• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bütün tecrübeli prematüre anneleri yardımınıza ihtiyacım var....

• Konu Sahibi Konu Sahibi kirei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kirei

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
81
2
86
40
Gaziantep
63 gün sonra oğlişim mucizem evimize geldi Rabbimin emaneti şükürler olsun darısı tüm bebeğinin yolunu gözleyen annelere olsun inşallah...
benim oğlum emmeyi biberondan daha iyi beceriyor..ama sütüm azaldı birde doktorlar emerse kilo alamaz diyorlar... biberondan nefret ediyor ama sağıp veriyorum sütün yetmediği yerde mama veriyorum ama okadar az içiyorki 60 cc alması lazım hastanede öyle alıyordu ben daha 40 cc yi bile içiremiyorum
biberonu verdimmi çocuğun suratı ekşiyor damağını kitliyor akıtıyor yutmuyor nasıl içiricem ben bu sütü çocuğa sütümü arttırmak için ne yapmalıyım...

birde süte eoprotin katıyorum bizimki 10 cc içiyor gerisi zşyan oluyor kalanı oda sıcaklığında kaç saat bekletebilirim.kıyamıyorum sütü dökmeye tekrar içirebilirmiyim bana tecrübelerinizi anlatabilirmisiniz

gozun aydınnnnnnnnnn cok sevındımmmmmmmmmm.......masallah bıcırıga.......yenı yıl daha guzel olsun ıns.....cok optum.....
sutu dokme canım ıctıgı kadar koy fazla olursa dolaba koy yaklasık bı saat bekletırdım ben sonra dokerdım ...dokmemek ıcın az az yap..

hayırlı olsun canım benim gözün aydın. bence de gün içine böl koyacağın eoprotini bi seferde verme ki ziyan olmasın.hem de belki tadı daha az değişeceği için itiraz etmez. emmeye daha mı istekli? kilosu ne kaar ki emmesin dedi doktor.? sen sütün azlığına bakma gidecek diye korkma.çıktığı kadar ver.doymazsa mama verirsin.ben kendimi harab ettim. azaldı kesildi yetmiyo diye.10 ay bitti ve şükür hala emziriyorum.hiç bakma sütüne sen sağmana bak.bol bol su iç.humana still tea iç. rzene iç günde 2 bardak.bol bol dereotu ve yeşil soğan tüket.dinlenmeye çalış. ve doyma için olmasa da keyfi olarak emzir bebeğini bebek emince sütün resmen coşuyor.

banada aynısın dediler emmesin kilo alamaz diye ve sütüm azaldı bi dahada gelmedi benim oğlum 1600 le çıktı hastaneden 2 olmadan emzirme dediler keşke emzirseydim en azından yavaş kilo alırdı ama emerdi

Ben de oğluma ep sağıp verdim çünkü çok az emiyodu ve kilo alamıyodu sarılığı da vardı.Onun için hep sağıp verdim.Sağmak sütü azaltmaz.Emzirmek tabii ki daha kolay ve güzel.Sağdığın süt oda sıcaklığında 4 saat buzdolabında 24 saat kalır.Bazı kitaplarda oda sıcaklığında 6 saat buzdolabında 48 saat diyo ama ben doktorumun dediğini yaptım ep.Eoprotin ne bilmiyorum açıkçası hiç kullanmadık.Ama aptamil türevi bişiyse onlar en fazla 1 saat oda sıcaklığında duruyo ayrıca ısıtılan süt soğuduktan sonra tekrar ısıtllmıyo.

benim oğluşta 24 haftalık doğdu 700 gramdı. sütünü mutlaka sağ ve buzlukta sakla üzerlerine tarıh yazz .. ayrıca biberenun başını senmemiş olabilir deneyerek anlaya bilirsin.. oğlumda benim 4 aydan sonra biberendanda içmedi sabırla kaşıkla yedirdimm..sütün için bol sıvı al e devamlı sütünü sağ .. gerçi memebaşı uyarılmadığı için bir süre sonra sütte kesiliyor .. emzirmeye çalış bi şekilde .. bebeğini güle güle büyüt canımm :))

bende bir hafta önce 29 haftalık doğum yaptım bebeğim 1.310 gram dünyaya gelmişti ama 100gr hemen kaybetti şimdi 1.260gram kafam beynim allakbullak yzılarınızı okuyorum ama birde bana sorun kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir duırum neyapacağımı neler yapılacağını hiç bişey ama hiçbişeyi bilmiyorum aklım yerinde değil sanki:(

