenin istegi üzere , gece mama verdik.Kan şekeri düşer dedi ki sınırda çıktı ,düşmeye yakın. Sarılık olur dedi .Ki yinede oldu sinira yakin çıktı? mama verdik biberonla ve eve geldik 1 gün boyunca da hem agiz sütümü verdim ,hem mama bebişim, biberona alıştı.Aliyor bırakıyor göğsümü. Çok ağlıyor verdiğimde , kaşıkla denedim olmadi.Uykuda veriyorum aliyo ama sonra hemen bırakıyor.Sagip veriyorum. 1) nasil alistiracagim ğögsüme?
2)VE biberonla 60 cc sağıyorum sütümü mama vermiyorum., 30 cc veriyorum , 1 veya 1.5 saat sonra yine veriyorum, biberon da kalıyor geri kalani veriyorumm.Zarari olur mu? Beklediği için .?
3)Hergelen biberon veriyorsun daha emmez seni diyor ve aşırı canım skliuor lütfen yardımcı olur musunuz?
Benim kızım 3 aylık şu an. Erken doğum oldu, üstüne sarılığı da çok yüksekti. Biz de mama vermek zorunda kaldık. Mama verdiğin için hiç üzülme. Onu da ilaç gibi düşün.
Ben bebeğimi yatağa yatırıp üzerine eğilip emzirdiğimi biliyorum. Hiç tutamıyordu mememi. Strese girme. Poposuna pat pat yapıp sakinleştirerek tekrar tekrar dene :) çok zor ilk zamanlar ama mutlaka düzeliyor.
Bikaç saat dışarda saklanabiliyor süt. Daha uzun süreler için buzdolabında beklet ama. Memeyi eninde sonunda tutar. Biberonla da olsa doyur bebişini.
Kimselerin moralini bozmasına izin verme. Güle güle büyüsün bebeğin :)

Ağlayınca değil sakinken verin memeyi

Ağzına tamamını doldurun

Hatta onu yatırıp ağzına koyun üstten üzerine eğilin

Aç ya da gazlı ya da herhangi bir sebeple ağlarken bebekler memeyi daha zor tutar

Yavaşça tutturun hatta sağın biraz memeye sürün kenarından akıtın ağzına biraz bol gelsin o da tutar yavaş yavaş

Biberon dünyanın sonu değil de emzirmek gem daha kolay hem de süt açısından daha verimli

Oğlum 3,5 aylıkken işe başladım günde en az 4-5 kez biberon ile süt içti buna rağmen memeyi falan bırakmadı

Her ikisine de alışan çok Bebek var sıkmayın Can'ınızı

Bir de benim sıpa 7 yaşında o doğduğunda mama verdik ama biberon vermedik

Hastanede Küçük şurup ölçeği gibi kapları vardı onunla 5 ml 10 ml mama yapıp yalattırdılar hemen neden manayı biberon ile veriyorlar ki

Güle güle büyütün bebeginizi.. bende yeni doğum yaptım 18 gün oldu. 3 günlükken sarılık oldu oğlum bir gece hastanede yattık mavi ışık altındayken sütümü sağıp biberonla verdim ertesi gün de evde hem biberon verdim hem de emzirdim ama memeyi tutmak istemedi hemen biberona alıştı. Ertesi gün hic biberon vermedim beni de emmek istemedi ama inat ettim ayakta emzirmeyi denedim olmadı uyurken denedim olmadı en sonunda onu yatırdım bende ütten mememi verdim zorla bir iki kere cekti. Bikac emzirmede bu sekilde devam ettim sonra baktım yavas yavas alısıyor. Şuan gayet güzel emiyor mâşaAllah. Siz de pes etmeyin ve biberonu bırakın her cocuk aynı degildir ama anne memesi varken ve sütünüz varken emzirin o ne kadar istemese de alışacaktır..

Bu arada sarılık degeri kaç çıkmıştı ?

Back