• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Butun kadınların ortak hastaliği

LargeGemini

Ponçiğin Annesi
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.988
Puanlar
158
Kizlar biliyorum konu bu bolumle alakali degil ama ablam ile ilgili sıkıntıyı ancak burdan daha cok cevaba ulasacagim icin buraya yazıyorum konum tasinmadan yardimci olursaniz sevinirim.

Ablam bekarken 7 gun adet kanamasi goruyomus.
evlendikten birkac yil sonra 5 güne dustu.
son iki yil 3 gune, bu birkac aydır da 2 gun görüyo esinden bosandi cocugu olmadi esden kaynakli.
bu adet azalmasindan korkuyo ilerse bebegim olmazsa die neden boyle azaliyo? bu durumu yasayan varmi? bebegi olan varmi ayni bu durumda olup yardımcı olursaniz cok sevinirim.

Not: yaş 28 doktora gitti ultrason hormon smear testi yapıldı birseyin yok diolar peki adet azalması normal bir durum degil ki

Doktor birsey yok diyorsa yoktur. Ileride cocuk sahibi olma konusunda da uzmanina sormak lazim. Ciddi ve hassas bir konu bu ablaniz acisindan.

Simdi doktorun dedigine gore hersey normal yolundayken birisi cikar kendi fikrini soyler sonra uzuldugunuzle kalirsiniz maalesef.

Azalmayı bilemiyorum da kendimi bildim bileli benim mensim 3 gün sürer. Şişkinlik, ağrı gibi şikayetler yoksa, doktor da olumsuz bir durum görmemiş madem akışına bıraksın. 6 ayda bir yeniden muayene olsun.

Kişiden kişiye çok farkeden bir şey. Doktor ne diyorsa odur. Bence tek doktorla sınırlı kalmasın, birkaç doktora daha görünsün.

Canımmklomen ve caatlatma ıgnesı kullandıysa yapar bende 7 gun adet gruyordum uc asılama tedavısı grdım hamıle olamadım tedavıye bır yıl ara verdım dktra gtmedım sebebsız ınfertılıtem var bu arada bır yıkda adetım 3 gune dustu ve ılk gun leke ıkıncı hun gelıyr nrmal ucuncu gun leke halınde gobegım hep sıs adetım tam skulmuyor bır yıldır sımdı tekrar dktra gıdıyrum hersey nrmal bı sıkıntı yok dıyrlar yıne asılama olcam bu defa ıgnelı :( bakalım sonuc ne olacak

Adet günlerinin azalması için benim doktorum demiştiki kadınların yumurtlama rezervi yaş ilerledikçe azalır.Bu durumda da adet gün sayısı düşer.Bende aynı şeyi yaşamıştım ve testler yapılmıştı.Tahmin ettiğim gibi bir an önce çocuk yap demişti rezervim azalmaya başlamış.Bende yaptım valla :) Gerçi 28 yaş bunun için erken gibi ama yinede belli olmuyor. Ben 36 yaşındaydım.

Doktora muhalefet gibi olmasın ama 28 yaşındaki genç bir kadın için regl süresi az, o yaşlarda ilk 2 günü yoğun olmak şartıyla en azından 5 gün sürmesi gerekir, başka bir doktora daha gitmesini önerin, en azından içi rahat eder, doktora ileri de bebek sahibi olamama korkusundan da bahsetsin.

Back