ıns hersey ıyı olucak canım cok sabır cok ve bol dua ..ınan yavas yavas alıcak kılolarını merak etme canım

inşallah güzelim inşallah o küvezde ben dışarda sanki herşey benim suçum vicdanım çok yaralı kendimi suçluyorum bir yanım eksik hamileliğim en başından sorunluydu neyazıkki ilk başta düşük tehlikem vardı iğnelerle durdurduk.daHA sonra kalça bel ağrılarım idraryolu enfeksiyonu derken erken doğum ben karnımda taşımayı beceremezken aman allahım aklıma mukayet ol kendimi toparlamam lazım biliyorum güçlü olmam lazım herkesin apayrı bir derdi var allah herkesin yardımcısı olsun şifa versin bebeklerimize inşallah kızım büyüdü diye sevinç çığlıklarıyla yazarım tekrar buraya sizlere birşey sormak istiyorum prematüre bebek anneleri bebeğinizin evde bakımını nasıl yaptınız??lütfen cevap verin kızlar tecrübelerinize ihtiyacım var

benimde ikizlerim 30 haftalık doğdular tabiki küvezde kaldılar çok badireler atlattık ALLAH a şükür şuan iyiz geçiyo sabret desem inanmazsın belki ama inan neolursun düzelcek herşey oğlum 2 kere beyin ameliyatı oldu kanama geçirdi kızımda roptan 2 kere lazer oldu anlatsam neler neler yaşadım psikoloji denen bişey kalmadı ne yediğim ne uyuduğum ruh gibi gezdim durdum lohusalık bilmeden 3 ay hastanelerde koşturduk ama geçiyo gerçekten düzeliyo inancını yitirme sadece güldüklerini görünce herşey bambaşka oluyo benim ilk kızım çıktı hastaneden çıkıncaya kadar bebek bile tutmamıştım önceden ilk eşimle ikimiz aldık hastanede altını eve geldik herşeyi yapa yapa öğrendik günden güne iyileştiler beslenmeleri uykuları hatta kızım kolikti çok fazla gazlı bi bebekti düzeldi ama zaman herşeyin ilacı........ALLAH YARDIMCIN OLSUN
inşallah güzelim inşallah o küvezde ben dışarda sanki herşey benim suçum vicdanım çok yaralı kendimi suçluyorum bir yanım eksik hamileliğim en başından sorunluydu neyazıkki ilk başta düşük tehlikem vardı iğnelerle durdurduk.daHA sonra kalça bel ağrılarım idraryolu enfeksiyonu derken erken doğum ben karnımda taşımayı beceremezken aman allahım aklıma mukayet ol kendimi toparlamam lazım biliyorum güçlü olmam lazım herkesin apayrı bir derdi var allah herkesin yardımcısı olsun şifa versin bebeklerimize inşallah kızım büyüdü diye sevinç çığlıklarıyla yazarım tekrar buraya sizlere birşey sormak istiyorum prematüre bebek anneleri bebeğinizin evde bakımını nasıl yaptınız??lütfen cevap verin kızlar tecrübelerinize ihtiyacım var

yazını gözyaşları içinde okudum rabbim nelere kadir nekadar güçlüymüşsün ne güzel senin gibi güçlü anneleri olan bebeişlerde güçlüdür nitekim maşallah öyleymiş çok mutlu oldum kendim gibi allahım benimde yardımcım olsun çok şükür bir haftayı sorunsuz geçirdik ama yüreğim ağzımda elimde telefon allaha sığındım rabbim sabrını versin güçünü versin cevap verdiğin paylaştığın için allah razı olsun çok sağol

Canım kendini suçlama sen onu en iyi şekilde taşımışsındır tabii ki.Senin elinde olan bişey değil ki erken doğum.Ben de 33+4'te doğum yaptım.1 ay hastanede tuvalete bile kalkmadan sağdan sola dönmeden yattığım yerde yemek yiyerek geçti bu süre.Buna rağmen hastane odamda bir sabah aşırı kanamayla uyandım ve doğuma alındım.Bazı şeyler bizim elimizde değil ne yazıldıysa onu yaşıyoruz.Allah güç kuvvet versin.Benim oğlum çok şükür küvöze girmedi ama duygularını anlayabiliyorum.Onlar o kadar güçlü bebekler ki.Ayrıca sen ne kadar iyi pozitif olursan ona o kadara yardımcı olursun.Bebekler herşeyi hissediyo.
Evde bakım konusuna gelince,inan gözünün korktuğu kadar değil.Ben de hep derdim nasıl giydiricem bunu napıcam diye.2200 doğdu 1960 çıktık hastaneden minicikti.Hastanede herşeyi öğrettiler alt değiştirme,yıkama vs.Eve gelince iş başa düşünce mecbur yapıyosun ve o kadar da zor olmadığını görüyosun.Bir de benim annem çooook yardımcı oldu.Eğer sana yardımcı olabilecek tecrübeli biri varsa yardım istemekten çekinme.Ama göreceksin ki o kadar zor değil.Ben sadece banyoda zorlanmıştım.O da kış ayında olduğu için üşütürüm diye çok korkmuştum.Odayı iyice ısıtıp yıkardım odadan da çıkarmazdım o gün.Kış olduğu için insanlar çok hastalnıyolar ben misafir kabul etmemiştim 3 ay kadar.Çok yakın 1-2 arkadaşım gelmişti sadece.Hijyene dikkat et ama çok da aşırıya kaçma.Yani her kucağına almadan önce deli gibi ellerini dezanfekte etme.Tamam steril olmalı ama bazı mikroplara da alışmalı.Şimdi oğlum 1 yaşında düşününce bazen aşırıya kaçmışım diyorum ben.Sen de nasıl yapacağım diye düşünme.Şimdi güzel şeyler düşünme ve bol bol dinlenme zamanı ki sütün bol olsun.Onun şimdi en çok senin sütüne ve pozitif enerjine ihtiyacı var.İnşallah en kısa sürede kavuşursun yavruna.

