Bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım

secretwoman

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2018
91
56
18
29
Hanımlar merhaba :) Yaşım 23. üniversite öğrencisiyim. başlıktanda anlayacağınız üzere sosyal medya devrimini kendimce kapattım... bu aralar biraz tembeldim. yataktan kalkacak halim yoktu. kendine gel artık dedim..
uzun bir süredir instagram bağımlısıydım. aslında şöyle yaptım birgün boyunca periyodlar halinde ne kadar sosyal medyada vakit geçirdiğime baktım yaklaşık 1 saatte en az 20 dk instagramda vakit geçirdiğimi gördüm. aslında günümüzde özellikle tatilde olduğumuzdan bu sayı çok fazla değil.. baya düşündüm..
insanların şuan nerde ne yaptığını biliyorum şu storyler sayesinde. boş bilgi değilde nedir peki ?? 1 hafta önce nişanlanan kuzenim her allahın günü gerçekten abartısız #engüzeltb #tbt diye paylaşmaya başladı.. daha 1 hafta oldu canım kuzenim!! burdan sesimi duy!!! başka bir akrabamızın ise oğlunun sünnetini hergün paylaşması peki tamam kullanın. gerçekten ben sosyal medyayı akıllıca kullanan kesimdendim. insanlar fotoğraflarıma bayılırdı çünkü profesyonel fotoğraf makinam var ve fotoğraf işinden anlıyorum.. ama artık yeter dedim.. insanlar artık samimiyetsiz gelmeye başladı.

hayatıma yol çizdim. bu radikal kararım umarım uzun sürer :)
meditasyon ile iç huzuru yakalamaya çalışıyorum. yogaya başladım mükemmel bir deneyim oldu :)
aylar öncesinden aldığım gitarı dolabımın tepesinden aldım ve gitar kursuna yazıldım. :)
bir sürü kitap aldım.
ingilizcem ileri seviyede. üst seviyeye çıkartmak için programlar indirdim ve ingilizce alt yazılı filmler izlemeye başladım.
almanca 4 yıl gördüm. orta seviyede. almanca çalışma kitapları aldım.
3 gündür bu şekildeyim harika bir huzurum var.
insanların sesi samimiyetsizliği artık yok :)))

Insanlar sosyal medyada cok uzun zaman geciriyor. Bilincli kullanan yok

Tatlım seni vermiş olduğun bu radikal ve radikal olduğu kadar da harikulade kararından ötürü kutlarım. Çok haklısın lakin burası da sosyal medya biliyorsun değil mi. Ders çalışıp büte kalmadan geçmek şuan senin için en gerçek iç huzur olacaktır. Telefonu sakince bırakıp ders çalışmanı öneririm üniversiteli. Öpüyorum çok

Seni kutluyorum canım zamanını sanal dünyada öldürmekse kendini geliştirmen daha önemli

Reactions: KV_
bende yaptım haftalar önce çünkü dediğiniz gibi koltuktan kalkmıyor ve saatlerimi instagramda harcıyordum. gerek yok dedim. sildim. aynen bende güzel paylaşımlar yapıyordum ama şu an kafam biraz daha rahat. şöyle ki; insanlar aşırı mutlu ben neden bazen mutsuzum diye kıyasladığımda oluyodu. yalan yok.

şimdi rahatım. bazı insanlarla iletişimim düzeldi :) sosyal medya dışında neler yapıyorum neler. ve anın tadını çıkarıyorum.
maalesef çağımızın olumsuz şeylerinden biri. yerine göre güzel. benim için amacını aşmıştı :)

ama bu haberi duyurmak stedim zaten çok takılmıyorum kk'da :) konuları okuyup çıkıyorum :) çokkkk teşekkürlerrr :))) <3

kesinlikle öyle !! sizi de tebrik ederim :)

Reactions: KV_
Hastalık olduğunu bangır bangır söylüyorlar zaten , evliliklerin , arkadaşlık ve akraba ilişkilerin bu yüzden bittiğini ...

En güzelini yapmışsınız , Hayat kısa ve dolu dolu yaşamak lazım

kapatın bence 3 gündür kafam çok rahat :))
Face hesabım uzun süre kapalıydı ve inanılmaz rahattım ama mesleki paylaşımlar için açmak zorunda kaldım. İnstagram beni de çok oyalıyor, bir de normalde güzel fotolar paylaşmak için yapılmış bir uygulama ama canım memleketimde yemek sayfaları kıyafet sayfaları nişan düğün fotoları derken çok acayip birşeye dönüştü :) bir ara büyük bir temizlikle çoğundan kurtulmuştum ama bu sefer de akrabalardan kurtulamıyor insan :) bir süre daha kapatmakta fayda var sanırım

Ablam ve eşi akıllı telefonları olmasına rağmen WhatsApp bile kullanmıyorlar. Eğer sevmiyorsaniz en iyisini yapıyorsunuz.
Ben de sadece Instagram kullanıyorum çünkü seviyorum. Hiç akraba şu bu ekli değil. Sadece gerçekten ne eklediğini merak ettiğim insanları takip ediyorum.
Bu sosyal medya diyetinizde bol bol kitap okuyabilirsiniz . Benim de telefonumun cami kırıldı bu hafta. O yüzden fazla kullanamıyorum. Daha şimdiden mis gibi bir kitap bitirdim,ikinciye gectim. Sırf bu yüzden garantiye götürmeyi düşünmüyorum. Zorunlu sosyal medya detoksu :)

cılkını çıkarıp radikal kararla bitiriyorsunuz ben insanlara şaşıyorum artık

Facebook staj işlerimden dolayı var. ve bölümümle alakalı insanları takip ediyordum.daha çok instagram kullanıyorum.
bu kadar sinirli bir yorum yapmanızı anlamıyorum. insanlar ne güzel tatlı dille yorum yapmışlar ama tabi saygı duyarım

Bende kapatacağım inşallah. O kadar iğrendim, o kadar bunaldım ki anlatamam. Sizi gerçekten kutluyorum. Son 2 aydır deli gibi bunu düşündüm hep. Halbuki çok paylaşım yapan insan değilim sık sık paylaşım hiç yapmam. İçimden gönlümden ne koparsa 3-4 ayda bilemediniz 1 ayda 1 paylaşım yaparım. Hikayeye zaten hiç uğramıyorum.
Şimdi şunu farkettim ciddi ciddi son 2-3 aydır hiç paylaşım yapmıyorum. Evet deli gibi gezip, tozuyorum ama paylaşım yapmıyorum. Çünkü içimden gelmiyor ve hiç girmiyorum.
Ve kimsenin hikayesine de bakmıyorum. Önceden bakılmadık insan bırakmazdım hepsine bakardım.
Beğeni de yapmıyorum.

Ve gelen mesajlarda “ortadan kayboldun, hikayelerimi açmıyorsun, görünmüyorsun” “eve kapandın” vs Mesajlar alıyorum.
Şöyle bir dönüp baktım da, hayat sosyal medya mı diye düşünmeye başladım. Deli gibi geziyorum ama adam sırf paylaşım yapmıyorum diye bana “eve mi kapandın” diyor... herşey paylaşım yapmak mı? Ne yaptığımızı göstermek mi? Nedir yani?
Kapatacağım sonra “öldü herhalde bir fatiha okuyalım” diyecekler.
Gündem için Twitter yetiyor. Snapchat var orda istediğim arkadaşlarım ekli yetiyor bana. Buraya giriyorum.
Diğerlerini zaten komple kapatacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…