Son düzenleme:

canım gözün aydın benim kızımda 26 haftalık 780 gr doğmuştu 75 gün küvözde kaldı çok zordur küvöz günleri bol bol dua et sütüna sağ ve biriktir sonra çok lazım olacak benim hiç sütüm olmadı hep mamayla büyüttük 1500 grla eve getirmiştik minicikti yanımızda hiç kimsede yoktu allahım öyle büyük bir cesaret veriyorki herşeyini kendim yaptım banyosunu hergün yaptırdım oda sıcaklığını belirli bir seviyede tut fazla misafir kabul etme o kadar hızlı büyüyorlarki sen bile inanamıyorsun allahım kolaylıklar versin

Canım gözün Aydın Allah anali babali büyütsün kendini suçlama bende erken dogum yaptım 34+4 te 1 hafta hastanede kaldık oğlum 2930 gr di hastane çıkışında 2750 gr ama İnan bana evde daha çabuk büyüyorlar kilo alisi hızlanıyor ama ben teceubeliydim 2.oglumdu bu hersabah banyo yaptırdım oğlum Ocak dogumluydu banyo yaptirilinca daha çabuk gelişiyorlar ve iştahları daha çok açılıyor birde mümkün olduğunca bol bol emzir

Kızlar sakın sakladığınız şutu normal yollardan hariç başka birseyle ısıtmayın bebegim kuvezdeyken hemşire dolaptaki sutu çıkarıp sicak suyla ısıtıyordu biberonu asla isitiyla ısıtma demişti bende hep öyle yaptım bir kaba sicak suyu koydum biberonu kapta bekleyip ısınmasını beklerdim öyle verirdim bebegime

yanıtlarınız beni çok mutlu etti hepinizden allah razı olsun çok teşekkür ederim.bebeğimin iyi haberlerini aldıkça bende iyi oluyorum.çok şükür sütüm geldi 2-3saate bir sağıyorum birtek gece sağmıyorum sabah 6da yapıyorum ama göğüslerim çok ağrıyor elektrikli aparatlar olduğunu duydum birde hastaneden kiralananlar varmış süt hemşiresi tam olarak boşalamadığı için ağrı olduğunu söyledi şimdi onu araştırıyorum sizler nasıl yaptınız?

yanıtlarınız beni çok mutlu etti hepinizden allah razı olsun çok teşekkür ederim.bebeğimin iyi haberlerini aldıkça bende iyi oluyorum.çok şükür sütüm geldi 2-3saate bir sağıyorum birtek gece sağmıyorum sabah 6da yapıyorum ama göğüslerim çok ağrıyor elektrikli aparatlar olduğunu duydum birde hastaneden kiralananlar varmış süt hemşiresi tam olarak boşalamadığı için ağrı olduğunu söyledi şimdi onu araştırıyorum sizler nasıl yaptınız?

Canım mutlaka gece kalkıp sağ.Hem ağrın olmaz hem de ne kadar çok sağarsan o kadar çok gelir.Normalde gece de dahil 2-3 saatte bir sağman lazım.2 saat erken belki ama 3 saat ideal.Ben hastane tipi kiralamıştım.Gerçekten çok iyi çok kuvvetli.Ameda markaydı yanlış hatırlamıyosam.

Canım. Ben elektirikliyi kullandım kullanınca hiç acı hissetmiyorsun hemende çekiyor fazla ugrastirmiyor yani ben yurt dısında yasıyorum eczaneden kiralamistim 1 aylığına Dr recetesiyle ama fazla kullanmadım bebegim emdigi için ama doyduğundan emin olmak için arada kullanıyordum onuda Dr tafsiyesiyle almıştım zaten ne olur ne olmaz diye

verdiğiniz cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim ..bebeğim iyi çook şükür 1.470gram oldu hastaneden elektirikli süt sağım cihazı kiraladık 10 gündür onunla yapıyorum çok güzel çekiyor ama benim göğüslerimde yinede ağrı var sanki sütüm bana az geliyormuş gibi ideal ölçü nedir bilmiyorum ama endişeleniyorum işte:( göğüs ucum hiç yok bu beni çok tedirgin ediyor bebeğimi küvezde ziyaret ettiğimde gözümün önüne sinekler geliyor okadar tedirginim ki enfeksiyon kapacak diye küvezin içinde sineğin ne işi var korkuma dokunamıyorum bile ama çok şükür bu günlerde geçecek biliyorum ve sabırla bekliyorum hepinize çooook teşekkür ederim

merhaba Allah yardımcınız olsun bende bebeğimi bekliyorum çok acı çok zor bir durum gerçekten.3 gün sonra 2 ay olacak.umudumu hiç yitirmiyorum . inşallah bebeklerimize sağlıklı bir sekilde kavusuruz.

Back